Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Έχω την εξής απορία. Επειδή πρόσφατα έκανα ανανέωση του συμβολαίου με τον ΟΤΕ πλέον η τηλεφωνική μου σύνδεση θα είναι ευρωζωνική. Μου έφερε ο ΟΤΕ το καινουριο router (Speedport Entry 2i), όμως θελω με κάποιο τρόπο να κρατήσω παράλληλα το παλιό μου router (ΤP-Link W9980). Δηλάδη να χρησιμοποιήσω αυτο του ΟΤΕ σαν modem και να κουμπωσω πάνω του το Tp-Link το οποίο θα παίρνει το Internet και θα το διαχειρίζεται όπως το έχω ρυθμίσει σε όλες τις συσκευές στο σπίτι μου. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό και αν ναι τι ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω στο Speedport?

Δημοσ.

Έχεις 2 επιλογές και διαλέγεις αυτή που σε βολεύει καλύτερα:

α. Αφήνεις το Speedport στη γραμμή με ενεργοποιημένη την επιλογή PPPoE Passthrough και συνδέεις πίσω του το 9980 στην WAN θύρα, που θα παίζει ως απλό ασύρματο router, κάνοντας ταυτόχρονη κλήση ΡΡΡοΕ.

β. Βάζεις στην γραμμή το 9980 να δουλεύει κανονικά ως modem/router και πίσω του το Speedport, που και αυτό μπορεί να παίξει ως σκέτο router. Μόνο που τώρα δεν θα κάνει κλήση ΡΡΡοΕ αλλά θα παίρνει σύνδεση μέσω του 9980.

Ανάλογα ποια επιλογή θα κάνεις, υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Προσωπικά θα επέλεγα την 2η, αλλά εξαρτάται από εσένα η τελική απόφαση.

Δημοσ.

Έχεις 2 επιλογές και διαλέγεις αυτή που σε βολεύει καλύτερα:

α. Αφήνεις το Speedport στη γραμμή με ενεργοποιημένη την επιλογή PPPoE Passthrough και συνδέεις πίσω του το 9980 στην WAN θύρα, που θα παίζει ως απλό ασύρματο router, κάνοντας ταυτόχρονη κλήση ΡΡΡοΕ.

β. Βάζεις στην γραμμή το 9980 να δουλεύει κανονικά ως modem/router και πίσω του το Speedport, που και αυτό μπορεί να παίξει ως σκέτο router. Μόνο που τώρα δεν θα κάνει κλήση ΡΡΡοΕ αλλά θα παίρνει σύνδεση μέσω του 9980.

Ανάλογα ποια επιλογή θα κάνεις, υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Προσωπικά θα επέλεγα την 2η, αλλά εξαρτάται από εσένα η τελική απόφαση.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Σε τι με επηρεάζει η κάθε επιλογή; Το μονο που με ενδιαφέρει ουσιαστικά είναι το τηλέφωνο από το νέο ρούτερ. Επίσης δεν ξέρω αν τα ρούτερ που δίνει ο ΟΤΕ είναι ας πούμε πιο optimized για τη γραμμή μου.

Δημοσ.

Κάθε συσκευή έχει τις δικές της δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Ποια θέλεις ή ποια σου ταιριάζει, μόνο εσύ μπορείς να το δεις αφού τα έχεις και δοκιμάζοντας το καθένα μόνο του πάνω στη γραμμή, μπορείς να δεις ποιο σου φαίνεται καλύτερο.

Μην δένεις κόμπο ότι η συσκευή του παρόχου είναι βελτιστοποιημένη για την γραμμή του. Οικονομία κλίμακας κάνουν όλοι και διαλέγουν μία που να τους εξυπηρετεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες με καλύτερο αποτέλεσμα.

Και στις 2 επιλογές θα παίξει η τηλεφωνία από το Speedport, ενώ το εσωτερικό σου δίκτυο θα λειτουργεί από το 9980. Ουσιαστικά συνδέεις στην τηλεφωνική γραμμή αυτό που έχει καλύτερο και σταθερότερο συγχρονισμό. Τα δοκιμάζεις και αποφασίζεις.

Δημοσ.

Κάθε συσκευή έχει τις δικές της δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Ποια θέλεις ή ποια σου ταιριάζει, μόνο εσύ μπορείς να το δεις αφού τα έχεις και δοκιμάζοντας το καθένα μόνο του πάνω στη γραμμή, μπορείς να δεις ποιο σου φαίνεται καλύτερο.

Μην δένεις κόμπο ότι η συσκευή του παρόχου είναι βελτιστοποιημένη για την γραμμή του. Οικονομία κλίμακας κάνουν όλοι και διαλέγουν μία που να τους εξυπηρετεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες με καλύτερο αποτέλεσμα.

Και στις 2 επιλογές θα παίξει η τηλεφωνία από το Speedport, ενώ το εσωτερικό σου δίκτυο θα λειτουργεί από το 9980. Ουσιαστικά συνδέεις στην τηλεφωνική γραμμή αυτό που έχει καλύτερο και σταθερότερο συγχρονισμό. Τα δοκιμάζεις και αποφασίζεις.

Οκ σε ευχαριστω πολυ. Μεχρι στιγμης το ΤP-Link μου δουλευει αψογα συν του οτι εχει και καλυτερο WI-FI signal. Anyway θα το δοκιμασω και θα επανλεθω με τυχον αποριες που σιγουρα θα προκυψουν μιας και δεν εχω ασχοληθει ξανα με αυτο το κομματι.

Δημοσ.

Δες τις οδηγίες. Αφορούν ίδια περίπτωση με την δικιά σου.

Αφήνεις στην γραμμή το 9980 και ρυθμίζεις κατάλληλα το Speedport. Τέλος τα συνδέεις μεταξύ τους.

Καλησπερα και παλι. Ακολουθησα τον οδηγο που μου εδειξες και ολα δουλευουν μια χαρα. Ενα προβλημα που έχω ειναι οτι δεν μπορω να μπω στο interface του speedport. Εχω απενεργοποιησει το firewall του αλλα δεν ξερω πως να του ορισω ip. Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη. Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Πρέπει να επιτρέψεις την πρόσβαση από την WAN θύρα, που κανονικά απαγορεύεται.

To κάνεις όπως η εικόνα και αλλάζεις μόνο αν θέλεις το όνομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...