DrNick Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Καλημέρα. Για τη δουλειά μου τυπώνω 50 - 200 σελίδες το μήνα (το 90%+ ασπρόμαυρη εκτύπωση). Επίσης περιστασιακά φακέλους (μικρό αριθμό - αλλά με χρώμα για το λογότυπο). Χρησιμοποιώ ένα πολυμηχάνημα Canon MX435 που τώρα τελευταία "φτύνει" τριγύρω μελάνι με αποτέλεσμα ενοχλητικό εως κάποιες φορές απαράδεκτο. Επίσης χρησιμοποιώ μπλοκ Α5 με έγχρωμο λογότυπο και λοιπές πληροφορίες της επιχείρησης με ένα αντίστοιχο ρυθμό (50-200 σελίδες το μήνα). Έρχεται ο καιρός που πρέπει να παραγγείλω καινούρια μπλοκ και σκέφτηκα το εξής: αν θεωρήσουμε ότι η σελίδα του μπλοκ κοστίζει περίπου 0.03€ (140€ τα 100 50φυλλα μπλοκ απλού χαρτιού), μήπως θα με σύμφερε να αγοράσω έναν έγχρωμο laser εκτυπωτή και να το χρησιμοποιώ για όλες αυτές τις δουλειές (αντί να φτιάξω καινούρια μπλοκ);
kfyros Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 άλλη η ποιότητα του προτυπωμένου. Επίσης η σελίδα εκτυπωμένη έγχρωμη σε laser στοιχίζει τουλάχιστον 0,10 . Επειδή όμως έχεις μικρό αριθμό εκτυπώσεων και η εκτύπωση των μπλοκ πιθανότατα έχει μεγάλο πλαφόν παραγγελίας, ως cash flow μπορεί να σε συμφέρει βραχυπρόθεσμα.ως κόστος και ποιότητα με την καμία. 1
DrNick Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Για την ποιότητα το σκεφτόμουν κι εγώ. Έχω δει όμως σε διάφορα topics για κόστος σελίδας κάτω από 2-3 λεπτά γι' αυτό άρχισα να ψάχνομαι..
logistoulis Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 ούτε εγώ νομίζω ότι συμφέρει έγχρωμος εκτυπωτής για γραφείο ίσως σαν δεύτερος για ψιλοπράγματα, αλλά ο κύριος πρέπει να είναι ασπρόμαυρος λέιζερ για να κρατάς χαμηλά το κόστος
paylidis Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 δε νομιζω οτι μια σελιδα εγχρωμη τυπωμενη σε laser κοστιζει 0.1... τοσο την πληρώνω στο φωτοτυπαδικο... Με τον CP1025 την εχω υπολογίσει γύρω στα 4 λεπτα μαζι με το χαρτι και όλα τα μακροπρόθεσμα κόστη. απο εκει και πέρα εγχρωμο λειζερ+χαμηλό κόστος+αψογη ποιότητα ειναι κομματάκι δύσκολο. Υπάρχουν φθηνοί εγχρωμοι laser με οικονομικά τόνερ αλλα πάσχουν αλλού (π.χ. ταχύτητα εκτύπωσης)
DrNick Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Κι εγώ έτσι πιστεύω ότι το μαχ κόστος με χαρτί, τονερ κ ότι άλλο χρειάζεται είναι πιο χαμηλό. Δεν με προβληματίζει η ταχύτητα ή άλλα καλούδια (πχ auto-duplex, ethernet, wifi κλπ) όσο η ποιότητα...
sphinxgr Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Κόστος 0,10/ έγχρωμη σελίδα + Επίσης τα μελάνια έχε υπόψη παίζουν το σετ απο 180-400€+ drum κλπ ανά διαστήματα. Οπότε υπολόγισε με 0,10€ / σελίδα πόσες εκτυπώνεις και πόσα πληρώνεις τώρα και πόσα θα σου βγαίνει μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα