dragon1908 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Καλησπερα και συγγνωμη εκ των προτερων αν ανοιγω θεμα που υπαρχει ηδη.Θελω να μεταφερω το ρουτερ σε αλλο δωματιο (απο το σαλονι ,στο υπνοδωματιο) αλλα δεν υπαρχει στο σπιτι αλλη τηλεφωνικη πριζα παρα μονο στο σαλονι οπου ειναι και το τηλεφωνο με το ρουτερ τωρα.Ολες οι αλλες πριζες του σπιτιου ειναι ρευματος.Θα ηθελα να μαθω αμα αγορασω εναν ανταπτορα (rj11 με φις )και το βαλω στην πριζα ρευματος του υπνοδωματιου που θελω ή και να αντικαταστησω την πριζα ρευματος με μια τηλεφωνου για να συνδεσω το ρουτερ θα δουλεψει? Δλδ περναει η γραμμη απο τις μπριζες η μονο στη μια που εχω ειναι για το τηλεφωνο και οι αλλες ειναι αποκλειστικα για ρευμα? Δλδ και να την αλλαξω με τηλεφωνου δεν θα γινει κατι...
barelyinterested Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δλδ περναει η γραμμη απο τις μπριζες? Όχι, αν θέλεις θα πρέπει να περάσει γραμμή ο ηλεκτρολόγος. Δεν ξέρω τι ισχύει με την νομοθεσία, ίσως χρειάζεται ξεχωριστό κανάλι για γραμμή τηλεφώνου/δικτύου και ρεύματος. Επίσης τα υπάρχοντα κανάλια παίζει να μην το χωράνε ούτως ή άλλως, οπότε οι επιλογές σου περιορίζονται στο να σκάψεις τους τοίχους ή να περάσεις εξωτερικά το καλώδιο, ενδεχομένως μέσα σε κανάλι ή και χύμα καρφωτό. Απλώς θα είναι άσχημο.
dragon1908 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Οποτε στην περιπτωση μου η γραμμη απο την πολυκατοικια που ερχεται μεχρι το διαμερισμα μου σταματαει στην μια πριζα του τηλεφωνου που εχω και ολες οι αλλες πριζες περναει μονο ρευμα...οποτε η μονη μου λυση ειναι να παρω ενα μεγαλο καλωδιο και να το φερω μεχρι το υπνοδωματιο που θελω να βαλω το ρουτερ 1
chios Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Και γιατί να βάλεις το ρουτερ στο δωμάτιο σου και να τρως όλοι νύχτα την ακτινοβολία;; τράβα καλώδιο ethernet και Σύνδεσε τον υπολογιστή σου.
dragon1908 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Το ρουτερ θα μπει στο δωματιο αλλα με το wifi κλειστο.με καλωδιο ethernet θελω να συνδεσω.μπορει να κανω και αυτο αντι να αγορασω καλωδιο για να φερω το ρουτερ στο δωματιο να παρω ενα 5μετρο καλωδιο ethernet ξερω γω και θα ειμαι κομπλε.. ξερει κανεις καποιο αξιοπιστο καλωδιο ethernet να προτείνει?? Και επισης ξερει κανεις πως μπορουμε να αξιοποιησουμε οσο το δυνατον καλυτερα τις ρυθμισεις του ρουτερ για καλυτερη αποδοση στην ταχυτητα? Εχω το στανταρ της κοσμοτε το speedport entry 2i Επισης υπαρχει περιπτωση να περναει τηλεφωνικη γραμμη (να υπαρχουν τα καλωδια ελευθερα πισω απο την πριζα του ρευματος)και απλα να μην το γνωριζω?και με μια απλη αλλαγη της πριζας ρευματος σε τηλεφωνου να γινει η δουλεια? Πως θα ξεχωρισω ποια καλωδια ειναι για το τηλεφωνο και ποια για το ρευμα? (Προφανως του ρευματος ειναι αυτα που ειναι συνδεδεμενα απλα ειμαι εντελως ασχετος με τα ηλεκτρολογικα και θελω να ειμαι σιγουρος)
isay Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Ξεκινάμε απο τα βασικά ΑΛΛΑ καλωδια ειναι του ρευματος και άλλα του τηλεφώνου ΔΕΝ μπορεις να βγάλεις μια πριζα ρευματος και να συνδεσεις μια πριζα τηλεφωνου στα ίδια καλώδια (θα ψηθείς! ) Εφόσον δεν υπάρχουν άλλες πριζες τηλεφώνου, 99% το μονο τηλεφωνικο καλωδιο ειναι αυτό που μπαινει στην κεντρική πριζα στην είσοδο. ΔΕΝ θα υπάρχει κάτι αλλο κρυφά στους τοιχους. Οι λύσεις ειναι τρεις Ρίχνεις καλώδιο και το περνάς απο κάσες, τρυπες, κλπ μεχρι εκει που θες. Μαλιστα ετσι μπορεις να εχεις τηλεφψνο και στην αρχική και στην τελική θεση. Το router το βάζεις οπου θες. Φωνάζεις ηλεκτρολογο και βλέπετε αν γίνεται (και συμφέρει) να τραβήξει γραμμές τηλεφωνου μερα απο τα υπαρχοντα κουτια μεχρι εκει που θες. Αγοραζεις ενα ζευγαρι powerlines (χωρίς wifi αφου φοβάσαι την ακτινοβολια -δεν εκφέρω γνώμη) και το βάζεις δίπλα στον τελικό υπολογιστή ο οποιος πλεον θα εχει ενσύρματη-ethernet συνδεση. Ενδεικτικά http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4010kit-av500-nano-powerline-adapter-starter-kit-p-PER.612533 ή http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4020pkit-500mbps-2-port-nano-powerline-ethernet-adapter-kit-p-PER.612589 ή http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4016p-kit-av500-passthrough-powerline-500mbps-starter-kit-p-PER.612802 2
dragon1908 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Ενα powerline οπως το βλεπω ειναι η ιδανικη λυση για εμενα αν και κοστιζει...απλα το βαζω στην πριζα και κανω την δουλεια μου..για ποιο λογο ομως τα δινουν σε σετ?
isay Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Γιατι είναι χιώτες! Google λίγο τι ειναι και πως δουλευουν τα powerlines https://www.youtube.com/watch?v=tRmpQ90uOLw
dragon1908 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Χαχαχαχα οκ σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Μαλλον αρχικα θα τραβηξω καλωδιο και στην πορεια θα αγορασω powerline
Zaytsev Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Χαχαχαχα οκ σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Μαλλον αρχικα θα τραβηξω καλωδιο και στην πορεια θα αγορασω powerline Αν είναι να τραβήξεις καλώδιο, βάλε Ethernet και όχι τηλεφώνου. Το καλώδιο τηλεφώνου, για μια τέτοια απόσταση το μόνο που προσφέρει, είναι απώλειες κι ανάλογα με το πόσο καλή γραμμή έχεις, σημαντικές ως και να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Αν μπεις στη διαδικασία, βάλε ένα Ethernet, που μέχρι τα 100μ δεν έχει καθόλου απώλειες και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εναλλακτικά, τα PowerLines είναι καλή λύση, αρκεί να μην πάρεις τα φθηνότερα γιατί θα έχεις αποσυνδέσεις με το παραμικρό (πχ ανοίγω το θερμοσίφωνο)
isay Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Αν είναι να τραβήξεις καλώδιο, βάλε Ethernet και όχι τηλεφώνου. Το καλώδιο τηλεφώνου, για μια τέτοια απόσταση το μόνο που προσφέρει, είναι απώλειες κι ανάλογα με το πόσο καλή γραμμή έχεις, σημαντικές ως και να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Αν μπεις στη διαδικασία, βάλε ένα Ethernet, που μέχρι τα 100μ δεν έχει καθόλου απώλειες και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. @ts σωστή η διευκρίνηση του zay
dragon1908 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Ααα εχουν τετοια θεματα τα powerlines?? Κακο αυτο.. Οποτε καλυτερα ενα ethernet καλωδιο απο οτι μου λετε που δεν θα εχω και απωλειες και ειναι και ποιο οικονομικο..γτ η συνδεση μου ειναι 24αρα και θελω οσο το δυνατον να μηδενισω καθε απωλεια που μπορω..ειτε απο hardware ειτε απο software Επισης επειδη θα εχω και το κινητο αναγκαστηκα με χρηση wifi ,οταν θα εχω συνδεδεμενο τον υπολογιστη με το ethernet καλωδιο θα μπορω να εχω και το wifi ανοιχτο? Και αν ναι θα υπαρχει καποια απωλεια σε ενα απο τα δυο?
Zaytsev Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Επισης επειδη θα εχω και το κινητο αναγκαστηκα με χρηση wifi ,οταν θα εχω συνδεδεμενο τον υπολογιστη με το ethernet καλωδιο θα μπορω να εχω και το wifi ανοιχτο? Και αν ναι θα υπαρχει καποια απωλεια σε ενα απο τα δυο? Κανένα πρόβλημα, όλα δουλεύουν ταυτόχρονα.
dragon1908 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Ωραια ,μια χαρα!! Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και την κατατοπιση πανω στο θεμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα