Προς το περιεχόμενο

Μεταβιβαση αυτοκινητου που ειναι στο ονομα της μητερας μου;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τι αλλο θες να ακουσεις, απο ολους αυτο θα ακουσεις οτι γινεται...

οσα αυτοκινητα εχω πουλησει ετσι εγινε... τωρα ο joshua δε ξερω πως αγόρασε αυτοκινητο με την λογικη που περιγραφει...

το να γινει μεταβιβαση και να το παρει να φυγει φυσικα και γινεται και θα τρεχεις για 10 χρονια στα δικαστηρια....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπορείτε να πάτε σ’ ένα δικηγόρο να σας κάνει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ότι ο Α αναλαμβάνει να καταθέσει στο λογαριασμό του Β το χι ποσό κι ο Β αναλαμβάνει να μεταβιβάσει στον Α το ψι αυτοκίνητο μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση.

• Like 1

τι αλλο θες να ακουσεις, απο ολους αυτο θα ακουσεις οτι γινεται...

οσα αυτοκινητα εχω πουλησει ετσι εγινε... τωρα ο joshua δε ξερω πως αγόρασε αυτοκινητο με την λογικη που περιγραφει...

το να γινει μεταβιβαση και να το παρει να φυγει φυσικα και γινεται και θα τρεχεις για 10 χρονια στα δικαστηρια....

Καταρχήν ποτέ δεν έγραψα τον τρόπο που αγοράζω/πουλάω αυτοκίνητα εγώ, τη δική σου λογική προσπάθησα να αναλύσω. Και επειδή προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα, πάμε άλλη μία:

1. Αν ο αγοραστής πληρώσει το αυτοκίνητο πριν την μεταβίβαση, υπάρχει ο κίνδυνος να μην γίνει ποτέ μεταβίβαση.

2. Αν ο πωλητής μεταβιβάσει το αυτοκίνητο πριν την πληρωμή, υπάρχει ο κίνδυνος να μην εισπράξει ποτέ τα χρήματα του.

Όσο ρισκάρει ο ένας στην πρώτη περίπτωση άλλο τόσο ρισκάρει και ο άλλος στην δεύτερη περίπτωση. Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τον πωλητή από το να εξαφανιστεί μόλις μπει το χρήμα στον λογαριασμό του, και τίποτα δεν εμποδίζει τον αγοραστή από το να εξαφανιστεί μόλις γίνει η μεταβίβαση.

Οποτε δε καταληγουμε καπου..

Γιατι αν γινει πρωτα η μεταβιβαση μετα το παιρνει και φευγει χωρις να πληρωσει..

Καποιος να εχει αναλογη εμπειρια να μας βοηθησει;

Η πληρωμή και η μεταβίβαση μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα. Όταν ο υπάλληλος του μηχανολογικού έχει ελέγξει τα χαρτιά θα χρειαστεί πωλητής και αγοραστής να υπογράψουν ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση, εκείνη τη στιγμή πρέπει να πέσει και το χρήμα.

o αγοραστης κανει καταθεση "για αγορα του αυτοκινήτου ΧΧΧ" οποτε ειναι πιο καλύμμενος σε σχέση με τον πωλητη που θα κανει μεταβιβαση χωρις να εχει παρει λεφτα... στη δευτερη περιπτωση μπορει να βγει ενας απατεώνας και να πει στα εδωσα στο χέρι...

τόσο δύσκολο ειναι να φανει τι ειναι πιο λογικό;

ειναι δυνατόν να σου κανουν καταθεση με αιτιολογία για αγορά αυτοκινητου και να μην κάνεις τη μεταβίβαση ; 

οταν εχει παει μαζι του απο το χερακι που λεμε πως ειναι δυνατον  να γινει η μεταβιβαση και να την κοπανισει διχως να σε πληρωσει τρελα πουλαμε? 

o αγοραστης κανει καταθεση "για αγορα του αυτοκινήτου ΧΧΧ" οποτε ειναι πιο καλύμμενος σε σχέση με τον πωλητη που θα κανει μεταβιβαση χωρις να εχει παρει λεφτα... στη δευτερη περιπτωση μπορει να βγει ενας απατεώνας και να πει στα εδωσα στο χέρι...

τόσο δύσκολο ειναι να φανει τι ειναι πιο λογικό;

ειναι δυνατόν να σου κανουν καταθεση με αιτιολογία για αγορά αυτοκινητου και να μην κάνεις τη μεταβίβαση ; 

Και τι με αυτό? Έχεις ιδέα εδώ στο insomnia πόσοι έχουν κάνει κατάθεση "για αγορά iphone 6" και τώρα κλαίνε τα λεφτά τους?

Το λογικό είναι να προφυλαχτείς με κάθε τρόπο απέναντι σε κάθε πιθανή/απίθανη απάτη.

Γενικα τι αλλα εγγραφα απαιτουνται και τι πρεπει να προσεξω με την καταθεση που θα μου κανει; Πρωτα θα μου δωσει τα λεφτα; Εαν ζητησει πρωτα το αμαξι;

Ας σου δώσει κάποια προκαταβολή εφόσον έχει δεί το αμάξι και του αρέσει και στην συνέχεια και οι 2 μαζί μαζευτείτε μια μέρα και τρέξτε την διαδικασία της μεταβίβασης όπου εκεί ή στην αρχή ή στο τέλος της διαδικασίας μέσω κάποιου καταστήματος τράπεζας θα σου κάνει την μεταφορά του υπόλοιπου ποσού.

Και τι με αυτό? Έχεις ιδέα εδώ στο insomnia πόσοι έχουν κάνει κατάθεση "για αγορά iphone 6" και τώρα κλαίνε τα λεφτά τους?

Το λογικό είναι να προφυλαχτείς με κάθε τρόπο απέναντι σε κάθε πιθανή/απίθανη απάτη.

Ε μαζί του θα είσαι υποτίθεται. Αυτά δε γίνονται από απόσταση. Χέρι χέρι που λέμε

Ε μαζί του θα είσαι υποτίθεται. Αυτά δε γίνονται από απόσταση. Χέρι χέρι που λέμε

Το "Χέρι χέρι" που γράφεις τώρα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το "Εξυπακούεται ότι ελέγχεις ότι μπήκαν λεφτά προτού κανείς τη μεταβίβαση" που είχες γράψει πριν.

Ο αγοραστής φυσικά, ο πωλητής είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ώστε να γίνει η μεταβίβαση(τυχόν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, κτλ).

Τα εξοδα μεταβιβασης ποιος τα πληρωνει;

Ο αγοραστής αλλά μπορεί να γίνει από πριν συμφωνία για μισά μισά η μία καλή έκπτωση οπότε σου βγαίνει δωρεάν..

Εγω οταν αγορασα το δικο μου μολις εγιναν οι διαδικασιες και πηρα καπακι την αδεια κυκλοφοριας στο ονομα μου δινοντας ενα 20ρικακι στον υπαλληλο πηγαμε στις τουαλετες του κτιριου και του μετρησα 110 πενηνταρικα κολλαριστα...πηρα το αμαξι και εφυγα εν ετη 2011 καπου στον αλιμο νομιζω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...