Προς το περιεχόμενο

Ayrton Senna da Silva

phanispal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και το νήμα που υπάρχει είναι απ' τις απαρχές του forum, και με αφορμή την 23η επέτειο από το θάνατο της μεγαλύτερης μορφής στην ιστορία της F1 αλλά και ενός τεράστιου ανθρώπου γενικότερα, είπα να ανοίξω αυτό το νήμα μιας και θεωρώ ότι είναι πολύ κρίμα που δεν υπάρχει ένα dedicated thread να συζητάμε για εκείνον.

23 χρόνια λοιπόν φέτος από τη χειρότερη μέρα της Formula One, και το χειρότερο τριήμερο στην ιστορία της.

Προσωπικά, ήμουν 9½ ετών και δε σκάμπαζα πολλά, αλλά θυμάμαι εκείνη την αποφράδα ημέρα τα ξαδέρφια μου με τα οποία παρακολουθούσα το Γκραν Πρι στην Ίμολα που είχαν πλαντάξει στο κλάμα.

Από τότε έχω διαβάσει κι έχω δει πολλά, και θα μπορούσα να γράφω τουλάχιστον μέχρι το πρωί, αλλά θα προτιμούσα να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση απ' όποιον έχει κάτι να πει για το Senna.

Αν και φαινομενικά πρέπει να πάει στο Auto & Moto, το δημοσίευσα εδώ μιας και ο Senna δεν ήταν απλά ο καλύτερος πιλότος, αλλά ένα φαινόμενο γενικότερα.

Αν θεωρείτε ότι δεν ταιριάζει στο Μπλα Μπλα, καλώς να μεταφερθεί στο Auto & Moto.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπήρξα φανατικός της φ1,και του σεννα,οπότε εκείνη η χρονιά ήταν και η τελευταια που παρακολούθησα.σποραδικα,από καμία τιβι,έβλεπα κάνα γύρο,αλλά δεν .....οι καλύτερες σεζόν εβερ,87-92.μετα από τέτοιους αγώνες,τι να κάτσεις να δεις;διαγωνισμό ταχύτητας στα πιτς;ή τους πιτσιρικάδες που τους λένε και πότε θα κλασουν;

μεγιστος αξεχαστος,οδηγικες ικανοτητες απο αλλο πλανητη,η  McLaren Honda F1 που οδηγουσε ηταν 1500 κυβικα κ 1200+ αλογα

μηχανικο κιβωτιο με μοχλο κανονικα κ συμπλεκτη,αντε τωρα βαλε εναν απο αυτους να οδηγησουν ετσι

κ εδω το απιστευτο βιντεο που χανει τον ελεγχο κ κανει οπισθεν μεσα σε κλασματα του δευτερολεπτου

https://www.youtube.com/watch?v=znDr26z8UIY

• Like 1

Τον έφαγαν, αθωώθηκαν όλοι.συνεχίζουμε με το νέο αστέρι εν ονόματι MS.

Ποιος το έφαγε; και ποιος είναι ο ms;

μαλλον τον σουμαχερ εννοει

Ο σουμαχερ είναι τελειωμένη κατάσταση...

Πιθανόν να έχει πεθάνει κιόλας, αλλά και να ζει είναι σαν να μη ζει. Μακάρι να γίνει καλά αλλά δύσκολα.

μεγιστος αξεχαστος,οδηγικες ικανοτητες απο αλλο πλανητη,η  McLaren Honda F1 που οδηγουσε ηταν 1500 κυβικα κ 1200+ αλογα

μηχανικο κιβωτιο με μοχλο κανονικα κ συμπλεκτη,αντε τωρα βαλε εναν απο αυτους να οδηγησουν ετσι

κ εδω το απιστευτο βιντεο που χανει τον ελεγχο κ κανει οπισθεν μεσα σε κλασματα του δευτερολεπτου

https://www.youtube.com/watch?v=znDr26z8UIY

Μάλιστα για να μπει η όπισθεν έπρεπε να βγάλει μια ασφάλεια από ότι έλεγαν, δεν έμπαινε έτσι απλά η όπισθεν.

Τώρα αν δεν έχει καμιά έξοδο δεν έχει ενδιαφέρον.

Ο άνθρωπος είχε τρομακτική αντίληψη.

Εν τω μεταξύ, κάτι που έχω διαβάσει αλλά δεν ξέρω αν ισχύει καθώς δε νομίζω πως έχει επιβεβαιωθεί, είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις που έκοβε τελείως το τιμόνι, άλλαζε ταχύτητα με το αριστερό για να κερδίζει μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Γενικότερα η ικανότητά του να καταλαβαίνει πού θα μπορούσε να κερδίσει λίγα εκατοστά και στον επόμενο γύρο να είναι ακόμα ταχύτερος, ήταν μοναδική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...