Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

νέος στο άθλημα του φυσικού αερίου.

μένω μόνος σε σπίτι 90ΤΜ και περισσότερο κάθομαι στο σαλόνι. ΣΤο υπνοδωμάτιο η και στο υπόλοιπο σπίτι δεν με ενδιαφέρει η θέρμανση έτσι έκλεισα και τα σωμματα.

βέβαια δεν ξέρω αν έκανα και πατάτα...

σε σαλόνι 30-35ΤΜ με 2 σωμματα από 16.5 του πήρε σήμερα 6ωρες+ να πάει στους 20...

είναι λογικό η τόση καύση αερίου; το έχω και στους 70 αλλιώς δεν βλέπω προκοπή.

μήπως να δοκιμάσω να ρίξω θερμοκρασία στο boiler και να ανοίξω όλα τα σωμματα;

το διπλανό σπίτι καίει και αυτό αέριο. αν παίζει κάποιο λόγο αυτό

• Απαντ. 768
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 ώρες πριν, largos είπε

μένω μόνος σε σπίτι 90ΤΜ και περισσότερο κάθομαι στο σαλόνι. ΣΤο υπνοδωμάτιο η και στο υπόλοιπο σπίτι δεν με ενδιαφέρει η θέρμανση έτσι έκλεισα και τα σωμματα.

σε σαλόνι 30-35ΤΜ με 2 σωμματα από 16.5 του πήρε σήμερα 6ωρες+ να πάει στους 20...

Βάλε θερμοστατικες κεφαλές και ρύθμισε τες σε αυτά τα δωμάτια που δε κάθεσαι πολύ.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, largos είπε

Το ότι δουλεύεις μόνο δύο σώματα και το υπόλοιπο είναι κρύο είναι λογικό να αργήσει να ανεβάσει θερμοκρασία μόνο το σαλόνι ενώ τα διπλανά δωμάτια είναι κρύα. Βάλε το λέβητα στους 55 και δούλεψε όλο το σπίτι και να μην το κλείνεις όταν λείπεις για κάποιες ώρες, απλά βάλτο στους 19

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα παρέλαβα ένα χαρτί από την εναον πρώην ΔΕΔΑ και γράφει ότι δεν έχουν υποβληθεί από τον μηχανικό τα εξής 

Ποιστοποιητικο ρύθμισης εξαρτημάτων και συσκευών 

Φύλλο ελέγχου συσκευών 

Υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης εργασιών 

Πρέπει άμεσα να τα υποβάλει ο μηχανικός αλλιώς μπορεί και να κόψουν την παροχή εν κατακλείδι 

Σε επικοινωνία με τον μηχανικό μου είπε ότι έχουν στείλει σε όλους επειδή έγινε η αλλαγή της εταιρίας και ότι δεν ήταν κάτι που το απαιτούσαν πριν με λίγα λόγια 

Θέλει εκ νέου 30 € για την υποβολή 

Η εγκατάσταση έγινε πριν 3 χρόνια 

Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία πρόσφατα? 

Δημοσ.

πρόσφατα όχι, αρχές του έτους όμως και μετά από 4 μήνες εγκατάστασης και χρήσης φ.α., έστειλαν και σε μένα παρόμοιο email και τελικά δεν ήταν τπτ. ο μηχανικός με διαβεβαίωσε ότι τα έστειλε όλα και δεν υπάρχει πρόβλημα και η ίδια η δεδα μου απάντησαν ότι μάλλον δεν είχαν διαβαθμιστεί όλα αυτά τα πιστοποιητικά εσωτερικά. ήταν δικό τους θέμα, δλδ

οπότε μην αγχώνεσαι, φαντάζομαι θα είναι κάτι διαδικαστικό της δεδα και με μια ενημέρωση των στοιχείων σου θα φανεί ότι όλα είναι εντάξει

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kxtsao είπε

πρόσφατα όχι, αρχές του έτους όμως και μετά από 4 μήνες εγκατάστασης και χρήσης φ.α., έστειλαν και σε μένα παρόμοιο email και τελικά δεν ήταν τπτ. ο μηχανικός με διαβεβαίωσε ότι τα έστειλε όλα και δεν υπάρχει πρόβλημα και η ίδια η δεδα μου απάντησαν ότι μάλλον δεν είχαν διαβαθμιστεί όλα αυτά τα πιστοποιητικά εσωτερικά. ήταν δικό τους θέμα, δλδ

οπότε μην αγχώνεσαι, φαντάζομαι θα είναι κάτι διαδικαστικό της δεδα και με μια ενημέρωση των στοιχείων σου θα φανεί ότι όλα είναι εντάξει

Πιστεύω και εγώ ότι θα λυθεί,θα πάω το απόγευμα τα χαρτιά από τις συντήρησης  και τις βεβαίωσεις του συντηρητή 

Η απορία μου είναι η εξής γιατι στο χαρτί που έστειλαν γράφει καθαρά ότι ο μηχανικός ευθύνεται για αυτό 

Αυτός από την πλευρά του μου λέει ότι πριν 3 χρόνια που κάναμε την εγκατάσταση δεν τα ζητούσαν αυτά και ότι δεν ήταν δίκια του ευθύνη και λόγο αλλαγής στέλνουν σε όλους ρίξαμε και ένα ματς στα γρήγορα γιατί του είπα τα λεγόμενα του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το χαρτί οπότε κάποιος από τους δύο λεει μπαρούφες 

Γιατί αν έχει ο μηχανικός δίκαιο το χαρτί από την πλευρά της ΔΕΔΑ είναι τουλάχιστον προκλητικό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tollisth είπε

Σήμερα παρέλαβα ένα χαρτί από την εναον πρώην ΔΕΔΑ και γράφει ότι δεν έχουν υποβληθεί από τον μηχανικό τα εξής 

Φύλλο ελέγχου συσκευών 

Πρέπει άμεσα να τα υποβάλει ο μηχανικός αλλιώς μπορεί και να κόψουν την παροχή εν κατακλείδι 

Σε επικοινωνία με τον μηχανικό μου είπε ότι έχουν στείλει σε όλους επειδή έγινε η αλλαγή της εταιρίας και ότι δεν ήταν κάτι που το απαιτούσαν πριν με λίγα λόγια 

Τα 3 αυτά έγγραφα είναι το τελευταίο στάδιο ενός φακέλου εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να εκδίδονται και τα 3. Ειδικά από το.φυλλο.ελεγχου και την υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης θα πρέπει να λαμβάνει αντίγραφο ο πελάτης. Πιθανόν την υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης να μην την ζηταγαν και τώρα που άλλαξε η επωνυμία και ενώθηκε με της ΕΔΑ να ζητείται. Θεσσαλονίκη ζητουσαν τα 2 πρώτα πάντα και την υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης τα τελευταία χρόνια μετά την σχετική νομοθεσία. Τα άλλα δύο ειδικά το φύλλο καυσαερίων δεν γίνεται να μην το ζητούσαν.

Το φύλλο ελέγχου το υπογράφει ο αδειούχος εγκαταστάτης καύσης που έκανε την έναυση.

Το πιστοποιητικό ρύθμισης εξαρτημάτων και συσκευών ο επιβλέπων μηχανικός και ο αδειούχος εγκατάστατης καύσης που έκανε την έναυση και ρύθμιση του λέβητα.

Την υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης την υπογράφει ο αδειούχος εγκαταστάτης που εγκατέστησε τις σωληνώσεις αερίου (εργοδηγός υδραυλικός).

*** Οι μηχανικοί μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί έχουν δυνατότητα από την νομοθεσία να υπογράφουν εγκαταστάτες.

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tollisth είπε

Φύλλο ελέγχου συσκευών 

Και στην αδερφη μου στειλανε χτες. Μιλησα με δυο μηχανικους και μου ειπαν οτι στειλανε σχεδον σε ολη την πολη (Σερρες)
Και η ΔΕΔΑ που μιλησα μαζι τους μου ελεγε "Οχι δεν ειναι γενικο το προβλημα μονο σε λιγους"

Εν τω μεταξυ η εγκατασταση στο σπιτι της αδερφης μου εγινε το 2020. 
Εμενα στο κατω σπιτι εγινε εγκατατασταση το 2019 και δεν στειλανε τιποτα. 

Ηταν που ηταν ρδελομπου η ΔΕΔΑ τωρα που μετονομαστηκε και πηρε και αλλες περιοχες υπο την ευθυνη της το τερμάτισε. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Και στην αδερφη μου στειλανε χτες. Μιλησα με δυο μηχανικους και μου ειπαν οτι στειλανε σχεδον σε ολη την πολη (Σερρες)
Και η ΔΕΔΑ που μιλησα μαζι τους μου ελεγε "Οχι δεν ειναι γενικο το προβλημα μονο σε λιγους"

Εν τω μεταξυ η εγκατασταση στο σπιτι της αδερφης μου εγινε το 2020. 
Εμενα στο κατω σπιτι εγινε εγκατατασταση το 2019 και δεν στειλανε τιποτα. 

Ηταν που ηταν ρδελομπου η ΔΕΔΑ τωρα που μετονομαστηκε και πηρε και αλλες περιοχες υπο την ευθυνη της το τερμάτισε. 

