xraxra Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2024 Στο ενοικιαζόμενο σπιτι του γιου μου εχει και φυσικο αεριο και κλιματιστικα. Περυσι καναμε αιτημα για το φυσικο αεριο(αυτονομη θερμανση του διαμερισματος) Μιλαμε για κεντρο Αθηνας σε 1ο οροφο σε νεοκτιστη πολυκατοικια Εσεις οι πιο εμπειροι Συμφερει να κανει αιτημα για φυσικο αεριο ή για ηλεκτρικο ρευμα? Ευχαριστώ προκαταβολικά
alejsalonica Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2024 Στις 14/9/2024 στις 9:02 ΜΜ, scarface5323 είπε Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση οποίος γνωρίζει με σιγουριά να απαντήσει , Όταν σκάβουν για να σου φέρνουν τον μετρητή έξω από το σπίτι σου, μπαίνει το ερμάριο κουτί του μετρητή, χωρίς τον μετρητή μέσα, η εδα γράφει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίες από μεριά της , Χωρίς να υπάρχει μετρητής αυτή την στιγμή , η καθαυτού συσκευή του μετρητή πότε τοποθετείται? Απαιτείται πρώωτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μελέτη - εγκατάσταση - έλεγχος εσωτερικής εγκατάστασης για να τοποθετηθεί μετρητής. Αν τρέξουν όλοι, 15 μέρες περίπου. 3 ώρες πριν, xraxra είπε Στο ενοικιαζόμενο σπιτι του γιου μου εχει και φυσικο αεριο και κλιματιστικα. Περυσι καναμε αιτημα για το φυσικο αεριο(αυτονομη θερμανση του διαμερισματος) Μιλαμε για κεντρο Αθηνας σε 1ο οροφο σε νεοκτιστη πολυκατοικια Εσεις οι πιο εμπειροι Συμφερει να κανει αιτημα για φυσικο αεριο ή για ηλεκτρικο ρευμα? Ευχαριστώ προκαταβολικά Μας τα λες λίγο μπερδεμένα. Τι υποδομές έχει τώρα; Κεντρική ή ατομική θέρμανση και τι είδους; Μια λες έχει μετά λες να κάνει αίτημα.
xraxra Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, alejsalonica είπε Απαιτείται πρώωτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μελέτη - εγκατάσταση - έλεγχος εσωτερικής εγκατάστασης για να τοποθετηθεί μετρητής. Αν τρέξουν όλοι, 15 μέρες περίπου. Μας τα λες λίγο μπερδεμένα. Τι υποδομές έχει τώρα; Κεντρική ή ατομική θέρμανση και τι είδους; Μια λες έχει μετά λες να κάνει αίτημα. εχει ατομικη θερμανση φυσικου αεριου. Εκανε αιτηση περυσι και πληρωθηκε Εγω σκεφτομαι το εξης. Τον χειμωνα περυσι καποιες φορες αντι για φυσικο αεριο χρησιμοποιουσε τα ac Και ρωταω. Ο πολιτης δεν αποφασιζει αν θα κανει αιτηση η για ρευμα ή για φυσικο αεριο? Ξερει καποιος πιο ειναι πιο συμφέρον? Δηλαδη φετος αν συμφερει να κανει αιτηση για το ρευμα? Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2024 από xraxra
vagos789 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2024 Στις 19/10/2024 στις 4:41 ΜΜ, xraxra είπε Περυσι καναμε αιτημα για το φυσικο αεριο(αυτονομη θερμανση του διαμερισματος) Μιλαμε για κεντρο Αθηνας σε 1ο οροφο σε νεοκτιστη πολυκατοικια Εσεις οι πιο εμπειροι Συμφερει να κανει αιτημα για φυσικο αεριο ή για ηλεκτρικο ρευμα? Εχει κανει ηδη αιτημα για συνδεση με ΦΑ λες Το αιτημα για ρευμα τι ειναι παλι; Να μιλαμε ελληνικα αλλιως δεν θα βγει ακρη
giannnis122 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2024 Αν θα δουλέψεις το ΦΑ καλό είναι να κάνεις αίτηση επιδότησης για φα και όχι ρεύμα, γνώμη μου
Camal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Χαίρετε. Θα ήθελα να γνώμη σας πάνω σε ένα θεματάκι που προέκυψε πρόσφατα στην πολυκατοικία που μένω. Είμαστε 3 οροφοδιαμερίσματα. Εγώ είμαι στον πρώτο. Στον τρίτο όροφο έβαλε φυσικό αέριο από το 2017 περίπου με ανεξάρτητη εγκατάσταση λέβητα στο πίσω δωμάτιο του κτιρίου. Αν και δεν ενημέρωσε κανέναν οι υπόλοιποι δεν είπαμε τίποτα μιας και δεν ενόχλησε με σωληνώσεις κ.τλ. Ο δεύτερος όροφος ενοικιαζόταν μέχρι πρότινος που έφυγαν οι ένοικοι και ήρθε να μείνει ο γιος του ιδιοκτήτη. Πριν καλά καλά μετακομίσει, έφερε μια μέρα συνεργείο και άρχισε να περνάει σωληνώσεις στην πρόσοψη του κτιρίου, μιας και ήθελε να βάλει τον λέβητα από την άλλη πλευρά του κτιρίου, στο μπαλκόνι του σαλονιού. Επειδή πέρναγαν τις σωληνώσεις στην κυριολεξία όπως τους βόλευε, τους ρώτησα αν ακολουθούν κάποιο σχέδιο μηχανικού, και μου είπαν ότι αυτοί ξέρουν πως να περάσουν και αν θέλω να μιλήσω με τον ίδιο τον μηχανικό. Παρόν ήταν ο ιδιοκτήτης, ο οποίος μου είπε ότι βιαζόταν να κάνει την αίτηση στην ΕΔΑ, γιατί θέλει δύο μήνες, και παραμέλησε να ενημερώσει. Να σας πω την αλήθεια δεν με ενδιέφερε η ενημέρωση, αλλά να γίνει η δουλειά σωστά, γιατί το μεσημέρι που τελείωσαν την εγκατάσταση, διαπίστωσα ότι η πιλοτή είχε γίνει σουρωτήρι. Μου γέμισαν την οροφή της πιλοτής με σωλήνες και στηρίγματα, όπως και την πρόσοψη του κτιρίου, με την σωλήνα να περνάει ακόμα και πάνω από την κεντρική είσοδο, που είναι και αντιαισθητικό και θεωρώ και επικίνδυνο. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Επιτρέπεται εν έτη 2024 να γίνονται τέτοιες εργασίες χωρίς Άδεια Εργασιών Μικρής Κλίμακας; Είναι δυνατόν να τρυπάνε δοκάρια και κολώνες και να περνάνε σωληνώσεις στην οροφή της πιλοτής; Πως πχ θα ενισχύσω αύριο μεθαύριο την υπάρχουσα μόνωση; Τι θα γίνει σε περίπτωση σεισμού με τόσες τρύπες; Δεν λέω αν θα πέσει το κτίριο αλλά αν πχ γεμίσει ρωγμές. Ο μηχανικός που μίλησα την επόμενη ημέρα μου είπε ότι δεν χρειάζεται καμία μελέτη και καμία άδεια. Τίποτα δεν είναι παράνομο και ότι οι σωληνώσεις για να περαστούν από αλλού θα ανεβάσουν το κόστος του πελάτη του, κάτι που δεν θέλει. Περιμένω τη βοήθειά σας. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2024 από Camal
Give-me-a-hit Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) μαλλον θα ειναι παλια η οικοδομη. Οποτε κανει ο καθενας οτι του γουσταρει. Ετσι γινεται σε ολες τις παλιες. σουρωτηρι.... Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2024 από Give-me-a-hit
iml Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Θα σου απαντήσω πρακτικά. Σχετικά με τις σωληνώσεις φ.α δυστυχώς είναι όποιος προλάβει, τις περνάει από όπου γουστάρει. Ισως να υπάρχουν κανονισμοί ασφαλείας σχετικά με την προτεινόμενη όδευση που να μην επιτρέπουν την στήριξη σε οροφές -αν βρεις κάτι σχετικό, πες το και εδώ. Αμφιβάλω ότι έχουν τρυπηθεί δοκάρια και κολώνες. Ούτε και η άδεια εργασιών μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι εργασίες θα γίνουν όπως πρέπει, ή όπως θες εσύ. Ο μηχανικός θα σου πει, αν θέλεις να περάσουν από αλλού ή αλλιώς να τα πληρώσεις εσύ. Για μένα το σημαντικό είναι ότι ΑΝ όντως σχεδιάζεις να μονώσεις την οροφή της πυλωτής και δεν είναι απλά υποθετικό σενάριο, πρέπει να απαιτήσεις (αλλά με καλό τρόπο) καθαρά για τον παραπάνω λόγο να μην στηριχτούν στην οροφή αλλά στον τοίχο. Αν ο άλλος είναι λογικός, θα συνεννοηθείτε. Αυτά άμεσα τώρα που γίνονται, γιατί σου λένε ναι,ναι, και μετά σε γράφουν και το βρίσκεις τετελεσμένο. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2024 από iml
giannnis122 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εμείς όταν θέλαμε να βάλουμε λέβητα αερίου ο μηχανικός μας είπε και φτιάξαμε ένα πρακτικό γενικής συνέλευσης πολυκατοικίας στο οποίο όλοι οι ιδιοκτήτες μου δώσανε άδεια να βάλω τον λέβητα στην ταράτσα και η σωληνώσεις να περάσουν από τις προσόψεις και μαζί με την μελέτη του και φωτογραφίες το πώς θα περάσουν οι σωλήνες, τα κατέθεσε για να πάρουμε έγκριση για να συνεχίσουμε Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2024 από giannnis122
Camal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 19 λεπτά πριν, iml είπε Θα σου απαντήσω πρακτικά. Σχετικά με τις σωληνώσεις φ.α δυστυχώς είναι όποιος προλάβει, τις περνάει από όπου γουστάρει. Ισως να υπάρχουν κανονισμοί ασφαλείας σχετικά με την προτεινόμενη όδευση σε οροφή πυλωτής που πρέπει να ακολουθούνται. Αμφιβάλω ότι έχουν τρυπηθεί δοκάρια και κολώνες. Ούτε και η άδεια εργασιών μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι εργασίες θα γίνουν όπως πρέπει, ή όπως θες εσύ. Για μένα το σημαντικό είναι ότι ΑΝ όντως σχεδιάζεις να μονώσεις την οροφή της πυλωτής και δεν είναι απλά υποθετικό σενάριο, πρέπει να απαιτήσεις (αλλά με καλό τρόπο) καθαρά για τον παραπάνω λόγο να μην στηριχτούν στην οροφή αλλά στον τοίχο. Αν ο άλλος είναι λογικός, θα συνεννοηθείτε. Αυτά άμεσα τώρα που γίνονται, γιατί σου λένε ναι,ναι, και μετά σε γράφουν. Τη μόνωση της οροφής θα ήταν είχα κάνει καιρό τώρα. Απλά την αναβάλλω κάθε χρόνο. Οι εργασίες έγιναν την περασμένη εβδομάδα και η αλήθεια είναι ότι ήθελα να πάω να ρωτήσω στην πολεοδομία. Νομίζω όμως ότι εκεί θα πρέπει να κάνω καταγγελία και θα έρθουν να ξεσκονίσουν όλο το κτίριο. 2 λεπτά πριν, giannnis122 είπε Εμείς ότι θέλαμε να βάλουμε λέβητα αερίου ο μηχανικός μας είπε και φτιάξαμε ένα πρακτικό γενικής συνέλευσης πολυκατοικίας στο οποίο όλοι οι ιδιοκτήτες μου δώσανε άδεια να βάλω τον λέβητα στην ταράτσα και η σωληνώσεις να περάσουν από τις προσόψεις Το λογικό αυτό είναι αλλά δεν εφαρμόζεται πάντα και παντού. Εγώ απορώ αν εφαρμόζονται γενικά οι νόμοι. Για κανονισμούς πολυκατοικιών ούτε λόγος.
iml Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Εγώ νομίζω ότι δεν θα γίνει τίποτα. Και επειδή εδώ είναι όποιος προλάβει, θα σου πουν ότι όταν κάνεις μόνωση να πληρώσεις για τη μετακίνησή τους, ή να βάλεις σε εκείνα τα σημεία 3 εκατοστά μόνωση αντί για 7-10 εκατοστά.
Camal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Επίσης κάτι που έκανε είναι ότι κράτησε σύνδεση και με τον λέβητα πετρελαίου. Μου είπε ότι θα έχει διακόπτη που θα αλλάζει σε πετρέλαιο όποτε χρειαστεί.
alefther Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4495-2017/arthro-127-nomos-4495-2017-tropopoiisi-diataxeon-toy-pd TL;DR δεν χρειαζεται την εγκριση σου, τυπικα πρεπει να κανει ΓΣ αλλα ακομα και αν δε το εγκρινει η ΓΣ προχωραει και ναι οι οδευσεις της παροχης ΦΑ γινονται υποχρεωτικα απο κοινοχρηστες οψεις, πιλοτη κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα