Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

skroutz660.jpg?itok=2xbZRHzA

Εκφράζω 5 πράγματα προς όλλους τους πωλητές, κυρίως εκείνους που σκοπός της εγγραφής τους στο insomnia φαίνεται να είναι οι αγοραπωλησίες και μόνο, και εν το μεταξύ ούτε αυτό το κάνουν σωστά.

Αιτία νο1. Πρέπει να μαντεύουμε τον τόπο διαμονής σας.

Αποτέλεσμα: Μέχρι να προλάβουμε να ανταλλάξουμε στοιχεία τοποθεσίας, τρώμε άκυρο γιατί κάποιος άλλος δεν σηκώθηκε απ'το pc του και πρόλαβε να βγάλει πρώτος συννενόηση.

Και ρωτώ, από πότε πρέπει να εννοείτε πως είστε από Αθήνα, η θα πρέπει να μυρίζουμε τα δάχτυλά μας για να καταλάβουμε από πού τελος παντων είστε, η μάλλον νομίζετε πως τα περισσότερα μέλλη είναι Αθηναίοι ή μόνο η Αθήνα είναι Ελλάδα?

Αιτία νο2. Δεν ανεβάζεται φωτογραφίες.

Αποτέλεσμα: Αποτυχημένη αγγελία που δεν τραβάει κανένα σοβαρό ενδιαφερόμενο και παραπέμπει σκέψεις περι απόκρυψης περιεχομένου που ίσως καταζητείται, κλεμένο, ελλατωματικό, η προέρχεται από άλλο μέλλος και πωλείτε ακριβότερα.

και ρωτώ, αξίζει τον κόπο να πέρνετε στο λαιμό σας την ευθύνη παίρνοντας κάτι και δίνοντας το σε άλλους για κέρδος 5-10€?

Αιτία νο3. Βάζετε τηλέφωνα, χωρίς τοποθεσία

Αποτέλεσμα: Γίνεστε τηλεφωνικό κέντρο όπου σπεύουν αργόσχολοι, παζαρτζήδες και απομακρυσμένοι, σας ξυπνάνε, σας απασχολούν και τρων το σάλιο σας.

και ρωτώ, αλήθεια τώρα, θεωρείτε πως θα σας πάρουν τηλέφωνο τοπικά κάποιοι γείτονες? Πως το συνδιάζεται με την άρνησή σας να στέλνετε αντικαταβολή?

Αιτία νο4. Ελειπής περιγραφή,  εξαπάτηση, απόκρυψη λεπτομερειών.

Αποτέλεσμα: Επειδή δεν ρωτάω π.χ. αν ο φακός της κάμερας έχει φθορές, θα μου στείλεις ένα κινητό λέγοντας μου πως είναι σαν καινούριο, και πρέπει να παραβλέψω την φθορά στην κάμερα και τις αλλοιομένες φωτογραφίες που βγάζει. Επίσης αν δεν ρωτήσω εγώ, δέν πρέπει να ξέρω ότι το κινητό ίσως να μήν έχει παρελκόμενα, η γνήσια παρελκόμενα η αν έχει φορέσει tempered glass.

Και ρωτώ, εσείς οι ίδιοι αγοράζετε από κακογραμένες αγγελίες?

Αιτία νο5. Άγνωστοι ζητάτε να προηγηθεί κατάθεση πριν την αποστολή.

Αποτέλεσμα: Είτε δεν πουλάτε ποτέ, είτε έτσι γίνονται απάτες, είτε υπάρχουν δυσαρέσκειες οι οποίες μένουν στην αφάνεια λόγο του ότι το αδηκιμένο μέλλος πιθανών δεν βγάζει άκρη ούτε με τις αρχές(αστυνομία, διωξη ηλεκτρονικου εγκλήματος) και απειλείτε κι όλλας.

Και ρωτώ, εσείς κύριοι προστρέχεται σε κατάθεση ακόμα κι όταν αγοράζετε από τα σκρουτζμάγαζα? Μπας και είστε καμια οργάνωση πασίγνωστη και το βάρος του λόγου σας θα πρέπει να μας ταράζει?

Αιτία νο6. Αξιολογήσεις χωρίς να'χει προηγηθεί συναλλαγή.

Αποτέλεσμα: Βάζω αξιολόγηση στον κολλητό μου γιατί τα λέει πολύ ωραία και τον γουστάρω είναι καλό παιδί. Βάζω αξιολόγηση στον τάδε γιατί γράφει καλά πράγματα, ή του έρηξα άκυρο τελευταία στιγμή και του κάνω φιλοφρόνηση. Γέμισαν τα μηνύματα του και δεν μπορώ να του γράψω pm, ας μή γράψω στον τοίχο του, θα του κάνω μια αξιολόγηση. Δεν μου στέλνει αντικαταβολή με ΕΛΤΑ, θα του βάλω αρνητική. Δεν κάθεται στον υπολογιστή 24 ώρες κι περιμένω να μου απαντήσει, ας του βάλω μια αρνητική.

Και ρωτώ, δουλειές άλλες δεν έχουμε? Μπας και είμαστε εργαζόμενοι του site και δεν το ξέρω ακόμα?

Αιτία νο7. Αναπάντητα μηνύματα-Ακατάδεκτοι συνομιλητές

Αποτέλεσμα: Περιμένω σαν τον αφελή. Χάνω το χρόνο και τα νεύρα μου βλέποντας εσένα να συνδέεσαι αλλά να μην απαντάς. Δεν ξέρω να σε ακυρώσω η όχι καθώς με γράφεις στα άγραφα. Ή σε ρωτάω κάτι και δεν γουστάρεις να μου εξηγήσεις εμπεριστατωμένα την κατάσταση, απαντάς σύντομα και δείχνεις αδιάφορος, υπεκφεύγεις, ή δέν δίνεις το ρημάδι τον αριθμό σου να καταλήξουμε, δεν θέλεις να συζητήσεις, δεν καταννοείς πως είναι φόρουμ-κοινότητα, ηλεκτρονιό σνομπάρισμα.

Και ρωτώ, Αν δεν μπορείτε γραπτώς να'στε ντόμπροι μιας και πίσω απ'την οθόνη είστε πρώτοι μάγκες, τί σας κάνει να πιστεύετε πως τελικά θα προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε συναλλαγή  ή επαφή μαζί σας μελλοντικά?

Ανακεφαλαιόνοντας. 6 χρόνια μετρώ στο insomnia και πάνω από 100 αξιολογήσεις. Έχουν ματώσει τα μάτια μου, έχω απειληθεί, έχω προσβληθεί, έχω εξαπατηθεί, παρ όλλα αυτά έχω εξυπηρετήσει άψογα τους άλλους κι αυτό φαίνεται. Ρωτώ λοιπόν τους διαχειρηστές της σχετικής ενότητας αλλά και τους πωλητές:

1.Μήπως θα πρέπει να προστεθούν υποχρεωτικά πλαίσια? Τοποθεσία κ.α.

2.Μήπως θα πρέπει να ελέγχεται η κάθε αγγελία, αν πληρεί προδιαγραφές σαφήνειας?

3.Μήπως θα πρέπει η παροχή απόδειξης αγοράς να'ναι υποχρεωτική ωστε να γλιτώσουμε από τυχόν κλεφταράδες?

Σχετικά με το τελευταίο, αδυνατώ να πιστέψω ότι μια απόδειξη αγράς δεν μπορεί να επανεκδωθεί απ'το σέρβις η απ'το ίδιο το κατάστημα.

Σχολιάστε ελεύθερα

• Like 6
Δημοσ.

το ποιο απλο φιλε, αν μια αγγελια οπως λες σου φενεται καπως, δεν ασχολεισαι τοτε καν. 

αλλα εχεις σε πολλα δικιο, σε αλλα σαιτ με αγγελιες ειναι υποχρεωτικο η περιοχη και ισως το κινητο τηλεφωνο.

θα επρεπε και εδω το ιδιο, μου εχει τυχει και εμενα να μιλαμε με τυπο για να παρει κατι απο εμενα και αφου εχουμε ανταλλαξει μηνυματα και τα εχουμε συμφωνησει γενικα, να μην εχει δει οτι εχω γραψει απο οπου ειμαι και με εβρισε κιολας στο τελος...τι φταιω εγω αν δεν ειδε την περιοχη μου, παντα το βαζω στο τελος της αγγελιας αλλα αρκετοι δεν διαβαζουν μεχρι κατω, βλεπουν μονο τον τιτλο.

σε αυτο που διαφωνω μονο φιλε μαζι σου ειναι οτι το καλυτερο απο ολα ειναι συναλλαγη χερι με χερι, γιατι ετσι μπορεις να ελεγξεις αυτο που περνεις η που δινεις..αντικαταβολη και αλλα τετοια εγω δεν τα υποστηριζω γιατι δεν ξερεις καν τι θα παρεις η τι θα παρει ο αλλος...

• Like 1
Δημοσ.

σε αυτο που διαφωνω μονο φιλε μαζι σου ειναι οτι το καλυτερο απο ολα ειναι συναλλαγη χερι με χερι, γιατι ετσι μπορεις να ελεγξεις αυτο που περνεις η που δινεις..αντικαταβολη και αλλα τετοια εγω δεν τα υποστηριζω γιατι δεν ξερεις καν τι θα παρεις η τι θα παρει ο αλλος...

φίλε μου συμφωνώ απόλυτα πως το καλύτερο είναι χέρι με χέρι, απλώς αυτό εξαρτάται απ'το αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει. Όταν βλέπεις μια αγγελία χωρίς να γράφει περιοχή, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι  η αντικαταβολή και η αξιοπιστία. Φυσικά δεν επιτρέπουν οι περιστάσεις στο καθένα το να τρέχει σε ταχυδρομεία κ.λ.π.

πρέπει να γίνουν πολλές οι φωνές σχετικά με τα υποχρεωτικά πλαίσια, για προστασία των μελλών. Δεν λέμε συγκεκριμένα, αλλά να γράφει Νομό ή επικράτεια. Ένας σωστός "πωλητής" δεν έχει λόγο να αποκρύπτει την περιοχή του.

Δημοσ.

Άπλα πας στην επόμενη αγγελία που πλήρη όλα τα παραπάνω που γράφεις  

Νομίζεις ότι έχουν απομείνει και πολλές?Η ξέρεις τι (παράλογες) απαιτήσεις έχει ένα άτομο πριν του μιλήσεις?

το ποιο απλο φιλε, αν μια αγγελια οπως λες σου φενεται καπως, δεν ασχολεισαι τοτε καν. 

αλλα εχεις σε πολλα δικιο, σε αλλα σαιτ με αγγελιες ειναι υποχρεωτικο η περιοχη και ισως το κινητο τηλεφωνο.

θα επρεπε και εδω το ιδιο, μου εχει τυχει και εμενα να μιλαμε με τυπο για να παρει κατι απο εμενα και αφου εχουμε ανταλλαξει μηνυματα και τα εχουμε συμφωνησει γενικα, να μην εχει δει οτι εχω γραψει απο οπου ειμαι και με εβρισε κιολας στο τελος...τι φταιω εγω αν δεν ειδε την περιοχη μου, παντα το βαζω στο τελος της αγγελιας αλλα αρκετοι δεν διαβαζουν μεχρι κατω, βλεπουν μονο τον τιτλο.

Πως φαίνεται ότι είσαι από Αθήνα.. ή οτι δεν διάβασες όλο το κείμενο  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Πως φαίνεται ότι είσαι από Αθήνα.. ή οτι δεν διάβασες όλο το κείμενο  :-D

Πως το συνδιάζεται με την άρνησή σας να στέλνετε αντικαταβολή? 

πανω σε αυτο απαντησα.

επισης δεν ειμαι απο αθηνα.

Δημοσ.

Πως το συνδιάζεται με την άρνησή σας να στέλνετε αντικαταβολή? 

πανω σε αυτο απαντησα.

επισης δεν ειμαι απο αθηνα.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς στα κόκκινα αλλά δεν μπορω να φανταστώ ότι δεν είσαι από μεγάλο αστικό κέντρο και βρίσκεις αυτό που ψάχνεις 

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς στα κόκκινα αλλά δεν μπορω να φανταστώ ότι δεν είσαι από μεγάλο αστικό κέντρο και βρίσκεις αυτό που ψάχνεις 

Και εγώ που είμαι Αθήνα έχετε  την εντύπωση ότι βρίσκω πάντα αυτό που ψάχνω εύκολα όχι όταν περιορίζεις την αναζήτηση στην πόλη  όπου κατοικείς   δύσκολα βρίσκεις το προϊών που σε ενδιαφέρει για αγορά. 

Δημοσ.

Και εγώ που είμαι Αθήνα έχετε την εντύπωση ότι βρίσκω πάντα αυτό που ψάχνω εύκολα όχι όταν περιορίζεις την αναζήτηση στην πόλη όπου κατοικείς δύσκολα βρίσκεις το προϊών που σε ενδιαφέρει για αγορά.

Σύμφωνοι αλλά άλλο χέρι χέρι Αθήνα άλλο πχ Καρδίτσα.Αλλο να αποκλειεις τις μισές αγγελίες άλλο το 95%

Εγώ προσωπικά δεν περιορίζομαι πλέον και αρκούμαι στις αξιολογήσεις. Εξάλλου όπως έχουμε ξαναπεί μπορεί να προκύψουν πολλά θεματα σε μια συναλλαγή οπότε πάντα υπάρχει ένα ρίσκο.

Δημοσ.

Φίλοι, είναι θέμα σωστής σύνταξης της αγγελίας. Αν δώσει κανείς σημασία στο αυτονόητο, θα κάνω κι ένα θέμα για την τιμολόγηση το οποίο αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Βλέπε για παράδειγμα samsung a5 2016 ενα μετριότατο μοντέλο το οποίο κράτησα μετα βιας μια εβδομάδα και το σούταρα, και μέχρι σήμερα πωλείτε 20-30€ κάτω από την αρχική του τιμή. Αυτό κι άλλα δεκάδες παραδείγματα, απ'τα κουφά που συμβαίνουν στις αγγελίες, και μιας και είναι tempered glass μπρος πίσω και δεν χαράζει εύκολα, ο άλλος σου λέει είναι ολοκαίνουριο αλλά δεν έχω απόδειξη. Αλλά, ας δωθεί βαρύτητα στο θέμα της σύνταξης, και μετά θα ανοίξουμε και θέμα τιμολόγησης γιατί αυτό που γίνεται είναι στα όρια της παρανομίας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...