Προς το περιεχόμενο

ACER LAPTOP: Αξίζει να αγοράσω;

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φίλε μου είμαι κάτοχος ενός ACER 1603ELM από τον Αύγουστο.

Λειτουργεί άψογα, τον έχω τρελάνει, όλη μέρα ανοικτός, παιχνίδια κλπ και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αντιγράφω τα DVD κανονικότατα και νομίζω ότι η οθόνη του είναι πολύ καλή αν συγκρίνω με κάποιες άλλες που έχω δει.

Εγώ είχα ένα ψιλοπροβληματάκι με το εξωτερικό τροφοδοτικό. Στο κατάστημα που το αγόρασα μου είπαν ότι θα το στείλουν Ιταλία (το τροφοδοτικο μόνο εννοείται) και ότι σε 5 ή 7 εργάσιμες θα είχα καινούργιο όπως και έγινε. Καλές εντυπώσεις και καθαρές δουλειές.

Στο συστήνω!!!

Δημοσ.

Κάποιος φίλος ανέφερε ότι θεωρεί αρνητική την αυτονομία της 1,5 ώρας.

Λίγο είναι; Κ μένα τόσο κρατάει (Aspire 1353LM)

To μηχανάκι πάει σφαίρα πάντως φίλε carib κ σε τρομερή τιμή (εγώ το πήρα από γνωστό €1000-€1100...χεχε :D )

Δημοσ.

Οπως φαίνεται οι περισσότεροι χρήστες acer είναι ευχαριστημένοι και δεν μετάνιωσαν για την αγορά τους.

Δημοσ.

Τυπογραφικό λάθος; μαλλον όχι , γιατί το 1703 που έχω (και) εγώ ,

παίρνει κανονικούς 3.5' δίσκους ATA100.

Αλήθεια, κανείς κάτοχος 1703 έχει κάνει αλλαγές αναβαθμίσεις με

απλό hardware PC πέρα απο της ACER [=φαρμακείο: 512DDR->380Euro] ?

....Δίσκους 7200rpm , DDR266-DIMMS , CPU HTT ?

Δημοσ.

Μόνο η σειρά 17χχ έχει 3,5". Απο τι έχουν γράψει και άλλοι γίνεται αναβάθμιση με hardware parts. Μόνο που πρόσεχε τι ΗD θα πάρεις να έχει δείκτη θερμοκρασιάς software, γιατί στις 7200RPM μπορεί να σου ανεβάσουν θερμοκρασία και να κάψει κάποιο εξάρτημα.

Δημοσ.

Σωστός Hikok.

Μιλούσα με τεχνικούς από το hac shop στην Μπόταση και μου είπαν ότι αν και μπορείς θεωρητικά να βάλεις δίσκο 7200rpm στον 1703, ωστόσο δεν ενδείκνειται για λόγους θερμοκράσίας-τροφοδοσίας. Οπότε έχεις δίκιο, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Τουλάχιστον όταν μιλάμε για δίσκους 7200rpm των desktop pcs. Αλλο θέμα κάποιοι ακριβοί δίσκοι 7200rpm ειδικά για laptops.

Δημοσ.

Αν και οι πιο σημαντικές γνώμες θεωρώ ότι είναι οι δικές σας, όλων εσάς που τις καταθέτετε εδώ για να τις ξέρουμε όλοι μας, πρέπει να προσθέσω τις -ίσως- λιγότερο αξιόπιστες γνώμες των πωλητών από διάφορα κομπιουτεράδικα στη Στουρνάρη, μικρά, όχι φίρμες & αλυσίδες. Μου είπαν κι αυτοί καλά λόγια για acer. Αντιθέτως όλοι μου είπαν αυτό που ήδη ήξερα, μακριά από hp-compaq!

Acer λοιπόν!

Δημοσ.

Ακόμη πρέπει να πω ότι στηρίζομαι στα όσα μου είπατε και θεωρώ ότι δεν θα είμαι τόσο γκαντέμης κατά την αγορά να πέσω σέ καμένα pixel. Δεν ανέφερε κανείς εδω κάτι σχετικό που σημαίνει ότι μάλλον δεν έχει τύχει σε κανέναν από τους acer users αυτού του topic.

Εδώ είναι και τα θέματα αξιοπιστίας που λέγαμε...

Σκέφτομαι πάντως να βρω ένα κατάστημα και να κάνω το εξής "κόλπο":

Θα ζητήσω να μου ανοίξει το acer μπροστά μου (ναι, υπάρχουν μαγαζιά με διαθεσιμοτητα , ειδικά για το 1703 και το 252lmi, και τα οποία τυγχάνει να μην τα εκθέτουν) με σκοπό να το δω. Εφόσον το έχει στις αποθήκες του δεν νομίζω να αρνηθεί. Αν αρνηθεί πάω σε άλλο κατάστημα. Εφόσο λοιπόν δω ότι δεν έχει καμένο Pixel, το αγοράζω επιτόπου.

Ειδικά η πολιτική των εταιριών, της acer συμπεριλαμβανομένης , στο εν λόγω θεμα τη θεωρώ εμπαιγμό και κοροιδία.

Γνώμες;

Δημοσ.

Πιστεύω ότι πριν κλείσουν στην συσκευασία του κάθε μηχάνημα ελέγχεται για την σωστή λειτουργία του.

Έτσι παραδίδονται σφραγισμένα, αν ανοιχθεί και δεν αγορασθεί τότε δύσκολα θα πουληθεί στον επόμενο πιθανό αγοραστή σε κανονική τιμή.

Μάλλον δύσκολα θα πετύχεις κάτι τέτοιο...

Για τους δίσκους τώρα.

Φόραγε.. ST380012A->UDMA100=5,CACHE=1MB,5400rpm,80GBs

ftp://ftp.seagate.com/techsuppt/at/ST380012.A

POWER DISSIPATION (watts) ________________

POWER REQUIREMENTS: +12V START-UP (amps) _2.8

POWER MANAGEMENT (Watts):

ACTIVE _______________12.5

IDLE _________________7.5

STANDBY (typ/max) ____0.9/

Του έβαλα..MAXTOR 6Y200P0->UDMA133=6,CACHE=8MB,7200rpm,200GBs

http://www.maxtor.com/en/documentation/data_sheets/diamondmax_plus_9_data_sheet.pdf

Power Requirements

Mode 5V 12V

Seek (mA) 858 662 =5*0,858 + 12*0,662=4,29+7,944=12,234Watts

λιγότερα από τον Seagate !!!

Idle (mA) 668 334 = 5*0.668+12*.334 = 3.34+4.008=7.348Watts

Πάλι λιγότερα από τον Seagate....

Standby (mA) 90 37= 5*0.090+12*0.037 = 0.450+0.444 = 0.894Watts

Πάλι λιγότερα από τον Seagate....

Αρα από πλευράς κατανάλωσης ισχύος=θερμότητας κανένα πρόβλημα δεν πιστεύω ότι έχει η αλλαγή που έκανα .

Λειτουργεί με τον Maxtor 6Y200P0 κάθε μέρα πάνω από 5 ώρες συνεχόμενα και ΠΣΚ συνεχόμενα 60ώρες τουλάχιστον....

Δημοσ.

karib,

η αξιοπιστια δεν εχει καμια σχεση με τα καμμενα pixel.

Aυτο μπορει να σου τυχει σε οποια εταιρια και να επιλεξεις.

Επισης μερικες φορες χρειαζονται καποιο χρονο λειτουργειας

για να εμφανιστουν οποτε ειναι δυσκολο να τις ελεγξουν

(ακομη και αν το ηθελαν).

Η πολιτικη της εταιριας πανω στο θεμα ποια ειναι?

Μεχρι πόσα καμμενα pixel επιτρεπει για ολη την

οθονη και πόσα για το κεντρο?

Δημοσ.

File exw Travelmate 270 edw kai ena xrono!Otan to phra sthn arxh mou eferan ena montelo to opoio eixe 2kammena pixel.Phga kai to allaksa.Mou eipe o magazatoras(o opoios einai gnwstos mou oti auta sumbainoun kai mou to allakse.Mesa se mia vdomada mou efere allo.H egguhsh pou exw einai 2 xronwn.Mou eipe epishs oti h Acer allazei to susthma an mesa se 1mhna peripou emfanistoun apo 3kammena pixel kai panw.Meta apo 8mhnes peripou apo thn agora tou,eixe problhma to cd-rw,den egrafe diskakia!Ta ekaige ola.To phga pisw kai edw ofeilw na omologhsw thn disareskeia mou.Mou phran ton upologisth gia 1mhna kai ksexasa oti exw upologisth.Epairne thlefwno o upeuthinos sthn etaireia kai elegan oti den exoun antallaktika.Meta elegan oti parageilan orismena kommatia alla htan to lathos montelo.Telika katevhke o dieuthinths,tou katasthmatos pou to phra,sthn Athina epeidh ton pieza oso den fantazeste(eimai foithths plhroforikhs kai exw anagh ton upologisth,opws kai o aderfos mou pounai kai aytos foithths tou idiou tmhmatos) phgaina kathe mera kai ton rwtousa ti egine me ton upologisth kai epeita apo 1mhna kai sxedon mia evdomada eftase o upologisths sta xeria mou.Kata ta alla,na pw oti to susthma einai korufh.Pentium 4M 1,7Ghz,256MB,20GB sklhros(isws ligo argoteros ap'oti perimena->mono auto exw parapono apton upologisth) Exw egatasthsei ta windows 2000 sp4 kai den exw kanena allo provlhma.Den exei krasarei pote,exw valei kai linux,kai exw piesei ton epeksergasth sta akra,eite kanontas dikes mou ergasies,eite ftiaxnontas tainies se divx akoma kai me thermokrasies kauswna(40 vathmous kelsiou).H thermokrasia tou htan fusiologikh kai pote to anemisthraki apo pisw den leitourghse sto "terma".

Auta apo mena,sorry an sas kourasa,alla ithela na voithisw...

Sou euxomai thn kaluterh dunath agora na kaneis

Giwrgos...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...