GTI890 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Καλησπερα κανω για διπλωμα απεριοριστων αυτη την περιοδο και μεχρι το καλοκαιρι θελω να αγορασω μηχανη...η χρηση της θα ειναι κατα 95% στην πολη και 5% κανενα κοντινο ταξιδακι. Η λογικη θα ελεγε αφου το θελω για πολη να δω κατι σε σκουτερ ομως μαρεσουν οι μηχανες και λεω να παω σε μηχανη. εχω δει λιγο απο κοντα τις: honda cb500 F , yamaha Mt 03 και μου φανηκαν αρκετα ωραιες(λιγο πιο πολυ η honda). βεβαια ειμαι 1.88 υψος και βαρος 110 κιλα οποτε αρκετα μεγαλοσωμος και καποιοι μου λενε οτι καλυτερα να δω την cb500 X. μαρεσει πιο πολυ βεβαια οπτικα η F. ποια θεωρειται καλυτερη επιλογη cb500 F ή yamaha mt 03? για χρηση στην πολη θα με κουρασουν λετε?
Kyriakos131211 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Καλησπέρα φίλε . Κοίταξε και το honda hornet 600cc ή το suzuki Gsr600.
Ablaoublas_542 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Οχι γυμνα ειναι και τα 2 γιατι να σε κουρασουν. Δινεις εως καποιο ποσο η γενικα ρωτας?
GTI890 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Οχι γυμνα ειναι και τα 2 γιατι να σε κουρασουν. Δινεις εως καποιο ποσο η γενικα ρωτας? εννοω απο θεμα υψους και βαρους (1.88 και 110 κιλα) γιατι καποιοι λενε οτι τα γυμνα τους μεγαλοσομους τους κουραζουν αργα ή γρηγορα αν και παιζει να μην ισχυει, απλα οτι ακουω λεω...γιαυτο ρωταω κιολας. γιατι μου λεγανε να δω σε στυλ του cb 500X αντι του γυμνου (επειδη ειναι πιο ψηλο καπως το τιμονι και η θεση του). σαν εμφανιση οπως ειπα μαρεσουν τα γυμνα που ειπα παραπανω. δινω ως τα λεφτα που παιζουν αυτα, δηλαδη απο 5000 μεχρι 6500-7000 max (οχι παραπανω)... οχι τωρα αλλά μετα το καλοκαιρι υπολογιζω που θα μαζεψω και λεφτα. πιο κατω δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο νομιζω... Για καινουριο μιλαω μιας και μεταχειρισμενα τα φοβαμαι καθως δεν ξερω απο μηχανες καθολου και δεν θα εχω γνωση του τι παιρνω και σε τι κατασταση Καλησπέρα φίλε . Κοίταξε και το honda hornet 600cc ή το suzuki Gsr600. καλο και πανεμορφο φενεται και το hornet, αλλά 102 αλογα για πρωτη μηχανη μου φενονται αρκετα. θα παρω μεν διπλωμα απεριοριστων αλλα θα ειναι η πρωτη μηχανη που θα καβαλησω...102 αλογα για πρωτη ισως ειναι αρκετα
Ablaoublas_542 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Εε ναι κατανοητο αυτο αλλα δεν εχεις φιλο που να οδηγαει η εστω φιλο φιλου να το τσεκαρει αυτος το μεταχειρο? Πρωτη μηχανη καινουργια ειναι ..καπως. Τεσπα δες το duke 390 για μενα τοπ αλλα και τα 2 που λες ειναι καλες επιλογες. Τουλαχιστον εχεις γκαραζ/πιλοτη να την κλεινεις?