Σέρρες Κιλκίς κτλ τα είχε η δεδα. Τώρα τις περιοχές αυτές τις έχει πλέον η εναον Θεσσαλονίκη, πρώην ΕΔΑ θεσσ. Είχαν μια διαφορετική αντιμετώπιση σε κάποια.απο τα έντυπα που ζητούσαν σε έναν φάκελο εσωτερικής εγκατάστασης φ.α. Πλέον επειδή είναι μια εταιρεία προφανώς θα πρέπει να συμβαδίζουν σε αυτά μου ζητάνε. Επίσης η διεύθυνση των μηχανικών εσωτερικών εγκαταστάσεων βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Οπότε μάλλον ακολουθούν όλοι τις φόρμες της Θεσσαλονίκης.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giannnis122 είπε

Στους καινούργιους μετρητές ποιο κουμπί πατάμε για να δούμε την κατανάλωση και τι κάνει το άλλο κουμπί;

https://www.youtube.com/watch?v=NlI73jp9LNw

https://www.sitgroup.it/wp-content/uploads/2022/02/MeteRSit_catalogogenerale_nov2021_esecutivo®sing_bassa.pdf

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/12/2024 στις 6:52 ΜΜ, largos είπε

άνοιξα όλα τα σωμματα στο σπίτι, η θερμοκρασία πολύ δύσκολα ανεβαίνει από τις 9;30 μέχρι τις 12:10 που γράφω τώρα

να πήγε από 15.2-4 σε 16.5 το νερό στο λέβητα όπως μου είπατε στους 55

πολύ αργά δεν ζεστάνει;

και χθες όλη τη μέρα (απόγευμα) που το είχα ανοιχτά πάλι έφτασε γύρω στα 17.5 και έκαψε περίπου 4κυβικά μέτρα.

μα να πληρώνω αέριο και να κρυώνω και ολας αυτό είναι παράλογο.

Δημοσ.

Τα σώματα ζεσταίνονται όλα; Μήπως θέλουν εξαέρωση μιας και ήταν κλειστά; Ανέβασε στους 60 βαθμούς να δεις πως θα πάει και πίεση νερού τουλάχιστον 1,2-1,4 bar 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, largos είπε

άνοιξα όλα τα σωμματα στο σπίτι, η θερμοκρασία πολύ δύσκολα ανεβαίνει από τις 9;30 μέχρι τις 12:10 που γράφω τώρα

να πήγε από 15.2-4 σε 16.5 το νερό στο λέβητα όπως μου είπατε στους 55

πολύ αργά δεν ζεστάνει;

και χθες όλη τη μέρα (απόγευμα) που το είχα ανοιχτά πάλι έφτασε γύρω στα 17.5 και έκαψε περίπου 4κυβικά μέτρα.

μα να πληρώνω αέριο και να κρυώνω και ολας αυτό είναι παράλογο.

μα αν το κτιριο ειναι στους 15 βαθμους φυσικα θα αργησει πολυ να ζεσταθει, γιαυτο  η θερμανση δε λειτουργει διακεκομμενα. Αν θες να λειτουργει διακεκομμενα ανεβαζεις τις θερμοκρασιες νερων στους 75+ για να παιρνεις μεγαλη ποσοτητα θερμικης ενεργειας γρηγορα, αλλα ετσι θα πληρωνεις αεριο και δε θα εχεις ανεση (κρυο-ζεστη). Χαμηλες θερμοκρασιες χρησιμοποιεις οταν συντηρεις θερμοκρασια, δηλαδη αναπληρωνεις μονο τις απωλειες.

Αν ο τοιχος πχ ειναι στους 12 βαθμους και ο αερας ειναι στους 15, εσυ θερμαινεις και περιμενεις να μετρησεις 20 βαθμους στον αερα, ε μεχρι να θερμανθει ο τοιχος ο αερας θα ακουμπαει στον τοιχο και θα κρυωνει. Μη  περιμενεις να παει ο τοιχος στους 20 βαθμους με 3-4-5 ωρες θερμανση. Για να στο πω απλα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giannnis122 είπε

Τα σώματα ζεσταίνονται όλα; Μήπως θέλουν εξαέρωση μιας και ήταν κλειστά; Ανέβασε στους 60 βαθμούς να δεις πως θα πάει και πίεση νερού τουλάχιστον 1,2-1,4 bar 

όλα ζεστένονται. τώρα είμαστε στους 17.5 / περάσανε και 2 ώρες βέβαια.

ανέβασα 60 βαθμούς.

ίσως είναι και παγωμένο φουλ το σπίτι;

πίεση είμαι εδώ:

Screenshot 2024-12-29 at 2.33.40 PM.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...