Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι ένα νέο μέλος σε αυτή την σελίδα και θα ήθελα να σας καλησπερίσω όλους! Αυτή την στιγμή έχω VDSL 30 στον ΟΤΕ αλλά από τότε που έγινε Cosmote πληρώνουμε πάααρα πολλά λεφτά. Το πακέτο είναι VDSL 30 με ΟΤΕ TV και δίνουμε 90 τον μήνα. Όσες φορές τους ρώτησα αν γίνεται να ανέβω σε 50άρα μου λένε πως δεν είναι διαθέσιμο. Σκέφτομαι να πάω στην Forthnet και να βάλω το Nova Triple Play με 29,90 και με άλλα 10 το VDSL 50. Άρα 39,90 σύνολο. (Είναι το Nova Family Pack)
Πιστεύω συμφέρει σε σχέση με αυτά που δίνω τώρα. Θα ήθελα να μου προτείνετε καμοιά ιδέα ή να πείτε τις εμπειρίες σας και την γνώμη σας. 

Υ.Γ. Θέλω VDSL για Gaming και Streaming στο Twitch.
Υ.Γ. 2 Θα παραθέσω και κάποιες πληροφορίες που εσείς θα καταλάβετε καλύτερα ;)

Υ.Γ. 3 Κάπου είδα ότι απέχω 780 μέτρα, δυστυχώς δεν θυμάμαι που το είχα δει.

Υ.Γ. 4 Μια φορά που έιχα φέρει ένα τεχνικό για να δεί την ταχύτητα μου είπε ότι η γραμμή δίνει 30 ακριβώς και εντυπωσιάστηκε για κάποιο λόγο αλλά όταν κάνω το Speedtest της Ookla μου δείχνει max - 23

Ελπίζω να μην σας κούρασα και ευχαριστώ για τον χρόνο σας !

Καλή συνέχεια ! 

post-442089-0-95518700-1493151866_thumb.jpg

post-442089-0-31448800-1493151872_thumb.jpg

post-442089-0-06903400-1493151876_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν είναι για το οικονομικό το θέμα το καταλαβαίνω, αλλά γενικά μην περιμένεις να βελτιωθεί η γραμμή σου φεύγοντας από τον ΟΤΕ.

Αν στον ΟΤΕ σου λένε ότι δεν γίνεται να έχεις 50άρα, το πιο πιθανό είναι να μην σου δίνουν ούτε στη Forthnet.
Επίσης μην βλέπεις τι λέει το Speedtest. Την ταχύτητα που συγχρονίζεις στο ρούτερ να κοιτάς.

Με βάση το attenuation σου θα έλεγα ότι είσαι εντάξει από άποψη ταχύτητας.
Γενικά δεν θα περίμενα βελτίωση αλλάζοντας πάροχο, περισσότερο σαν ρίσκο θα το έβλεπα. Βέβαια η τιμή του λογαριασμού είναι αρκετά τσιμπημένη οπότε λογικό να θες κάτι φθηνότερο.

Παίζει ρόλο και σε ποια περιοχή είσαι. Πολλοί πάροχοι έχουν τα θέματα τους σε συγκεκριμένες περιοχές. Το καλύτερο που πρέπει να κάνεις κατά την άποψη μου αν θες οπωσδήποτε να αλλάξεις είναι να κάνεις μία βόλτα στα φόρουμ να δεις αν αναφέρονται προβλήματα για την περιοχή σου για τους διάφορουν παρόχους, αν υπάρχουν γείτονες που έχουν VDSL σε άλλες εταιρίες,με πόσο συγχρονίζουν κτλ. Καλή έρευνα δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μη σου δίνει ο ΟΤΕ 50άρα σημαίνει ότι είτε δεν υπάρχει καμπίνα VDSL στην περιοχή σου (το πιθανότερο) ή δεν υπάρχει ελεύθερο ζεύγος στην κοντινότερη καμπίνα σου ή παίρνεις από ΑΚ και ξεπερνάς την καλωδιακή απόσταση για 50Mbps. Σε κάθε περίπτωση, και ειδικά αν δεν έχεις νέα καμπίνα κι οπτικές στη γειτονιά σου μην περιμένεις κάτι καλύτερο. Και στη Forthnet να πας και 50άρι να βάλεις το πιθανότερο είναι να πιάνεις πανομοιότυπες ταχύτητες με αυτές από το 30άρι του ΟΤΕ.

Επειδή βλέπω παρά πολλά σφάλματα στη γραμμή θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να ελέγξεις την εσωτερική σου καλωδίωση με βάση τον οδηγό της Cyta για VDSL καλωδιώσεις. Θα δεις μεγάλη έως πολύ μεγάλη διαφορά στην ποιότητα - καθαρότητα της τηλεφωνίας και στον συγχρονισμό συν το ότι θα είσαι futureproof για το μέλλον που μπορεί να έχεις Vectoring μέσω καμπίνας (100/50). Να γνωρίζεις γενικά ότι οι VDSL συνδέσεις είναι ΠΟΛΥ ευαίσθητες στον "θόρυβο" και στις κακές καλωδιώσεις.

Δημοσ.

Τα σφάλματα τα παρατήρησα κι εγώ, όμως το uptime του είναι 24 ημέρες. Μήπως είναι εντάξει για τόσο χρόνο?

Δημοσ.

Τα σφάλματα τα παρατήρησα κι εγώ, όμως το uptime του είναι 24 ημέρες. Μήπως είναι εντάξει για τόσο χρόνο?

Είναι FEC σφάλματα, δηλαδή μη διορθώσιμα από το modem και είναι πολλά. Με 30 ημέρες uptime έχω 42 CRC και μόλις 3 FEC.

• Like 1
Δημοσ.

Οντως τα σφαλματα ειναι αρκετουτσικα.

Μπορει και να μη φταιει η καλωδιωση του.Σε μενα ειχε θεμα η καμπινα και εψαχνα τη καλωδιωση μου ολη.Και υποτιθεται το διορθωσαν αλλα ακομα εχω σφαλματα(οχι πολλα μεν).Τουλαχιστον δε τρωω dc.

Το κοστος δε θα ναι 39,9,μπαινει και φορος μεσα και βγαινει καπου 41,5.

Το ιδιο ακριβως πακετο εχω.

Τωρα δε ξερω εαν σε νεους συνδρομητες το κανουν γαργαρα και το βαζουν μεσα στο παγιο και μονο στους παλιους το βαλανε εξτρα.

• Like 1
Δημοσ.

Γεία σας και πάλι, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Όταν ενοείτε προβλήματα τί ακριβώς σημαίνει αυτό ; Η καλωδίοση είναι απλή από την γραμμή του τοίχου, σε split που το ένα καλώδιο πάει στο τηλέφωνο και το άλλο στο modem/router και από εκεί σε hub και μετά στο pc και στις υπόλoιπες συσκευές.

Ο λογαριασμός είναι 39,90 + 5% στην τηλεφωνία και +10% στην Nova αν θυμάμαι καλά από εχθές που τα τσέκαρα. Οπότε βγαίνει 15 ευρώ + 5% -->  15,75 ευρώ + 14,90 + 10% --> 16,39. Άρα σύνολο 32,14 + 10 ευρώ για VDSL 50, βγαίνει στα 42,14. Θα δείξει σε λίγες μέρες που θα γίνει η αλλαγή. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους ;)

Δημοσ.

Τα σφάλματα που έχει η γραμμή σου υποδεικνύουν ότι δεν είναι στα "καλά" της για να το πω απλά. Και αυτό μπορεί να επηρεάζει τόσο τον συγχρονισμό όσο και τη σταθερότητά της.

Δημοσ.

Τα σφάλματα που έχει η γραμμή σου υποδεικνύουν ότι δεν είναι στα "καλά" της για να το πω απλά. Και αυτό μπορεί να επηρεάζει τόσο τον συγχρονισμό όσο και τη σταθερότητά της.

