Προς το περιεχόμενο

powerline πανω σε πολυμπριζο

localy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να παρω ενα σετακι powerline λογω αποστασης δωματιων για να μην τραβαω καλωδια αλλα εχω ενα προβλημα .κοντα στον υπολογιστη εχω ενα πολυμπριζο που κουμπωνει πανω το pc η οθονη και μια συσκευη μικρη.αν βαλω εκει το ενα powerline θα εχω θεμα στις ταχητιτες.λεω να παρω ενα devolo set.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά είναι πως θα σου κάτσει. Άλλα δουλεύουν καλά και άλλα όχι. Πάρε κάποιο ζευγάρι που έχει Pass-Through πρίζα για να το βάλεις στον τοίχο και εκεί πάνω να κουμπώσει το πολύπριζο...

• Like 1

Ποτέ powerline σε πολύπριζο.

Κατευθείαν μόνο του στον τοίχο.

Αλλιώς χάνεις πακέτα.

Μπορείς να το δοκιμάσεις και μόνος σου αυτό που λέω με ένα ping μερικών πακέτων προς το modem σου.

ωραια αν επιλεξω με passthrough και βαλω πανω το πολυμπριζο δεν θα εχω θεμα? προτεινετε μου ενα καλουτσικο σετακι.

Εγω θα σου προτεινα καποιο tp-link κιτακι με passthrough. Τετοιο εχω και εγω και μαλιστα το ενα το εχω στο σαλονι και πανω του συνδεω πολυμπριζο ασφαλειας και το αλλο στο δωματιο παλι με πολυμπριζο ασφαλειας και δεν χανω τιποτα απο την ταχυτητα.

Υ.γ. Τα powerline παντα συνδεονται στον τοιχο και μετα συνδεεις το πολυμπριζο.

• 4 χρόνια αργότερα...

Επανεφερω το θέμα γιατί έχω την εξής απορία. Ένα καλό πολυμπριζο ασφαλείας, κάνει να συνδεθεί πάνω σε powerline (μιλάω γιαυτό που έχουν πριζα) ή επειδή είναι ασφαλείας πρέπει κ αυτό να συνδεθεί απευθείας στον τοίχο?

Στις 14/9/2021 στις 12:05 ΜΜ, ilias78 είπε

Επανεφερω το θέμα γιατί έχω την εξής απορία. Ένα καλό πολυμπριζο ασφαλείας apc, κάνει να συνδεθεί πάνω σε powerline (μιλάω γιαυτό που έχουν πριζα) ή επειδή είναι ασφαλείας πρέπει κ αυτό να συνδεθεί απευθείας στον τοίχο?

Εδώ κάνεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από μένα. Τα Powerline ή PLC (Power Line Carrier) όπως θα τα ακούσετε και από κάποιον (καμία σχέση με τους ελεγκτές και όχι τόσο ακριβής όρος όσο το Broadband over Power Lines BPL) δουλεύουν με εναλλαγή συχνοτήτων στην Φάση (F) και τον Ουδέτερο (N) του οικιακού δικτύου σας, και πιο συγκεκριμένα οι BPL συσκευές μετά το 2010 χρησιμοποιούν την μέθοδο FHSS, το οποίο σημαίνει ότι οι εναλλαγές που κάνει είναι συνεχής και σε αρκετά μεγάλο εύρος για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβολές και παρεμβάσεις (eavesdropping) κατά την διάρκεια της επικοινωνίας. Κάθε κατασκευαστής έχει τα δικά του δεδομένα αλλά βάση του IEEE η συχότητα λειτουργίας του είναι <100MHz. To ΙΕΕΕ 1901 δίνει περισσότερες πληροφορίες για όποιον θέλει να το ψάξει και περισσότερο. 

Στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπόψιν:

1. Ο ουδέτερος είναι κοινός (συνήθως) αλλά σε τριφασικό πίνακα δεν περνάνε όλες οι φάσεις από τις ίδιες πρίζες, συνεπώς σε τριφασικό πολύ πιθανό να μην λειτουργήσει σωστά. 
  2. Λόγω του ότι μιλάμε για συχνότητες λάβε υπόψιν ότι ενδιάμεσες εναλλαγές σε φορτία επηρεάζουν κατά πολύ την μεταφορά, για παράδειγμα εαν η μία συσκευή BPL βρίσκεται στο σαλόνι και η άλλη σε κάποιο δωμάτιο και ενδιάμεσα υπάρχει πρίζα από την οποία περνάνε τα καλώδια, και πας και συνδέσεις μια ηλεκτρική σκούπα η γραμμή όπως είναι λογικό θα κάνει βύθισμα λόγω υψηλού φορτίου. Άρα από γραμμή σε γραμμή θα πρέπει να φροντίσεις να είναι "καθαρή" από ενεργοβόρες συσκευές. 
  3. Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιύνται ως αναμεταδότες έχουν απώλειες είτε ασύρματα είτε ενσύρματα. Εαν η καλωδιακή υποδομή είναι σχετικά καινουργία (μικρότερη της 20ετίας) λόγω του ότι έχουν άλλα στανταρ (καλώδια με μεγαλύτερη ανοχή κλπ κλπ) θα μπορείς να τα συνδέσεις σε αντίθετη περίπτωση θα συναντήσεις αρκετά θέματα. 
  4. Όλες αυτές οι συσκευές καλό, όχι απαραίτητό να μην έχουν πολύπριζα ασφαλείας διότι η ασφάλεια που υπάρχει μέσα μπορεί να δημιουργήσεις παρεμβολές. Δεν μπορούν να δουλέψουν πάνω σε AVR διότι αλλάζουν τη συχνότητα με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά. 

Η δική μου πρόταση είναι να αποφύγεις τα Powerline και να προμηθευτείς μια συσκευή με MESH wifi. Έχουν πολύ περισσότερες λειτουργίες, πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και ελάχιστες απώλειες. Δουλεμένα και αξιόπιστα https://eu.dlink.com/gr/el/products/covr-1102-ac1200-dual-band-whole-home-mesh-wifi-system συνδέεις τον κεντρικό και τα υπόλοιπα συνδέονται σχεδόν μόνα τους. Κουμπώνεις στους περιφερειακούς κόμβους καλώδιο και δουλεύεις και σε Client. 

Ελπίζω να βοήθησα!

Επεξ/σία από spyros_s
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...