toyotats Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 καλησπερα παιδια. Προσπαθω να κανω στο laptop toshiba format αλλα δεν μπορω. εχω τα windows 7 σπασμενα σε ενα dvd και μολις τα βαζω στο laptop και δεν μπουταρει καν απο το cd. Ενοειτε οτι εχω ρυθμιση απο το bios να μπουταρι απο το cd rom. Με το συγκεκριμενο dvd εχω κανει παρα πολλες φορες format και δεν φταιει αυτο. Τι λετε παιδια τι μπορω να κανω?
micos000 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 καλησπερα παιδια. Προσπαθω να κανω στο laptop toshiba format αλλα δεν μπορω. εχω τα windows 7 σπασμενα σε ενα dvd και μολις τα βαζω στο laptop και δεν μπουταρει καν απο το cd. Ενοειτε οτι εχω ρυθμιση απο το bios να μπουταρι απο το cd rom. Με το συγκεκριμενο dvd εχω κανει παρα πολλες φορες format και δεν φταιει αυτο. Τι λετε παιδια τι μπορω να κανω? Fixed... Τώρα μπορούμε να το συζητήσουμε. Το λάπτοπ είχε άλλο λειτουργικό ή είναι καινούργιο χωρίς λειτουργικό; Μήπως πρέπει να πατήσεις κάποιο f πλήκτρο που μπορεί να το γράφει στην αρχική οθόνη για bbs;
toyotats Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Fixed... Τώρα μπορούμε να το συζητήσουμε. Το λάπτοπ είχε άλλο λειτουργικό ή είναι καινούργιο χωρίς λειτουργικό; Μήπως πρέπει να πατήσεις κάποιο f πλήκτρο που μπορεί να το γράφει στην αρχική οθόνη για bbs; οχι δεν ειναι καινουργιο. φοραει γνησια windows 8 και επειδη κολαι παρα πολυ θελω να το κανω format! Ειναι της αδερφης μου και δεν ξερει που εχει βαλει το cd με τα windows 8 . εχω μπερδευτει και δεν ξερω τη να κανω! δεν θα επρεπε να μου βγαλει μυνημα αν θελω να μπουταρι απο το cd για να πρωχορησω σε format? απο οτι καταλαβα αυτα τα toshiba ειναι ψιλο μπερδεμα ! στο bios με F2 μπηκε και οχι με del.
isay Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 οχι δεν ειναι καινουργιο. φοραει γνησια windows 8 και επειδη κολαι παρα πολυ θελω να το κανω format! Ειναι της αδερφης μου και δεν ξερει που εχει βαλει το cd με τα windows 8 . εχω μπερδευτει και δεν ξερω τη να κανω! δεν θα επρεπε να μου βγαλει μυνημα αν θελω να μπουταρι απο το cd για να πρωχορησω σε format? απο οτι καταλαβα αυτα τα toshiba ειναι ψιλο μπερδεμα ! στο bios με F2 μπηκε και οχι με del. Δεν εχει cd με windows 8 γιατί απλά δεν ερχονται πλεον με cd (εδω και χρόνια) ΠΡΙΝ ρίξεις τη μπομπα με τα 7, θα σου προτεινα να φτιάξεις τα recovery dvd των 8 (καλου κακου) 1
toyotats Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δεν εχει cd με windows 8 γιατί απλά δεν ερχονται πλεον με cd (εδω και χρόνια) ΠΡΙΝ ρίξεις τη μπομπα με τα 7, θα σου προτεινα να φτιάξεις τα recovery dvd των 8 (καλου κακου) α δεν το ηξερα αυτο. και πως κανω recovery? και αν θελω να κανω format πως θα κανω?
isay Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Ολα τα παρακάτω αν ήδη δεν εχεις βάλει τα windows 7 (και ειδικά αν πειραξες τα partitions) α δεν το ηξερα αυτο. και πως κανω recovery? Αν ρίξεις μια ματιά στο manual θα το βρεις. Ειναι πρόγραμμα της ίδιας της εταιρείας. και αν θελω να κανω format πως θα κανω? Καταρχήν μπορεις να κάνεις επανεγκατάσταση χωρίς να χρειαζεσαι καθολου τα recovery dvds, απλά κανοντας boot απο το δίσκο. Φέρνεις τα windows στην κατάσταση που ήταν όταν πρωτοξεκίνησε ο υπολογιστής. Τα dvds τα χρειαζεσαι μονο αν ο δίσκος εχει πεθάνει. Καθαρή εγκατάσταση κάνω μονο αν το μηχανημα εχει μπολικο bloatware απο τη μάνα του (συνηθες σε κάποιες εταιρείες) ή αν θεώ να αλλαξω τελειως το λειτουργικό. Στη θεση σου θα εξέταζα γιατί κολλά ο υπολογιστής και μετα θα αποφασιζα τι πρεπει να κανω. Η επανεγκατάσταση windows δεν ειναι λύση για κάθε προβλημα. Π.χ κοιταξες την υγεία του δίσκου; Μήπως εχει μικρό επεξεργαστή; κλπ κλπ 1
micos000 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Πες μας το μοντέλο του λάπτοπ να δούμε πως κάνει recovery γιατί, όπως είπε κι ο isay, αν ήταν αγορασμένο με 8άρια τότε έχει μέσα και το recovery. Στο λινκ έχει οδηγίες πως να κάνεις factory restore μέσα από τα 8άρια. Είναι από την asus αλλά δεν έχει σημασία. Εννοείται ότι θα πρέπει πρώτα να πάρεις backup γιατί θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα και θα μπουν τα 8άρια από την αρχή. Επίσης να δούμε και τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ. Όσο για τον δίσκο, έλεγξε τον με το hd sentinel (την trial έκδοση, είναι αρκετή). Πρέπει η υγεία να είναι 100%. Οτιδήποτε κάτω από το 100% δεν είναι καλό για τον δίσκο. Αν είναι εντάξει ο δίσκο αλλά έχει κάτω από 4gb ram και ο επεξεργαστής είναι τίποτα celeron σε χαμηλό χρονισμό τότε είναι λογικό να κολλάει. Κάνε έναν έλεγχο και με το malwarebytes. Αν έχει αυθεντικά 8άρια και τελικά πας σε format, μια καλή λύση είναι να βάλεις τα 10άρια απευθείας, καθώς θα αναγνωρίσουν το κλειδί των 8 και θα ενεργοποιηθούν αυτόματα. Μπορείς να κατεβάσεις το iso από την ms με το ΕΡΓΑΛΕΙΟ και να το κάψεις σε dvd. Στην αρχή θα σε ρωτήσει τι θέλεις να κάνεις, επέλεξε δημιουργία μέσων... Μετά θα σου ζητήσει να επιλέξεις την έκδοση. Θα ορίσει από μόνο του την κατάλληλη, φρόντισε να είναι η 64bit Ελληνική έκδοση. Στη συνέχεια επιλέγεις το μέσον, επέλεξε iso και δώσε που να το αποθηκεύσει. Μπορείς να επιλέξεις εδώ να στο μεταφέρει σε usb, δεν υπάρχει λόγος όμως καθώς μπορείς να το κάνεις στο τέλος και να σου μείνει και το iso. Περίμενε μέχρι να κατέβει (4gb) Μπορείς να μεταφέρεις την εγκατάσταση σε usb (η 1703 θέλει πάνω από 4gb usb) με το rufus ή το win32diskimager ή να το κάψεις σε dvd. Προτείνω σε usb γιατί μπορεί να έχει πρόβλημα το dvd-rom και να μη διαβάζει σωστά τα δισκάκια, γι αυτό και δεν σου μπουτάρει από dvd.
ss13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Αφού κάνεις ό,τι είπαν τα παιδιά πριν , τρέξε κι αυτό https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx https://www.howtogeek.com/school/sysinternals-pro/lesson6/all/ απενεργοποίησε ό,τι τρέχει στην εκκίνηση , κάνε έναν έλεγχο στις μνήμες http://www.insomnia.gr/topic/642159-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-ram-test/ μοντέλο laptop όπως σου είπε ο micos000 , επίσης στην αναφορά του hdd sentinel πάνω αριστερά σου λέει το μοντέλο του δίσκου σου , για πες μας ποιος είναι
toyotats Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 το μοντελο ειναι αυτο https://www.cnet.com/products/toshiba-satellite-c55-a5300-15-6-celeron-1037u-4-gb-ram-500-gb-hdd-us/specs/ μπηκα και το εβαλα να κανει factory restore με full clean , και περιμενω. το autorun αυτο τι ακριβως κανει?
micos000 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 το autorun αυτο τι ακριβως κανει? Τώρα... τίποτα. Ήταν να το βάλεις πριν το restore για να δεις τι τρέχει στην εκκίνηση. EDIT: σε συνέχεια των παραπάνω και γιατί κολλάει το λάπτοπ. Intel Celeron 1037U @ 1.8 GHz :-D
toyotats Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 μπορει να εχει Intel Celeron 1037U @ 1.8 GHz αλλα δεν δικαιολογητε το κολημα που εκανε. Για να σου εξηγησω για να μπω μονο στις ρυθμισεις του recovery εφαγα 20 λεπτα!
ss13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Πόσα χρήματα έχεις για αναβάθμιση ; Αν δεν μπει κανένας δίσκος της προκοπής επάνω μην περιμένεις να τρέχει καλύτερα , έτρεξες το hdd sentinel ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα