Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 768
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, txcellas είπε

Παιδια νεος στο φυσικο αεριο εδω. Τι θερμοκρασια εχετε εξω στο λεβητα τα σωματα και τι στο  ζεστο νερο;

Ξεκινά με 50 στα σώματα και αν δεν σε βολεύει ανεβάζει λίγο , στα πολλά κρύα 55, το νερό στο μπάνιο 42 και πιο μετά 45 το πολύ 

Υπάρχει και θέμα για λέβητες αερίου για οποία βοήθεια 

Επεξ/σία από giannnis122
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ζεστό νερό το έχω στους 43 βαθμούς. Για το νερο της θέρμανσης δεν ασχολούμαι καθόλου καθότι από ότι έχω καταλάβει ο λέβητας αυτορυθμίζεται ανάλογα με την εξωτερικη θερμοκρασια κλπ. Το έχω ανοίξει εδώ και 3 ημέρες κι η θερμοκρασία είναι στο 37,5 πριν από λίγο που κοίταξα. Αλλα δεν κάνει κρύο. Το έχω ανάψει για να είναι λίγο πιο ανεκτή η ατμόσφαιρα στο σπίτι. Στα κρύα λογικά θα ανεβαίνει. Αλλα δεν θυμάμαι από πέρυσι να σου πω. Ο λέβητάς μου είναι καινούριος.

Επεξ/σία από ioio
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Δώστε λίγο τα φώτα σας, μπήκα στο φυσικό αέριο μετά από μποτίλιες και ξαφνικά η πίεση στο μανόμετρο πηγαίνει στο 3 και στάζει από κάτω, ανοίγει μάλλον κάποια ασφάλεια. Ήρθε ο τεχνικός έκανε συντήρηση είπε κάτι για διόρθωση πίεσης στο δοχείο διαστολής κτλ κτλ κ το έφτιαξε.Μετα απο 2-3 μέρες πάλι η πίεση στο 3!! Εχει κάνεις ιδέα τι μπορεί να φταίει ? Εννοείται θα τον ξανακαλέσω. Ο λέβητας είναι Ariston 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, gogosst είπε

Καλησπέρα παιδιά. Δώστε λίγο τα φώτα σας, μπήκα στο φυσικό αέριο μετά από μποτίλιες και ξαφνικά η πίεση στο μανόμετρο πηγαίνει στο 3 και στάζει από κάτω, ανοίγει μάλλον κάποια ασφάλεια. Ήρθε ο τεχνικός έκανε συντήρηση είπε κάτι για διόρθωση πίεσης στο δοχείο διαστολής κτλ κτλ κ το έφτιαξε.Μετα απο 2-3 μέρες πάλι η πίεση στο 3!! Εχει κάνεις ιδέα τι μπορεί να φταίει ? Εννοείται θα τον ξανακαλέσω. Ο λέβητας είναι Ariston 

εχεις αυτοματο πληρωσης? μηπως εχει κολλησει? μηπως εχει τρυπησει το δοχειο διαστολης? μηπως ειναι καμια βανα κλειστη? μηπως κολλησε ο κυκλοφορητης? πολλα μηπως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν είναι κρύος λέβητας ποσό πίεση στο νερό έχεις; Πάνω από 1,6; Μπορεί να έχει τρυπήσει το δοχείο διαστολής και να μην παίρνει τις διαστολές του νερού, ειδικά αν η θερμοκρασία την έχεις 60+

Επεξ/σία από giannnis122
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα!

Ποια είναι η διαδικασία για να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της εγκατάστασης για την έναρξη κατανάλωσης?

Είμαι στην εξής φάση, ο μηχανικός έχει ολοκληρώσει τις εργασίες για αυτόνομο φυσικό αέριο με λέβητα στο μπαλκόνι (νέα εγκατάσταση) εγώ έχω συμφωνήσει με πάροχο (Ζενιθ) για ένα πρόγραμμα.

Ο μηχανικός θέλει να κλείσει ραντεβού για τον έλεγχο της εγκατάστασης φαντάζομαι με την ΕΔΑ και για να κλείσει το ραντεβού πρέπει λέει η ζενιθ να έχει ανεβάσει το συμβόλαιο στην ΕΔΑ. Η ζενιθ απο την μεριά της λέει ότι πρώτα γίνεται ο έλεγχος και μετά ανεβάζει το συμβόλαιο.

Δώστε τα φώτα σας ρε παιδιά γιατι είμαστε με τις σόμπες ποσο καιρό τώρα.

Επεξ/σία από kotsoz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

εβγαλε το boiler error 118 (BAXI) και η πίεση του νερου ειναι κατεβασμενη φουλ.

εχουμε καμια ιδέα πως ανεβαζω ξανα το pressure? γιατι εγινε αυτο;

Screenshot 2024-12-18 at 11.48.30 AM.jpg

Screenshot 2024-12-18 at 11.48.24 AM.jpg

Με μια γρηγορη αναζήτηση το error 118 είναι αυτό που λες δεν υπάρχει πίεση στην εγκατάσταση

Δες το manual που έχεις να δεις από που  ανεβάζεις την πιεση

Αλους διακόπτες δεν εχει ο λέβητας αν ανοίξεις το καπακι από μπροστά? 

Κατι τέτοιο π.χ.

Επεξ/σία από tollisth
Δημοσ.
3 hours ago, tollisth said:

Με μια γρηγορη αναζήτηση το error 118 είναι αυτό που λες δεν υπάρχει πίεση στην εγκατάσταση

έτσι είναι μπροστά

Screenshot 2024-12-18 at 12.02.45 PM.jpg

λογικά εδώ ειμαι ε;

Screenshot2024-12-18at12_04_34PM.jpg.7fba3d9022625e5c14db698dfb2a7430.jpg

οκ παιδια το θεμα λυθηκε. ηταν πολυ απλο.

3 hours ago, tollisth said:

Κατι τέτοιο π.χ.

εισαι ωραιος σε ευχαριστω πολυ. ξερεις γιατι το εκανε αυτο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, digitalarchive είπε

ξερεις γιατι το εκανε αυτο;

Συμπλήρωσες νερό στο κλειστό κύκλωμα. Χωρίς να έχω γνώσεις στο αντικείμενο θεωρώ ότι από την στιγμή που το κύκλωμα είναι κλειστό και χάσει την πίεση ίσως σημαίνει ότι κάπου έχεις μικρή διαρροή. Αλλα ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα το θέμα 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ATmega είπε

Συμπλήρωσες νερό στο κλειστό κύκλωμα. Χωρίς να έχω γνώσεις στο αντικείμενο θεωρώ ότι από την στιγμή που το κύκλωμα είναι κλειστό και χάσει την πίεση ίσως σημαίνει ότι κάπου έχεις μικρή διαρροή. Αλλα ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα το θέμα 

η αληθεια ειναι οτι ανοιξα ενα σωμμα που το ειχα κλειστο χθες.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

η αληθεια ειναι οτι ανοιξα ενα σωμμα που το ειχα κλειστο χθες.

Εκεί ήταν το πρόβλημα τότε,για αυτό χρειάστηκε να προσθέσεις    

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kotsoz είπε

Καλημέρα!

Ποια είναι η διαδικασία για να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της εγκατάστασης για την έναρξη κατανάλωσης?

Είμαι στην εξής φάση, ο μηχανικός έχει ολοκληρώσει τις εργασίες για αυτόνομο φυσικό αέριο με λέβητα στο μπαλκόνι (νέα εγκατάσταση) εγώ έχω συμφωνήσει με πάροχο (Ζενιθ) για ένα πρόγραμμα.

Ο μηχανικός θέλει να κλείσει ραντεβού για τον έλεγχο της εγκατάστασης φαντάζομαι με την ΕΔΑ και για να κλείσει το ραντεβού πρέπει λέει η ζενιθ να έχει ανεβάσει το συμβόλαιο στην ΕΔΑ. Η ζενιθ απο την μεριά της λέει ότι πρώτα γίνεται ο έλεγχος και μετά ανεβάζει το συμβόλαιο.

Όχι κάνει αντιπροσώπευση ο πάροχος ( σε σένα η Ζενίθ) , δηλαδή ενημερώνει την ΕΔΑ ότι έχεις συνάψει σύμβαση για παροχή φ.α. και μετά ο μηχανικός μπορεί να κλείσει ραντεβού για ενεργοποίηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, kotsoz είπε

Καλημέρα!

Ο μηχανικός που έχει αναλάβει την μελέτη της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου, ανεβάζει στην 1η φάση την μελέτη και τα σχέδια του δικτύου.

Στην 2η φάση και αφού η μελέτη έχει θεωρηθεί και δεν έχει παρατηρήσεις για διορθώσεις, ανεβάζει κάποια επιπρόσθετα έγγραφα (τεχνική έκθεση, πιστοποιητικό δοκιμής κτλ.). Κατόπιν ειδοποιείται με email από την ΕΔΑ για την ημερομηνία ελέγχου της εγκατάστασης. Για να γίνει ραντεβού ελέγχου με την ΕΔΑ δεν χρειάζεται να έχει επιλεχθεί πάροχος.

Αν όλα πάνε καλά στον έλεγχο, κατόπιν ο πάροχος στέλνει αίτημα εκπροσώπησης στην ΕΔΑ και μετά την αποδοχή του στέλνει αίτημα ενεργοποίησης. Γενικά είναι μια διαδικασία που διαρκεί αρκετά από την ημερομηνία υποβολής της μελέτης.

Επεξ/σία από NickMt
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...