Προς το περιεχόμενο

Εργοστασιακη ονομασια ΙΧ

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορουμε απο την αδεια κυκλοφοριας να δουμε το επισημο ονομα του μοντελλου του αυτοκινητου που εχουμε συμφωνα με τον κατασκευαστη ? Ο κινητηρας που φαινεται ?

Επισυναπτω απο το honda CRV μου

Ευχαριστω.

post-40980-0-79004800-1493227027_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τον κινητήρα έκανα edit, όσο για το "κωδική ονομασία" τι εννοείς? Το D.3 είναι ακριβώς αυτό που περιέγραψα, η εμπορική ονομασία του οχήματος που προκύπτει από την έγκριση τύπου.

Για τον κινητήρα έκανα edit, όσο για το "κωδική ονομασία" τι εννοείς? Το D.3 είναι ακριβώς αυτό που περιέγραψα, η εμπορική ονομασία του οχήματος που προκύπτει από την έγκριση τύπου.

Υπαρχει  CRV  του 2002 του 2007 του 2009 και πιο καινουργιο .Ολα την ιδια εργστασιακη ονομασια εχουν ?

Υπαρχει κατι που τα ξεχωριζει απο πλευρας ονομασιας ?

Ευχαριστω.

Η εργοστασιακή ονομασία είναι CRV, εσύ μάλλον εννοείς τον τύπο. Η πρώτη γενιά είχε τύπους RD1 - RD3, η δεύτερη RD4 - RD8, για τις επόμενες δεν ξέρω.

• Like 1

Η εργοστασιακή ονομασία είναι CRV, εσύ μάλλον εννοείς τον τύπο. Η πρώτη γενιά είχε τύπους RD1 - RD3, η δεύτερη RD4 - RD8, για τις επόμενες δεν ξέρω.

Αυτο αναγραφεται στην αδεια ?

Όχι, μόνο η εμπορική ονομασία αναγράφεται στην άδεια.

Βρήκα και τα υπόλοιπα:

RE1 - RE5 - RE7 η τρίτη γενιά.

RM1 - RM2 - RM4 η τέταρτη γενιά.

• Like 1

Όχι, μόνο η εμπορική ονομασία αναγράφεται στην άδεια.

Βρήκα και τα υπόλοιπα:

RE1 - RE5 - RE7 η τρίτη γενιά.

RM1 - RM2 - RM4 η τέταρτη γενιά.

Σε ευχαριστω.Που τα βρισκουμε αυτα ?

Σε ευχαριστω.Που τα βρισκουμε αυτα ?

Στα βιβλία του αυτοκινήτου, στην έγκριση τύπου, ρωτώντας στην αντιπροσωπεία κτλ.

Μήπως να έγραφες κατευθείαν τι θέλεις ώστε να γλιτώσουμε το παιχνίδι των 100 ερωτήσεων?

Δεν θελω κατι συγκεριμενο και το Honda είναι ενδεικτικο παράδειγμα . Εχω δει σε forum που τα αυτοκίνητα τα λενε Μ1 , Μ3 ή καπως ετσι και μιλαμε για ιδια μαρκα και μοντελλο.

Αν θυμμαι καλα μετα τοσα χρονια ένα Sunny του 1992 που ειχα το ελεγαν Ν ταδε...

καποιες εταιρείες δινουν διακριτους κωδικούς, καποιες άλλες οχι και παιζουν με το μοντέλο π.χ. CRV και το Model year (π.χ. MY2009).

Η bmw π.χ. απο πάντα ειχε εναν κωδικο αριθμο για τα αμαξια της και οι κατοχοι συνηθως χρησιμοποιούν αυτό, π.χ. η σειρά 3 μεταξύ 90-00 ειναι το Ε36, η αντιστοιχη σειρά 3 00-05 ειναι η Ε46, η 06-11 Ε90 κλπ. Ομοιως και η mercedes που τα εχει με κωδικούς π.χ. η Ε class 2002-2011 είναι η W211.

• Like 1

Δεν θελω κατι συγκεριμενο και το Honda είναι ενδεικτικο παράδειγμα . Εχω δει σε forum που τα αυτοκίνητα τα λενε Μ1 , Μ3 ή καπως ετσι και μιλαμε για ιδια μαρκα και μοντελλο.

Αν θυμμαι καλα μετα τοσα χρονια ένα Sunny του 1992 που ειχα το ελεγαν Ν ταδε...

Ε αυτά είναι κάπως εξειδικευμένες γνώσεις, ο πιο πολύς κόσμος δεν θα καταλάβει καν τι εννοείς αν πεις έχω το RD3 ή EP3 ή N16, μόνο αν το γράψεις σε nissan ή honda forum αντίστοιχα θα έχει νόημα.

Τα sunny 1991-1995(που τυγχάνει να τα ξέρω καλά) ανάλογα τον τύπο αμαξώματος και κινητήρα είχαν τύπους FEAN14, ECAN14, EBAN14 κτλ, για αυτό και τα λένε N14.

Καμιά φορά ο κωδικός αυτός συμπεριλαμβάνεται στον αριθμό πλαισίου, όχι πάντα όμως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...