nectons Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Όταν βάλουν ονλαιν σελίδα αγοράς ταινιών 1 ευρώ οι παλιές και 2 οι νέες θα πεθάνει με 5ην Σειρα της και η πειρατεία. Ο kodi με αφήνει αδιάφορο. Qbittorent και ούτε καν subs4free για υπότιτλους. Imdb να βλέπουμε τα νέα και qbittorent για ψάξιμο/κατέβασμα. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Αλλά... Όπως είπα. 1 ευρώ οι παλιές και 2 οι νέες και πάει και η πειρατεία πάνε όλα. Θυμηθείτε το. 3
AtiX Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 νταξει ευτελιστηκε καθε πιθανοτητα διαλογου. Συνεχιστε να πιστευετε αυτες τις χαζομαρεςΌχι φίλε μου εσύ ευτέλισες την συζήτηση με την ουρανοκατέβατη σούπερ αυτοκινητάρα για να δικαιολογήσεις το κατέβασμα πειρατικού υλικού... Ουσιαστικά αυτό σου λέω!!!
Ihavetheanswers Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Είπα ότι έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά, άρα όχι, δεν είναι "παντού" έτσι. Εκτός αν με το "παντού" εννοούσες σε όλους τους τομείς του ελληνικού κράτους. Όχι, δεν το διαμορφώνουμε εμείς. Εννοώ σε συστημικό και σε μη συστημικό επίπεδο. Στο εξωτερικό προφανώς είναι αλλιώς τα πράγματα. Εγώ πάντως βλέπω πως η επικρατούσα* θεωρία οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου είναι και αυτή που εφαρμόζεται. Το αν εγώ προσωπικά συμφωνώ η διαφωνώ μαζί της δεν έχει σχέση απ΄ την στιγμή που ανήκω στην μειοψηφία. *επικρατούσα με την έννοια της "ευρύτερα αποδεκτής ως σωστής/ηθικής".
whoever81 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Debate για την πειρατεία γενικά αλλά και για την κοινωνικοοικονομικοπολιτική κατάσταση της Ελλάδας (θέμα μπαλαντέρ sos που χώνεται παντού). Πολλά ζητήματα και ανοιγμένα σε διάταξη τουρλουπούκι. Μερικές παρατηρήσεις μου: α) Οι δημιουργοί, καλλιτέχνες, content creators πρέπει να ανταμείβονται και μάλιστα πλουσιοπάροχα, ανάλογα με το impact που έχουν τα "έργα" τους στους χρήστες/δέκτες. Ήδη είναι σε εξέλιξη η μετάβαση στην άμεση επαφή/συναλλαγή του "καλλιτέχνη" με τον θαυμαστή/θεατή/χρήστη, παρακάμπτωντας τους ενδιάμεσους (blockchain, patreon, etsy, crowd-funding κτλ.). β) Το μέλλον της τηλεόρασης είναι αναπόφευκτα διαδικτυακό. Εδώ και καιρό συμβαίνει η πρωτοφανής μαζική μετάβαση σε online digital περιεχόμενο. Youtube, Αndroid TV, Apple TV, amazon TV, netflix, Facebook TV είναι το μέλλον. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του ο καθένας, θα έχει το video/channel feed του, με personalized διαφημίσεις. Απλά κάποιοι οργανισμοί σε όλες τις χώρες είναι πιο αργοί στις αντιδράσεις τους από άλλους. Το μέλλον της δημοσιογραφίας είναι σε ριζική αναδιαμόρφωση επίσης. γ) Κάθε πειρατής ή κάθε μη πειρατής είναι ξεχωριστή περίπτωση. Εγώ για παράδειγμα είμαι και τα δύο, όπως και πολλοί άλλοι με βάση διάφορες έρευνες. Κατεβάζω συστηματικά torrents αλλά ταυτόχρονα αγοράζω ότι θεωρώ ότι προσφέρεται σε δίκαιη τιμή. Είναι παράνομη η πειρατεία; Βέβαια. Και τα ναρκωτικά είναι παράνομα. Βλέπετε κάποιο κοινό σημείο; Μαύρη αγορά. Μέρος της αγοράς δηλαδή και μάλιστα πολύ σημαντικό. Οτιδήποτε έχει ζήτηση και ταυτόχρονα κηρύσσεται παράνομο από το σύστημα, δημιουργεί μαύρη αγορά. Η δημιουργία της παραοικονομίας σε οποιονδήποτε κλάδο είναι φυσική συνέπεια των λανθασμένων δομών και επιλογών του κυρίαρχου συστήματος/μοντέλου οικονομίας και πολιτικής. Επίσης, είναι άλλο τηλεόραση, άλλο κινηματογραφική ταινία, άλλο videogames, άλλο βιβλία, άλλο μουσική κτλ. Υ.Σ. Όταν τυχαίνει να έχω λίγα παραπάνω λεφτά, ξοδεύω για ψηφιακό περιεχόμενο, παιχνίδια, συνδρομές κτλ. παράλληλα με πειρατεία. Όταν δεν έχω λεφτά, μόνο πειρατεία. 2
Ihavetheanswers Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Ναρκωτικά = victimless crime = αν ήταν νόμιμο θα ήταν ηθικό.
AtiX Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Debate για την πειρατεία γενικά αλλά και για την κοινωνικοοικονομικοπολιτική κατάσταση της Ελλάδας (θέμα μπαλαντέρ sos που χώνεται παντού). Πολλά ζητήματα και ανοιγμένα σε διάταξη τουρλουπούκι. Μερικές παρατηρήσεις μου: α) Οι δημιουργοί, καλλιτέχνες, content creators πρέπει να ανταμείβονται και μάλιστα πλουσιοπάροχα, ανάλογα με το impact που έχουν τα "έργα" τους στους χρήστες/δέκτες. Ήδη είναι σε εξέλιξη η μετάβαση στην άμεση επαφή/συναλλαγή του "καλλιτέχνη" με τον θαυμαστή/θεατή/χρήστη, παρακάμπτωντας τους ενδιάμεσους (blockchain, patreon, etsy, crowd-dunding κτλ.). β) Το μέλλον της τηλεόρασης είναι αναπόφευκτα διαδικτυακό. Εδώ και καιρό συμβαίνει η πρωτοφανής μαζική μετάβαση σε online digital περιεχόμενο. Youtube, Αndroid TV, Apple TV, amazon TV, netflix, Facebook TV είναι το μέλλον. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του ο καθένας, θα έχει το video/channel feed του, με personalized διαφημίσεις. Απλά κάποιοι οργανισμοί σε όλες τις χώρες είναι πιο αργοί στις αντιδράσεις τους από άλλους. Το μέλλον της δημοσιογραφίας είναι σε ριζική αναδιαμόρφωση επίσης. γ) Κάθε πειρατής ή κάθε μη πειρατής είναι ξεχωριστή περίπτωση. Εγώ για παράδειγμα είμαι και τα δύο, όπως και πολλοί άλλοι με βάση διάφορες έρευνες. Κατεβάζω συστηματικά torrents αλλά ταυτόχρονα αγοράζω ότι θεωρώ ότι προσφέρεται σε δίκαιη τιμή. Είναι παράνομη η πειρατεία; Βέβαια. Και τα ναρκωτικά είναι παράνομα. Βλέπετε κάποιο κοινό σημείο; Μαύρη αγορά. Μέρος της αγοράς δηλαδή και μάλιστα πολύ σημαντικό. Η δημιουργία της παραοικονομίας σε οποιονδήποτε κλάδο είναι φυσική συνέπεια των λανθασμένων δομών και επιλογών του κυρίαρχου συστήματος/μοντέλου οικονομίας και πολιτικής. Επίσης, είναι άλλο τηλεόραση, άλλο κινηματογραφική ταινία, άλλο videogames, άλλο βιβλία κτλ. Υ.Σ. Όταν τυχαίνει να έχω λίγα παραπάνω λεφτά, ξοδεύω για ψηφιακό περιεχόμενο, παιχνίδια, συνδρομές κτλ. παράλληλα με πειρατεία. Όταν δεν έχω λεφτά, μόνο πειρατεία. +1000 συμφωνώ απόλυτα! 1
kargo130 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Υ.Σ. Όταν τυχαίνει να έχω λίγα παραπάνω λεφτά, ξοδεύω για ψηφιακό περιεχόμενο, παιχνίδια, συνδρομές κτλ. παράλληλα με πειρατεία. Όταν δεν έχω λεφτά, μόνο πειρατεία. Μα αυτο κανουν και οι περισσοτεροι πιστευω. Οταν εχεις μπορεις και αγοραζεις, οταν δεν εχεις κατεβαζεις. Παρανομο; Ασφαλως. Προσωπικα εχω πληρωσει εκατονταδες ευρω σε itunes κυριως(μουσικη και νοικιασμα ταινιων) παλιοτερα και ειχα για καιρο spotify και προσφατα netflix. Αν η οικονομικη σου κατασταση επιδεινωνεται τα κοβεις ολα και παιρνεις τα ρισκα σου. Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη. 1
randomcat Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 α) Οι δημιουργοί, καλλιτέχνες, content creators πρέπει να ανταμείβονται και μάλιστα πλουσιοπάροχα, Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που έγραψες εκτός από το "πλουσιοπάροχα". Γιατί δηλαδή; Γιατί όχι "κανονικά"; Και να αφήσουμε το "πλουσιοπάροχα" για πιο σπουδαία επαγγέλματα.
whoever81 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που έγραψες εκτός από το "πλουσιοπάροχα". Γιατί δηλαδή; Γιατί όχι "κανονικά"; Και να αφήσουμε το "πλουσιοπάροχα" για πιο σπουδαία επαγγέλματα. Με προβλημάτισε είναι η αλήθεια η χρησιμοποίηση αυτής της λέξης για αυτό πρόσθεσα και τη συνέχεια της πρότασης (ανάλογα με το impact και την αξία του παραγώμενου "έργου"). Δεν είναι σπουδαίο το επάγγελμα του καλλιτέχνη; αυτού που ψυχαγωγεί με οποιαδήποτε μέσα ή μορφή; Ισως το σπουδαίοτερο θα έλεγα.
kodorevi8ulis Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 έχω βαρεθεί να πατάω , από συνήθεια , το pause όταν τύχει και βλέπω τβ 1
ChrisAttart Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Plex media server στο pc , ένα καλό wifi router και έχω όλο το υλικό μου σε όλο το σπίτι ... Καμμία τηλεόραση ή nova κλπ πλέον ....
randomcat Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Με προβλημάτισε είναι η αλήθεια η χρησιμοποίηση αυτής της λέξης για αυτό πρόσθεσα και τη συνέχεια της πρότασης (ανάλογα με το impact και την αξία του παραγώμενου "έργου"). Δεν είναι σπουδαίο το επάγγελμα του καλλιτέχνη; αυτού που ψυχαγωγεί με οποιαδήποτε μέσα ή μορφή; Ισως το σπουδαίοτερο θα έλεγα. Είναι σημαντικό. Σίγουρα όχι σπουδαίο ή στα top, αλλιώς χάνει τη σπουδαιότητά της η λέξη "σπουδαίο" αν είναι να τη χρησιμοποιούμε για 100+ επαγγέλματα. Και σίγουρα όχι το σπουδαιότερο. Επίσης ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να είναι καλλιτέχνης στη δουλειά του. Ο φούρναρης στον τρόπο που φτιάχνει τα αρτοσκευάσματά του, ο μπαρίστας στο πως φτιάχνει τα cocktail κ.λπ. Λέγοντας "σπουδαίο επάγγελμα" σίγουρα μου έρχονται στο μυαλό "γιατρός", "καθηγητής" (αρκετά ευρύ το ξέρω), "μηχανικός", "αρχαιολόγος", "επιστήμονας" (αρκετά ευρύ το ξέρω), "προγραμματιστής"... μεταξύ πολλών άλλων.
MrHavoC Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 με συγχωρειτε που θα ειρωνευτω απλα θελω να το πω με αφορμη αυτο το εκτρωμα που κανει θραυση στην ελληνικη τηλεοραση εν ονοματι survivor. την accenture περιμεναμε να μας το πει, δεν το βλεπαμε μεταξυ μας τοσα χρονια... τι να το κανεις το χαζοκουτι αμα τα κανεις ολα απο τον υπολογιστη τωρα πια, ασε που ειδησεις βλεπεις οπως θες εσυ οχι την τρομοκρατια των βοθροκαναλων. κατα την γνωμη μου η πλειοψηφεια αυτων που βλεπουν tv ειναι ηλικιωμενοι αντε και μερικοι νεοτεροι αργοσχολοι σπιτογατοι 1
AtiX Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Είναι σημαντικό. Σίγουρα όχι σπουδαίο ή στα top, αλλιώς χάνει τη σπουδαιότητά της η λέξη "σπουδαίο" αν είναι να τη χρησιμοποιούμε για 100+ επαγγέλματα. Και σίγουρα όχι το σπουδαιότερο. Επίσης ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να είναι καλλιτέχνης στη δουλειά του. Ο φούρναρης στον τρόπο που φτιάχνει τα αρτοσκευάσματά του, ο μπαρίστας στο πως φτιάχνει τα cocktail κ.λπ. Λέγοντας "σπουδαίο επάγγελμα" σίγουρα μου έρχονται στο μυαλό "γιατρός", "καθηγητής" (αρκετά ευρύ το ξέρω), "μηχανικός", "αρχαιολόγος", "επιστήμονας" (αρκετά ευρύ το ξέρω), "προγραμματιστής"... μεταξύ πολλών άλλων. Αρχιτεκτονική, Γλυπτική, Εικαστικές Τέχνες, Λογοτεχνία/Ποίηση, Μουσική, Θέατρο/Όπερα/Χορός, Κινηματογραφία, Φωτογραφία, Κόμικς... αυτές είναι οι εννιά βασικές τέχνες και όλες έχουν σχέση με την έκφραση και την εξωτερίκευση συναισθημάτων και ιδεών... Υπάρχει σημαντικότερο πράγμα μετά την υγεία και το φαγητό? Υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από το να μπορείς να εκφραστείς? Δεν είναι σπουδαίο πράγμα, ένας άνθρωπος να μπορεί να κάνει χιλιάδες ή εκατομμύρια ανθρώπους να γελάνε ή να κλαίνε? Φαντάσου μια ζωή χωρίς μουσική... λογοτεχνία... χορό... 1
randomcat Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Αρχιτεκτονική, Γλυπτική, Εικαστικές Τέχνες, Λογοτεχνία/Ποίηση, Μουσική, Θέατρο/Όπερα/Χορός, Κινηματογραφία, Φωτογραφία, Κόμικς... αυτές είναι οι εννιά βασικές τέχνες και όλες έχουν σχέση με την έκφραση και την εξωτερίκευση συναισθημάτων και ιδεών... Υπάρχει σημαντικότερο πράγμα μετά την υγεία και το φαγητό? Υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από το να μπορείς να εκφραστείς? Δεν είναι σπουδαίο πράγμα, ένας άνθρωπος να μπορεί να κάνει χιλιάδες ή εκατομμύρια ανθρώπους να γελάνε ή να κλαίνε? Φαντάσου μια ζωή χωρίς μουσική... λογοτεχνία... χορό... Μάντεψε χάρη σε ποια επαγγέλματα υπάρχουν και εξελίσσονται όλα τα εργαλεία και η θεωρεία που χρησιμοποιούν στις τέχνες καθώς και οι ίδιες οι τέχνες... Hint: Όχι χάρη στο επάγγελμα του "καλλιτέχνη". Για να μπορείς να κάνεις τέχνη και να εκφράζεσαι πρέπει να έχεις την υγεία σου... μάντεψε (!!!) χάρη σε ποια επαγγέλματα... lol... ξέρεις πιστεύω τι θέλω να πω... Αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε κάτι τόσο απλό όσο το ποια είναι τα πραγματικά σπουδαία επαγγέλματα που πρέπει να αμείβονται "πλουσιοπάροχα" (το ξέρω ότι δεν το είπες εσύ αυτό) τότε ας συμφωνούμε να αμείβεται ο φούρναρης καλύτερα από τον προγραμματιστή μιας και το φαγητό στην τελική είναι πιο σημαντικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα