Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, πριν λίγες μέρες φίλος αγόρασε την Sapphire 580 και στο pc του έχει έναν AMD FX 8150, πριν ήταν με 7850.

Βλέπουμε πολύ περίεργη συμπεριφορά στα παιχνίδια (δοκιμάσαμε κυρίως BTF1 & BTF4). Όταν ανοίγουμε DX12 το παιχνίδι τρελένεται και κρασάρει. Δοκιμάσαμε και με OC στον 8150 αλλά καμία μεγάλη διαφορά. ο CPU χτυπάει 100% usage και η κάρτα αρκετές φορές δουλεύει στο 20-40%.

Με DX11 στο btf1 σε ultra settings έχει περίπου 65fps(συν πλην ανάλογα το τι γίνεται στην οθόνη).

Το PC έχει 8GB ram (1600MHz με XMP), εναν απλό σκληρό, το τροφοδοτικό σίγουρα ειναι ΟΚ και μια 970A-UD3.

Είναι φυσιολογικά όλα αυτά? Τόσο μπουκάλι από τον 8150? Και το DirectX 12 δεν θα πρεπε να βελτιώνει τα πράγματα κάνοντας τα παιχνίδια λιγότερο cpu intensive?

Δημοσ.

το dx12 κανει το αντιθετο αφου ο σκοπος του ειναι να εκμεταλλευεται οσο πιο πολλους πυρηνες εχει.οσο για τον fx ειναι μπουκαλι ναι.αν και με το oc μια διαφορα θα την ειδε εαν χτυπαει 100% δεν θες και πολυ να το καταλαβεις.πολυ γρηγορη η 580 .ειναι σχεδον σαν την υπερχρονισμενη 1060.λογικο ειναι.εχω skylake i7 και παλι ο επεξεργαστης παει 80% καμμια φορα.

Δημοσ.

8350 και RX 470 και οριακα δεν χτυπαει μπουκαλα, οποτε ειναι φυσιολογικο με τον 8150 να την στραγγαλιζει την καρτα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους 2 :)

Ναι μπερδεύτηκα με το DX12, περίμενα να κουράζει λιγότερο τον CPU μοιράζοντας σε όλους τους πυρήνες το task.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους 2 :)

Ναι μπερδεύτηκα με το DX12, περίμενα να κουράζει λιγότερο τον CPU μοιράζοντας σε όλους τους πυρήνες το task.

και εγω

Δημοσ.

θα το εξηγησω.οταν εχεις τεσσερις πυρηνες η δυο ουτως η αλλως δουλευουν φουλ.αν βαλεις και dx12 που χρε4ιαζεται πολλους πυρηνες να αποδωσει καλυτερα αντι να κερδισεις χανεις γιατι ουτως η αλλως εχεις φτασει στην μεγιστη χρηση τον καθε πυρηνα

Δημοσ.

Εγω στην αρχη νομιζα οτι μιλας για nvidia gtx 580, και γραφει ο αλλος "πολυ γρηγορη η 580", και μπηκα ετοιμος να κραξω XD

Λοιπον, σε CPU intensive games ναι, ο 8150 ειναι bottleneck στην 580.Γενικοτερα, ολοι οι επεξεργαστες κατω απο ~250€ ειναι bottleneck σε CPU bound games σε mid range καρτες γραφικων σημερα. Τωρα το 20-40% usage μου κανει λιγο τραβηγμενο που λες. Βεβαια δεν ειχα και ποτε 8150, αλλα φανταζομουν καπου στο70-80% θα ησουν. Τουλαχιστον με τον 8350 καπου εκει θα εισαι σε bf / watchdogs 2 κλπα. 

Αν εχεις και stuttering λογω CPU μπορεις απτο control panel της καρτας να μειωσεις τα maximum pre-rendered frames σε 1 και θα παει καλυτερα. Δεν ξερω αν υπαρχει σαν επιλογη στις AMD, εγω στις Nvidia το δουλευω και εστρωσε το stuttering στο watchdogs 2. Ενναλακτικα, ανεβαζεις αναλυση / ΑΑ και λοιπα καλουδια χωρις αντικτυπο στο performance, μιας και το bottleneck στο ριχνει η CPU.

Δημοσ.

Σε τέτοιο μηχάνημα είναι πετάμενα λεφτά να δωσεις 250-280 ευρώ να πάρεις καινούργια 580, μια μεταχειρισμένη 7950 / 7970 / 280x θα ήταν ότι πρέπει για αυτό το μηχάνημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...