GTI890 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Εε ναι κατανοητο αυτο αλλα δεν εχεις φιλο που να οδηγαει η εστω φιλο φιλου να το τσεκαρει αυτος το μεταχειρο? Πρωτη μηχανη καινουργια ειναι ..καπως. Τεσπα δες το duke 390 για μενα τοπ αλλα και τα 2 που λες ειναι καλες επιλογες. Τουλαχιστον εχεις γκαραζ/πιλοτη να την κλεινεις? για μεταχειρισμενο δεν εχω καποιον που να ειναι γνωστης στο θεμα, οσοι ξερω ειναι αρχαριοι. το duke 390 δεν μαρεσει σε σχεση με τα αλλα, ασε που μου φενεται και πιο μικρο οταν ανεβαινω πανω. εχω γκαραζ ναι... υ.γ θεωρεις οτι με ενα παπι για λιγο καιρο θα με βοηθουσε να εξοικοιωθω ή δεν χρειαζεται και να παω με τη μια στη μηχανη?εχω ακουσει οτι ειναι μια χαρα αυτες για αρχαριους, αλλά θελω και γνωμες γιαυτο ρωταω
Ablaoublas_542 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 για μεταχειρισμενο δεν εχω καποιον που να ειναι γνωστης στο θεμα, οσοι ξερω ειναι αρχαριοι. το duke 390 δεν μαρεσει σε σχεση με τα αλλα, ασε που μου φενεται και πιο μικρο οταν ανεβαινω πανω. εχω γκαραζ ναι...υ.γ θεωρεις οτι με ενα παπι για λιγο καιρο θα με βοηθουσε να εξοικοιωθω ή δεν χρειαζεται και να παω με τη μια στη μηχανη?εχω ακουσει οτι ειναι μια χαρα αυτες για αρχαριους, αλλά θελω και γνωμες γιαυτο ρωταωΣτα μαθηματα απο παπι δεν σε ξεκινησε? Εσυ οτι νομιζεις σ αυτο το θεμα εχω δει τυπο να ανεβαινει πρωτη φορα σε μηχανη σε 600 fazer λες και ηταν ποδηλατο Μια μηχανη την λενε καλη για αρχαριο οταν δεν ειναι σκοτωστρα στριβει ευκολα εχει καλα φρενα ειναι αξιοπιστη κλπ. αλλα ο αρχαριος δεν ειναι καλος για την μηχανη, τουτεστην κατα πασα πιθανοτητα θα σου πεσει αργα η γρηγορα. Εισαι οκ με το να παρεις καινουργια και να υποβαθμισεις την αξια της με πτωσεις/σπασμενα πλαστικα και να εχεις το αγχος της κλοπης οταν την κατεβαζεις κεντρο? Αυτο εννοουσα οχι κατι αλλο
GTI890 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Στα μαθηματα απο παπι δεν σε ξεκινησε? Εσυ οτι νομιζεις σ αυτο το θεμα εχω δει τυπο να ανεβαινει πρωτη φορα σε μηχανη σε 600 fazer λες και ηταν ποδηλατο Μια μηχανη την λενε καλη για αρχαριο οταν δεν ειναι σκοτωστρα στριβει ευκολα εχει καλα φρενα ειναι αξιοπιστη κλπ. αλλα ο αρχαριος δεν ειναι καλος για την μηχανη, τουτεστην κατα πασα πιθανοτητα θα σου πεσει αργα η γρηγορα. Εισαι οκ με το να παρεις καινουργια και να υποβαθμισεις την αξια της με πτωσεις/σπασμενα πλαστικα και να εχεις το αγχος της κλοπης οταν την κατεβαζεις κεντρο? Αυτο εννοουσα οχι κατι αλλο οχι δεν με ξεκινησε με παπι...συμφωνο λιγο πολυ αλλά θα δειξει μεχρι να την παρω...οπως ειπα ομως μεταχειρισμενη δεν ξερω τι θα εχει και τι θα ειναι πραγματικα..τελος παντων αυτο ειναι άλλο θεμα. τωρα οσον αφορα αυτο με το κεντρο ισχυει, αλλά το ιδιο θα με φοβιζε πιστευω ακομα και ενα σκουτερ με 3000 να ειχα.... εχω ακουσει και για gps tracker και τετοια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα τελειως...τελος παντων θα δειξει μεχρι να ερθει η ωρα της τελικης αποφασης. υ.γ κατι σχετικα με τις παραπανω μηχανες, γενικα η mt03 με την cb 500f τι ακριβως διαφορες εχουν?
Ablaoublas_542 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Τα κυβικα και το κινητηρα, το cbf εχει και μεγαλυτερα φρενα και δυνατοτερο κινητηρα. Αλλα συγκρινεις μηχανακι 500 κυβικα με 300, λογικο. 5 αλογα διαφορα εχουν, δεν προκειται να την κατσλαβεις μεσ στην πολη. Προτιμησε το cbf χτυπαει λιγοτερο στο ματι και εχει και πιο φτηνα ανταλλακτικα.
elvisjedi Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 εγω θα σου προτεινα να ξανακοιταξεις την cb500x ειναι πιο στημενη για τον σωματοτυπο σου, πιο ανετη σελα κτλ. το καλυτερο βασικα ειναι να πας να τις δεις απο κοντα, να κατσεις να δεις σε ποια κουμπωνεις καλυτερα
aristos12 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 εγω θα σου προτεινα να ξανακοιταξεις την cb500x ειναι πιο στημενη για τον σωματοτυπο σου, πιο ανετη σελα κτλ. το καλυτερο βασικα ειναι να πας να τις δεις απο κοντα, να κατσεις να δεις σε ποια κουμπωνει εγω θα σου προτεινα να ξανακοιταξεις την cb500x ειναι πιο στημενη για τον σωματοτυπο σου, πιο ανετη σελα κτλ. το καλυτερο βασικα ειναι να πας να τις δεις απο κοντα, να κατσεις να δεις σε ποια κουμπωνεις καλυτερα γνωστός μου αγόρασε τό cb500x καινούργιο τού εβγαλε πρόβλημα τό σασμάν μετά από 3.000χλμ ,πολύ δύσκολες οι αλλαγές ταχυτήτων , τό πήγε στη χόντα 5-6 φορές τού αλλαζαν λάδια (μάρκες-ρυθμίσεις κλπ τίποτα ) διαβάζει σέ forum moto ελληνικά κ ξένα , οτι ειχαν - εχουν κ πολλοί αλλοι τό ιδιο πρόβλημα ,τελικά τό αντάλλαξε σε μαγαζί μέ τό yamaha mt 7 κ εδώ κ 1 χρόνο ολα αψογα
GTI890 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 καλα μπορει να ετυχε αυτο. λογικα το ιδιο ειναι και το cb500f αφου θεωρειτικα η ιδια μηχανη ειναι. ξερω εναν τυπο εδω στη γειτονια που το εχει και δεν του εχει παθει τιποτα 2 χρονια...ειναι λιγο σχετικα αυτα... βεβαια με κοβω να πηγαινω προς το cb500f που ειπα αρχικα. αλλα θα ξαναπαω απο κοντα να τα δω οταν ερθει η ωρα εκεινη. (στο f μια χαρα κουμπωνα παντως παροτι μεγαλωσομος) τωρα δεν ξερω αν στη χρηση για καποια ωρα θα με κουραζε που λενε καποιοι... Τα κυβικα και το κινητηρα, το cbf εχει και μεγαλυτερα φρενα και δυνατοτερο κινητηρα. Αλλα συγκρινεις μηχανακι 500 κυβικα με 300, λογικο. 5 αλογα διαφορα εχουν, δεν προκειται να την κατσλαβεις μεσ στην πολη. Προτιμησε το cbf χτυπαει λιγοτερο στο ματι και εχει και πιο φτηνα ανταλλακτικα. το συγκρινω με την εννοια οτι ειναι περιπου το ιδιο και στα αλογα σχεδον το ιδιο και εχει και διαφορα στην τιμη ενα χιλιαρικο κατω το mt νομιζω...βεβεια θελω να τα ξαναδω απο κοντα γιατι το honda θυμαμαι μου ειχε αρεσει πιο πολυ απο ολα οταν το ειχα πρωτο δει
Ablaoublas_542 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Ε δεν ειναι μονο τα αλογα αμα τα κανεις test drive θα καταλαβεις. Το mt για να βγαζει αυτα τα αλογα ειναι πιο πολστροφο που σημαινει περισσοτερο θορυβο και δονησεις σε αντιστοιχια με το cbf. Το cbf εχει περισσοτερη ροπη ας πουμε. Το 1 χιλιαρικο σε διαστημα 5 χρονων θα αποσβεστει με τη διαφορα στα ανταλλακτικα και στα service
GTI890 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Ε δεν ειναι μονο τα αλογα αμα τα κανεις test drive θα καταλαβεις. Το mt για να βγαζει αυτα τα αλογα ειναι πιο πολστροφο που σημαινει περισσοτερο θορυβο και δονησεις σε αντιστοιχια με το cbf. Το cbf εχει περισσοτερη ροπη ας πουμε. Το 1 χιλιαρικο σε διαστημα 5 χρονων θα αποσβεστει με τη διαφορα στα ανταλλακτικα και στα service ναι μαλλον για cb με κοβω... θα ηθελα να τα κανω ενα test ride πριν κανω αγορα...σε αντιπροσωπιες δινουν? εχω ακουσει οτι πολλοι δεν αφηνουν να κανεις τεστ
Ablaoublas_542 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 ναι μαλλον για cb με κοβω... θα ηθελα να τα κανω ενα test ride πριν κανω αγορα...σε αντιπροσωπιες δινουν? εχω ακουσει οτι πολλοι δεν αφηνουν να κανεις τεστ Οτι και να σου πω ψεμματα θα ναι στο χερι του εμπορου ειναι αναλογα με τα κεφια του και το ποσο πουλαει/ποσο εχει αναγκει να πουλησει. Πας και βλεπεις. Ξανασκεψου το για το duke 390 παντως, τωρα αν σου ειναι μικρο τι να κανεις(εμενα η cbf500 επειδη εχω ανεβει μου ειναι μεγαλη καλοταξιδο οτι και να παρεις και παντα κρανος/μπουφαν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα