Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν επιτρέπουν πλέον πληρωμή με μετρητά άνω των 500 ευρώ. Γι' αυτό δεν γίνεται με αντικαταβολή. Επίσης δεν μένω Αθήνα. Η μόνη λύση είναι η πληρωμή μέσω κατάθεσης. Και στο ίδιο το κατάστημα να πήγαινα, πάλι δεν γινόταν να πληρώσω με μετρητά.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν επιτρέπουν πλέον πληρωμή με μετρητά άνω των 500 ευρώ. Γι' αυτό δεν γίνεται με αντικαταβολή. Επίσης δεν μένω Αθήνα. Η μόνη λύση είναι η πληρωμή μέσω κατάθεσης. Και στο ίδιο το κατάστημα να πήγαινα, πάλι δεν γινόταν να πληρώσω με μετρητά.

Ξέρεις στις τράπεζες υπάρχουν κάποια μηχανήματα που λέγονται ΚΑΣ(κέντρα αυτόματων συναλλαγών), με αυτά μπορείς να κάνεις κατάθεση σε οποιοδήποτε λογαριασμό χωρίς να δώσεις κανένα στοιχείο. Μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου σου ζητάνε να πληκτρολογήσεις.

Δημοσ.

Καλό μήνα σε όλους!

Θέλω να κάνω μια αγορά από Σκρουτζομάγαζο, γύρω στα 1300 ευρώ. Πιστωτική δεν έχω, αντικαταβολή δεν γίνεται, μένει η κατάθεση στην τράπεζα. Θέλω να ρωτήσω, αν πάω να κάνω κατάθεση στον λογαριασμό του καταστήματος θα με ρωτήσει η τράπεζα την προέλευση των χρημάτων ή είναι μικρό το ποσό και δεν χρειάζεται θα δικαιολογηθεί? Γνωρίζει κάποιος άπο τι ποσό και πάνω χρειάζεται δικαιολόγηση?

Αν θες να δεις το προϊόν και τα λεφτά σου, μην το κάνεις με κατάθεση.

Γιατί απλά δεν έχεις καμία ασφάλεια να πάρεις τα λεφτά σου πίσω αν δεν σου στείλουν τα πράγματα

Δημοσ.

Παντως εγω στην θεση σου για τετοιο ποσο δεν θα εμπιστευομουν καταθεση. Μονο αντικαταβολη ή επιτοπου στο μαγαζι

απαγορεύεται συναλλαγή άνω των 500€ με μετρητά

πρέπει να γίνει μέσω τράπεζας με κάποιο τρόπο, αλλιώς ο πωλητής πρωτίστως  θα έχει θέμα 

το όριο ήταν 1500 μεταξύ ιδιώτη επιχείρησης, αλλά έπεσε στο 500αρικο, όπως και μεταξύ επιχειρήσεων 

για αυτό ρώτησα αν ήταν ένα πράγμα ή πολλά, αν ήταν πολλά να έσπαγε τη συναλλαγή με πολλές αποδείξεις μετρητά με διαφορά ημερών.. 

Δημοσ.

Kαι να ρωτησεις αν ειναι ετοιμοπαραδοτο,αν οχι σε ποσο χρονο θα σου σταλει.Ενταξει ,μεσα στην κριση δεν μπορει ο αλλος να εχει κανα τεραστιο στοκ , αλλα οφειλει να ειναι σοβαρος , να μην δεσμευσει τα χρηματα σου και περιμενεις κανα διμηνο -τριμηνο (εκτος αν το αναφερει απο την αρχη) η σου πει τελικα, δεν εχω αυτο το μοντελο τελικα ,παρε κατι αλλο με τα χρηματα.Αυτο σαν γενικο σχολιο.

Δημοσ.

Και απλά το σπάς σε τρεις αποδείξεις. Αν θες τρόποι υπάρχουν

Ναι οκ, για pc σε κομμάτια μάλιστα σίγουρα είναι πιο απλό για έτοιμο μηχάνημα να σου πω δεν είμαι βέβαιος

Γενικά όμως ο περιορισμός υπάρχει και είναι πρόβλημα σε πολλές περιπτώσεις, τα 500 ευρώ είναι πολύ χαμηλό ποσό που δεν είναι καν 500 καθαρά αλλά 400 και 96 φπα, αν θες να είσαι οριακά στα επιτρεπόμενα μετρητά

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα πως ισχύει για όποιον φοροδιαφεύγει, δεν θα έκανα διαχωρισμό ανάμεσα σε μισθωτούς και μη μισθωτούς.

Ο μισθωτος δεν μπορει να φοροδιαφευγει .Εκτος και δουλευει με μαυρα

Δημοσ.

Φυσικά μπορεί και ο μισθωτός να φοροδιαφευγει, επίσης και να μη φοροδιαφευγει δε λέει να τρώει την ανάλωση του για βλακείες μπορεί κάποια στιγμή να του χρειαστεί για πιο σοβαρά πράγματα ή αν μείνει άνεργος

Πιστεύω μόλις φύγει το ψυχολογικό ζήτημα με τις αποδείξεις και το αφορολογητο τα μετρητά θα βασιλεύουν ξανά

Δημοσ.

Φυσικά μπορεί και ο μισθωτός να φοροδιαφευγει, επίσης και να μη φοροδιαφευγει δε λέει να τρώει την ανάλωση του για βλακείες μπορεί κάποια στιγμή να του χρειαστεί για πιο σοβαρά πράγματα ή αν μείνει άνεργος

Πιστεύω μόλις φύγει το ψυχολογικό ζήτημα με τις αποδείξεις και το αφορολογητο τα μετρητά θα βασιλεύουν ξανά

Μπορεις να μου πεις πως μπορει να φοροδιαφευγει  μισθωτος δηλμενος κανονικα για εργασια ? Εκτος και αν ενοεις να παιρνει 700 ευρω και να υπογραφει για 500 .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να μου πεις πως μπορει να φοροδιαφευγει μισθωτος δηλμενος κανονικα για εργασια ? Εκτος και αν ενοεις να παιρνει 700 ευρω και να υπογραφει για 500 .

Φυσικά και μπορεί να φοροδιαφεύγει.

Πχ ο μισθός στη τράπεζα δηλωμένος κανονικά αλλά οι υπερωρίες μαύρες.

Καθηγητής σε σχολείο και το απόγευμα ιδιαίτερα.

Και πολλά αλλα τέτοια παραδείγματα.

Επεξ/σία από moure
Δημοσ.

Φυσικά και μπορεί να φοροδιαφεύγει.

Πχ ο μισθός στη τράπεζα δηλωμένος κανονικά αλλά οι υπερωρίες μαύρες.

Καθηγητής σε σχολείο και το απόγευμα ιδιαίτερα.

Και πολλά αλλά τέτοια παραδείγματα.

Αυτη ειναι μαυρη απασχοληση .Εγω ενοω οτι μισθωτος δεν μπορει να φορδιαφυγει αν κανει μια δουλεια δηλωμενη κανονικα

Δημοσ.

Ο μισθωτος δεν μπορει να φοροδιαφευγει .Εκτος και δουλευει με μαυρα

Μόλις έκανες στροφή 180 μοιρών Γιάννη, ενώ πριν ήσουν απόλυτος για το ότι οι μισθωτοί δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, τώρα στην ουσία λες ότι οι μισθωτοί δεν φοροδιαφεύγουν εκτός και αν... φοροδιαφεύγουν! 

Δημοσ.

Δεν εκανα καμμια στροφη .Μισθωτος για μενα και για για τον νομο ειναι οποιος εργαζεται χωρις αδηλωτη εργασια .Αυτος επιμενω δεν μπορει να φοροδιαφευγει και ειναι η συντριπτικη πλειονοτητα υπαλληλων.

Δημοσ.

γιάννη ξέρεις πόσοι φαίνονται να παίρνουν 500€ στα χαρτιά, τόσα να κατατείθονται στον μισθοδοτικό τους λογαριασμό και τα υπόλοιπα να δίνονται στο χέρι;

μάλλον δε ξέρεις.

ξέρεις τι έχει να γίνει με τη μείωση του αφορολογητου; πόσοι θα παίρνουν 400€ στα χαρτιά και τα υπόλοιπα στο χέρι;

και καλά κάνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...