vairass Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Εχω ακούσει οτι και το ξύδι τα απωθεί Παπαρια... Έχω ρίξει αμέτρητα λίτρα τίποτα.
merkon Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μιας και θα γνωρίζεις αρκετά παραπάνω από εμένα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι με τα κουνούπια Εγώ ζω σε μονοκατοικία και το καλοκαίρι έχω σοβαρό πρόβλημα με αυτά,δεν μπορώ να κάτσω στην βεράντα η στον κηπο γιατί με ρημάζουν.Ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού είναι μεγάλος,1,5 στρέμμα με πεύκα και λίγο γκαζόν. Υπάρχει κάποιο σκεύασμα αποτελεσματικό αλλά και ασφαλές για το παιδί μου και τα σκυλιά μου? Τα κουνουπια μπορούν να έρθουν ακόμα και από 1,5 χλμ μακριά... δηλαδή μπορεί εσύ στον κήπο σου να μην έχεις κάποια εστία κουνουπιων και παρόλα αυτά να έχεις κουνουπια γιατί θα έρχονται από πιο μακριά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κουρευεις κοντό το γκαζόν όσο πιο πολύ μπορείς, να μην έχεις λιμναζοντα νερά στον χώρο σου (ακόμα και το νερό στο πιατακι της γλαστρας από ένα φυτό αποτελεί εστία εναποθεσης αυγων κουνουπιων) και μπορείς να ψεκασεις στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σου, πόρτες, παράθυρα κλπ με K-othrine ή Fendona από απόσταση περίπου μισό μέτρο... υποτίθεται πως η δράση κρατάει για 3 μήνες, αλλά και πάλι εξαρτάται από το αν υπάρχουν εστίες κουνουπιων στη γύρω περιοχή 1
liakjim Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Με αυτό , έλυσα δια παντός το πρόβλημα των μυρμηγκιών : https://www.amazon.co.uk/Nippon-500g-Ant-Killer-Powder/dp/B000TAW39M
vairass Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Με αυτό , έλυσα δια παντός το πρόβλημα των μυρμηγκιών : https://www.amazon.co.uk/Nippon-500g-Ant-Killer-Powder/dp/B000TAW39M Καλά είναι όμως ακινδυνο για παιδια;
jimskeet2002 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δεν νομιζω να βρεις κατι ακινδυνο για παιδια. Αυτο το gel που σου προτεινα πιο πριν, το βαζεις σε σημειο που να μην το πλησιασουν παιδια. Μετα απο λιγο θα δεις οτι θα μαζευτουν ενα σωρο μυρμηγκια γυρω γυρω κ θα το μαζευουν οπως στο βιντεο π βαζω στο τελος. Το καλο ειναι οτι δεν χρειαζεται να γεμισεις τον τοπο. Μια - δυο σταγονες ειναι αρκετες, τωρα αν ειναι παρα πολλα τα μυρμηγκια αντε να βαλεις 3-4 σταγονες σε διαφορα σημεια. Εγω πχ το ειχα βαλει σε γωνιες για να μην το πατησουμε καταλαθως. Σε μια βδομαδα περιπου ειχαν εξαφανιστει τα μυρμηγκια. https://www.youtube.com/watch?v=574XMPOpK78
vairass Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δεν νομιζω να βρεις κατι ακινδυνο για παιδια. Αυτο το gel που σου προτεινα πιο πριν, το βαζεις σε σημειο που να μην το πλησιασουν παιδια. Μετα απο λιγο θα δεις οτι θα μαζευτουν ενα σωρο μυρμηγκια γυρω γυρω κ θα το μαζευουν οπως στο βιντεο π βαζω στο τελος. Το καλο ειναι οτι δεν χρειαζεται να γεμισεις τον τοπο. Μια - δυο σταγονες ειναι αρκετες, τωρα αν ειναι παρα πολλα τα μυρμηγκια αντε να βαλεις 3-4 σταγονες σε διαφορα σημεια. Εγω πχ το ειχα βαλει σε γωνιες για να μην το πατησουμε καταλαθως. Σε μια βδομαδα περιπου ειχαν εξαφανιστει τα μυρμηγκια. https://www.youtube.com/watch?v=574XMPOpK78 το προβλημα ειναι θεωρω στην περιπτωση μου το ξυλο...απο εκει μεσα ερχονται χιλιαδες !!! Θα δοκιμασω το τζελ και βλεπουμε.
jimskeet2002 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Απ οπου κ αν ερχονται πιστευω θα τα κανονισεις μ αυτο. απλα μπορει να χρειαστει περισσοτερες σταγονες. κ εμενα επειδη ειναι ισογειο το σπιτι κ εχω ακριβως διπλα στον τοιχο κηπο και παρτερια γυρω γυρω απ το σπιτι μπαιναν παρα πολλα απο πολλα σημεια κ μ αυτο ηρεμησα. ειχα δοκιμασει να βουλωνω τρυπες με πλαστελινες, να ριχνω κανελα, ξυδια, ιστοριες. Μ αυτο ησυχασα!
SoFiA11 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Το καλύτερο είναι αυτό που σου λένε, που το μεταφέρουν στη φωλιά τους γιατί ό,τι κι αν κάνεις αν δεν σκοτώσεις την βασίλισσα η οποία κατοικοεδρεύει στην φωλιά αυτή θα συνεχίσει να γεννάει αυγά και δεν θα κάνεις τίποτα.Απλά βάλε μια δύο σταγονίτσες κάπου που να περνάνε τα μυρμήγκια αλλά όχι τα παιδιά και όσο πιο κοντά στη φωλιά τους γίνεται, αν αυτή βρίσκεται στο σπίτι σας.Καλό θα ήταν να την εντοπίσεις. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2017 από SoFiA11
vairass Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Το καλύτερο είναι αυτό που σε λένε, που το μεταφέρουν στη φωλιά τους γιατί ότι κι αν κάνεις αν δεν σκοτώσεις την βασίλισσα η οποία κατοικοεδρεύει στην φωλιά αυτή θα συνεχίσει να γεννάει αυγά και δεν θα κάνεις τίποτα.Απλά βάλε μια δύο σταγονίτσες κάπου που να περνάνε τα μυρμίγκια αλλά όχι τα παιδιά και όσο πιο κοντά στη φωλιά τους γίνεται, αν αυτή βρίσκεται στο σπίτι σας.Καλό θα ήταν να την εντοπίσεις. Που να ξέρω βρε παιδιά από φωλιές; δεν έχω ιδέα από τέτοια.
masteripper Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Οπως βλέπει την πορεία των μυρμηγκιων βάλε αλάτι...θα δεις...
vairass Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Οπως βλέπει την πορεία των μυρμηγκιων βάλε αλάτι...θα δεις... Αλάτι ; τι κάνει;
De@th L0rd Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 δοκιμασμενο 1 ετος τωρα και εχουμε ησυχασει επιτελους. Πας στο φαρμακειο και ζητας βορικο οξυ, εχει ετοιμα πακετακια. Ασπρη σκονη ειναι. Περνεις 1 κουταλια του γλυκου βορικο οξυ σε ενα μπρικι και βαζεις αλλες 2-3 κουταλιες του γλυκου ζαχαρη σε περιπου 1 ποτηρι νερο. ανακατεβεις να παρει μια βραση και να διαλυθουν ολα στο νερο. Το αφηνεις να κρυωσει και μετα περνεις βαμβακι ή χαρτοπετσετα κοβεις μικρα κομματια και τα κανει μικρα μπαλακια μετα τα δαχτυλα σου. Στην συνεχεια τα τοποθετεις σε σημεια που περνανε τα μυρμηγκια, τα ποτιζεις με το υγρο που ετοιμασες και περιμενεις 1-2 εβδομαδες. Το βορικο οξυ ειναι τοξικο για τα μυρμηγκια αλλα σε τοση διαλυση οχι για τον ανθρωπο. Εαν μαλιστα ανακατεψεις την σκονη με ψωμι κανει και για κατσαριδες. Παντα καλο ειναι να πλενεις τα χερια σου ή να φορας γαντια καλου-κακου οταν χειριζεσαι την σκονη. Καλα κρασιά. Το πιθανότερο με το βορικό οξύ είναι απλά να ταΐζεις τα μυρμήγκια για μερικούς μήνες και τίποτε δε θα πάθουν. Πάρε κάτι επαγγελματικό και διάβασε τις οδηγίες. http://www.pestcontrol.basf.gr/agroportal/pc_gr/el/systiva/insect_products_/fendona/Fendona_.html Δεν υπάρχουν ακίνδυνα εντομοκτόνα, αναλαμβάνεις την ευθύνη να προστατέψεις τα παιδιά σου.
ASDIC Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 ααα ναι ε ? γιαυτο "εκαψα" 2 διαφορετικες φωλιες μεσα στο σπιτι μεσα σε 10 ημερες ? αυτο που μερικοι χωρις να δοκιμασουν, απαντανε με την απολυτη σιγουρια δεν το καταλαβαινω.
l337 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Λοιπόν μέσα Μαΐου δεχόμαστε επίθεση από χιλιάδες μυρμήγκια, τελευταίος όροφος ρετιρέ και στο δάπεδο ξύλο στα πιο πολλά δωμάτια, πως θα γίνει να μην τα ξαναδώ;; Πέρυσι έβαλα μια ουσία αλλά δεν έκανε πολλά πολλά, μου την έδωσε ένας φίλος και μου είπε κολλάνε πάνω κλπ. Για πείτε καμία ιδέα... Σε ποια δωμάτια και σε ποιους χώρους βρίσκεις τα μυρμήγκια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα