Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν πληρωσεις ηλεκτρονικα ή επι τοπου με καρτα χτιζεις και αφορολογητο αν σε ενδιαφερει .

Φυσικά με ενδιαφέρει αλλά περνάει δεν θεωρείτε είδος πολυτέλειας ?

Επίσης η αγορά μέσω ebanking επηρεάζει τα λεφτά που έχεις διαθέσιμα για τράβηγμα ?

msystems

αξιοπρεπέστατοι

εξυπηρετικοί

χαίρομαι να ψωνίζω από εκεί

Ναι το ξέρω είναι δίπλα σε μια θεία μου

Δημοσ.

Φυσικά με ενδιαφέρει αλλά περνάει δεν θεωρείτε είδος πολυτέλειας ?

Επίσης η αγορά μέσω ebanking επηρεάζει τα λεφτά που έχεις διαθέσιμα για τράβηγμα ?

Οχι κανενα απολυτως προβλημα και δεν επηρεαζει τα λεφτα για μετρητα .Αλοιμονο ενα pc να ηταν ειδος πολυτελειας

Δημοσ.

Παιδιά γιατί διστάζετε για πληρωμή με κατάθεση σε σκρουτζομαγαζο με καλές κριτικές? Αν κάνω την αγορά ηλεκτρονικά κ επιλέξω πληρωμή "κατάθεση σε τράπεζα" μετά που θα πάρω την απόδειξη από την τράπεζα δεν θα λειτουργεί ως αποδεικτικό μαζί με την παραγγελία που θα έχω κάνει? Ποια η διαφορά αν βάλω τα χρήματα στην χρεωστική και πληρώσω? Για δώστε τα φώτα σας!

Δημοσ.

Παιδιά γιατί διστάζετε για πληρωμή με κατάθεση σε σκρουτζομαγαζο με καλές κριτικές? Αν κάνω την αγορά ηλεκτρονικά κ επιλέξω πληρωμή "κατάθεση σε τράπεζα" μετά που θα πάρω την απόδειξη από την τράπεζα δεν θα λειτουργεί ως αποδεικτικό μαζί με την παραγγελία που θα έχω κάνει? Ποια η διαφορά αν βάλω τα χρήματα στην χρεωστική και πληρώσω? Για δώστε τα φώτα σας!

Αν πληρωσεις με καρτα η μονη διαφορα είναι ότι "χτιζεις αφορολογητο" ενώ με μεταφορα σε λογαριασμο είναι πολύ αμφιβολο εως αδυνατον. Μεταφορα σε λογαριασμο μπορεις να κανεις για πολλους λογους και δεν μετρανε στο αφορολογητο .

Για γορα γενικοτερα από skroutz θα το εκανα αν δεν ειχα λλο τροπο λογω καθαρα θεμα χαρακτήρα που προτιμω συναλλαγες μουρι με μουρι χωρις αυτό να σημαινει ότι εχω δικιο εγω.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Στην πραξη δεν εχει ακομα ισχυσει αυτο .

Ισχύει κανονικά από το 2016 κιόλας (ήταν 1.500 και έγινε 500) η απαγόρευση εξόφλησης με μετρητά παραστατικού άνω των 500€ που εκδίδεται σε ιδιώτη.

1 ώρα πριν, Bertolucciman7 είπε

Παιδιά εγώ θέλω να αγοράσω κάτι 497 κάνει αλλά βγαίνει 502 με αντικαταβολή...θα έχω θέμα?

Είναι θέμα καταστήματος, αν στο παραστατικό συμπεριλάβει την αξία της αντικαταβολής τότε δεν επιτρέπεται η εξόφληση με μετρητά, λογικά μόλις βάλεις την παραγγελία θα σε ενημερώσουν.

Αν θέλεις να είσαι σίγουρος κάνε ένα τηλέφωνο στο κατάστημα πριν βάλεις την παραγγελία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ισχύει κανονικά από το 2016 κιόλας (ήταν 1.500 και έγινε 500) η απαγόρευση εξόφλησης με μετρητά παραστατικού άνω των 500€ που εκδίδεται σε ιδιώτη.

Είναι θέμα καταστήματος, αν στο παραστατικό συμπεριλάβει την αξία της αντικαταβολής τότε δεν επιτρέπεται η εξόφληση με μετρητά, λογικά μόλις βάλεις την παραγγελία θα σε ενημερώσουν.

Αν θέλεις να είσαι σίγουρος κάνε ένα τηλέφωνο στο κατάστημα πριν βάλεις την παραγγελία.

Εχω πληρωσει πανω απο 500 ευρω  και με αντικαταβολη και σε φυσικο καταστημα .

Πολλα μαγαζια πουλανε με αντικαταβολη ακομα και για μεγαλυτρα ποσα.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έχω μιλήσει κ μου είπαν δεν υπάρχει θέμα απλά ήθελα να είμαι σιγουρος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Εχω πληρωσει πανω απο 500 ευρω  και με αντικαταβολη και σε φυσικο καταστημα .

Και εγώ έχω πάει με 250 km/h στην αττική οδό, άρα επιτρέπεται? :)

Για του λόγου το αληθές πάρε τον επίμαχο νόμο:

2. Η παρ. 3 του άρθρου 20 του ν. 3842/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Τα φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ και άνω, που εκδίδονται για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες τους, αγοραστές των αγαθών ή των υπηρεσιών, αποκλειστικώς με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, όπως ενδεικτικά άλλα όχι περιοριστικά τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Δεν επιτρέπεται εξόφληση των στοιχείων αυτών με μετρητά».

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4446-2016/arthro-69-nomos-4446-2016-diasfalisi-kai-eleghos

Επεξ/σία από Joshua21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...