Iamthagod Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Ποσό που διαθέτουμε : 800 - 900 EΧρήση υπολογιστή : Δίαβασμα - Προγραμματισμός - ΤαινίεςΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Ακόμα δε γνωρίζω.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? : Θέλω και οθόνη, κατά προτίμηση μέχρι 18΄΄. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).: Αγορά από διαδίκτυο.Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από οπουδήποτε βγει φθηνότερα.Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Συναρμολόγηση από εμένα.Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .: Όχι. Όπως γράφω και παραπάνω, μετά και την πώληση του λάπτοπ, θέλω να φτιάξω ένα pc με mini atx , σε όσο το δυνατόν μικρότερες διαστάσεις, αλλά χωρίς πολλές υποχωρήσεις σε performance. Επίσης δεν έχω ιδέα για mini atx builds. To pc θα χρησιμοποιηθεί για διάβασμα για τη σχολή, compiling, και ταινίες. Το pc θα μεταφέρεται σε βαλίτσα ολόκληρο μια φορά το 6μηνο στο εξωτερικό και θα εγκαθίσταται, και τουμπάλιν. Ευχαριστώ.
adtakhs Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 18" οθόνη? Και τι θα βλέπεις εκεί? Για αυτές τις δουλειές έχει ανακαλυφθεί το laptop .... Παντως Αν δεν θες λάπτοπ , τότε πρέπει να μας πεις max διαστάσεις που θες για το κουτί. Κάτι τέτοιο θα σου έκανε? https://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-86c47b3573c20c958475814cc9bb1e4f-c Παιχνίδια θες? Εγώ πάντως στην θέση σου θα έπαιρνα 2 οθόνες από 24 και επάνω. Την εφεδρική ίσως και μεταχειρισμένη. 2
tanasen01 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Αν έχεις θέμα χώρου πας σε laptop. Αν όμως θες οπωσδήποτε mini-pc με μικρή οθόνη σου προτείνω μια σχετικά μικρή οθόνη με βάση για θέση pivot https://www.skroutz.gr/s/9317070/Dell-P2217H.html και το deskmini με i7. 1
adtakhs Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Crosair graphite 380t Seasonic m12II 520 (full modular) Amd r7 1700 (8core/16threads, 20mb cache, 65watt tdp) Biostar b350 gdn itx (έρχεται τις επόμενες ημερες) Corsair 16gb ddr4 3000 Samsung m2 nvme 960 250gb Μία κάρτα γραφικών έως 50€ silent (240,250,gt710, 720, 730) Dvd-rw αν θες οποίο θες Σκληρό 2,5" τον φτηνότερο για αποθήκη. (Λόγω βάρους). Οθόνη οποία θες εσύ με ips panel. Δεν μπορώ να προτείνω γιατί δεν έχω εμπειρία με τόσο μικρές οθόνες και pixel size ... Ένα τέρας pc σε μικρή συσκευασία. Άνετα 7-8 χρόνια θα βγεις με αυτό. 1
cpttony Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? : Θέλω και οθόνη, κατά προτίμηση μέχρι 18΄΄. Δεν νομίζω να αξίζει 18". Δεν θα βρεις σωστό monitor (IPS, flicker free κλπ) στις 18" και η ανάλυση που θα προσφέρουν αυτές οι ίντσες δεν θα σε βολέψουν στο γράψιμο κώδικα. [...] Νομίζω έγιναν υπερβολές στην πρόταση. Στις σχολές, τα προγράμματα που ζητάνε τα τρέχει και ο Pentium ενός laptop. Καλύτερα να μπει μια κάρτα γραφικών, που κάποια στιγμή ίσως θελήσει να παίξει τίποτα ή/και αρκετά IDEs υποστηρίζουν GPU acceleration. Υ.Γ Ούτε τα 50 ευρώ δεν αξίζουν αυτές οι κάρτες που ανέφερες. 1
life is music Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Ποσό που διαθέτουμε : 800 - 900 E Χρήση υπολογιστή : Δίαβασμα - Προγραμματισμός - Ταινίες Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Ακόμα δε γνωρίζω. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? : Θέλω και οθόνη, κατά προτίμηση μέχρι 18΄΄. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).: Αγορά από διαδίκτυο. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από οπουδήποτε βγει φθηνότερα. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Συναρμολόγηση από εμένα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .: Όχι. Όπως γράφω και παραπάνω, μετά και την πώληση του λάπτοπ, θέλω να φτιάξω ένα pc με mini atx , σε όσο το δυνατόν μικρότερες διαστάσεις, αλλά χωρίς πολλές υποχωρήσεις σε performance. Επίσης δεν έχω ιδέα για mini atx builds. To pc θα χρησιμοποιηθεί για διάβασμα για τη σχολή, compiling, και ταινίες. Το pc θα μεταφέρεται σε βαλίτσα ολόκληρο μια φορά το 6μηνο στο εξωτερικό και θα εγκαθίσταται, και τουμπάλιν. Ευχαριστώ. εδω εισαι http://www.skroutz.gr/s/5626060/Thermaltake-Core-V1.html http://www.skroutz.gr/s/8050608/Asus-H110I-Plus.html#reviews http://www.skroutz.gr/s/10298754/Intenso-16GB-DDR4-2133MHz-5641162.html http://www.skroutz.gr/s/10787286/Intel-Core-i5-7500-Box.html http://www.skroutz.gr/s/9537199/Crucial-MX300-275GB.html
adtakhs Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω να αξίζει 18". Δεν θα βρεις σωστό monitor (IPS, flicker free κλπ) στις 18" και η ανάλυση που θα προσφέρουν αυτές οι ίντσες δεν θα σε βολέψουν στο γράψιμο κώδικα. Νομίζω έγιναν υπερβολές στην πρόταση. Στις σχολές, τα προγράμματα που ζητάνε τα τρέχει και ο Pentium ενός laptop. Καλύτερα να μπει μια κάρτα γραφικών, που κάποια στιγμή ίσως θελήσει να παίξει τίποτα ή/και αρκετά IDEs υποστηρίζουν GPU acceleration. Υ.Γ Ούτε τα 50 ευρώ δεν αξίζουν αυτές οι κάρτες που ανέφερες. Έφτιαξα μία σύνθεση με όσο το δυνατόν υψηλότερο performance στο bugdet που δόθηκε. Προσπάθησα δηλαδή να εκμεταλλευτώ κάθε €€€ στο μέγιστο.Αν είναι να συζητήσουμε για μείωση του κόστους της σύνθεσης, μαζί σου ,είναι overkill η σύνθεση ,αλλά με αυτό το budget παίρνεις μέγιστη αντοχή στον χρόνο. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τις καρτουλες, ξεκινούν από 27€ αν θυμάμαι καλά, με δική τους ξεχωριστή μνήμη κ.λ.π. Δεν είναι κανένα τρομερό πόσο. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2017 από adtakhs 2
Iamthagod Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Έλεγα να πάω σε ryzen r5 1600. Επίσης το κουτί της corsair είναι πανάκριβο,ενώ το κουτί που προτείνει ο life is music οικονομικότερο. Για ssd λέω να βάλω έναν sata και όχι m.2 λόγω τιμής. Ram διάβασα ότι οι amd αγαπάνε fast rams οπότε είμαι σε σκέψη. Έλεγα επίσης και για κάποια κάρτα γραφικών, ίσως μια gtx1050ti; Για οθόνη το σκεπτικό μου είναι η φορητότητα, αν και όπως ανέφερα δε θα υπάρχει τρομερή μετακίνηση, απλά αεροπορικώς, τοποθέτηση στον χώρο εργασίας για κανένα 6μηνο και ξανά πίσω, και αυτό θα επαναλαμβάνεται. Επίσης φυσικά και προτιμώ σύστημα το οποίο θα αντέξει μερικά χρόνια, για αυτόν ακριβώς το λόγο δε θέλω λαπτοπ, επειδή πολύ απλά για να πάρεις κάτι εφάμιλλο θα δώσεις σίγουρα money x 2.
tanasen01 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Έλεγα να πάω σε ryzen r5 1600. Επίσης το κουτί της corsair είναι πανάκριβο,ενώ το κουτί που προτείνει ο life is music οικονομικότερο. Για ssd λέω να βάλω έναν sata και όχι m.2 λόγω τιμής. Ram διάβασα ότι οι amd αγαπάνε fast rams οπότε είμαι σε σκέψη. Έλεγα επίσης και για κάποια κάρτα γραφικών, ίσως μια gtx1050ti; Για οθόνη το σκεπτικό μου είναι η φορητότητα, αν και όπως ανέφερα δε θα υπάρχει τρομερή μετακίνηση, απλά αεροπορικώς, τοποθέτηση στον χώρο εργασίας για κανένα 6μηνο και ξανά πίσω, και αυτό θα επαναλαμβάνεται. Επίσης φυσικά και προτιμώ σύστημα το οποίο θα αντέξει μερικά χρόνια, για αυτόν ακριβώς το λόγο δε θέλω λαπτοπ, επειδή πολύ απλά για να πάρεις κάτι εφάμιλλο θα δώσεις σίγουρα money x 2. Θες και κάρτα γραφικών δηλαδή; Ένα ένα μας τα λες. Πας στο coreV1 που προτάθηκε παραπάνω.
Millennium Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Έλεγα να πάω σε ryzen r5 1600. Επίσης το κουτί της corsair είναι πανάκριβο,ενώ το κουτί που προτείνει ο life is music οικονομικότερο. Για ssd λέω να βάλω έναν sata και όχι m.2 λόγω τιμής. Ram διάβασα ότι οι amd αγαπάνε fast rams οπότε είμαι σε σκέψη. Έλεγα επίσης και για κάποια κάρτα γραφικών, ίσως μια gtx1050ti; Για οθόνη το σκεπτικό μου είναι η φορητότητα, αν και όπως ανέφερα δε θα υπάρχει τρομερή μετακίνηση, απλά αεροπορικώς, τοποθέτηση στον χώρο εργασίας για κανένα 6μηνο και ξανά πίσω, και αυτό θα επαναλαμβάνεται. Επίσης φυσικά και προτιμώ σύστημα το οποίο θα αντέξει μερικά χρόνια, για αυτόν ακριβώς το λόγο δε θέλω λαπτοπ, επειδή πολύ απλά για να πάρεις κάτι εφάμιλλο θα δώσεις σίγουρα money x 2. Ο 1600 μπορει να σου χρησιμευσει στο compiling.Για μετακινηση 1-2 φορες το χρονο δε βλεπω να αξιζει να πας σε τετοιες λυσεις για οθονη.Παρε μια 23''-24'' να τη χρησιμοποιεις σαν ανθρωπος γιατι οι μικροτερες θα σε κουρασουν ιδιαιτερα για τετοιες χρησεις. 2
Iamthagod Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Τι λέτε για Site: αυτό το case; ( Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι είναι λίγο ακριβούτσικο, αλλά τα dimensions του είναι πολύ καλά, χωράει άνετα σε βαλίτσα, ενώ το core v1 με προβληματίζει λόγω των διαστάσεων του) Επεξ/σία 7 Μαΐου 2017 από Iamthagod
life is music Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Τι λέτε για Site: αυτό το case; ( Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι είναι λίγο ακριβούτσικο, αλλά τα dimensions του είναι πολύ καλά, χωράει άνετα σε βαλίτσα, ενώ το core v1 με προβληματίζει λόγω των διαστάσεων του) mia χαρα ειναι ειδαλλος πας σε αυτο εδω http://www.skroutz.gr/s/6266759/Thermaltake-Core-V21.html?keyphrase=thermaltake+v21
Iamthagod Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Σκέφτηκα και άλλη εναλλακτική. Εφόσον το desktop στο σπίτι δεν χρησιμοποιείται, μπορώ να βγάλω cpu (ι7-4790κ), ram (ddr3), και κάρτα γραφικών (gtx 970 g1 ) και έτσι να εξοικονομήσω άπειρα χρήματα . Case : Ανάμεσα σε αυτό της Evga και στα Thermaltake Psu: Αν πάρω το case της Evga τότε συμπεριλαμβάνεται, διαφορετικά πρέπει να γίνει αγορά. Motherboard: Κάποια mitx με υποστήριξη devil's canyon -ddr3. Οθόνη: Ακόμα δεν γνωρίζω τι οθόνη. Πληκτρολόγιο: Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό Mini sized?
cpttony Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Καλά είχες 4790Κ και έψαχνες απο το μηδέν PC? Γενικά, το PC της υπογραφής σου μια χαρά είναι. Κουτί θα έλεγα (προσωπικά) το Thermaltake. Μητρική κοίτα αυτή (αν μιλάμε για το V21 που δέχεται mATX) ή αυτή. Τροφοδοτικό τσέκαρε αυτό (το ίδιο είναι), νομίζω είναι εντάξει για το V21. Πληκτρολόγιο δεν ξέρω, οπότε περίμενε απαντήσεις από άλλους. Οθόνη ανάλογα πόσα δίνεις, ρώτησε εδώ. 1
Iamthagod Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Καλά είχες 4790Κ και έψαχνες απο το μηδέν PC? Γενικά, το PC της υπογραφής σου μια χαρά είναι. Κουτί θα έλεγα (προσωπικά) το Thermaltake. Μητρική κοίτα αυτή (αν μιλάμε για το V21 που δέχεται mATX) ή αυτή. Τροφοδοτικό τσέκαρε αυτό (το ίδιο είναι), νομίζω είναι εντάξει για το V21. Πληκτρολόγιο δεν ξέρω, οπότε περίμενε απαντήσεις από άλλους. Οθόνη ανάλογα πόσα δίνεις, ρώτησε εδώ. Κανονικά όταν έλειπα είχα λαπτοπ, αλλά το λαπτοπ μου φαίνεται απλά ΛΙΓΟ. Οπότε πούλησα το λαπτοπ και αποφάσισα για όσο καιρό λείπω να φτιάξω ένα Minipc. Επειδή όμως το desktop δεν χρησιμοποιείται από κάποιον όσο λείπω θα του βγάλω τα εν λόγω parts και θα τα βάλω στο μίνι. Απλά στην αρχή είπα να κάνω εξ ολοκλήρου νέο build, κάτι το οποίο είναι μάλλον (σίγουρα) οικονομικά ασύμφορο λόγω κ των παραπάνω. Θα κοιτάξω τις Mobo Που πρότεινες. Οθόνη ακόμα βρίσκομαι σε δίλημμα. Έχω μια vg248qe αλλά έλεγα κάτι σε ips, productivity oriented.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα