Προς το περιεχόμενο

ACER LAPTOP: Αξίζει να αγοράσω;

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οντως, σκοτάδι φαίνεται να καλύπτει την κάρτα γραφικών.

Σκόπιμα μάλλον τα φυλλάδια και pdf και η ιστοσελίδες της acer δεν λένε τίποτε.

• Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ έχω ένα Aspire 1703 εδώ και περίπου 8 μήνες. Το χρησιμοποιώ για αυτό που λένε "βαριά επαγγελματική χρήση" Cad, Cam, Cae etc με αρχεία assembly πάνω απο 20mb. Η λέξη "Ευχαριστημένος" δεν αντικατοπτρίζει αυτό που αισθάνομαι για την χρήση αυτού του μηχανήματος. Είναι σκυλί και λειτουργεί πάνω από 12-13 ώρες την ημέρα συνεχώς χωρίς ΠΟΤΕ να μου δημιουργήση κάποιο πρόβλημα σε οποιοδήποτε θέμα. Το άφησα με τα Win XP Home με όλα τα critical updates.

Το μόνο που έκανα όταν το αγόρασα ήταν να του βάλω επιπλέον 512Mb (σύνολο RAM 1Gb) διότι γνώριζα πως χωρίς μνήμη τα αρχεία που θα δούλευα θα με ζόριζαν. Για τα άλλα (word, excel κλπ) δεν χρειάζεται να σου αναφέρω ταχύτητες, πιστεύω υποψιάζεσαι.

Εγώ πάντως προγραμματίζω μέχρι το πάσχα την αγορά ακόμα ενός μηχανήματος.

Δημοσ.

Τον Σεπτεμβριο αγόρασα 290LMi (είναι ίδιος με τον 291 αλλά 1300 και 30αρη σκληρό).

Μαζί με εμένα αγόρασαν και 2 φίλοι τον ίδιο.

-Δεν μπορώ να αλλάξω windows με τίποτα(ψαξε στο forum για non-emulation booting). Τα Ηome είναι πολύ γρήγορα και δεν θα έχεις πρόβλημα. Οι οδηγοί μπορεί να διαφέρουν απο pro σε Home. To έχω συναντήσει σε Siemens laptop.

-Όπως όλοι οι centrino με πλατφόρμα 855GM έχουν κάρτα γραφικών με 16ΜΒ μνήμη που μπορεί να φτάσει μέχρι 64. Επιδόσεις μέτριες για παιχνίδια.

-Το DVD-R μου είναι TEAC. Κάπου στο τόπικ αναφέρεται Toshiba.Δεν γνωρίζω αν το έχουν αλλάξει. Αντιγράφω κανονικά τα πάντα με τα φτηνότερα δισκάκια της αγοράς. Είναι BurnProof

Ένός φίλου ο σκληρός μετά απο 4 μήνες έβγαλε bad sector και το DVD-R δεν λέει να κουνηθεί. Βρισκόταν στην Γερμανία και εξυπηρετήθηκε κανονικά. Δεν ξέρω πως τον δούλευε και έβγαλε προβλήματα Παντος εγώ είμαι πλήρως ικανοποιημένος με την σταθερότητα του.

Σου τον προτείνω

Φιλικά

Δημοσ.

Εκανα ήδη αναβάθμιση σε ένα ASPIRE 1703.

Μνήμη 1024 από 512ΜΒ

Δίσκο 3,5"HDD 200GBs_ATA133_MAXTOR_7200rpm_8MBsCACHE (MODEL MAX 6Y200P0)

άπό Δίσκο 3,5"HDD 80GBs_ATA100_SEAGATE_5400rpm_1!!!MB_cache (MODEL ST380012A).

Τώρα μέσα στη 'βδομάδα πιστεύω ότι θα έχω έναν IP4 3.06 HyperThreating=2 CPUs + NEW MMX ώστε να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις δυνατότητες της μητρικής.

MAX200ASPIRE1703.jpg

DM_1703.jpg

Φοράει κάρτα

nVIDIA FX5600 Go 64ΜΒς δική της μνήμη και όχι από τα 1024ΜΒς της ram

και

το UJ-811 MATSHITA=PANASONIC DVD-R / DVD RAM / CDR-W

που γράφει

DVD-R = 2x

DVD-RW = 2x

DVD RAM =2x

CDR = 16x

CDRW = 10x

KAI

17" MONITOR

ΑΛΛΑ

EINAI 7Kgr

ΔΗΛ. ΕΙΝΑΙ DESKTOP REPLACEMENT = ΕΧΕΙ ΜΟΡΦΗ ΦΟΡΗΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΣ (7 ΚΙΛΑ) και θέλει αυτοκίνητο για μεταφορά σε άλλο χώρο εργασίας.

Έγραψα με κεφαλαία γιατί πολλοί φίλοι νομίζουν ότι ο ACER 1700 ASPIRE ΕΙΝΑΙ LAPTOP=ΦΟΡΗΤΟΣ και ότι έχει 2.5" δίσκο.

Έχει κλασικά υλικά και είναι αναβαθμήσιμος σχετικά εύκολα και κυρίως φθηνά.

Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβα είναι αξιόπιστα μηχανάκια. Αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Βέβαια πρέπει να πω ότι με προβληματίζουν λίγο τα πιθανά προβλήματα (πx dvd) καθώς και το ότι δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι καλό το service στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλα...best value for money.

Δημοσ.

karib epeidi ego endiaferome gia ton travelmate 252lmi pira se ena magazi stin athina na rotiso timoula kai rotisa kai gia to service tis acer.stin ellada den iparxei mou eipane.ta stelnoun italia kai se 5 ergasimes meres einai elada.kata ta alla apoti rotisa kai ton politi tou katastimatos mou eipe oti douleuoun poli acer kai mou eipe oti einai axiopista mixanimata.elpizo na voithisa arketa.

tora kapios an borei na voithisei emena. exei kaneis ton travelmate 252lmi?an nai thelo na kano merikes erotisoules

apo mixanima ti leei?litourgei kala?ti marka skliro disko kai dvd-rw exei pano?thanks

Δημοσ.

karib epeidi ego endiaferome gia ton travelmate 252lmi pira se ena magazi stin athina na rotiso timoula kai rotisa kai gia to service tis acer.stin ellada den iparxei mou eipane.ta stelnoun italia kai se 5 ergasimes meres einai elada.kata ta alla apoti rotisa kai ton politi tou katastimatos mou eipe oti douleuoun poli acer kai mou eipe oti einai axiopista mixanimata.elpizo na voithisa arketa.

tora kapios an borei na voithisei emena. exei kaneis ton travelmate 252lmi?an nai thelo na kano merikes erotisoules

apo mixanima ti leei?litourgei kala?ti marka skliro disko kai dvd-rw exei pano?thanks

Δημοσ.

Thanx djkokalis.

Δηλαδη η oktabit που τα φέρνει στην Ελλάδα, δεν κάνει και κάποιο service στα acer?

Ειλικρινά, τα περι Ιταλίας κάπου τα έχω ξανακούσει, αλλά μου φαίνεται εξωφρενικό να μην υπάρχει service στην Ελλάδα.

Ρε παιδιά, βοήθεια!

Κάποιος να μας πει τι γίνεται με το service της Acer στην Ελλάδα.

Και κάτι άλλο, υπάρχει 252lmi? Μόνο 251lmi έχω βρει.

Δημοσ.

Βασικά η ACER είναι official Supplier της FERRARI. Πιστεύω πως όσο και εμπορικό τρίκ να είναι, καμία εταιρεία δεν θα ρισκάριζε την λειτουργική της υπόσταση προσπαθώντας να κάνει πλάτες σε μία άχρηστη εταιρεία υπολογιστών. Άρα αυτό πιστευώ πως είναι ένα ακομα συν γαι την εταιρεία....

Δημοσ.

Ρε παιδιά τσάμπα γράφετε(για το service) αφού με ένα ψάξιμο ούτε 2 λεπτών στο site της Acer βλέπετε ότι έχει δύο service στην Ελλάδα. Εκτός αν είναι τίποτα περίεργες παραεισαγωγές από Ιταλία.

Δημοσ.

Prin ena mhna phra to Travelmate 291 LMi, ola mia xara ektos apo ena sumantiko problhma pou mou exei bgalei to DVD-RW SD-6112 ths Toshiba pou periexei...enw grafei teleia CD-R, CD-RW kai DVD-RW molis paw na grapsw DVD-R meta apo ena shmeio kollaei olo to susthma kai thelei reset... Xrhsimopoiw ta XP SP1 kai Nero 6.3.0.0, exw steilei mail sthn ACER alla akoma na mou apanthsoun! Apo thn Toshiba mou apanthsan alla me luseis pou den ekanan tipote...Elpizw pantws na einai kapoio bug tou firmware kai oxi problhma tou hardware...anyway opoios exei kapoia lush gia to problhma as kanei ena post...Thanx! :roll:

P.S: Kai gia na epanelthw sto topic...tha sou sunhstousa anepifylakta ACER an den eixa dokimasei akomh na grapsw DVD... :?

pisteyo oti ftaiei to Nero me to NtiDVD maker poy dinei o foroitos dookimases pisteyo to einai to kalhtero kai ego to nero to 6 ebala sthn arxh alla tora to esbhsa kai ksanaebala to NTi-DVD maker to 6 kai ta paro to 6.3 mia apo aytes tis meres apo thn kopela ppoy phre ton acer-Ferarry 3000 elpizo na boithisa

Δημοσ.

Hikoc εψαξα πάνω από τέταρτο το site της acer και δεν βρήκα όχι service, αλλά ούτε και επίσημη αντιπροσώπευση (από ελληνικά περιοδικά ξέρω ότι είναι η oktabit).

Θα μπορούσες να μας δώσεις url?

Νομίζω το θέμα after sales support όλους μας αφορά.

Τώρα όσο για το dvd και πιθανά λάθη σε εγγραφή dvd-r, μήπως κάτι γίνεται με το πρόγραμμα εγγραφής?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...