Joshua21 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Πολλα μαγαζια πουλανε με αντικαταβολη ακομα και για μεγαλυτρα ποσα. Και ποιος σου είπε πως ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να πληρωθεί η αντικαταβολή είναι με μετρητά?
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και ποιος σου είπε πως ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να πληρωθεί η αντικαταβολή είναι με μετρητά? Εγω ειπα οτι εχω πληρωσει με μετρητα. 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ισχύει κανονικά από το 2016 κιόλας (ήταν 1.500 και έγινε 500) η απαγόρευση εξόφλησης με μετρητά παραστατικού άνω των 500€ που εκδίδεται σε ιδιώτη. Είναι θέμα καταστήματος, αν στο παραστατικό συμπεριλάβει την αξία της αντικαταβολής τότε δεν επιτρέπεται η εξόφληση με μετρητά, λογικά μόλις βάλεις την παραγγελία θα σε ενημερώσουν. Αν θέλεις να είσαι σίγουρος κάνε ένα τηλέφωνο στο κατάστημα πριν βάλεις την παραγγελία. Δεν ειπα οτι δεν ισχυει αλλα τι γινεται στην πραξη
GnsP Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Μετά πρέπει να πάει το κατάστημα στην τράπεζα και να κάνει κατάθεση το ποσό με αιτιολογία το όνομά σου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και εγώ έχω πάει με 250 km/h στην αττική οδό, άρα επιτρέπεται? Ειπα εγω οτι επιτρεπετε ? Ειπα στην πραξη τι ισχυει . Αχετο το παραδειγμα σου .Ισως εκει στην Πατρα να εχετε ακομα ...καρναβαλι !
Joshua21 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και ποιος σου είπε πως ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να πληρωθεί η αντικαταβολή είναι με μετρητά? Εγω ειπα οτι εχω πληρωσει με μετρητα. Άλλη ήταν η ερώτηση... το ότι εσύ πλήρωσες μια αντικαταβολή με μετρητά, δεν σημαίνει ότι τα μετρητά είναι ο μοναδικός τρόπος πληρωμής μιας αντικαταβολής, μια χαρά μπορεί να πληρωθεί με κάρτα πχ. Στις ειρωνείες σου δεν θα απαντήσω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Άλλη ήταν η ερώτηση... το ότι εσύ πλήρωσες μια αντικαταβολή με μετρητά, δεν σημαίνει ότι τα μετρητά είναι ο μοναδικός τρόπος πληρωμής μιας αντικαταβολής, μια χαρά μπορεί να πληρωθεί με κάρτα πχ. Στις ειρωνείες σου δεν θα απαντήσω. Ειπα εγω οτι ηταν μοναδικος τροπος ?
koulkos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και απαγορεύει την είσπραξη μετρητών για λιανικές συναλλαγές άνω των 500,00. Από εκεί και πέρα, αν το τάδε μαγαζί δέχεται να πληρωθεί με μετρητά, bitcoins, σπόρια ή κόκα είναι δικό του θέμα και θα υποστεί τις ανάλογες συνέπειες. Η πλειοψηφία (για να μην πω το 98% και φανώ ακραίος) τηρεί τα όρια και αν κάποιο μαγαζί δεν το κάνει για μένα είναι dealbreaker. Αν το ποσό της αντικαταβολής έχει μπει στην απόδειξη και με αυτό το ποσό το σύνολο ξεπερνάει τα 500,00 ευρώ τότε πρέπει να πληρωθεί με τραπεζικό μέσο. Αν όχι, τότε μπορείς κανονικά με μετρητά άσχετα αν πληρώσεις πχ. 505,00 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα