Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Λοιπόν για καιρό είχα τον ssd μου σε sata 2 ενώ η motherboard έχει και sata 3.

Σήμερα που έκανα format και κατέβασα το samsung magician και το ανακάλυψα άλλαξα το καλώδιο και το συνέδεσα στη Sata 3 port.

Να το ξανακάνω format τώρα που είναι φρέσκο ή όχι; Κανονικά bootαρε αλλά ψιλό αναβοσβήνει το taskbar και σε κάποια φάση κόλλησε και στην οθόνη του restart και το έκλεισα με reset. 

Στο samsung magician όλα κομπλέ μετά την αλλαγή οι ταχύτητες στο benchmark διπλασιάστηκαν. 

Δημοσ.

Αν σου κάνει νούμερα, ξανακάνε το.

Αλλά τυπικά δεν χρειάζεται. Τσέκαρε να είναι achi πάντως.

Ευχαριστώ!

Το τσέκαρα είναι ACHI.

θα το αφήσω λίγο ακόμα να δουλέψει μπας και σταματήσει να κάνει refresh το taskbar αλλιώς θα φάει πάλι format.

Έκανα και το bios της μητρικής update. Μήπως αυτό μας κοροϊδεύει ή αφού bootάρει και είναι όλα κομπλέ παρά μόνο software κολλήματα δεν έχει θέμα ;

Δημοσ.

Κολλήματα επειδή άλλαξες θύρα δεν παίζει παρά μόνο αν αυτή η θύρα έχει πρόβλημα. Ποια μητρική έχεις?

Έχω τη z77x-D3H 

Όσο το άφησα να τρέχει μόνο το photoshop κράσαρε. Μάλλον επειδή έχω την stock κάρτα γραφικών του i7 -3770k και όχι κάποια έξτρα και πήγα να κάνω κάτι υπερβολικό μάλλον δε ξέρω.

Δημοσ.

Το ότι κράσαρε με την ενσωματωμένη Gpu πρέπει να δεις άλλα πράγματα. Να τσεκάρεις τις μνήμες-sdd-hdd, να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό (ποιο έχεις?) και να τσεκάρεις και για malware.

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι κράσαρε με την ενσωματωμένη Gpu πρέπει να δεις άλλα πράγματα. Να τσεκάρεις τις μνήμες-sdd-hdd, να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό (ποιο έχεις?) και να τσεκάρεις και για malware.

εννοώ ότι κράσαρε το photoshop όχι το pc συγνώμη που δε το διευκρίνισα. Μάλλον φταίει η κάρτα γραφικών είναι πολύ αδύναμη σε κάποιες βαριές λειτουργίες του photoshop, πρέπει να πάρω κάποια ισχυρή ξεχωριστά. 

Τροφοδοτικό έχω corsair 850ρι.

Δημοσ.

Δες και τους drivers της gpu. Βάλε νεότερες ή παλαιότερες ανάλογα με το τι έχεις τώρα.

Συγνώμη που σε έχω πρήξει. Αν πάρω κάρτα γραφικών nvidia και την κουμπώσω πάνω πρέπει να κάνω format ή απλά να βγάλω τους drivers από την ενσωματωμένη της Intel; επίσης πρέπει να αλλάξω τίποτα στο bios π.χ. για να λειτουργεί με την nvidia;

Δημοσ.

Όχι δεν χρειάζεται φορματ. Πριν βάλεις την κάρτα μπες στο BIOS. Εκεί κάπου θα έχει επιλογή είτε PGE (Δηλ. PCI-E GPU σαν αυτή που θα πάρεις) είτε Integrated (ενσωματωμένη όπως του επεξεργαστή). Σε κάποιες μητρικές δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Το βρίσκουν αυτόματα. Εσύ επέλεξε καλύτερα PGE (ή όπως αλλιώς το γράφει). Κάνεις save και κάνεις τερματισμό. Βγάζεις το καλώδιο της οθόνης από την μητρική και το βάζεις στην κάρτα αφούθ την έχεις βάλεις. Αυτά

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ <3.

Πωωω καλά που ανέφερες τα καλώδια. Απ ότι είδα θα πρέπει να πάρω και οθόνη τώρα... η δικιά μου έχει μόνο VGA ενώ οι κάρτες γραφικών που βλέπω δεν υποστηρίζουν vga πια. 

Δημοσ.

Υπάρχουν αντάπτορες από π.χ. HDMI σε VGA. Καλό είναι βέβαια να έχεις μια σύχγρονη οθόνη αλλά αυτό εξαρτάται και από τα οικονομικά σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...