Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλά για να λέμε και του στραβού το δίκαιο τα περί "σουλτάνου" είναι λιγο δυτική προπαγάνδα...

Απλά αυτό που ήθελε ο ερντογάν ειναι να είναι πρόεδρος (αν τον ψηφίσουν) σε μια προεδρική δημοκρατία.

Κάτι σαν τον Τράμπ δηλαδή ή το Πούτιν κτλ

Απλά τώρα αν το πέτυχε με θεμιτά μέσα ειναι συζητήσιμο βέβαια.

Αυτό που ήθελε να πετύχει όμως δεν το βρίσκω αθέμιτο.

Και εγώ είμαι υποστηρικτής της Προεδρικής δημοκρατίας... σε εμάς ας πούμε ο πρόεδρος της δημοκρατίας (ομόλογος θεωρητικά του ομπάμα/τραμπ/πουτιν/ντίλμα ρουσέφ κτλ)

Είναι απλά διακοσμητικό στοιχείο και τίποτα παραπάνω (πολλές φορές δεν πηγαίνουν καν σε αυτόν άλλα κράτη αλλά μιλάνε απευθείας στον αρχηγό του εκάστοτε κόμματος)

Δεν τον διαλέγει ο λαός αλλά τα κόμματα κατα το ποιος ειναι ο πιο άοσμος και χειραγωγήσιμος για τα συμφέροντά τους.

Και οι δυνάμεις του (που αφαιρέθηκαν καιρό με τον καιρό απο τα διάφορα κόμματα) ειναι σχεδόν ανύπαρκτες.... και αυτές τις λίγες που έχει ποτέ δεν τις χρησιμοποιεί!

10000 φορές μια προεδρική δημοκρατία με πραγματικό πρόεδρο αρχηγό κράτους που να τον εκλέγει ο λαός παρά κομματική παραγκοδημοκρατεία.

Αν είχαμε πραγματικό πρόεδρο στην Ελλάδα με @@ δεν θα φτάναμε ποτέ στον ζυγό της τρόικας...

Βασικα καθολου Δημοκρατια! Η Δημοκρατια στην Ελλαδα τουλαχιστον ειναι ενα απο τα καρκινωματα της!

Εκτος του γεγονοτος οτι Δημοκρατια δεν υπηρξε ποτε στην χωρα (ουτε στα αρχαια χρονια) γιατι απλουστατα ειναι ενα πολιτευμα που δεν μπορει να εφαρμοστει με ολη την σημασια της εννοιας.

Η Δημοκρατια ειναι απλα ενα πολιτευμα που δινει στους λαους την ψευδαισθηση της ελευθεριας του να παρει την κατασταση ο λαος στα χερια του (οπως ηθελαν τοτε να κανουν στο Πολυτεχνειο και ειδαμε τα αποτελεσματα), ειναι το μεσο για να αποχαυνωσεις μια χωρα η τον πληθυσμο της, ειναι ο τροπος για να μην εχει κινητρο κανενας να κινητοποιηθει η να ενεργοποιηθει οταν χρειαζεται. Γιατι απλουστατα σου λεει εχω την δυναμη στα χερια μου να επιλεξω οποιον θελω στις εκλογες, εχω ειρηνη και ευημερια, κανω οτι θελω οποτε μου καπνισει και απλα καθομαι στον καναπε μου περιμενοντας να με σωσει αυτος που ψηφισα οταν τελειωσει η ψευτικη ευημερια μου.

Με λιγα λογια ειναι ο ορισμος του "παρτακισμου" και του "ωχαδερφισμου!"

Και δυστυχως παρολου που τα αρχαια χρονια ειχαν τελειως διαφορετικο συστημα Δημοκρατιας οπου δεν ειχαμε δικαιωμα ψηφου εγω και εσυ, δεν ειχαν δικαιωμα ψηφου τα παιδια, οι ηλικιωμενοι η οι γυναικες,παρα μονο οι πολιτες οπλιτες, λιγο αν διαβασει κανεις Πλατων, Αριστοτελη (ο οποιος παρεπιπτοντως εχει παρερμηνευθει πληρως), Σωκρατη, Ηρακλειτο κλπ να δει τι ελεγαν για αυτην, θα καταλαβει ποσο δικιο ειχαν αλλα και οτι επαληθευτηκαν οσα ειπανε.

Δημοσ.

Democracy is the illusion of freedom

στην σημερινη εποχη δυστυχως η δημοκρατια κατηντησε ορος να κρυβουμε την ολιγαρχια μεσω του ορου δημοκρατια....

Βασικα καθολου Δημοκρατια! Η Δημοκρατια στην Ελλαδα τουλαχιστον ειναι ενα απο τα καρκινωματα της!

Εκτος του γεγονοτος οτι Δημοκρατια δεν υπηρξε ποτε στην χωρα (ουτε στα αρχαια χρονια) γιατι απλουστατα ειναι ενα πολιτευμα που δεν μπορει να εφαρμοστει με ολη την σημασια της εννοιας.

Η Δημοκρατια ειναι απλα ενα πολιτευμα που δινει στους λαους την ψευδαισθηση της ελευθεριας του να παρει την κατασταση ο λαος στα χερια του (οπως ηθελαν τοτε να κανουν στο Πολυτεχνειο και ειδαμε τα αποτελεσματα), ειναι το μεσο για να αποχαυνωσεις μια χωρα η τον πληθυσμο της, ειναι ο τροπος για να μην εχει κινητρο κανενας να κινητοποιηθει η να ενεργοποιηθει οταν χρειαζεται. Γιατι απλουστατα σου λεει εχω την δυναμη στα χερια μου να επιλεξω οποιον θελω στις εκλογες, εχω ειρηνη και ευημερια, κανω οτι θελω οποτε μου καπνισει και απλα καθομαι στον καναπε μου περιμενοντας να με σωσει αυτος που ψηφισα οταν τελειωσει η ψευτικη ευημερια μου.

Με λιγα λογια ειναι ο ορισμος του "παρτακισμου" και του "ωχαδερφισμου!"

Και δυστυχως παρολου που τα αρχαια χρονια ειχαν τελειως διαφορετικο συστημα Δημοκρατιας οπου δεν ειχαμε δικαιωμα ψηφου εγω και εσυ, δεν ειχαν δικαιωμα ψηφου τα παιδια, οι ηλικιωμενοι η οι γυναικες,παρα μονο οι πολιτες οπλιτες, λιγο αν διαβασει κανεις Πλατων, Αριστοτελη (ο οποιος παρεπιπτοντως εχει παρερμηνευθει πληρως), Σωκρατη, Ηρακλειτο κλπ να δει τι ελεγαν για αυτην, θα καταλαβει ποσο δικιο ειχαν αλλα και οτι επαληθευτηκαν οσα ειπανε.

ενω σε αλλες χωρες ειχαν δημοκρατια ,ασε μας βρε φιλε...

δλδ εσυ προτιμας δικτατορια επειδη καποιοι δεν διαχειριζονται την δημοκρατια,αυτο μας λες, και πολυ μπερδεμαν τα λες για την αρχαια ελλαδα και θελω πηγες  διοτι οταν ο σολων εισηγαγε την συσαχθεια κλπ ηταν μια μορφη δημοκρατιας ,και οταν επελεξε να μην μεινει στην αθηνα ως τυραννος παρα του οτι του προτειναν την εξουσια, αλλα μαλιστα υποστηριζε το δικαιωμα του εκλεγειν και εκλεγεσθα φανερωνει το ποση σημασια εδινε στην δημοκρατια..και εαν ξερεις τι εστι τυρανος στην αρχαια ελλαδα τοτε θα ξερεις οτι ο ορος δεν ειχε την σημερινη σημερινη μορφη

• Like 4
Δημοσ.

Democracy is the illusion of freedom

στην σημερινη εποχη δυστυχως η δημοκρατια κατηντησε ορος να κρυβουμε την ολιγαρχια μεσω του ορου δημοκρατια....

ενω σε αλλες χωρες ειχαν δημοκρατια ,ασε μας βρε φιλε...

δλδ εσυ προτιμας δικτατορια επειδη καποιοι δεν διαχειριζονται την δημοκρατια,αυτο μας λες, και πολυ μπερδεμαν τα λες για την αρχαια ελλαδα και θελω πηγες  διοτι οταν ο σολων εισηγαγε την συσαχθεια κλπ ηταν μια μορφη δημοκρατιας ,και οταν επελεξε να μην μεινει στην αθηνα ως τυραννος παρα του οτι του προτειναν την εξουσια, αλλα μαλιστα υποστηριζε το δικαιωμα του εκλεγειν και εκλεγεσθα φανερωνει το ποση σημασια εδινε στην δημοκρατια..και εαν ξερεις τι εστι τυρανος στην αρχαια ελλαδα τοτε θα ξερεις οτι ο ορος δεν ειχε την σημερινη σημερινη μορφη

ναι αλλα ξεχασες οτι στην αρχαια αθηνα ο αριθμος των δουλων ηταν πολαπλασιος του αριθμιου των πολιτων.

