Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ποιοτητα και οι προδιαγραφες ειναι αυτα που μετρανε, οχι που φτιάχνεται...

εγω εχω κρυσταλλα ΗΟΥΑ 9 χρόνια, με καθημερινή χρήση και χωρις ιδιαίτερη φροντίδα και ειναι σαν καινουργια. 

Δημοσ.

Hoya + Essilor

Μπες στα site τους και δες χαρακτηριστικά φακών.

Μετά στο φακό επιλέγεις επιστρώσεις, υλικό, λέπτυνση και έτσι βγαίνει η τελική τιμή.

Ακόμα σημαντικό να κάνει σωστή μέτρηση ο γιατρός γιατί πολλές φορές δεν συμπίπτουν ου μετρήσεις γιατρών, όπως και επίσης να κάνει σωστή μέτρηση γιατρός / οπτικός στην απόσταση κέντρου των ματιων και αυτές να ταιριάζουν.

Οπότε με την ακόλουθη σειρά :

• βρίσκεις καλό γιατρό
  • Βλέπεις πόσα λεφτά έχεις να διαθέσεις
  • βλέπεις στο σκελετό που θες, τι υλικό φακών μπαίνει (οι frameless έχουν άλλο υλικό με αρκετά μειονεκτήματα)
  • Αποφασίζεις βάσει χρημάτων και σκελετού λέπτυνση
  • Αποφασίζεις βάσει χρημάτων τι επιστρώσεις θες

Μάρκες απλά επιλέγεις κάποια απο τις 2 παραπάνω που είναι η χρυσή τομή ποιότητας / τιμης

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειχα γενικά πρόβλημα με γυαλιά. Τα τελευταία που ειχα πάρει, ηλίου με μυωπία ήταν ο ενας φακος θεοστραβα κομένος με αποτέλεσμα να μη βιδώνει καλά δηλαδη ζήτημα με το ζόρι 1-2 βολτες η βίδα και να βγαίνει ευκολα σε 1-2 μηνες.Δεν ειχα ασχοληθεί τοτε μιας και δε τα φόραγμα πολύ.

Μιας και έχω πολυ καιρό γυαλιά οράσεως αποφάσισα να αλλάξω.

Πηγα σε μια αλυσία οπτικών και δίνει 60% εκπτωση σε ότι πάρεις όχι σε όλους αλλά αν έχεις μια διαφημιστική καρτα απο αυτες που κυκλοφορούν.Εγω δεν έχω αλλά δεν ειναι εκει το θέμα.

Οι φακοί που βάζει είναι απο ελληνική εταιρία στη πάτρα. Βεβαια βαζει και φακους επώνυμους αν θες με αναλογη τιμή. Το ερώτημα ειναι πως γίνεται πχ αν ο καταλογος essilor δινει τιμή πχ 240 ευρώ να μπορεί να σου κάνει 60%;

Μου φαίνεται υπερβολική η εκπτωση. Υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν πχ ο φακος που θα βαλει ειναι οντως essilor; Ξερω μερικά εχουν χαραγμένα καποια συμβολα αλλα δε ξέρω αν εχουν ολοι οι essilor

Δημοσ.

Σου δίνει την κάρτα πιστοποίησης αυθεντικοτητας που πάει μαζί με κάθε φακό. Υποθέτω δεν θα σου δώσει μουφα φακό. Στην τελική πας και σε άλλο μαγαζί και του λες ότι το πρώτο μαγαζί μου δίνει μείον 60%,εσύ γιατί δεν μου δίνεις? Παίζει κάτι?

Και αν όντως παίζει θα στον δώσει για να σε πάρει πελάτη

Δημοσ.

Πως ξερω αν η καρτα ειναι μουφα ομως; Ξερω πως μερικοι φακοι εχουν χαραγμένα πανω σήματα.Τωρα η essilor εχει πλλα brand οποτε δε ξερω τι παίζει.. 

Δημοσ.

Οτι πληρωνεις παιρνεις.

εγω ειχα κυριολεκτικα μια ζωη μυωπια,απο δευτερα δημοτικου εως και τα 30 μου που εκανα laser.

οσες φορες και να αλλαξα φακους  ή γυαλια ( αρκετες ) δεν ειχα το παραμικρο προβλημα ή ενοχληση,μιας και το καλοπληρωνα.

τωρα απο οτι καταλαβα ,οι πιο πολλοι εδω μεσα, εχετε ακουσει απλα μια μαρκα και τη λετε.

σας εβαλε τα.. γυαλια ο φιλος πιο πανω και τρεχετε να κρυφτειτε.

Δημοσ.

Πως ξερω αν η καρτα ειναι μουφα ομως; 

ρε μάστορα, πρέπει να πας να ρωτήσεις απο κοντά. Δύσκολο είναι να πας να δεις απο κοντά την κάρτα και να κρίνεις αν αντιγράφεται? (και τώρα θα απαντήσεις πως τα πάντα αντιγράφονται κλπ κλπ). Έστω πρέπει να το googlάρεις να δεις πως είναι η κάρτα.

Σου ξαναέγραψα, πας, ρωτάς σε 2-3 μαγαζιά και τρως χρόνο να σου εξηγήσουν τις ερωτήσεις σου. Προφανώς ο ένας δεν γίνεται να έχει -60% και ο άλλος καθόλου. Όλοι κάνουν έκπτωση επι του καταλόγου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και να πας

https://www.google.gr/search?q=essilor+authenticity+card&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpsuzIxd3UAhUSOsAKHS22DwEQ_AUIBigB&biw=1280&bih=899

Δημοσ.

ρε μάστορα, πρέπει να πας να ρωτήσεις απο κοντά. Δύσκολο είναι να πας να δεις απο κοντά την κάρτα και να κρίνεις αν αντιγράφεται? (και τώρα θα απαντήσεις πως τα πάντα αντιγράφονται κλπ κλπ). Έστω πρέπει να το googlάρεις να δεις πως είναι η κάρτα.

Σου ξαναέγραψα, πας, ρωτάς σε 2-3 μαγαζιά και τρως χρόνο να σου εξηγήσουν τις ερωτήσεις σου. Προφανώς ο ένας δεν γίνεται να έχει -60% και ο άλλος καθόλου. Όλοι κάνουν έκπτωση επι του καταλόγου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και να πας

https://www.google.gr/search?q=essilor+authenticity+card&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpsuzIxd3UAhUSOsAKHS22DwEQ_AUIBigB&biw=1280&bih=899

Εχω ψάξει για τη κάρτα καθώς και τα συμβολα κτλ. 

Το θέμα ειναι πως είναι πολύ δυσκολο να τους πείσεις να σου πουν ακριβώς σειρά και μοντέλο διοτι η απαντηση ειναι "τι σε νοιάζει; ή κατι πολύ γενικό "ειναι μαρκα Χ με ολες τις επιστρωσεις"

Λογικα θέλει ψαξιμο λιγο και επιμονη.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια αγορασα απο mati mati , γυαλια μυωπιας και καταλαβα γιατι ο λαος λέει το φτηνο κρεας ειναι για τα σκυλια και η φτηνια τρωει τον παρα... Πλεον έχω αποφασισει να παω σε κατι επωνυμο και καλο.Από ότι εχω διαβασει φακοι hoya,zeiss, essilor είναι κορυφαιοι κατασκευαστες. Το 100αρικο απο το ΙΚΑ μου το εφαγε το matimati ,οποτε ολα θα πανε απο την τσεπη μου.Σκελετοι, άνω των 200 ευρω πιστευετε αξιζουν την τιμη τους?Εννοω η διαφορα ενος επωνυμου σκελετου 100-140 ευρω θα ειναι τοσο μεγαλη σε σχεση με εναν αξιας 250 ευρω?

Δημοσ.
Στις 26/5/2017 στις 12:25 ΠΜ, johnnyman είπε

Παιδια κατι ασχετο.Εχει αλλαξει αυτο με τα γυαλια απο το ικα?Μπορεις κατευθειαν να πας σε μαγαζι με οπτικα να παρεις τα γυαλια κατευθειαν?

Εννοειτε οτι πριν εχεις παει σε οφθαλμιατρο κανονικα.

ναι και μπαινουν αυτοματα τα λεφτα στη τράπεζα

1 ώρα πριν, giorgos04 είπε

παιδια αγορασα απο mati mati , γυαλια μυωπιας και καταλαβα γιατι ο λαος λέει το φτηνο κρεας ειναι για τα σκυλια και η φτηνια τρωει τον παρα... Πλεον έχω αποφασισει να παω σε κατι επωνυμο και καλο.Από ότι εχω διαβασει φακοι hoya,zeiss, essilor είναι κορυφαιοι κατασκευαστες. Το 100αρικο απο το ΙΚΑ μου το εφαγε το matimati ,οποτε ολα θα πανε απο την τσεπη μου.Σκελετοι, άνω των 200 ευρω πιστευετε αξιζουν την τιμη τους?Εννοω η διαφορα ενος επωνυμου σκελετου 100-140 ευρω θα ειναι τοσο μεγαλη σε σχεση με εναν αξιας 250 ευρω?

όχι πανω από 200 ευρώ για γυαλιά δεν αξίζει να δώσεις...κατα την αποψη μου

Δημοσ.
4 hours ago, giorgos04 said:

Για πιο λόγο να δώσεις τόσα λεφτά για σκελετό, μόνο μάρκα πληρώνεις και σχέδιο. Μια χαρά βρίσκεις επώνυμα με €100-150. Οι φακοί που έβαλες είναι πολύ καλοί, εγώ επέλεξα τον Essilor και είμαι τέρμα ευχαριστημένος.
Με €200-250 παίρνεις άνετα ένα καλό σκελετό και φακούς.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 26/5/2017 στις 1:44 ΜΜ, paylidis είπε

Μόνο Hoya και όσο μπορείς πιο ακριβή σειρά.

Zeiss>Essilor>Hoya>Shamir>Rodenstock>Tokai>Καραμουζης>Nikon.

Essilor και Shamir είναι Luxottica όμως οπότε θα προτιμούσα και παλι Hoya. Αλλά ο μπαμπάς είναι ένας και ακούει στο όνομα Zeiss.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...