Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, αγόρασα MBP 2015 μοντέλο και ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να κάνω αναβάθμιση του SSD απο 128 σε 256 ή 512 και αν γίνεται, υπάρχει συμβατότητα του SSD με το MBP? Είχα διαβάσει πως αναγνωρίζει ή τρέχει καλά μόνο με συγκεκριμένους SSD Μ.2. Ισχύει; 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Γιάννης

Δημοσ.

Καλημέρα,

Δεν είναι θέμα συμβατότητας. Απλά δεν μπορείς να κάνεις upgrade σε ram και ssd καθώς βρίσκονται κολλημένα στην μητρική.  (βλέπε σχόλιο από κάτω)

Δύο λύσεις έχεις.

1. SD card όπως αυτή που προτείνει ο φίλος avacan23. Βέβαια, όπως μπορείς να δεις κι εσύ περιορίζεσαι στην ταχύτητα. Δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια τις ταχύτητες SSD. Το θετικό είναι πως ούτε καν το καταλαβαίνεις πως το έχεις στο laptop, αφού δεν φαίνεται καν. Ωραία λύση αν δεν σ'ενδιαφέρει να πηγαίνει σφαίρα.

2. Εξωτερικός σκληρός. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείς όμως σε OWC κλπ. Παίρνεις είτε εξωτερικό SSD usb3 είτε έναν SSD 2.5άρι (π.χ samsung EVO) κι ένα καλώδιο usb3. ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν ακολουθήσεις αυτή τη λύση θα χρειαστεί το καλώδιο σύνδεσης USB3 να έχει το πρωτόκολλο UASP. Το θετικό είναι πως θ'απολαμβάνεις ταχύτητες USB. Το αρνητικό πως θα έχεις εξωτερικό σκληρό. 

Δημοσ.

Καλημέρα,

Δεν είναι θέμα συμβατότητας. Απλά δεν μπορείς να κάνεις upgrade σε ram και ssd καθώς βρίσκονται κολλημένα στην μητρική. 

o ssd δεν είναι "κολλημένος"

οι sd κάρτες είναι καλό workaround μιας και δε πιστεύω να χρειάζονται όλα κάθε φορά, μπορείς να έχεις τα σχετικά άχρηστα εκεί καθώς και μικρά αρχεία / downloads 

Δημοσ.

o ssd δεν είναι "κολλημένος"

οι sd κάρτες είναι καλό workaround μιας και δε πιστεύω να χρειάζονται όλα κάθε φορά, μπορείς να έχεις τα σχετικά άχρηστα εκεί καθώς και μικρά αρχεία / downloads 

Έχεις απόλυτο δίκιο. Είχα στο μυαλό μου πως η RAM είναι κολλημένη, θυμάμουν πως με τους SSD υπήρχε θέμα συμβατότητας και τα μπέρδεψα :(

Συμφωνώ επίσης με την χρήση sd card για το σκοπό που περιγράφεις :)

P.S Επίσης τώρα που κοίταξα κι εγώ προσεκτικότερα μόνο τη λύση της OWC που προτείνεις βλέπω, αν κι αρκετά ακριβή. 

Δημοσ.

Με την SD card θα έχεις το πρόβλημα ότι κάθε φορά που θα κλείνεις το καπάκι και θα πηγαίνει σε sleep mode θα σου την κάνει unmount. Από εκεί και πέρα ο μόνος τρόπος να την ξανακάνεις mount είναι να την βγάλεις και να την ξαναβάλεις. Το ίδιο πρόβλημα είχα και τελικά αγόρασα ένα μικροσκοπικό μετατροπέα από usb-microSD, έβαλα την κάρτα εκεί και έχω το usb μόνιμα ενωμένο. Με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται unmount αλλά χάνεις μια θέση usb.

SSD λύση προσφέρουν η OWC (είχα αναβαθμίσει στο παρελθόν ένα macbook air mid 2012 με τον owc aura pro 240GB) και η Transcend.

Δημοσ.

υπήρχε ένα script για να το κάνει unmount και mount σε περίπτωση που που υπάρχει αυτό το πρόβλημα

ενοχλητικό βέβαια αλλά όπως ειπώθηκε αν είναι για τα 2α αρχεία που απλά πιάνουν χώρο μικρό το κακό (;)

τα owc δε πιστεύω πως συμφερουν και τόσο, στη χειρότερη πουλάς το υπάρχων μηχάνημα και παίρνεις άλλο με τον δίσκο που θέλεις (;)

όπως και να έχει κατά κόρον 2 λύσεις υπάρχουν sd ή owc, εξωτερικός usb είναι κάπως...

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά δεν μπορούσα να απαντήσω συντομότερα, διότι έπεσε πολύ δουλειά αυτές τις μέρες. 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά! Μάλλον με βλέπω να καταλήγω στην SD, μιας που θέλω κυρίως χώρο για μικρά αρχεία ή downloads κλπ.
Με τον SSD από ότι κατάλαβα πρέπει να δώσω ~200€ και να ανοίξω και το mac, σωστά; Δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο για τον σκοπό που θέλω τον χώρο. 
Επίσης, υπάρχει κάποιος λόγος φίλε avacan23 που μου συνέστησες τη συγκεκριμένη SD ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...