Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν δεν έχω μετρήσει καν πόσο έχω και έχω κάτι άλλο εκτός απο μυωπία (πχ αστιγματισμό) κτλ

Απλά περάσανε φαίνεται τα χρόνια και για να μακρινά αντικείμενα στο δρόμο πρέπει πλέον να "σφίγγω" τα μάτια μου για να τα δώ πιο καθαρά κτλ αλλιώς ειναι θολά...

Αλλά οκ δεν έχω κανένα τεράστιο πρόβλημα θα κλείσω ραντεβού όμως με γιατρό αυτές τις μέρες για να με μετρήσει κτλ.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ποιες ειναι ας πούμε οι τοπ εταιρίες στα γυαλιά (όσο αφορά τους φακούς φυσικά) και κυρίως γιατί

πχ πως τα συγκρίνω (όπως πχ θα κοιτούσα το FPS σε κάρτα γραφικών και τα GB της vram :P )

Τώρα θα μου πείς γυαλιά ειναι τι να συγκρίνεις; αρκεί να ταιριάζουν στους βαθμούς σου...

Αλλά είδα αυτό το βιντεάκι της oakley (ειδικά αυτό στο 11:20) και είδα ότι φακός απο φακό διαφέρει και επίσης ξέρω και άτομα που τους πονάει το κεφάλι ή τους κουράζουν τα γυαλιά όταν τα φοράνε για ώρα και συνήθως έχουν φθηνά γυαλιά (πχ ο τσιγκούνης ο πατέρας μου :P) και αυτό νομίζω πως ειναι ο κύριος λόγος η διαφορά στα χαρακτηριστικά/τεχνολογίες.

https://www.youtube.com/watch?v=bpSNYVd85JU

Δημοσ.

Αν δεν έχεις φίλο/γνωστό/συγγενή που να είναι οπτικός, πολύ δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Πρώτα απ' όλα πρέπει να διασαφηνίσουμε ποια είναι τα κρητήρια με τα οποία κρίνεται καλός ή κακός ένας φακός, προσωπικά δεν μπορεί να πάει κάπου το μυαλό μου.

Η μόνη εταιρεία που είναι ναυαρχίδα στον χώρο και την θυμάμαι από μικρός από τότε που άρχισα να φτιάχνω γυαλιά και ο οπτικός κοιτούσε τα ντοσιέ με τις προσφορές είναι η Hoya, μια άλλη που μου είχανε αναφέρει είναι η Zeiss.

Δημοσ.

όποιον επώνυμο φακό βάλεις ικανοποιημένος θα είσαι, nikkon και hoya έχω δοκιμάσει μόνο, όντως οι hoya λένε ότι είναι κορυφαία... θεωρώ πως παραπάνω ψείρισμα δεν χρειάζεται

• Like 1
Δημοσ.

Τράβα σε οφθαλμίατρο να σε κοιτάξει, γιατί μπορεί να χρειάζεσαι και πρίσμα.

Είπαμε στον γιατρό θα πάω έτσι και αλλιώς απλά αποτι κατάλαβα εκτός απο τις προδιαγραφές (βαθμούς μυωπίας θέση πρίσματος κτλ) υπάρχουν και τεχνολογίες/τεχνοτροπίες κατασκευής φακών που τους κάνουν να διαφέρουν απο τους άλλους ακόμη και αν ειναι για ακριβώς τον ίδιο τύπο μυωπίας κτλ αν δεις το 11ο λεπτό του βίντεο θα καταλάβεις τι εννοώ και ναι για γυαλιά ηλίου ειναι στο βίντεο αλλά η ίδια τεχνολογία υπάρχει και για τα οράσεως που κάνει η oakley )

όποιον επώνυμο φακό βάλεις ικανοποιημένος θα είσαι, nikkon και hoya έχω δοκιμάσει μόνο, όντως οι hoya λένε ότι είναι κορυφαία... θεωρώ πως παραπάνω ψείρισμα δεν χρειάζεται

ε μαρέσει να ψάχνομαι :P

Δημοσ.

Δεν θα βγάλεις άκρη λέμε, τζάμπα το ψάχνεις, οι τεχνοτροπίες και οι μέθοδοι κατασκευής των φακών της κάθε εταιρείας είναι μυστικό της εταιρείας, προφανώς οι κορυφαίες εταιρείες έχουν και πολύ καλές τεχνοτροπίες για να μπορούν να ανταγωνίζονται η μία την άλλη, ακόμα και οπτικό να ρωτήσεις δύσκολα θα ξέρει κάτι πέραν πολύ βασικών θεμάτων.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Kαλησπερα παιδια πφφφ

Οσο διαβάζω μπερδεύομαι περισσότερο ψανχω γυαλια για υπολογιστη που περναω πολλες ωρες, για ταινιες και νυχτερινή οδηγηση επίσης ειχα απο μικρος λιγο αστιγματισμό που λεω να φτιάξω αν και τότε ακουσα το κορυφαίο ελα μωρέ μην βαλεις γυαλιά γτ θα τεμπελιασουν τα ματια σου.

Τεσπα εχω καταμπερδευτει πειτε μου καμια γνωμη.

Φιλικα Χρήστος

Δημοσ.

Παιδιά μεγάλη προσοχή στα γυαλιά μην την πατήσετε σαν εμένα και τρέχετε, έχω αστιγματισμό 2,5 και 3,5 αντίστοιχα, είχα δικαίωμα να φτιάξω γυαλιά οράσεως λόγω ότι έφτασα 4 χρόνια, εε λέω θα αλλάξω και σκελετό, πάω σε ένα μαγαζί που το ήξερα και από παλιά της γειτονιάς, με πήρε 115Ε μαζί με σκελετό, μια χαρά τον πρώτο μήνα, μετά έξουζαν πολύ τα μάτια μου, τελικά έπεσε έξω στα κέντρα αυτός, και δεν το παραδεχόταν, πάω σε άλλον λοιπόν πλέον με δικά μου λεφτά, με στέλνει σε έναν οφθαλμίατρο δικό του γιατί δεν είχε ραντεβού στο ΙΚΑ διαθέσιμα πληρώνω 20Ε την επίσκεψη με κάνει και αυτός γυαλιά τα οποία σε 2 μήνες πάνε και αυτά, η ποιότητα ήταν τόσο χάλια που χρειαζόταν 1 ώρα να τρίβω με το πανάκι. Τέλος λοιπόν κατέληξα πάλι για τρίτη φορά να πληρώσω απο την τσέπη μου αυτή την φορά 160Ε και πάρω απο το grande optical γυαλιά τα οποία ειναι κατηγορίας gold όποιος ξέρει, και είναι απίστευτα, μαζί με ειδικό μπλε  φίλτρο για οθόνες υπολογιστές τηλεοράσεις  σύνολο;  160+20+60+113->13= 253  τα 100 τα είχα πάρει πίσω από το ΙΚΑ   γι αυτό παιδιά μεγάλη προσοχή τι θα βάλετε

Δημοσ.

Παιδια κατι ασχετο.Εχει αλλαξει αυτο με τα γυαλια απο το ικα?Μπορεις κατευθειαν να πας σε μαγαζι με οπτικα να παρεις τα γυαλια κατευθειαν?

Εννοειτε οτι πριν εχεις παει σε οφθαλμιατρο κανονικα.

Δημοσ.

στο θεμα γυαλιων, οτι πληρωνεις παιρνεις. δεν ειναι αναγκη να αγορασεις τους ακριβοτερους φακους του μαγαζιου αλλα σιγουρα καλο ειναι να πας σε μεγαλο μαγαζι και να αγορασεις ευρωπαικη μαρκα κι οχι κινεζικη, τσιγκουνιες μπορεις να κανεις στον σκελετο. με τα ματια δεν παιζουν.

• Like 1
Δημοσ.

Εκει που πηγα μου προτειναν φακους που ειναι λεει απο τις ιδιες πρωτες υλες της hoya και φτιαχνουν εδω στην Ελλαδα απο αυτο που φερνει τους Hoya απλα ειναι 50% πιο φθηνοι.

Μου ακουγεται απλα λιγο περιεργο τι λετε εσεις?

Δημοσ.

Το γεγονός ότι προτείνεται την Hoya ως κορυφαία τη στιγμή που φτιάχνεται στην Σίνδο Θεσσαλονίκης και πωλείται στις ίδιες αν όχι και υψηλότερες τιμές απο άλλες κορυφαίες μάρκες που έρχονται απο το εξωτερικό. 
Essilor, Zeiss, Seiko είναι σαφώς καλύτερες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...