Προς το περιεχόμενο

Huawei P10 Review

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα, μισο λεπτακι να ξεκαθαρισουμε κατι..

Φυσικα και μια <<καλη>> οθονη κρινεται απο το τι panel φοραει, τι τεχνολογια-ποιοτητα, γωνιες θεασης, καλιμπράρισμα χρωματων, φωτεινότητα (υψηλη και χαμηλη) και καποια αλλα ακομα..

Παμε και στην αναλυση τωρα που ανεφερες... η οποια παιζει και αυτη ενα σημαντικο ρολο..

Εδω εχουμε να κανουμε με οθονες κινητων τις οποιες τις χρησιμοποιουμε απο αρκετα κοντινη αποσταση κατα κυριο λογο..δεν ειναι σαν τις οθονες tv κλπ..

Αρα μια χαρα ενα ματι μπορει να ξεχωρισει απο 5 και πανω Ιντσες ποια οθονη ειναι 720p και ποια ειναι 1080p..μην τα γραφετε αυτα οτι δεν υπαρχει λογος πανω απο 720p γιατι ειμαστε σε τεχνολογικο site και μιας διαβαζουν ανθρωποι που καταλαβαινουν..

Σε περιπτωσεις σερφαρισματος ή διαβασματος μικρων γραμματων η διαφορα ειναι Εμφανεστατη..Σε μικρα εικονιδια κλπ..Η εικονα ειναι αισθητα πιο καθαρη και clear στο ματι..βιντεακι με 720p σε 720p οθονη VS 1080p βιντεο σε 1080p οθονη παλι η διαφορα ειναι αισθητη..Απο 1080p και πανω ειναι αλλη κουβεντα...οπου φυσικα οι διαφορες μειώνονται αλλα και παλι καποιοι τις παρατηρουν..

Με απλα λογια φυσικα και υπαρχει λογος για πανω απο 720p και η τεχνολογια εξελίσσεται..παντα με σωστη ισορροπία ομως (ιντσες-αναλυση-μπαταρια-καταναλωση cpu).

Πρώτων τα 720p σε 5.1 είναι κάτω από 300dpi (280-290? ppi) το οποίο αφήνει ένα πολύ μικρό περιθώριο να χωράει ελάχιστη βελτίωση που όμως δεν αξίζει να το συζητάμε για 10ppi να διπλασιάσω την ανάλυση pixel (εμβαδόν). 

Τώρα για τα βιντεάκια αν είναι καλύτερα σε 1080 ή 720p.

Δες τι γίνεται. Εγώ στο laptop που σου γράφω έχω ανάλυση 1366Χ768 (περίπου ίδια με την 720p). Και 1080 να βάλω σε ένα βίντεο σε youtube στα 768p (περίπου 720p) θα μου το κάνει resize και άρα θα περίμενε κάποιος να το δει το "ίδιο" (καμία βελτίωση) στην δικιά μου οθόνη.

ΛΑΘΟΣ. Το youtube είδη κλέβει ανάλυση στο 720 επιλέγοντας πιο μικρά bps (bitrates) για το βίντεο και άρα βίντεο μικρότερη "οξύτητας" όπως παρατήρησες. Βάζοντας 1080p και ενώ η κάρτα μου πρακτικά το κάνει 720p (αφού τέτοια οθόνη έχω άρα και τώρα με 1080 και πριν με 720p πρακτικά 720p βλέπω) τελικά δεν βλέπω το "ιδιο" βίντεο από άποψη ποιότητα εικόνας και οξύτητας όπως παρατήρησες. Ελπίζω να το κατάλαβες και βεβαίως μπορείς να το κάνεις πείραμα στο λαπτοπ σου σε προκαλώ. Δεν είναι όμως καλύτερο το βίντεο γιατί τα βλέπεις τα έξτρα pixel από το 720 στο 1080. Δεν τα βλέπεις τα pixel (αφού η οθόνη σου δεν τα έχει) και όμως το βίντεο 1080 δείχνει καλύτερα. Αυτό παθαινεις όταν στο κινητό σου βλέπεις 1080 αντί 720. Προφανώς στο laptop η αυξη της ανάλυσης οθόνης θα είχε νόημα (μιλάμε για πολύ περισσότερες ιντσες και πολύ μικρότερα ppi). Απλά αναφέρομαι στο γεγονός πως σε μία 720p οθόνη μπορεί να σου φανεί καλύτερο το 1080 video από το να έπαιζες 720p πχ από το youtube.

Πάμε πάλι στα κινητά. Τώρα αν σου βάλω οθόνη 5.1 από 1080p (400+ ppi) και 2.7k (ας πούμε 600ppi στις ίδιες ίντσες στις 5.1) ΔΕΝ μπορείς με την καμία να ξεχωρίσεις πια έχει περισσότερα pixel. Είναι αδύνατο να το κάνει ανθρώπινο μάτι. Τόσο απλά! Δεν έχει τέτοια διακριτική ικανότητα το ανθρώπινο μάτι. 

Αν τελικά μπορείς να ξεχωρίσεις για καλύτερη την 2.7 αυτό ΔΕΝ θα είναι ΠΟΤΕ επειδή έχει περισσότερα pixel αλλά γιατί θα έχει καλύτερες γωνίες, φωτεινότητα χρώμα κτλ το οποίο όμως δεν έχει τίποτα να κάνει με τα pixel ως αριθμό αλλά με άλλα χαρακτηριστικά της οθόνης (πχ amoled vs lcd).. Σε αυτό, δλδ την βελτίωση των χαρακτηριστικών των οθονών σε ποιοτικά κριτήρια (contrast, φωτεινότητα, γωνίες κτλ) δεν έχω καμιά αντίρρηση να βελτιώνονται αλλά αυτό δεν περνάει από την πλέον παράλογη αύξηση των pixel και ούτε είναι απαραίτητα για αυτήν την βελτίωση. 

Μια χαρά λοιπόν σε τεχνολογικά site γράφουμε αυτά που γράφουμε (ότι είναι άσκοπα τα παραπάνω ppi) και θα έπρεπε και εσύ να είσαι μαζί μας. ;)

Επεξ/σία από keysmith
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@vastegial_74

Η μπάντα έγινε καραμέλα γιατί μόνος σου ειπές οτι η εταιρία δεν έχει επίσημη εξοδο προς τας ευρωπας οποτε για πιο λογο γκρινιαζουμε εξ αρχής. Αυτά τα ξέρουμε πριν παραγγειλουμε απο Κίνα.Οταν ερθει πραγματικα επίσημα και μπάντα θα έχει και πιο υψηλη τιμή.

Όσον αφορά στα θεματακια της miui μαζί σου. Αλλά βρες μου ενα τελειο android skin. Θες να πούμε για touchwiz πχ?

Για τη κάμερα. Μαζί σου εν μέρει. Έχει καλες αλλά με χαλιά software. Αλλά δεν το συγχωρείς σε τετοιες τιμες;;;πχ του mi5 και mi5s δεν ηταν κακές.

Δηλαδή μην θέλουμε τελειότητα και 200η 300 ευρω . Αλλιως πάμε για s8 με χιλιαρικο η op3 με 400 αλλά ακόμα και εκεί υπαρχουν παραπονακια.

Αυτά. Φιλικά παντα. Δεν είμαστε μέτοχοι.

• Like 1

Πρώτων τα 720p σε 5.1 είναι κάτω από 300dpi (280-290? ppi) το οποίο αφήνει ένα πολύ μικρό περιθώριο να χωράει ελάχιστη βελτίωση που όμως δεν αξίζει να το συζητάμε για 10ppi να διπλασιάσω την ανάλυση pixel (εμβαδόν). 

Τώρα για τα βιντεάκια αν είναι καλύτερα σε 1080 ή 720p.

Δες τι γίνεται. Εγώ στο laptop που σου γράφω έχω ανάλυση 1366Χ768 (περίπου ίδια με την 720p). Και 1080 να βάλω σε ένα βίντεο σε youtube στα 768p (περίπου 720p) θα μου το κάνει resize και άρα θα περίμενε κάποιος να το δει το "ίδιο" (καμία βελτίωση) στην δικιά μου οθόνη.

ΛΑΘΟΣ. Το youtube είδη κλέβει ανάλυση στο 720 επιλέγοντας πιο μικρά bps (bitrates) για το βίντεο και άρα βίντεο μικρότερη "οξύτητας" όπως παρατήρησες. Βάζοντας 1080p και ενώ η κάρτα μου πρακτικά το κάνει 720p (αφού τέτοια οθόνη έχω άρα και τώρα με 1080 και πριν με 720p πρακτικά 720p βλέπω) τελικά δεν βλέπω το "ιδιο" βίντεο από άποψη ποιότητα εικόνας και οξύτητας όπως παρατήρησες. Ελπίζω να το κατάλαβες και βεβαίως μπορείς να το κάνεις πείραμα στο λαπτοπ σου σε προκαλώ. Δεν είναι όμως καλύτερο το βίντεο γιατί τα βλέπεις τα έξτρα pixel από το 720 στο 1080. Δεν τα βλέπεις τα pixel (αφού η οθόνη σου δεν τα έχει) και όμως το βίντεο 1080 δείχνει καλύτερα.  

Τώρα αν σου βάλω οθόνη 5.1 από 1080p (400+ ppi) και 2.7k (ας πούμε 600ppi στις ίδιες ίντσες στις 5.1) ΔΕΝ μπορείς με την καμία να ξεχωρίσεις πια έχει περισσότερα pixel. Είναι αδύνατο να το κάνει ανθρώπινο μάτι. Τόσο απλά! Δεν έχει τέτοια διακριτική ικανότητα το ανθρώπινο μάτι. 

Αν τελικά μπορείς να ξεχωρίσεις για καλύτερη την 2.7 αυτό ΔΕΝ θα είναι ΠΟΤΕ επειδή έχει περισσότερα pixel αλλά γιατί θα έχει καλύτερες γωνίες, φωτεινότητα χρώμα κτλ το οποίο όμως δεν έχει τίποτα να κάνει με τα pixel ως αριθμό αλλά με άλλα χαρακτηριστικά της οθόνης (πχ amoled vs lcd).. Σε αυτό, δλδ την βελτίωση των χαρακτηριστικών των οθονών σε ποιοτικά κριτήρια (contrast, φωτεινότητα, γωνίες κτλ) δεν έχω καμιά αντίρρηση να βελτιώνονται αλλά αυτό δεν περνάει από την πλέον παράλογη αύξηση των pixel και ούτε είναι απαραίτητα για αυτήν την βελτίωση. 

Μια χαρά λοιπόν σε τεχνολογικά site γράφουμε αυτά που γράφουμε (ότι είναι άσκοπα τα παραπάνω ppi) και θα έπρεπε και εσύ να είσαι μαζί μας. ;)

Βασικα κατσε να βαλουμε μια σειρα λιγο..τι σχεση εχει το τι κανει το Youtube στο bitrate των βιντεο του σε σχεση με αυτο που ειπα εγω?

Το ξερω (βασικα ειναι ευρεως γνωστο) οτι ακομα και στην οθονη του laptop μου που ειναι 1366*768, οτι αν επιλεξω 1080p video αντι για 720p θα εχω καλυτερη εικονα διοτι εχει ανωτερο bitrate και πληροφορια το 1080p απο το 720p(απλα το 720p του Youtube ειναι λειψο απο πληροφορια σε σχεση με ενα <<καθαρο>>720P ..τοσο απλο...δεν κολλαει αυτο ομως στο θεμα μας διοτι εγω μιλησα για βιντεακι με 720p σε 720p οθονη VS 1080p βιντεο σε 1080p οθονη

Επισης αυτο με το οτι πανω απο 300ppi δεν τα βλεπει το ανθρωπινο ματι ειναι περιπου το ιδιο παραδειγμα που υποστηριζουν καποιοι οτι το ανθρωπινο ματι δεν μπορει να αντιληφθει πανω απο 30 fps...τα οποια ειναι αυθαίρετα και τα 2 για τους δικους τους λογους...

Ξαναλεω λοιπον..η διαφορα μεταξυ μιας hd οθονης σε σχεση με μια full hd (ιδιων ιτσων φυσικα και ιδιως απο 5 και πανω) ειναι εμφανεστατη σε αρκετες περιπτωσεις <<λεπτομερους περιεχομενου>> καθως και σε αναπαραγωγη περιεχομενου αναλυσης αναλογο της οθονης που το αναπαραγαγει..

Μιλαμε για οθονες κινητων παντα που η αποσταση που τα χρησιμοπουμε ειναι πολυ κοντινη..

Τωρα για το τι αλλο μετραει σε μια καλη οθονη (περα απο την αναλυση) που μου αναφερεις για δες με τι ξεκινησα στο προηγουμενο μηνυμα μου..

Φυσικα και μια <<καλη>> οθονη κρινεται απο το τι panel φοραει, τι τεχνολογια-ποιοτητα, γωνιες θεασης, καλιμπράρισμα χρωματων, φωτεινότητα (υψηλη και χαμηλη) και καποια αλλα ακομα..

Και ξαναλεω πως απο full hd οθονη και πανω ειναι αλλη κουβεντα και οι διαφορες μειώνονται..

Ολα αυτα που ανεφερα ειναι κοινως αποδεκτα απο οσους ασχολουνται με το αντικειμενο και δεν εχει να κανει με markering ουτε τιποτα..απλη λογικη ειναι και η τεχνολογια προχωρα..

Το οτι οσο ανεβαινει η  αναλυση μειωνεται η μπαταρια το ξερει και η γιαγια μου, δεν σημαινει ομως οτι θα παραμείνουμε σε αναλύσεις 2010 για να γλυτώσουμε μπαταρια..ας κοψουν το λαιμο τους οι κατασκευαστες να φτιαξουν καλύτερες μπαταριες..

https://goo.gl/photos/wTvq12Jge7DAL2eNA

Δειτε κάποιες φωτογραφίες που έχω τραβήξει. Καμία δεν είναι σε raw και όλες είναι σε 12MP. Επίσης καμία δεν είναι hdr και όλες είναι σε αυτόματη λειτουργία εκτός τις νυχτερινές που είναι με νυχτερινή λήψη και η άλλη με το μπουκάλι της κόκα κόλα απλά έβαλα iso 50. Νομίζω πως δεν μπορείς να καταλάβεις διάφορες με το s7 και το s8 εκτός και αν είσαι τόσο γνωστής και ψαγμένος.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://goo.gl/photos/wTvq12Jge7DAL2eNA

Δειτε κάποιες φωτογραφίες που έχω τραβήξει. Καμία δεν είναι σε raw και όλες είναι σε 12MP. Επίσης καμία δεν είναι hdr και όλες είναι σε αυτόματη λειτουργία εκτός τις νυχτερινές που είναι με νυχτερινή λήψη και η άλλη με το μπουκάλι της κόκα κόλα απλά έβαλα iso 50. Νομίζω πως δεν μπορείς να καταλάβεις διάφορες με το s7 και το s8 εκτός και αν είσαι τόσο γνωστής και ψαγμένος.

Ειναι εξαιρετικο τηλεφωνακι...απλα γνωμη μου επρεπε να παιζει σε χαμηλοτερη τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο...ας πουμε γιατι να το προτιμησει καποιος σε σχεση με το περσινο s7 που ειναι και 150 ευρω φθηνοτερο ενω στα περισσοτερα χαρακτηριστικα το s7 περνα και απο πανω?  

Επεξ/σία από panos9553

Ευτυχώς δεν έχει την ανάλυση που προτείνεται στο βίντεο (2.7k). Κατά τη γνώμη μου (και πολλών εδώ) δεν υπάρχει κανένας λόγος για πάνω από 720p πόσο μάλλον 1080p (432 ppi όταν ο άνθρωπος βλέπει το πολύ 300dpi).

Σαν site τεχνολογίας νομίζω δεν έπρεπε να αναφέρεται εσείς το 2.7k ως κάτι που λείπει από την συσκευή. Σε αυτό το επίπεδο μπορούμε να ξεχωρίσουμε το marketing από την ουσία. 

Μεταξύ άλλων δεν ξέρω γιατί υπάρχει η άσκοπη "ψύχωση" για παραπάνω pixel που δίνουν >300ppi (ανώτατο όριο πυκνότητας) αφού κανένας δεν τα βλέπει!

Τώρα αν κάποιος πεταχτεί και μιλήσει για VR και ειδικά modules με μεγεθυντικούς φακούς να του πω προκαταβολικά ότι νομίζω ανήκει στο 1-2% των χρηστών που το χρησιμοποιεί ως τέτοιο για το 1-2% της χρήσης του κινητού του.

Δεν είναι κρίμα για το υπόλοιπο 99% να κουράζεται το cpu να πέφτουν οι επιδώσεις και εξαντλείται αναίτια και άσκοπα η μπαταρία;

Κατά τα άλλα αφού έβαλε αισθητήρα αποτυπωμάτων μπροστά δεν έβαζε και τα υπόλοιπα τα κουμπιά ως capacitive να μην τρώει χώρο από την οθόνη; (βλέπε xiaomi, lenovo)

Αυτό πάντως με τα 300 ppi έχει καταρριφθεί εδώ και καιρό... Δεν έχω πρόχειρες τις σχετικές δημοσιεύσεις (φαντάζομαι μπορείτε να τις βρείτε σχετικά εύκολα στο internet), στην ουσία όμως έχει αποδειχθεί οτι το ανθρώπινο μάτι μπορεί να ξεχωρίζει διαφορές πολύ πάνω από τα 300 ppi (περίπου 700+ ppi) στις ψηφιακές οθόνες κινητών κλπ. 

Τα 300 ppi ήταν απλά ένα "μαγικό νούμερο" (σε όρους marketing) που ανέφερε ο Jobs κατά την παρουσίαση του iPhone 4, πάνω από το οποίο το ανθρώπινο μάτι δήθεν δεν ξεχωρίζει διαφορές, προκειμένου να αναδείξει τις πολλές (πραγματικά για την εποχή) αρετές της υψηλής ανάλυσης στην οθόνη του τηλεφώνου. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ισχύει (δεν έχουν όλοι όραση 20/20 άλλωστε, ούτε κρατούν στην ίδια απόσταση το κινητό), η συγκεκριμένη αναφορά όμως δεν βασίζεται σε κάποια μελέτη. 

.δεν κολλαει αυτο ομως στο θεμα μας διοτι εγω μιλησα για βιντεακι με 720p σε 720p οθονη VS 1080p βιντεο σε 1080p οθονη

Εντάξει θα σου απαντήσω σε αυτό.

Το βλέπεις καλύτερο γιατί 

α) το 1080p έτσι και αλλιώς έχει καλύτερο bitrate από το 720p και άρα περισσότερη πληροφορία. Σε αυτό συμφωνούμε. Και σε 720p οθόνη να το δεις ένα 1080p καλύτερο θα το δεις από ότι να δεις το αντίστοιχο του σε 720p (σε οθόνη 720p). Αν τώρα το 720p βιντεάκι έχει το ίδιο bitrate με το 1080p (πχ λιγότερη συμπίεση αρα το ίδιο μέγεθος και ας είναι "λιγότερα" τα pixel) τότε όχι το ίδιο θα το δεις (θα σου φανούν πανομοιότυπα). Αυτό θα συμβεί διότι η οξύτητα των δύο 720p (του κοινού και του "προσεγμένου" με μεγαλύτερο bitrate) δεν είναι ίδια. 

β) Ενδέχεται η ποιότητα των οθονών που έχεις υπόψη σου να είναι καλύτερη η 1080p για άλλους λόγους, πχ να είναι καλύτερες οι γωνίες ή το contrast καλύτερο. Αυτό ίσως σε οδηγήσει εσφαλμένα να νομίσεις ότι είναι καλύτερη η 1080.

Δεν είναι αυθαίρετο το όριο των 300dpi (σε αντίθεση με το 24 vs 60 fps που αντιλαμβάνεσαι την διαφορά). Εχουν γίνει συστηματικά πειράματα. Ούτε σε οθόνες 40'' δεν καταλαβαίνεις αν είναι 1080 ή 4k αν στέκεσαι μερικά μέτρα πιο πίσω (πχ 3μ). Έχουν υπάρξει πειράματα που μία 1080 ξεγέλασε για "καλύτερη" (οξύτερη) από μία 4k στις ίδιες ίντσες στην ίδια απόσταση λόγω καλύτερου panel (πχ oled). Ακόμα και για τις τηλεοράσεις μέσου μεγέθους (κάτω από 40'') αμφισβητείται αν έχει νόημα η έξτρα ανάλυση και μιλάμε για πολύ περισσότερες ιντσες που όμως βλέπεις από μεγαλύτερη απόσταση. Οι μεγάλες αναλύσεις έχουν χρήση ΜΟΝΟ σε πολύ μεγάλες οθόνες (να μπορεί το μάτι να τις δει). Κάθε διάσταση έχει το δικό της όριο βάσει της απόστασης που την κοιτάς. Για το κινητό (θέαση >20-30cmm πιο κάτω δεν βλέπει το φυσιολογικό μάτι) δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα ανάλυση >300dpi (δεν λέω αριθμό pixel αυτό έχει να κάνει με τη διάσταση). Μπορείς να το ερευνήσεις και ο ίδιος με πειράματα που υπάρχουν. Αν παρόλα αυτά σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα να έχεις κινητό 2.7k μπορείς να το επιλέξεις αλλά εσύ στέρησε επιδόσεων για ένα placebo effect. :)

Εντάξει θα σου απαντήσω σε αυτό.

Το βλέπεις καλύτερο γιατί 

α) το 1080p έτσι και αλλιώς έχει καλύτερο bitrate από το 720p και άρα περισσότερη πληροφορία. Σε αυτό συμφωνούμε. Και σε 720p οθόνη να το δεις ένα 1080p καλύτερο θα το δεις από ότι να δεις το αντίστοιχο του σε 720p (σε οθόνη 720p). Αν τώρα το 720p βιντεάκι έχει το ίδιο bitrate με το 1080p (πχ λιγότερη συμπίεση αρα το ίδιο μέγεθος και ας είναι "λιγότερα" τα pixel) τότε όχι το ίδιο θα το δεις (θα σου φανούν πανομοιότυπα). Αυτό θα συμβεί διότι η οξύτητα των δύο 720p (του κοινού και του "προσεγμένου" με μεγαλύτερο bitrate) δεν είναι ίδια. 

β) Ενδέχεται η ποιότητα των οθονών που έχεις υπόψη σου να είναι καλύτερη η 1080p για άλλους λόγους, πχ να είναι καλύτερες οι γωνίες ή το contrast καλύτερο. Αυτό ίσως σε οδηγήσει εσφαλμένα να νομίσεις ότι είναι καλύτερη η 1080.

Δεν είναι αυθαίρετο το όριο των 300dpi (σε αντίθεση με το 24 vs 60 fps που αντιλαμβάνεσαι την διαφορά). Εχουν γίνει συστηματικά πειράματα. Ούτε σε οθόνες 40'' δεν καταλαβαίνεις αν είναι 1080 ή 4k αν στέκεσαι μερικά μέτρα πιο πίσω (πχ 3μ). Έχουν υπάρξει πειράματα που μία 1080 ξεγέλασε για "καλύτερη" (οξύτερη) από μία 4k στις ίδιες ίντσες στην ίδια απόσταση λόγω καλύτερου panel (πχ oled). Ακόμα και για τις τηλεοράσεις μέσου μεγέθους (κάτω από 40'') αμφισβητείται αν έχει νόημα η έξτρα ανάλυση και μιλάμε για πολύ περισσότερες ιντσες που όμως βλέπεις από μεγαλύτερη απόσταση. Οι μεγάλες αναλύσεις έχουν χρήση ΜΟΝΟ σε πολύ μεγάλες οθόνες (να μπορεί το μάτι να τις δει). Κάθε διάσταση έχει το δικό της όριο βάσει της απόστασης που την κοιτάς. Για το κινητό (θέαση >20-30cmm πιο κάτω δεν βλέπει το φυσιολογικό μάτι) δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα ανάλυση >300dpi (δεν λέω αριθμό pixel αυτό έχει να κάνει με τη διάσταση). Μπορείς να το ερευνήσεις και ο ίδιος με πειράματα που υπάρχουν. Αν παρόλα αυτά σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα να έχεις κινητό 2.7k μπορείς να το επιλέξεις αλλά εσύ στέρησε επιδόσεων για ένα placebo effect. :)

Μην μπλεκεις βιντεακια youtube και οθονες τηλεορασεων με το θεμα που συζηταμε...ειναι αστοχα εντελως..

Για δες εδω λιγακι

https://www.youtube.com/watch?v=7lGLfLDttJY&t=62s

Και πατα pause στο 1:04..δεν βλεπεις εσυ τις γραμμες στα εικονιδια που φαινονται στο Lg ε?? Για προχωρα το και συγκρινε το με την οθονη του s6 στο 1:40...δες ποσο πιο καθαρα φαινονται τα εικονιδια..Φαντασου να διαβαζες καποιο αρθρο στο internet με μικρα γραμματα ποσο θα ξεχωριζει..

Επισης εδω..

https://www.youtube.com/watch?v=ztzIhd5AbIk

Για βαλτο στο 1:44 και περα και δες διαφορες..ειναι placebo effect ή μηπως εχω βιονικο ματι? Αληθεια τι συσκευη εχεις ??

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά αυτός στο βίντεο ίδιο συμφωνεί κατά βάση, ότι δεν είναι τα pixel που κάνουν καλύτερη την οθόνη αλλά άλλα χαρακτηριστικά. Το λέει μια χαρά ότι δεν τα βλέπεις (εκτός αν το ψάξω και τέτοια, καμία επιστημονικότητα).

Συμφωνεί ότι οι "ειδικοί" λένε αυτό που λεώ ότι "δεν βλέπεις την διαφορά". Αν το s4 έχει καλύτερη οθόνη από το s3 αυτό δεν έχει να κανει μα τα pixel  αλλά με άλλα χαρακτηριστικά και αυτό λέει και αυτός (και 1080 να είχε λέει το s3 το s4 θα προτιμούσε γιατί έχει γενικά καλύτερη οθόνη). Εσύ τι άλλο συγκράτησες από το βίντεο; Την close up (macro) που κάνει στα pixel? Αν ναι σοβαρά τώρα;

Για τα ματάκια μας λέμε όχι για τα μικροσκόπια. Μου δείχνεις video για να δω την διαφορά τους στο 1366Χ768 laptop μου? Μπορεί να γίνει αυτό; Είναι σαν ένα (άσχετο τεχνικά φίλο μου) που ήθελε να ακούσω το "γαμάτο" μπάσο από των νέων του ηχείων μέσα από το τηλέφωνο που με είχε πάρει. Μα δεν μπορεί να περάσει το καλό μπασο από το τηλέφωνο. (μικρότερο εύρος μόλις 3Khz). Το ίδιο να κρίνεις οθόνες κινητών βλέποντας βίντεο σε οθόνες laptop και να με ρωτάς αν δεν βλέπω πόσο καλύτερα είναι τα εικονίδια. Πως εσύ κρίνεις (υπέρτερες) οθόνες κινητών από youtube video πως τα βλέπουν τα μάτια όταν τα βλέπεις μέσα από (υποδεέστερες) οθόνες laptop?

Τέλος πάντων δε νομίζω θα σε πείσω. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε πιο φανταστικά πράγματα από τα ότι ξεχωρίζουν τα >400dpi από τα >600dpi (διαφορά 1080 από 2.7k που τελικά δεν έχει ευτυχώς το p9). Σου εύχομαι να πάρεις 4k και να (μην) γκρινάζεις για την μπαταρία αλλά να είσαι ευχαριστημένος για το (not) noticeable difference που (δεν) βλέπεις. :)

Επεξ/σία από keysmith

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά αυτός στο βίντεο ίδιο συμφωνεί κατά βάση, ότι δεν είναι τα pixel που κάνουν καλύτερη την οθόνη αλλά άλλα χαρακτηριστικά. Το λέει μια χαρά ότι δεν τα βλέπεις (εκτός αν το ψάξω και τέτοια, καμία επιστημονικότητα).

Συμφωνεί ότι οι "ειδικοί" λένε αυτό που λεώ ότι "δεν βλέπεις την διαφορά". Αν το s4 έχει καλύτερη οθόνη από το s3 αυτό δεν έχει να κανει μα τα pixel  αλλά με άλλα χαρακτηριστικά και αυτό λέει και αυτός (και 1080 να είχε λέει το s3 το s4 θα προτιμούσε γιατί έχει γενικά καλύτερη οθόνη). Εσύ τι άλλο συγκράτησες από το βίντεο; Την close up (macro) που κάνει στα pixel? Αν ναι σοβαρά τώρα;

Για τα ματάκια μας λέμε όχι για τα μικροσκόπια. Μου δείχνεις video για να δω την διαφορά τους στο 1366Χ768 laptop μου? Μπορεί να γίνει αυτό; Είναι σαν ένα (άσχετο τεχνικά φίλο μου) που ήθελε να ακούσω το "γαμάτο" μπάσο από των νέων του ηχείων μέσα από το τηλέφωνο που με είχε πάρει. Μα δεν μπορεί να περάσει το καλό μπασο από το τηλέφωνο. (μικρότερο εύρος μόλις 3Khz). Το ίδιο να κρίνεις οθόνες κινητών βλέποντας βίντεο σε οθόνες laptop και να με ρωτάς αν δεν βλέπω πόσο καλύτερα είναι τα εικονίδια. Πως εσύ κρίνεις (υπέρτερες) οθόνες κινητών από youtube video πως τα βλέπουν τα μάτια όταν τα βλέπεις μέσα από (υποδεέστερες) οθόνες laptop?

Τέλος πάντων δε νομίζω θα σε πείσω. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε πιο φανταστικά πράγματα από τα ότι ξεχωρίζουν τα >400dpi από τα >600dpi (διαφορά 1080 από 2.7k που τελικά δεν έχει ευτυχώς το p9). Σου εύχομαι να πάρεις 4k και να (μην) γκρινάζεις για την μπαταρία αλλά να είσαι ευχαριστημένος για το (not) noticeable difference που (δεν) βλέπεις. :)

Σου απαντω εδω με spoiler για να μην χαλαμε το θεμα..

Και απο τα 2 βιντεακια λες μονο οτι σε βολευει...

1. Εγω σου ειπα πρωτος για το τι αλλο μετραει σε μια καλη οθονη(Περα απο την αναλυση) αρα μην μου τα αναφερεις ξανα και ξανα..

2. Ουτε καν απαντησες για τα συγκεκριμενα σημεια στα βιντεο που σου τονισα, οπου οι διαφορες ειναι εμφανεστατες απο 720p σε 1080p, γιατι?

3. Επισης ο ενας λεει Ξεκαθαρα πως Ενω ενας ειδικος  λεει οτι και καλα δεν βλεπουμε διαφορα, Ενω αυτος ειπε οτι βλεπει κανονικα τις διαφορες (Γιατι δεν το ανεφερες αυτο?)

Και ο αλλος κοροιδευει απο την αρχη μεχρι το τελος το μαρκετινιστικο <retina> του Jobs, διοτι ειναι ανυποστατο και δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα  καθαρα μαρκετιννκ λοιπον και δυστυχως αυτο επαναλαμβανεις εμεσα..

Επισης σε παρακαλω μην χρησιμοποιεις συνεχως ασχετα παραδειγματα με βιντεακια youtube, οθονες τηλεορασεων και αποδοση ηχου..

Και βλεπω τωρα ανεβηκες απο τα 300ppi στα 400-600 ε?? Τι εγιναν μας βγαινουν λιγα τωρα τα 300??

Τελος δεν χρειαζεται να πεισεις εμενα για κατι..Αλλα τα ματια μου που μια χαρα βλεπουν διαφορες στιις παραπανω περιπτωσεις που ανεφερα..Εσυ αν θελεις μπορεις να παραμεινεις σε αναλυσεις προηγουμενης δεκαετιας γιατι δεν εισαι <<θυμα>> του μαρκετινγ..Ασε τους υπολοιπους ομως που σεβονται τα ματακια τους να επιλεγουν κατι καλυτερο..

Δεν μου ειπες ομως τι συσκευη εχεις..

Επεξ/σία από panos9553

Αρκετά καλό αλλά ίσως όχι τόσο ελκυστικό από τιμολογιακή πλευρά, ωστόσο επιμένω ότι το σέρβις είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα...

έχω redmi 2 pro με 720p 4.7'' 312ppi.. και αλήθεια (δε σε κοροϊδεύω) ΔΕΝ μπορώ να δω τα pixel. Μου είναι αόρατα από την ελάχιστη απόσταση που εστιάζει το μάτι μου και δεν έχω πρεσβυωπία (εστιάζω στα περίπου 20cm, για πιο κοντά θέλω "φακό"). Ένας φίλος μου με πολύ μεγάλη μυωπία λόγω λοβού ματιού λέει ότι μπορεί να εστιάσει πιο κοντά (οι μύωπες δεν βλέπουν μακρυά αλλά εστιάζουν κοντύτερα). Άμα τον δω θα τον βάλω να μου πει αν μπορεί αυτός να τα δει. Μου έχει πει εστιάζει σε μικρότερες αποστάσεις (κάτω από 10cm). 

Ανέβασα τα ppi για να αναφερθώ στο review του θέματος που ο reviewer στεναχωρήθηκε που δεν έχει 2.7k οθόνη και έχει (μονο) 1080p (420ppi!). Εννοείται γκρινιάζω ακόμα και για τα 1080 έναντι των 720 για οθόνες μέχρι περίπου 5''. Το όριο παραμένει περί τα 300ppi για τον σημερινό μέσο άνθρωπο από νορμάλ απόσταση θέασης.

Εκβιαστικά τέστ αντίληψης διαφορών μεταξύ οθονών με περισσότερα ppi, ακόμα και να ισχύουν, είναι ψυχαναγκαστικά και αποπροσανατολίζουν πια είναι τα "ωφέλημα" χαρακτηριστικά όπως προείπα. Δλδ ακόμα και αν ο τάδε ή ο δείνα μπορεί (>20/20 όραση) να δει τα pixel σε αναλύσεις 300ppi είναι "λάθος" να επενδύσει σε πυκνότερη οθόνη ξέροντας ότι έτσι θυσιάζει πιο απτά και ωφέλημα χαρακτηριστικά όπως "υπολογιστική υσχύ" (μειώνει τις επιδώσεις) και άρα μπαταρία (μειώνει την αυτονομία). Θα χάσει ωφέλημα σε βάρος μη ωφέλιμων χαρακτηριστικών.

Δυστυχώς οι εταιρίες επενδύουν (και) σε μαρκετινγκ χαρακτηριστικά γιατί αυτό θέλει η μάζα. Το κάνουν πχ και με τις κάμερες και τα άθλια αποτελέσματα που παίρνουν από μικρούς αισθητήρες στοιβάζοντας "άπειρα" pixel που και δεν χρειάζονται και δεν έχουν καμία πληροφορία στις περισσότερες φωτογραφικές συνθήκες (παράγουν μία ελαιογραφία με άπειρο NR που θα μπορούσε να είναι το 1/4 των mp με την "ίδια" πληροφορία). Αλλά αυτό είναι ένα άλλο πονεμένο θέμα. 

Προσωπικά θα χαιρετίζω (επικροτώ) τα θετικά βάσει της κοινής λογικής όπως αύξηση μπαταρίας και θα επιδοκιμάζω τα "άσκοπα" ανούσια (απολύτως ανούσια ή μερικώς ανούσια εφόσον αφαιρούν από κάτι χρήσιμο) όπως οθόνες με τρελές αναλύσεις.

Ελπίζω η ανταλλαγή απόψεων να μας ωφέλησαν κάπως και τους δύο. Δεν θα συνεχίσω να απαντώ στο θέμα νομίζω το εξαντλήσαμε. 

έχω redmi 2 pro με 720p 4.7'' 312ppi.. και αλήθεια (δε σε κοροϊδεύω) ΔΕΝ μπορώ να δω τα pixel. Μου είναι αόρατα από την ελάχιστη απόσταση που εστιάζει το μάτι μου και δεν έχω πρεσβυωπία (εστιάζω στα περίπου 20cm, για πιο κοντά θέλω "φακό"). Ένας φίλος μου με πολύ μεγάλη μυωπία λόγω λοβού ματιού λέει ότι μπορεί να εστιάσει πιο κοντά (οι μύωπες δεν βλέπουν μακρυά αλλά εστιάζουν κοντύτερα). Άμα τον δω θα τον βάλω να μου πει αν μπορεί αυτός να τα δει. Μου έχει πει εστιάζει σε μικρότερες αποστάσεις (κάτω από 10cm). 

Ανέβασα τα ppi για να αναφερθώ στο review του θέματος που ο reviewer στεναχωρήθηκε που δεν έχει 2.7k οθόνη και έχει (μονο) 1080p (420ppi!). Εννοείται γκρινιάζω ακόμα και για τα 1080 έναντι των 720 για οθόνες μέχρι περίπου 5''. Το όριο παραμένει περί τα 300ppi για τον σημερινό μέσο άνθρωπο από νορμάλ απόσταση θέασης.

Εκβιαστικά τέστ αντίληψης διαφορών μεταξύ οθονών με περισσότερα ppi, ακόμα και να ισχύουν, είναι ψυχαναγκαστικά και αποπροσανατολίζουν πια είναι τα "ωφέλημα" χαρακτηριστικά όπως προείπα. Δλδ ακόμα και αν ο τάδε ή ο δείνα μπορεί (>20/20 όραση) να δει τα pixel σε αναλύσεις 300ppi είναι "λάθος" να επενδύσει σε πυκνότερη οθόνη ξέροντας ότι έτσι θυσιάζει πιο απτά και ωφέλημα χαρακτηριστικά όπως "υπολογιστική υσχύ" (μειώνει τις επιδώσεις) και άρα μπαταρία (μειώνει την αυτονομία). Θα χάσει ωφέλημα σε βάρος μη ωφέλιμων χαρακτηριστικών.

Δυστυχώς οι εταιρίες επενδύουν (και) σε μαρκετινγκ χαρακτηριστικά γιατί αυτό θέλει η μάζα. Το κάνουν πχ και με τις κάμερες και τα άθλια αποτελέσματα που παίρνουν από μικρούς αισθητήρες στοιβάζοντας "άπειρα" pixel που και δεν χρειάζονται και δεν έχουν καμία πληροφορία στις περισσότερες φωτογραφικές συνθήκες (παράγουν μία ελαιογραφία με άπειρο NR που θα μπορούσε να είναι το 1/4 των mp με την "ίδια" πληροφορία). Αλλά αυτό είναι ένα άλλο πονεμένο θέμα. 

Προσωπικά θα χαιρετίζω (επικροτώ) τα θετικά βάσει της κοινής λογικής όπως αύξηση μπαταρίας και θα επιδοκιμάζω τα "άσκοπα" ανούσια (απολύτως ανούσια ή μερικώς ανούσια εφόσον αφαιρούν από κάτι χρήσιμο) όπως οθόνες με τρελές αναλύσεις.

Ελπίζω η ανταλλαγή απόψεων να μας ωφέλησαν κάπως και τους δύο. Δεν θα συνεχίσω να απαντώ στο θέμα νομίζω το εξαντλήσαμε. 

Φυσικα και ωφεληθήκαμε και οι δυο...ειναι ευχαριστο αυτο..

Και φυσικα το marketing εχει ξεφυγει σε διαφορα και Παντα αυτο θα γινεται..αλλα να κοιταμε και τι πραγματικα αξιζει και τι οχι για τις αναγκες μας..

Κατι τελευταιο και απο εμενα..Εχεις εστιασει κατα την γνωμη μου λανθασμενα στο αν φαινονται τα Pixels  και στο οτι 300ppi και πανω = Ταβανι     ενω δεν ισχυει.

Δεν εχει σημασια απλα το να προσπαθεις να δεις τα pixels αλλα το ποσο πιο clear φαινεται η εικονα σε σε μια full dh οθονη..ιδιως σε μικρα γραμματα οπου στην 720p θα χρειαστει να κανεις zoom..και φυσικα τα edges στις ακρες των γραματοσειρων ειναι εντονα..

Η 1080p οθονη ειναι Σαφεστατα πιο ξεκουραστη για τα ματια μας...και μιας και εχεις hd οθονη σε προτρεπω να ανοιξεις καποια αρθρα με μικρα γραμματα στην συσκευη σου και να την συγκρινεις με μια full hd διπλα διπλα..Μονο τοτε θα καταλαβεις τι εννοω..

Καλη σου μερα και καλη συνεχεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...