geogr13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Καλημερα παιδια!!! Θα ηθελα να παρακαλεσω οποιον φιλο εχει καποιον απλο και κατανοητο οδηγο ρυθμισεων ή ρυθμισεις ετοιμες για το συγκεκριμενο modem - router να κανει ενα κοπο να μου τα δωσει ετσι ωστε να μπορεσω να εκμεταλευτω τις δυνατοτητες του.. Μονο το λαγιαριασμο μου της forthnet καταφερα να βαλω αλλα και να αλλαξω ονομα και να βαλω κωδικο στο wifi.. Ολα τα αλλα που ειναι και πολλα τρομαρα τους ειναι κινεζικα για μενα μιας και τα αγγλικα μου ειναι ανυπαρκτα..
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Καλημέρα, Το quick setup θα ακολουθησεις και ειναι απλο , τα βασικα στοιχεια της συνδεσης σου username και κωδικο απο το παροχο σου και το κωδικο που θελεις για το ασυρματο δικτυο, δε χρειαζεσαι τιποτα αλλο. Διαφορετικα γραψε τι θελεις να πετυχεις και δε μπορεις και να σε βοηθησουμε..
geogr13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 15 καρτελες που η καθε μια καρτελα εχει απο 20 σειρες με ρυθμισεις τις αφηνω στις stock τιμες?? Αυτα που αναφερεις οπως εγραψα πριν τα εκανα.. Το quick setup ΜΟΝΟ τα απολυτως απαραιτητα ρυθμιζει.. Εμενα με νοιαζει στο ethernet και στο wifi να παρω το maximum της αποδοσης και επειδη ειναι παρα πολλα γι αυτο και ζηταω καποιον αναλυτικο και πληρη οδηγο ρυθμισεων ή ετοιμες αποδοτικες ρυθμισεις να τις περασω.. Μ'αρεσει που αρκετοι απο δω μεσα προτεινουν στον κοσμο ακριβους και πολυπλοκους εξοπλισμους αλλα οταν τους ζητας βοηθεια να τον ρυθμισεις κανουν το κινεζο..
Xristaras12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 τι version είναι το archer; βλέπω έχει mediatek chipset το V1 ίσως ήταν λάθος επιλογή μιας και δεν ξέρουμε σε τι dslam chip βρίσκεσαι,υπάρχει πιθανότητα λόγω forthnet να είσαι σε alcatel που έχουν broadcom Οπότε έχεις χάσει απο ταχύτητα συγχρονισμού. Απο εκει και πέρα,στο ασύρματο θα κλείσεις το WMM αν δεις οτι υπάρχει καθυστέρηση στο ασύρματο. επίσης,αν δεν χρειάζεσαι τα 5GHz(αν δηλαδή δεν έχεις κάποια συσκευή που να το χρησιμοποιεί)το κλείνεις. Για την εύρεση καταλληλότερου καναλιού στο ασύρματο,κατεβάζεις απο εναν υπολογιστή με wifi το inssider και βλέπεις ποιο διαθέσιμο κανάλι υπάρχει η αν ειναι ολα κατειλημμένα αυτό που έχει την λιγότερη επικάλυψη. Σε αυτη την περίπτωση βάλε και το ευρος καναλιού στα 20MHz για καλύτερες επιδόσεις. 15 καρτελες που η καθε μια καρτελα εχει απο 20 σειρες με ρυθμισεις τις αφηνω στις stock τιμες?? ναι,εφόσον δεν ξέρεις τι κάνουν. Καλό θα ήταν να διαβάζουμε μερικά πράγματα προτού ασχοληθούμε με κάτι,ειδικά σε τέτοιες συσκευές που είναι πληρως παραμετροποιήσιμες. Απο εκει και πέρα,χρησιμοποιείς τόρρεντς; αν ναι θέλω να κάνεις μερικές δοκιμές μεσω wifi για να δω κατι στην συσκευή,Αν θες φυσικά. θα μπω και στον emulator του D2 να δω τι αλλες επιλογές έχει και θα ποστάρω αν υπάρχει κάτι.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Αναλυτικο οδηγο δεν νομιζω να βρεις... στο youtube εχει παρα πολλα για τις βασικες τους ρυθμισεις, οτι εχεις κανει μεχρι τωρα θα σου δωσει αυτα που προσφερει η συνδεση σου {η γραμμη σου } απο το παροχο, δε χανεις κατι εαν οντως δεν εχεις πειραξει κατι αλλο εισαι οκ, απο κει και περα εχει διαφορες ρυθμισεις/παραμετροποιησεις που δε νομιζω να σε αφορουν απο αυτα που γραφεις οποτε μην ανησυχεις. Για του λογου το αληθες κανε ενα speed test και συγκρινε την εκτιμηση με το προηγουμενο ρουτερ/μοντεμ που ειχες, δε θα δεις διαφορες λογικα μεγαλες, παρα στις ταυτοχρονα εξυπηρετησεις στις συσκευες που συνδεονται σε αυτο θα δεις πιθανον διαφορα.
geogr13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Πεσμενο το speedtest ισως και 4mbps σε σχεση με το thomson..
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Εννοειτε χωρις να απασχολεις κατι αλλο με τις ιδιες συνθηκες φανταζομαι , ακολουθησε και τις οδηγιες σου Xristara 12, και κατεβασε ενα αρχειο απο αυτο το Site: ftp που θα δεις τη πραγματικη ταχυτητα και γραφεις παλι.. εαν εχει πεδιο status βγαλε PrtScn/φωτο και ανεβασε τη ή γραψε τις τιμες και θα σε καθοδηγησει καποιος καταλληλα.
Xristaras12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Πεσμενο το speedtest ισως και 4mbps σε σχεση με το thomson.. αν ειχες το 585V7 είναι με broadcom. το V8 ειναι με infineon όπου εκεί λογικά ο mediatek του archer δεν θα είχε και τόσο μεγάλο θέμα.
geogr13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Η πρωτη σελιδα του status αυτη https://ibb.co/fqy5fk Η δευτερη αυτη https://ibb.co/cUv7t5
Xristaras12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 εγω σε άλλο κομμάτι απάντησα βασικά. ποιο thomson είχες και πόσο κλείδωνε εκείνο. με 12 line attenuation πάντως σημαίνει οτι χοντρικά εισαι διπλα στο Αστικό Κέντρο και θα έπρεπε να είχες πάνω απο 20Μbit. θεωρητικά πάντα. Για να δίνει 16 το archer,μάλλον είσαι σε alcatel Dslam (Broadcom δηλαδή)και είχες το thomson TG585 V7 που ειναι και εκεινο με broadcom chip και θα έπιανες καμια 20αρια Mbit. Αν ισχύουν τα παραπάνω, η αγορά του archer D2 είναι κακή γιατί έχασες σε ταχύτητα.
geogr13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Ipv4 δευτερη σελιδα https://ibb.co/iqqCRQ Ipv6 πρωτη σελιδα https://ibb.co/i7ySt5 Ιpv6 δευτερη σελιδα https://ibb.co/daQwmQ 5GHz https://ibb.co/hhd5fk
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 εγω σε άλλο κομμάτι απάντησα βασικά. ποιο thomson είχες και πόσο κλείδωνε εκείνο. με 12 line attenuation πάντως σημαίνει οτι χοντρικά εισαι διπλα στο Αστικό Κέντρο και θα έπρεπε να είχες πάνω απο 20Μbit. θεωρητικά πάντα. Για να δίνει 16 το archer,μάλλον είσαι σε alcatel Dslam (Broadcom δηλαδή)και είχες το thomson TG585 V7 που ειναι και εκεινο με broadcom chip και θα έπιανες καμια 20αρια Mbit. Αν ισχύουν τα παραπάνω, η αγορά του archer D2 είναι κακή γιατί έχασες σε ταχύτητα. Πως μπορεί να δει σε τι DSLAM είναι συνδεδεμένος?
geogr13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 εγω σε άλλο κομμάτι απάντησα βασικά. ποιο thomson είχες και πόσο κλείδωνε εκείνο. με 12 line attenuation πάντως σημαίνει οτι χοντρικά εισαι διπλα στο Αστικό Κέντρο και θα έπρεπε να είχες πάνω απο 20Μbit. θεωρητικά πάντα. Για να δίνει 16 το archer,μάλλον είσαι σε alcatel Dslam (Broadcom δηλαδή)και είχες το thomson TG585 V7 που ειναι και εκεινο με broadcom chip και θα έπιανες καμια 20αρια Mbit. Αν ισχύουν τα παραπάνω, η αγορά του archer D2 είναι κακή γιατί έχασες σε ταχύτητα. Thomson v8 εχω εγω σε άλλο κομμάτι απάντησα βασικά. ποιο thomson είχες και πόσο κλείδωνε εκείνο. με 12 line attenuation πάντως σημαίνει οτι χοντρικά εισαι διπλα στο Αστικό Κέντρο και θα έπρεπε να είχες πάνω απο 20Μbit. θεωρητικά πάντα. Για να δίνει 16 το archer,μάλλον είσαι σε alcatel Dslam (Broadcom δηλαδή)και είχες το thomson TG585 V7 που ειναι και εκεινο με broadcom chip και θα έπιανες καμια 20αρια Mbit. Αν ισχύουν τα παραπάνω, η αγορά του archer D2 είναι κακή γιατί έχασες σε ταχύτητα. Στο speedtest εχω χασει τα 4mbps που αναφερα.. Στο status οι ταχυτητες στα ιδια ειναι..
Xristaras12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Πως μπορεί να δει σε τι DSLAM είναι συνδεδεμένος? υπάρχουν μόντεμ που το γράφουν(πχ τα thomson το λενε στο Vendor(local/remote) σε αλλα μοντεμ γίνεται μέσω telnet και εντολών. σε άλλα απλά δεν γίνεται και μπορείς να μάθεις αν καλέσεις την εξυπηρέτηση πελατών του παρόχου σου και κάνεις την συγκεκριμένη ερώτηση.Απλά θα πρέπει να πέσει σε τσακάλι ώστε να έχει 5 γνώσεις παραπάνω και να σου πει,όσες φορές ήθελα να επιβεβαιώσω οτι ειμαι σε alcatel τα μαστόρια της forthnet μου ελεγαν οτι ειμαι σε siemems dslam δηλαδή Infineon κάρτα,κάτι που δεν ισχύει μιας και τα broadcom modems με κλειδώνουν κοντά 16500-17200 ενώ τα υπόλοιπα κάτω απο 15000(όπως και τώρα που έχω ξεμείνει με το technicolor TD5136V2 που έδινε η forthnet και ξέρω οτι φοράει Mediatek chip,πάνω απο 15200 δεν έχει πάει και αυτό δεν το κρατάει για πάνω απο 4-5 ώρες) Thomson v8 εχω Στο speedtest εχω χασει τα 4mbps που αναφερα.. Στο status οι ταχυτητες στα ιδια ειναι.. απ οτι βλέπω στο net,το V8 φοράει infineon chip οπότε δεν θα πρέπει να έχεις μεγάλη απόκλιση στην ταχύτητα. Οι μετρήσεις έγιναν ενσύρματα; επίσης για να ανεβάζεις εικόνες έχει και το φορουμ τέτοια λειτουργία,πατάς χρηση πληρους επεξεργαστή κειμένου,και θα δεις το εικονίδιο για το ανέβασμα εικόνων(στο λεω για να μην παιδεύεσαι)
geogr13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 υπάρχουν μόντεμ που το γράφουν(πχ τα thomson το λενε στο Vendor(local/remote) σε αλλα μοντεμ γίνεται μέσω telnet και εντολών. σε άλλα απλά δεν γίνεται και μπορείς να μάθεις αν καλέσεις την εξυπηρέτηση πελατών του παρόχου σου και κάνεις την συγκεκριμένη ερώτηση.Απλά θα πρέπει να πέσει σε τσακάλι ώστε να έχει 5 γνώσεις παραπάνω και να σου πει,όσες φορές ήθελα να επιβεβαιώσω οτι ειμαι σε alcatel τα μαστόρια της forthnet μου ελεγαν οτι ειμαι σε siemems dslam δηλαδή Infineon κάρτα,κάτι που δεν ισχύει μιας και τα broadcom modems με κλειδώνουν κοντά 16500-17200 ενώ τα υπόλοιπα κάτω απο 15000(όπως και τώρα που έχω ξεμείνει με το technicolor TD5136V2 που έδινε η forthnet και ξέρω οτι φοράει Mediatek chip,πάνω απο 15200 δεν έχει πάει και αυτό δεν το κρατάει για πάνω απο 4-5 ώρες) απ οτι βλέπω στο net,το V8 φοράει infineon chip οπότε δεν θα πρέπει να έχεις μεγάλη απόκλιση στην ταχύτητα. Οι μετρήσεις έγιναν ενσύρματα; επίσης για να ανεβάζεις εικόνες έχει και το φορουμ τέτοια λειτουργία,πατάς χρηση πληρους επεξεργαστή κειμένου,και θα δεις το εικονίδιο για το ανέβασμα εικόνων(στο λεω για να μην παιδεύεσαι) Δουλευω στον προσωπικο μου σταθερο υπολογιστη φυσικα με ethernet.. Παντως στο ανοιγμα σελιδων εχω δει τεραστια διαφορα.. Παιζει ρολο το gigabit ethernet μιας και το thomson δεν ειχε?? Υπαρχει και κατι ακομα που θελω να αναφερω.. Ειναι η αποσταση του υπολογιστη απ το router.. Αρχικα ειχα βαλει προεκταση απ την κεντρικη μπριζα του τηλεφωνου με τηλεφωνικο καλωδιο και το router διπλα στον υπολογιστη.. Πριν λιγους μηνες αυτο το αλλαξα.. Πηγα το router κοντα στην μπριζα και τραβηξα καλωδιο ethernet (cat 6 utp) μεγαλο με σκαψιματα, καναλια κλπ για μεσα στο δωματιο μου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα