Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσοι παρακολουθουν το νημα ΑΜ4 part 2 τελευταια διαβασαν οτι εχω θεμα στο καινουγριο ΑΜ4 συστημα μου με την καρτα γραφικων. Θα τα κανω μια περιληψη για να παρουμε το θεμα απο την αρχη και να κανουμε μια ομαλη συζητηση.

Το συστημα που εχω τωρα εναι αυτο της υπογραφης μου. Ολα καινουργια εκτος απο καρτα γραφικων, τους σκληρους δισκους και την οθονη. Η καρτα δουλευε απροβληματιστα εναμιση χρονο τωρα στο προηγουμενο συστημα που ειχα (Ivy Bridge). Στηνω το καινουργιο συστημα, κανω καθαρη εγκατασταση των Win 10 Creators (αυτη ειχα και στο προηγουμενο), Βαζω οδηγους απο ολα τα υποσυστηματα και τα βασικα προγραμματα μου. Ολα ωραια κανενα προβλημα. Μετα δοκιμασα να κανω oc στις μνημες και στον επεξεργαστη ολα καλα αν και εκει αν και δεν πειραματιστηκα πολυ. Τελος παντως το bios (1002) το επανεφερα στις αρχικες ρυθμισεις για να ειμαι σιγουρος οτι δεν εχω ακομα κανενα προβλημα μεχρι να τα δοκιμασω ολα.

Ξεκιναω λοιπον τς δοκιμες σε παιχνιδια. Τρεχω το benchmark του Mankind Divided σε Ultra 1080p. Κατα τη διαρκεια σταματαει και εμφανιζει ενα μηνυμα 0x887A0006: DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG. Τρεχοντας ξανα το bech εβγαζε το ιδιο η εσβηνε το συστημα αμεσως. Κατεβαζω την ποιοτητα και ετρεξε κανονικα χωρις θεματα. Δοκιμαζω Primal με ultra. Κατα τη διαρκεια του benchmark παγωνε το παιχνιδι αλλα οχι ολο το συστημα, κανω ctrl + alt + del μολις κανω κλικ για να ανοιξω διαχειριση εργασιων, μαυρη οθονη. Reset και δοκιμαζω Syndicate, μολις φορτωσει μετα απο λιγα δευτερολεπτα κρασαρε. Τρεχω ROTTR ultra με vsync περναει το τεστ, κλεινοντας vsync σβηνε το συστημα. Δοκιμαζω προηγουμρνους drivers το ιδιο. Λεω φταιει το τροφοδοτικο τοτε γιατι αυτα συμβαινουν οταν η καρτα ζοριζεται και τραβαει πολυ ρευμα.

Δοκιμαζω με ενα αλλο τροφοδοτικο (silent pro 600w), φορτωνουν τα 10 και μολις παει να σβησει το κυκλακι που φορτωνει για να μπει login screen, παγωνει η οθονη βγαζει ασπρες οριζοντιες γραμμες και μετα σβηνει το σημα. Ρεσετ και παλι το ιδιο. Βαζω το ΗΧ850 και το ιδιο. Κανω φορματ βαζω drivers και μολις εγκαθιστουν μαυρη οθονη με οριζοντιες γραμμες και χωρις σημα. Μπαινω safe mode κανονικα ρεσετ και παλι τα ιδια. Κανω επαναπεγκατασταση drivers με safe mode τα ιδια.  Προβλημα drivers, τους βγαζω παλι. Την δοκιμαζω στο δευτερο slot παλι τα ιδια.

Δοκιμαζω μια αλλη καρτα γραφικων μια 295 που εχω. Δεν ποσταρει καν το συστημα (μαλλον δεν την διαβαζε η μητρικη γιατι ειναι παλια). Βαζω 980 με 295 σε sli μπαινω στα win και την βρηκε στην διαχειριση συσκυων αλλα δεν την αναγνωριζε. Βαζω χειροκινητα απο εκει drivers μια χαρα την αναγνωρισε και δουλεψε. Βαζω καλωδιο στην οθονη και ειχε σημα κανονικα αλλα περα απο αυτο δεν μπορουσα να κανω να ποσταρη το συστημα μονο με αυτη.

Παιρνω και τις δυο καρτες και τις δοκιμαζω σε ενα παλιο συστημα ΑΜ2 που εχω. Η 295 επαιξε κανονικα απο την αρχη. Βαζω την 980 φρτωνουν τα 10 (χωρις οδηγους) κανονικα. Πριν παω να βαλω τους οδηγους ανεβαζω την αναλυση. Απο τα 1240χ1024 εβηαζε η εικονα ασπρες πλεπτες γραμμες να να μην ηταν καλο το σημα. Βαζω drivers και μολις πανε να μπουν, ασπρες μεγαλες γραμμες παγωμα η οθονη και μετα χωρις σημα. Ξαναδοκιμαζω στο καινουργιο συστημα και παλι το ιδιο. Αλλαζω καλωδια και θυρες, με hdmi και dvi ειχα τα ιδια με dp δεν καταφερα να δωσω σημα. Επισης αλλαξα παστα αλλα χωρις καμια διαφορα.

Με αυτα τα "ολιγα" καταληγω στο συμπερασμα οτι η καρτα εφτασε στο τελος της ζωης της... εσεις τι λετε; Τι προτεινετε να κανω; Η καρτα ειναι αγορασμενη 10/2015 αλλα ειναι απο ebay Γερμανια επο ενα καταστημα Digicom24 και δεν ξερω αν μπορεσω να βγαλω ακρη για rma απο αυτους. Τους εστειλα χθες μαιλ αλλα δεν πηρα απαντηση (και δεν το βλεπω).

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πεθανε η καρτα.και να μην μπορεσεις να βγαλεις ακρη με αυτους θα μπορεσεις με την Asus ελλαδας.θα σε εξυπηρετησουν.παρε τους ενα τηλεφωνακι.

Δημοσ.

Πεθανε η καρτα.και να μην μπορεσεις να βγαλεις ακρη με αυτους θα μπορεσεις με την Asus ελλαδας.θα σε εξυπηρετησουν.παρε τους ενα τηλεφωνακι.

Λες να βρω ακρη εκει; Μπορει και να την αντικαταστησουν;

Δημοσ.

Λες να βρω ακρη εκει; Μπορει και να την αντικαταστησουν;

Γιατί έχεις αμφιβολίες ;

Γερμανικό είναι το κατάστημα λες.

Πριν λίγες μέρες πούλησα καινούργιες μνήμες ddr2 που μου ήρθαν από αντικατάσταση! 

Σύστημα του 2009. Το Πλαίσιο τους έδινε εγγύηση 3 χρόνια. Επικοινώνησα με τη μητρική εταιρεία mushkin,

τους έστειλα σκαναρισμένη την απόδειξη του Πλαισίου του ... 2009 και sn , μου έδωσαν κωδικό ,

τις έστειλα στο ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρείας στην ιρλανδία και έστειλαν καινούργιες!

Στείλε τους ένα σωστό email , με serial number, ημερομηνία αγοράς, απόδειξη κτλ κτλ 

Δημοσ.

Γιατί έχεις αμφιβολίες ;

Γερμανικό είναι το κατάστημα λες.

Πριν λίγες μέρες πούλησα καινούργιες μνήμες ddr2 που μου ήρθαν από αντικατάσταση! 

Σύστημα του 2009. Το Πλαίσιο τους έδινε εγγύηση 3 χρόνια. Επικοινώνησα με τη μητρική εταιρεία mushkin,

τους έστειλα σκαναρισμένη την απόδειξη του Πλαισίου του ... 2009 και sn , μου έδωσαν κωδικό ,

τις έστειλα στο ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρείας στην ιρλανδία και έστειλαν καινούργιες!

Στείλε τους ένα σωστό email , με serial number, ημερομηνία αγοράς, απόδειξη κτλ κτλ 

Δεν ξερω πρωτη φορα που συμβαινει κατι τετοιο με προιν που εχω παρει απο το εξωτερικο. Εστειλα την αποδειξη στο μειλ που εστειλα στο καταστημα αλλα δεν απαντησαν (μπορει επειδη ηταν Σαββατο). Να μην ασχοληθω με το καταστημα και να απευθυνθω κατευθειαν στην asus; Εχω αλλαξει την παστα στην καρτα, υπαρχει περιπτωση να ακυρωθει η εγγυηση;

Δημοσ.

Δεν ξερω πρωτη φορα που συμβαινει κατι τετοιο με προιν που εχω παρει απο το εξωτερικο. Εστειλα την αποδειξη στο μειλ που εστειλα στο καταστημα αλλα δεν απαντησαν (μπορει επειδη ηταν Σαββατο). Να μην ασχοληθω με το καταστημα και να απευθυνθω κατευθειαν στην asus; Εχω αλλαξει την παστα στην καρτα, υπαρχει περιπτωση να ακυρωθει η εγγυηση;

Aν είχε αυτοκόλλητο στην βίδα πάνω, ναι.

• Like 1
Δημοσ.

Περαστικά αν έχει βγει το αυτοκόλλητο. Μετά πας για αντικατάσταση ή reball σε όποιο chip έχει πρόβλημα σε κάποιο μαγαζί που κάνει τέτοια. Πχ labexperts

Δημοσ.

Οχι δεν ειχαν αυτοκολλητο οι βιδες πανω. Παντως οταν αλλαξα την ψυκτρα σαν να μυριζε λιγο καμμενο στη μεση των vrms πολυ λιγο μπορει να ηταν και ιδεα μου. Θα παρω πρωτα στην asus την Τριτη να δω τι θα μου πουν και απο εκει και περα πραττω αναλογα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...