Προς το περιεχόμενο

Ευρωδικαστήριο: Παράνομη η πώληση set-top boxes με προεγκατεστημένα add-on για πειρατικό υλικό

deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απαγορεύεται η πώληση set-top boxes με προφορτωμένο software που δίνει εύκολη πρόσβαση σε “πειρατικές” ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Αυτό αναφέρει χθεσινή ετυμηγορία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης πολίτη ο οποίος πουλούσε multimedia players μέσω του σάιτ Filmspeler.nl.

Σύμφωνα με την απόφαση, παρόλο που είναι νόμιμη η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα set-top boxes, οι συγκεκριμένες συσκευές ήταν διαμορφωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να προωθούν την πειρατεία. Μάλιστα, το Ευρωδικαστήριο ξεκαθαρίζει πως δεν παίζει κανένα ρόλο ότι αναπαράγουν απευθείας αυτό το υλικό, χωρίς να το “κατεβάζουν”.

Τα συγκεκριμένα set-top boxes έδιναν απευθείας πρόσβαση σε πειρατικό υλικό, γεγονός που διευκόλυνε το καταναλωτικό κοινό στην παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών του. Ο πωλητής είχε “πλήρη επίγνωση των συνεπειών της συμπεριφοράς του”, εμπορευόμενος τις συσκευές για την αποκόμιση κέρδους.

Link.png Site: Verge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή το tv box που μου ήρθε με pre installed kodi κτλπ είναι παράνομο;

Το Kodi απο μονο του δεν ειναι παράνομο. Τα addons που σου επιτρέπουν να βλεπεις σειρές/αθλητικα κτλ απο μη ελευθερα κανάλια ειναι

Ωραια και τα κινητα εχουν wifi και για το wifi υπαρχει προγραμμα που ξεκλειδωνει δικτυα.

Δηλαδη με την λογικη τους θα απαγορευαν τα κινητα να εχουν wifi?

:lol: :cry: :D :P

• Like 5

Κι εσύ μέσα..... πιάστε τον ξεκλειδώνει δίκτυα!!

Δεν εχω αναγκη ειμαι ο τεχνικος της γειτονιας τους εχω ολους τους κωδικους δωρεαν. :D

• Like 8

Μα ποιος παίρνει set-top boxes από Ευρώπη; Τα Κινέζικα δεν τα σταματάει καμία νομοθεσία.

Πάντως τα full loaded kodi tv boxes τα έχουν απορρίψει και οι developers του kodi. Διαβάστε το λινκ του jeep13 από πάνω.

Ωραια και τα κινητα εχουν wifi και για το wifi υπαρχει προγραμμα που ξεκλειδωνει δικτυα.

Δηλαδη με την λογικη τους θα απαγορευαν τα κινητα να εχουν wifi?

:lol: :cry: :D :P

Σόρυ φίλε, αλλά καμία σχέση.

Δεν είναι παράνομη η δυνατότητα να δεις παράνομα ταινίες και σειρές (που την έχουν όλα τα κινητά όπως λες, τα τάμπλετ και οι υπολογιστές) αλλά η εγκατάσταση από τον πωλητή/κατάστημα λογισμικού που να επιτρέπει την προβολή πειρατικού υλικού.

Οπότε μπορούν να πουλάνε τα tv boxes με προεγκατεστημένο το kodi αλλά να έχουν μόνο τα νόμιμα addons που προσφέρει το repository του kodi και να μην βάζουν builds και addons τύπου exodus, streamhub, sprotsdevil κτλ.

• Like 2

Μα ποιος παίρνει set-top boxes από Ευρώπη; Τα Κινέζικα δεν τα σταματάει καμία νομοθεσία.

Πάντως τα full loaded kodi tv boxes τα έχουν απορρίψει και οι developers του kodi. Διαβάστε το λινκ του jeep13 από πάνω.

Σόρυ φίλε, αλλά καμία σχέση.

Δεν είναι παράνομη η δυνατότητα να δεις παράνομα ταινίες και σειρές (που την έχουν όλα τα κινητά όπως λες, τα τάμπλετ και οι υπολογιστές) αλλά η εγκατάσταση από τον πωλητή/κατάστημα λογισμικού που να επιτρέπει την προβολή πειρατικού υλικού.

Οπότε μπορούν να πουλάνε τα tv boxes με προεγκατεστημένο το kodi αλλά να έχουν μόνο τα νόμιμα addons που προσφέρει το repository του kodi και να μην βάζουν builds και addons τύπου exodus, streamhub, sprotsdevil κτλ.

Λαθος μου μπερδεψα την ειδηση με αλλου site που ελεγε για το Kodi και οχι για τα addons

Στην ουσια ελεγε οτι ειναι παρανομα οσα εχουν Kodi γιατι στο Kodi μπορεις να βαλεις αυτα τα παρανομα addons

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου. Σε κάποιο public νομίζω και κάτι τηλεοράσεις MLS που είχαν μέσα το popcorn time. Λόγο android. Και είχα σκεφτεί τότε μα ει αι δυνατόν να το έχουν προεγγατεστημενο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...