Δημοσ.

ναι αλλα ξεχασες οτι στην αρχαια αθηνα ο αριθμος των δουλων ηταν πολαπλασιος του αριθμιου των πολιτων.

ενω σημερα υπαρχουν εμμεσοι δουλοι και ειμαστε ευτυχισμενοι... αλλο να παραφραζεις ιστορικα δεδομενα και να λες οτι δεν υπηρξε καμια δημοκρατια και αλλο να λες οτι δοκιμασαν καποιοι καποτε μια δημοκρατια,αυτο το αντιλαμβανεσαι> και το πιο επικινδυνο να λες οτι δεν ειναι σωστο πολιτευμα επειδη καποιοι επαναπαυονται ,ω φευ  τα ποιο επικινδυνα συμπερασματα ωθουνται απο λογικες απλουστευσεων..

• Like 4
Δημοσ.

ενω σημερα υπαρχουν εμμεσοι δουλοι και ειμαστε ευτυχισμενοι... αλλο να παραφραζεις ιστορικα δεδομενα και να λες οτι δεν υπηρξε καμια δημοκρατια και αλλο να λες οτι δοκιμασαν καποιοι καποτε μια δημοκρατια,αυτο το αντιλαμβανεσαι> και το πιο επικινδυνο να λες οτι δεν ειναι σωστο πολιτευμα επειδη καποιοι επαναπαυονται ,ω φευ  τα ποιο επικινδυνα συμπερασματα ωθουνται απο λογικες απλουστευσεων..

δεν ειπα οτι δεν υπηρξε ουτε το εννοουσα απλα εκανα μια παρατηρηση που θεωρω οτι πρεπει να αναφερετε γιατι μονο εαν αναφεραμε τετοιες ''λεπτομεριες'' θα ηταν δυνατο να προσαρμοσουμαι το πολιτευμα πληρως στα δεδομενα μας.

Δημοσ.

δεν ειπα οτι δεν υπηρξε ουτε το εννοουσα απλα εκανα μια παρατηρηση που θεωρω οτι πρεπει να αναφερετε γιατι μονο εαν αναφεραμε τετοιες ''λεπτομεριες'' θα ηταν δυνατο να προσαρμοσουμαι το πολιτευμα πληρως στα δεδομενα μας.

στην αρχαια αθηνα ειχαν δικαιωμα ψηφου γυναικες ανδρες πλην δουλων ,ηταν πρωιμη μορφη δημοκρατιας, μπορουσαν αμεσα πχ να καταψηφισουν αυτοι λαθος χειρισμους οπως και επραξαν πολλες φορες και ιστορικα αναγραφομενες ,και μαλιστα αρκετες και λανθασμενα οι πολιτες...

το οτι καθε πολιτευμα εξελισεται ειναι γεγονος,εμμενω ωστοσο οτι ειναι επικινδυνο να γενικευουμε βαση νυν λαθων...

• Like 1
Δημοσ.

Σουλτάνο θέλανε, ας φάνε το αγγούρι τώρα.

Σουλτάνο ήθελε η μισή Τουρκία και με εκφοβισμούς, νοθείες κλπ βγήκε το ''Ναι''.

• Like 3
Δημοσ.

το fb και το vk να τους μπλοκάρουν γιατί βάζουν φωτογραφίες με Porsche και Ferrari και στα δυο και απευθύνονται σε Ρωσίδες και Ταϊλανδέζες έμμεσα... "ψάχνουμε για νύφη".

Καλά να πάθουν και εις χειρότερα τους εύχομαι... να τα λουστούν...

Φυσικά η Wikipedia σωστά τα γράφει ή τα γράφουν τουλάχιστον και μην αλλάξουν λέξη. Μη πέσουν στη παγίδα της λογοκρισίας. Για εμάς δεν μιλάω δεν θα κάνω πολιτική συζήτηση είμαι στο topic αυτό in & out.

• Super Moderators
Δημοσ.

στην αρχαια αθηνα ειχαν δικαιωμα ψηφου γυναικες ανδρες πλην δουλων

Είναι σίγουρο ότι είχαν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες?

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, εφόσον είχαν δική τους επιχείρηση(Δηλαδή δεν ήταν δούλοι-υπάλληλοι) :P

Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Any links?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...