michael92 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Στις 1/5/2017 στις 4:51 ΠΜ, The_Judas είπε Οκ.... εδώ διαβάζουν ορισμένοι κιτρικό οξύ και τους έρχεται στο μυαλό η ταινία Μπάτμαν που πέφτει στο καζάνι ο Τζόκερ και λιώνει. Στην πραγματικότητα είναι ένα ασθενές οξύ που περιέχεται σε πολλά φρούτα και είναι ακίνδυνο. Το μυστικό της γεύσης που έχει η κόλα είναι η ζάχαρη, οι πολλές γλυκαντικές ουσίες, η καφείνη, η καραμέλα και οι αρωματικές ουσίες. Είναι σαν να τρως μια πάστα σε υγρή μορφή Δεν χρειάζεται καμία μυστική-διαβολική ουσία για να γίνει γευστική. Βασικά το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το στομάχι μας έχει υδροχλωρικό οξύ το οποίο είναι πραγματικά καυστικό. 1
teo_3 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Στις 30/4/2017 στις 6:28 ΜΜ, rus είπε Oπως ελεγα και προχτες, τα προιοντα με τα υποκατάστατα της ζαχαρης κανονικα πρεπει να τα καταναλωνουν μονο οι διαβητικοι. Οι διαβητικοι εχουν πρόβλημα με την κανονικη ζαχαρη. Οι γλυκοζίτες στεβιολας που εγραψες δεν είναι κανονικη ζαχαρη. Όχι δεν είναι ζάχαρη, οι σοκολάτες είναι τίγκα στη ζάχαρη ανέφερα, όχι υποκατάστατα αυτής και γιαυτό ξεσηκώθηκαν και οι διαβητικοί. Εξού και οι αυξημένες θερμίδες αυτής σε σχέση με τα αναψυκτικά που έχουν υποκατάστατα χωρίς καθόλου θερμίδες. Να προσέχουμε τι διαβάζουμε.
rus Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Στις 1/5/2017 στις 1:53 ΠΜ, louilouiCK είπε Ποιοι έκαναν έρευνα το Cretan blogspot και το ekriti???? Ράδιο αρβύλα ειναι αυτά κακή μετάφραση απο σάιτ που ειναι απο σπασμένο τηλέφωνο απο άλλο σάιτ που ειναι απο κοπια απο παράλλο σάιτ που ειναι απο αντιγραφή απο κάποιο ξένο κοτσομπολίστικο σάιτ.... Αυτά που σου λέω ειναι βασικά πράματα... για εσένα μπορεί να ειναι θολά και περίεργα αλλά για ανθρώπους που καταλαβαίνουν απο θετικές επιστήμεςε ιναι ΑΒ.... Άστα αυτά τώρα μην πας να αλλάξεις θέμα! Εσύ είπες πως βάζουν αυτό το περιβόητο χημικό για να μπορούμε να αντέξουμε την ζάχαρη γιατι αλλιώς θα αναγουλιάζαμε χωρίς αυτό.... Ένα μεγάλο μιλκσέικ απο τα Μακντόναλντς έχει περισσότερη ζάχαρη απο ένα μπουκαλάκι κοκακόλα και δεν έχει φωσφορικό οξύ... αυτό πως το πίνεις (που ειναι και πετιμέζι σαν γεύση) και δεν ξερνάς; Τα ειδησεογραφικα sites δεν κανουν ερευνες, μεταδιδουν ειδησεις. Σε ρωτησα από που εκαναν τη μεταφραση, και αν αυτη είναι λαθος ή σκοπίμως αλλαγμενη. Θολα και περιεργα μπορει να είναι για σενα, για μενα είναι ξεκαθαρα. Δεν υπαρχει περιπτωση να πιστεψω την εταιρια που θησαυριζει σε βαρος του κοινου. Μου θυμιζει τον Αλ Καπονε που χρηματοδοτουσε ιδρυμα καταπολεμησης των ναρκωτικών... Δε παω να αλλαξω θεμα, απαντηση εδωσα στο συγκεκριμένο που ειπες. Τα υποκατάστατα κανουν μεγαλυτερη ζημια από την κανονικη ζαχαρη, προφανως ουτε αυτο το δεχεσαι. Δε ξερω ποση ζαχαρη εχει το μιλκσεικ, αλλα αλλο κοκακολα και άλλο μιλκσεικ. Στις 1/5/2017 στις 4:51 ΠΜ, The_Judas είπε Οκ.... εδώ διαβάζουν ορισμένοι κιτρικό οξύ και τους έρχεται στο μυαλό η ταινία Μπάτμαν που πέφτει στο καζάνι ο Τζόκερ και λιώνει. Στην πραγματικότητα είναι ένα ασθενές οξύ που περιέχεται σε πολλά φρούτα και είναι ακίνδυνο. Δεν είναι τοσο απλα τα πραγματα, συνηθως τετοιες ουσιες αλλαζουν όταν επεξεργαστουν ή τις αναμειγνυεις με άλλες. Στις 1/5/2017 στις 7:00 ΠΜ, teo_3 είπε Όχι δεν είναι ζάχαρη, οι σοκολάτες είναι τίγκα στη ζάχαρη ανέφερα, όχι υποκατάστατα αυτής και γιαυτό ξεσηκώθηκαν και οι διαβητικοί. Εξού και οι αυξημένες θερμίδες αυτής σε σχέση με τα αναψυκτικά που έχουν υποκατάστατα χωρίς καθόλου θερμίδες. Να προσέχουμε τι διαβάζουμε. Οk αλλα να σημειωσω ότι οι σοκολατες με στεβια δεν εχουν ζαχαρη, εχουν γλυκαντικα(δεξτρινη, μαλιτολη, σουκροζη κλπ)
Anorymous Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Στις 30/4/2017 στις 10:38 ΜΜ, louilouiCK είπε Καταρχήν δεν υπάρχουν ουσίες που η χρήση τους να είναι το να σε βοηθήσουν να προσλάβεις μια άλλη ουσία σε μεγαλύτερή ποσότητα απο αυτή που αντέχει ο οργανισμός σου ειναι χαζό σαν σκέψη Υπάρχουν ουσίες που βοηθανε να απορροφηθει μια αλλη ουσια, πχ η βιταμίνη C βοηθάει να απορροφηθεί πιο γρήγορα το σίδηρο θεωρητικά μπορεί αυτό να γίνει επιβλαβες. 1
rus Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Στις 1/5/2017 στις 5:29 ΜΜ, Anorymous είπε Υπάρχουν ουσίες που βοηθανε να απορροφηθει μια αλλη ουσια, πχ η βιταμίνη C βοηθάει να απορροφηθεί πιο γρήγορα το σίδηρο θεωρητικά μπορεί αυτό να γίνει επιβλαβες. Σωστο αλλα γιατι να γινει επιλαβης η απορροφηση του σιδηρου? Ο οργανισμος μας εχει τη ταση να μην αφομοιωνει το περισσοτερο από το σιδηρο που τρωμε (με οσπρια, συκωτακι κλπ). Παντα συνοδευω τετοια φαγητά με πιπεριες ή πορτοκαλι, και καφες αφοτου περασουν 2 ωρες γιατι εμποδιζει την αφομοιωση.
Anorymous Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Στις 1/5/2017 στις 5:37 ΜΜ, rus είπε Σωστο αλλα γιατι να γινει επιλαβης η απορροφηση του σιδηρου? Ο οργανισμος μας εχει τη ταση να μην αφομοιωνει το περισσοτερο από το σιδηρο που τρωμε (με οσπρια, συκωτακι κλπ). Παντα συνοδευω τετοια φαγητά με πιπεριες ή πορτοκαλι, και καφες αφοτου περασουν 2 ωρες γιατι εμποδιζει την αφομοιωση. Ειπα θεωρητικά γιατί μπορεί να έχεις κάποια γενετική ασθένεια που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα (αιμοχρωματοση) οπότε κάποιος που θα έπινε πολύ hemo για παράδειγμα μπορεί να είχε πρόβλημα. Εγώ δυστυχώς δεν το ξέραμε και εκτός αυτού έτρωγα και ασβέστιο μαζί (τυρί, γάλα, γιαούρτι κλπ) και έπαθα αναιμία.
panther_512 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μου θυμήσατε πρίν από 3 χρόνια, που δημοσιογράφος του BBC κόλλησε στον τοίχο τον πρόεδρο της Coca Cola Europe, αναφορικά με τη ζάχαρη στην κανονική κόλα. 2
NT1G Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Στις 1/5/2017 στις 5:01 ΜΜ, rus είπε Τα ειδησεογραφικα sites δεν κανουν ερευνες, μεταδιδουν ειδησεις. Σε ρωτησα από που εκαναν τη μεταφραση, και αν αυτη είναι λαθος ή σκοπίμως αλλαγμενη. Θολα και περιεργα μπορει να είναι για σενα, για μενα είναι ξεκαθαρα. Δεν υπαρχει περιπτωση να πιστεψω την εταιρια που θησαυριζει σε βαρος του κοινου. Μου θυμιζει τον Αλ Καπονε που χρηματοδοτουσε ιδρυμα καταπολεμησης των ναρκωτικών... ... Γιατί άλλωστε τα ειδησεογραφικά μέσα δεν έχουν μεταδώσει ποτέ ψευδείς/λάθος ειδήσεις... Για το δεύτερο με τον Al Capone,
louilouiCK Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δεν πρόσεξα καλά το σχόλιο με τον αλκαπόνε χαχαχαχαόχι φίλε rus δεν σου λέω να πιστέψεις την εταιρία αν αυτό νόμιζες τόση ώρα (αν και μια εταιρία σαν την κοκακόλα δεν μπορεί να κάνει μαλακίες γιατι την ελέγχουν τόσα κράτη στα οποία δραστηριοποιείται και επίσης ο ανταγωνισμός της που ειναι και αυτός ισχυρός οικονομικά πχ pepsico)Η επιστήμη ειναι αυτή που βγάζει το ld50 και σου λέει ότι μπορεί να φάς ένα σορό ζάχαρη χωρίς να πάθεις κάτι λόγω της ποσότητας.Η επιστήμη (και γενικά η αγορά) ειναι αυτή που λέει οτι φωσφορικό οξύ είναι πρόσθετο γεύσηςΚαι η επιστήμη είναι αυτή που σου λέει οτι ο οργανισμός σου θα μεταβάλει την σουκρόζη σε γλυκόζη και φρουκτόζη και πως το πρόσθετο γεύσης Ε338 (φωσφορικό οξύ) δεν πρόκειται να εμποδίσει τον μεταβολισμό σου να κάνει το απο πάνω. Τέλος ο αλ καπόνε πωλούσε αλκοολ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης επίσης έκανε εμπόριο λευκής σαρκός και όχι δεν πωλούσε ναρκωτικά... πού τότε βασικά δεν είχαν και μεγάλη ζήτηση/πέραση γιατι δεν τα ήξερε ο πολλής ο κόσμος.... Και πολλά δεν ήταν και παράνομα για να υπάρχει λόγος να τα πουλήσει (με σκοπό το κέρδος λόγω της σπανιότητας και επικινδυνότητας στο να τα προμηθεύεις) μπορούσες να τα βρείς στα φαρμακεία όπως την κοκαΐνη ας πούμε...
rus Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Η ολη διαφωνια μας είναι για τη δραση του φωσφορικου οξεως. Αν χρησιμοποιειται ως βοηθητικο στη χωνεψη της υπερβολικης ζαχαρης ή ως ένα απλο γλυκαντικο όπως λες εσυ. Οσο για τον Αλ Καπονε μη κολλας παράδειγμα ηταν, ελπιζω να καταλαβες το νοημα του. Στις 1/5/2017 στις 6:20 ΜΜ, NT1G είπε Γιατί άλλωστε τα ειδησεογραφικά μέσα δεν έχουν μεταδώσει ποτέ ψευδείς/λάθος ειδήσεις... Σημασια εχει ο πολιτης να μπορει να εκτιμήσει την ειδηση.
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Στις 30/4/2017 στις 6:25 ΜΜ, teo_3 είπε Γιατί το κάνετε θέμα, πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο? Τα Εν Ελλάδι αλλαντικά που βαυκαλίζονταν ότι είναι τα μόνα με λάδι και η περιεκτικότητα σε λάδι ήταν 0,01% ή κάτι παραπλήσιο και μια χαρά τους αφήσανε να το χρησιμοποιούν. Όσο για τη στέβια, κάπου είχα διαβάσει για τις σοκολάτες που και καλά είναι με στέβια, τους τα χώσανε διαβητικοί διότι είχαν την εντύπωση πως μπορούν να τις καταναλώσουν και αυτοί αλλά ήταν περίπτωση "γλυκοζιτών στεβιόλας κλπ κλπ" κοινώς τίγκα στη ζάχαρη, κάτι που φαίνεται και απο τις θερμίδες που είναι κατά 99% ίδιες με τις κανονικές. Το παραθυράκι του νόμου φυσικά τους επιτρέπει να το βαφτίζουν "με στέβια". Στέβια είναι το φυτό το οποίο παράγει διάφορες γλυκαντικές ουσίες που ονομάζονται γενικώς γλυκοζίτες στεβιόλης, η κάθε γλυκαντική ουσία της στέβιας έχει διαφορετική γλυκαντική ισχύ. Η στέβια που προτιμώ εγώ έχει ως γλυκοζίτη την ρεμπαουδιοσίδη Β κατά 98%. Τώρα οι διαβητικοί, αν κάθονται και τρώνε έτσι προϊόντα χωρίς να κοιτάνε τις ετικέτες με τα συστατικά και τις θερμίδες νομίζω πρώτα φταίνε αυτοί και μετά η εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει ζάχαρη μέσα στην σοκολάτα το λέει στα συστικά. Η τελευταία σοκολάτα που είχα δοκιμάσει δεν είχε ζάχαρη και ήταν πολύ λιγότερες οι θερμίδες σε σχέση με την κανονική σε ζάχαρη. Στις 30/4/2017 στις 8:01 ΜΜ, rus είπε Επειδή κανονικα τοση ποσοτητα ζαχαρης δε μπορει να κατεβασει ο οργανισμος, βαζουν στα αναψυκτικα ένα χημικο(δε θυμαμαι πως το λενε) που βοηθαει. Μου το είχε αναφέρει ένας συγγενής μου που έχει σπουδάσει βιολόγος τροφίμων. Κάτι φωσφορικό έχουνε στην coca cola, τώρα ή ορθοφωσφορικό μου το είχε πει ή κάτι άλλο που δεν θυμάμαι ακριβώς, αυτή η ουσία δεν αφήνει να απορροφηθεί η ζάχαρη από τον οργανισμό διαφορετικά θα μπορούσες να πάθεις και διαβητικό σοκ αν καταναλώσεις 7 κουτάλια μαζεμένα. Η ουσία αυτή περιέχεται μόνο στην coca cola και σε ένα καθαριστικό από αυτά που βάζουμε στην λεκάνη και τραβάμε το καζανάκι για να μην μυρίζει. Edit: Τώρα διάβασα και τα υπόλοιπα post, δεν είμαι σίγουρος αν είναι το φωσφορικό οξύ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Στις 1/5/2017 στις 9:56 ΜΜ, margaritagr είπε Τεχνολογος τροφιμων ισως... Βιολόγος, είχε σπουδάσει εξωτερικό οχι Ελλάδα. 1
rus Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Στις 1/5/2017 στις 9:50 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε αυτή η ουσία δεν αφήνει να απορροφηθεί η ζάχαρη από τον οργανισμό διαφορετικά θα μπορούσες να πάθεις και διαβητικό σοκ αν καταναλώσεις 7 κουτάλια μαζεμένα. Ελπιζω να το διαβασε ο φιλος μας louilouiCK που επιμενει ότι δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα με τη καταναλωση τοσης ζαχαρης.
patrickdrd Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 μην χασουνε τα καθικια: Νέα Coca-Cola Xωρίς Θερμίδες, και με γλυκαντικό από το φυτό Στέβια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα