monoxromos Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Γεια σας. Πριν δυο ημέρες διαπίστωσα ότι σε ένα φάκελο που υπήρχαν 2000 φωτογραφίες και video καθώς και ορισμένα έγγραφα word, ξαφνικά και χωρίς να κάνουμε τίποτα όλα φαίνονται κατεστραμμένα. Δεν ανοίγουν με τίποτα. Ο υπολογιστής είναι σε δίκτυο έχει προστασία από ιούς ενώ σε έναν άλλο υπολογιστή πριν μια εβδομάδα είχε εμφανιστεί μια ιστοσελίδα με κάτι κωδικούς πιθανόν να ήταν αυτοί που κλειδώνουν αρχεία και ζητούν χρήματα. Δεν είδα πάντως να μου ζητούν κάτι αν και την αγνόησα και το έκλεισα και την διέγραψα από το ιστορικό του chrome. Τα αρχεία που κλείδωσαν δεν έχουν αλλάξει πχ στον τύπο τους η τον όγκο τους. Δεν ανοίγουν και λένε ότι δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν ή ότι είναι κατεστραμμένα.... Είδα ότι υπάρχουν μερικά προγράμματα που ξεκλειδώνουν αλλά επειδή είναι όλα επί πληρωμή χωρίς να ξέρω αν τελικά κάνουν γιαυτο το πρόβλημα, δεν προχωράω στην αγορά τους. Επειδή μαθαίνω ότι παρόμοιο πρόβλημα έχουν πάρα πολλοί χρήστες του διαδικτύου θα ήθελα την βοήθεια σας. Σας ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Φίλε μου αν έφαγες τον γνωστό ιό της Αστυνομίας την έκατσες τη βάρκα!!!Εγώ θα σου έλεγα να δώσεις αυτά που σου ζητάνε και να σου ξεκλειδώσουν τα αρχεία!2 περιπτώσεις που ήξερα, ο ένας τα έδωσε και ξεμπέρδεψε κι άλλος ακόμη βασανίζεται να βρει άκρη!!!Τα αρχεία κρυπτογραφούνται με πολύ ισχυρό αλγόριθμο και δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος να τα ξεκλειδώσει (ν' αφαιρέσει την κρυπτογράφηση) κάποιος!!!! Κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς έκανες που το αγνόησες...Θα ήταν προτιμότερο να δώσεις τα 100 που ζητούν για να στα ξεκλειδώσουν και κατόπιν να έκανες και μία καταγγελία στη Δίωξη (α και δεν βλέπω να γίνεται κανένα θαύμα) μήπως κι εντοπιστεί από που γίνεται η επίθεση!!!Είναι η μοναδική περίπτωση επίθεσης που δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση να αντιμετωπιστεί!!!Επίσης, πρέπει να σε ενημερώσω ότι το ότι αγνόησες/διέγραψες από τους browsers το plugin δεν σημαίνει ότι ξαφνικά δεν θα σου ξεναεμφανιστεί το πρόβλημα!!!! Αν δεν κάνεις ένα format να έχεις καθαρό υπολογιστή, κανείς δεν σου εγγυάται ότι ξέμπλεξες οριστικά!!! Εδώ όμως έχεις το θέμα να βρεις τρόπο να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία σου!!!Ο ένας ο τύπος που ξέρω που "άρπαξε" τον ιό σε ένα δίκτυο με 5 υπολογιστές και το αγνόησε, τραβάει ακόμη τα μαλλιά του και δεν έχει ξεμπλέξει μετά από 15 μέρες παρότι έχει τεχνικούς της Altec να του ξαναστήσουν από την αρχή το δίκτυο!!!Όσο για την προστασία που λες ότι έχεις, λυπάμαι που θα στο πω, αλλά είναι θεότρυπια η προστασία σου!!! Αλλιώς πως πέρασε και μόλυνε τους Browsers;;; Δεν είναι για να σου κάνω ανάλυση εδώ για προστασία από κακόβολο λογισμικό, αλλά να ξέρεις κάτι: ΠΑΝΑΚΕΙΑ για προστασία από κακόβουλο λογισμικό δεν υπάρχει στην πράξη!!! Κάθε μέρα γράφονται 20-30 ιοί και διασπείρονται αβέρτα στον παγκόσμιο ιστό!!!Οπότε κατάλαβες σε τι κίνδυνο είμαστε όσοι έχουμε πλατφόρμες της Microsoft που είναι πολύ ευάλωτες!!!
monoxromos Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Κρίμα που δεν κράτησα εστω μια εικονα του site που ειχα λάβει. Ηταν μια σελίδα που στη μέση ειχε εναν κωδικο με τη μορφη FGHJJ-GGGGG-HHHHH-TTΟTT-HHHHH-DDDDD και αν θυμάμαι πρεπει να ελεγε επανω οτι διατρεχω κινδυνο ή κατι τετοιο. Γενικά αποφευγω να ανοιγω ιστοσελιδες που δεν γνωρίζω τι είναι. Οσο για λεφτα δεν θυμαμαι να ελεγε κατι τετοιο. Και τωρα που παω να ανοιξω τα αρχεια δεν μου βγαζει καποιο προειδοποιητικο, όπως ειδα αλλού που βγαζει ενα παραθυρο που ζηταει χρήματα, απλά μου λεει οτι το αρχειο ειναι κατεστραμμένο η δεν μπορει να ανοιξει. Ομως τα αρχεια εχουν κανονικα καταληξη mp3 ,mp4 ,docxx, jpg κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα