Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να στήσω έναν ftp server πάνω σε win 7, έχοντας το netfaster iad2

1. κατεβασα το ftp server

2. ακολουθησα τα βηματα εδω

3. στη συνέχεια εδω

4 τεσταρα την θυρα εαν ειναι ανοιχτη, και ειναι

5. μου εμφανιζει στον απομακρυσμενο υπολογιστη τα παρακατω

• Status: Connection established, waiting for welcome message...
  • Status: Insecure server, it does not support FTP over TLS.
  • Status: Logged in
  • Status: Retrieving directory listing...
  • Status: Server sent passive reply with unroutable address. Using server address instead.
  • Command: MLSD
  • Error: The data connection could not be established: ECONNREFUSED - Connection refused by server
  • Response: 425 Can't open data connection for transfer of "/"
  • Error: Failed to retrieve directory listing
  • Status: Disconnected from server

Μπορει καποιος να μου πει τι μου διαφευγει??

Δημοσ.

Στον Filezilla client τι βάζεις στα Host, Username, Password, Port?

Host: το όνομα του υπολογιστή στο οποίο θέλεις να συνδεθείς

Username: το όνομα του χρήστη που έβαλες στον Filezila Server σύμφωνα με τα όσα έκανες στο 2.

Password: τον κωδικό που έβαλες στον Filezila Server σύμφωνα με τα όσα έκανες στο 2.

Port: την θύρα που έβαλες στον Filezila Server σύμφωνα με τα όσα έκανες στο 2.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτά κάνω. Τοπικά συνδεομαι κανονικά. Απομακρυσμένα έχω το παραπάνω πρόβλημα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μέσα απο cli απο τον remote client δοκιμάσες;

-- ftp

--- open

----- public ftp address

-------> login (user/pass)

Έχει ftp passive options ο ftp client;

Δημοσ.

Κάτι κάνεις λάθος. Πριν λίγο έκανα εγκατάσταση σε ένα pc και λειτουργούν τα πάντα σωστά. Κάτι έχεις κάνει λάθος.

Στο Firewall πρέπει να κάνεις δύο ρυθμίσεις μία για θύρα και μία πρόγραμμα

Μέσα απο cli απο τον remote client δοκιμάσες;
-- ftp
--- open
----- public ftp address
-------> login (user/pass)

Έχει ftp passive options ο ftp client;

Όχι δεν δοκίμασα. Μάλιστα τον client τον έχω στο λάπτοπ και συνδεομαι ασύρματα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

@BlueBlood7

O native ftp client των windows 7 δεν παίζει passive ftp. Άρα με κάποιον άλλο client ncftp eg και passive για δοκιμή ή linux ftp client.

Επισκέπτης
Δημοσ.

@BlueBlood7

Οκ, σχετικά με το cli ftp (ftp.exe) των windows εννοούσα πως απ´ οτι διαβάζω δεν υποστηρίζει passive mode (μιας και ανέφερα δοκιμή απο cli και δεν χρησιμοποιώ windows os γενικότερα...ενώ απ την απάντηση σου λες πως δεν έκανες δοκιμή απο cli κιόλας, υποθέτω έκανες με κάποιον client που υποστηρίζει). Ο filezilla client πρέπει να έχει passive mode option.

Δημοσ.

Κάτι κάνεις λάθος. Πριν λίγο έκανα εγκατάσταση σε ένα pc και λειτουργούν τα πάντα σωστά. Κάτι έχεις κάνει λάθος.

Στο Firewall πρέπει να κάνεις δύο ρυθμίσεις μία για θύρα και μία πρόγραμμα

Το εκανα και αυτο

επισης το Online ftp tester μου εμφανιζει το παρακατω

post-76024-0-68944800-1493624524_thumb.jpg

Επισκέπτης
Δημοσ.

Στο πρώτο σου μήνυμα βάση των outputs, login στην οποία πόρτα χρησιμοποιείται.δουλεύει, το προβλήμα παρουσιάζεται όταν το ftp session πηγαίνει στο ftp data κομμάτι που χρησιμοποιεί passive mode ο server και μάλλον ο client παίζει σε active mode (στη φάση του directory listing προφανώς με port command).

Το τελευταίο output δεν δείχνει καν να δουλεύει το ftp command) control (21 TCP port default, προφανώς έχεις άλλο port άρα δες firewall / port forwarding). Αν κάνεις login δοκίμασε passive mode για το ftp data.

http://www.slacksite.com/other/ftp.html

Δημοσ.

Εγώ υποψιάζομαι κάτι με το passive mode γτ η θύρα είναι ανοιχτή (την βλέπω απομακρυσμένα ανοιχτή). Ξέρεις να μου πεις τι ρυθμίσεις χρειάζονται στην καρτέλα passive mode του ftp server?. Σαν client μπαίνω από passive mode

Δημοσ.

Απο την στιγμη που συνδεεσαι φιλε μου στο εσωτερικο δικτυο ειναι θεμα θυρας στο εξωτερικο.

Κλεισε firewall των windows και βαλε το pc σε DMZ στο router σου και δοκιμασε μια να δεις.

Εννοειται οτι μετα ενεργοποιεις ξανα firewall και βγαζεις το PC απο το DMZ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Διάβασε το σχετικό link για το τι σημαίνει ftp active και passive όπως και το πώς λειτουργούν. Δεν μπορείς να δεις την πόρτα σε passive και μάλιστα στον server γιατί το επιλέγει δυναμικά ο client λέγοντας στον server, οκ μετά το login πάμε να αλλάξουμε data, ακούω στην τάδε πόρτα.

Δημοσ.

Ειχα χρονια ανοιχτο ftp στο σπιτι μεχρι που τελικα εβαλα Http file server.

Δοκιμασε και αυτο γιατι σου δινει περισσοτερες δυνατοτητες. Μπορεις να κανεις upload/download/stream videos απο το PC σου μεσω Browser.

http://www.rejetto.com/hfs/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...