τα σφαλματα που εχει η γραμμη του τα εχει μετα απο 25 μερες uptime, μην τρελαθουμε μια χαρα ειναι !

Δημοσ.

Πάντως του μόντεμ/ρούτερ δεν κλείνει με κάποιο τρόπο, οπότε μένει πάντα ανοιχτό. Κάποιες φορές το αποσυνδέω από το ρεύμα όταν δεν λειτουργεί σωστά. πχ 1 φορά στο δίμηνο - τρίμηνο. Γενικά μήπως πρέπει να το κλείνω το βράδυ ? 

Δημοσ.

τα σφαλματα που εχει η γραμμη του τα εχει μετα απο 25 μερες uptime, μην τρελαθουμε μια χαρα ειναι !

Είναι πολλά τα FEC, και δείχνουν υπολογίσιμη βλάβη στη γραμμή, γιατί είναι τα μη επιλύσιμα σφάλματα.

Σε μία πολύ καλή έως άψογη γραμμή τα FEC στο ίδιο uptime είναι γύρω στα 50 με 100. Ακόμη και σε fastpath.

Δημοσ.

Είναι πολλά τα FEC, και δείχνουν υπολογίσιμη βλάβη στη γραμμή, γιατί είναι τα μη επιλύσιμα σφάλματα.

Σε μία πολύ καλή έως άψογη γραμμή τα FEC στο ίδιο uptime είναι γύρω στα 50 με 100. Ακόμη και σε fastpath.

πες μου που εχεις δει τετοια γραμμη να μετακομισω και εγω εκει

fyi Link.png Site: crcfec & hec

Δημοσ.

πες μου που εχεις δει τετοια γραμμη να μετακομισω και εγω εκει

fyi Link.png Site: crcfec & hec

Αν προσέξεις τη γραμμή σου σε όλα και σου τύχει και "καλό" ζεύγος από το KV τότε είναι απολύτως πιθανό. Η γραμμή του rafa1919 αν θυμάμαι καλά ήταν τέτοιας απόδοσης.

Βέβαια ο φίλος είχε ρίξει δουλειά και μεράκι πάνω της.

Δημοσ.

Γενικά μήπως πρέπει να το κλείνω το βράδυ ?

δεν θα στο πρότεινα γιατί θα σπάσουν τα νεύρα σου με το Router που κάνει τουλάχιστον 5 λεπτά να συγχρονίσει. Φαντάζεσαι να περνάς αυτό κάθε μέρα; :P
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φανταστικές καλημέρες σε όλους !

Είπα να γράψω μια ενημέρωση στο θέμα μιας και πλέον έχω ήδη για μία μέρα Forthnet. Μετά από 3 μέρες τις αίτησης, ήρθαν οι άνθρωποι από την Forthnet με το modem και τον αποκωδικοποιητή με το πιάτο. Nova είχα από εκείνη την στιγμή. Η γραμμή άλλαξε στις 8 το πρωί.

Στην αρχή είδα Download 16 Upload 1 και λέω "Oh Shit !  :-D " Πήρα τηλέφωνο Τ.Υ. Μου είπαν σε 3-4 ώρες όλα θα είναι κομπλέ, τους λέω οκε.

Η ταχύτητα είναι μια χαρά προς το παρόν 31 D 3 U, οπότε είμαι ικανοποιημένος. Το modem είναι το technicolor TD5336 για όποιον ενδιαφέρεται.

Αυτά για την αλλαγή. Να έχετε μια ωραία μέρα !

Υ.Γ. Την επόμενη μέρα μετά από την μέρα που ήρθε ο εξοπλισμός, με πήραν από την Cosmote ντάξη η τύπισα και την δεν είπε για να μου αλλάξη την γνώμη, μέχρι και επιθετική έγινε προς τις άλλες εταιρίες. Τρελό γέλιο είχα ρίξει...

post-442089-0-87284800-1494315074_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...