Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Νομίζω βρίσκομαι στη σωστή ενότητα για τέτοιου είδους ερωτήσεις... Ψάχνω απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

1. Οι προγραμματιστές βρίσκουν εύκολα δουλεια; Σταθερή; Υπάρχει ζήτηση;
  2. Ο μισθός σε πια επίπεδα κυμαίνονται συνήθως;

Ευχαριστώ όποιους απαντήσουν.

• Moderators
Δημοσ.

1) Εξαρτάται από τον κλάδο και από το πόσο καλός είσαι.

2) Εξαρτάται από τον κλάδο και από το πόσο καλός είσαι.

• Like 5
Δημοσ.

1)Τι γλωσσα? Backend/frontend? Τι προυπηρεσια εχεις?  Σε ποια πολη/χωρα?

2)Δες το 1)

Ο μηχανικος ετσι γενικα και αοριστα αμα σε ρωτησω μπορεις να μου πεις? Οχι. Για τον προγραμματιστη γιατι να γινεται?

• Like 1
Δημοσ.

Και απαραίτητο, αν το κάνεις μόνο για τα λεφτά, ή θα αποτύχεις ή θα μισήσεις πολύ γρήγορα τη δουλειά σου.

Πολλές φορές βρίσκονται σε αδιέξοδο άτομα που το επέλεξαν από πάθος, φαντάσου να το κάνεις επειδή είναι απλά μία δουλειά.

• Like 5
Δημοσ.

Καταρχάς, είμαι μαθητής λυκείου και δεν ξέρω τίποτα σε αυτόν τον χώρο μιας και μέχρι τώρα είχα την ιατρική ως πρώτη επιλογή μου. Μετά για κάποιους λόγους αναγκάστηκα να σκεφτώ και αυτήν την επιλογή.

Έκανα αυτά τα ''αόριστα'' ερωτήματα προκειμένου να δω αν θα άξιζε. Καταλαβαίνω ότι δε μπορώ να θέτω τέτοιες ερωτήσεις ενώ δεν έχω ασχοληθεί με γλώσσες προγραμματισμού και δεν έχω ''εξοικειωθεί'' με τα βασικά...

Απλά ήθελα να καταλάβω αν ,γενικότερα, υπάρχει ζήτηση στον τομέα αυτόν και προφανώς αν ,γενικότερα πάλι, τι μισθό περίπου παίρνεις για να δω αν θα μπορούσα να το προσθέσω ως επιλογή για επάγγελμα. Εφόσον όμως δεν κάνουν τα ''γενικά'' τότε δεν πειράζει.

Δημοσ.

Αν έχεις την απαιτούμενη κατάρτιση, μπορείς να βρεις καλή δουλειά (καλός μισθός,

άριστες συνθήκες εργασίας και προοπτικές εξέλιξης).

Εδώ, στην ελλάδα, εν μέσω κρίσης.

Π.χ. :

https://careers.beta-cae.com/jobPosition/32

Στη συγκεκριμένη, με μόνον το πτυχίο ο πρώτος μισθός είναι άνω των 1500e (δουλεύουν φίλοι μου και το ξέρω).

Φυσικά τέτοιες δουλειές δεν είναι για τη σάρα και τη μάρα.

Οι γλώσσες προγραμματισμού ΔΕΝ είναι το πρωταρχικό για τέτοιες θέσεις.

Χρειάζεται να έχεις και επιστημονική κατάρτιση σε κάποιον τομέα (μηχανική,

ηλεκτρομαγνητισμό, μηχ. ρευστών, αεροδυναμική, μαθηματικά ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων)

Τετοιες γνώσεις συνήθως αμελούνται ή υποτιμώνται στους συνήθεις προγραμματιστές της σειράς...

-

• Like 1
Δημοσ.

Και απαραίτητο, αν το κάνεις μόνο για τα λεφτά, ή θα αποτύχεις ή θα μισήσεις πολύ γρήγορα τη δουλειά σου.

Πολλές φορές βρίσκονται σε αδιέξοδο άτομα που το επέλεξαν από πάθος, φαντάσου να το κάνεις επειδή είναι απλά μία δουλειά.

Δηλαδή πόσες φορές ακριβώς;

Επί της ουσίας αφήνεις να εννοηθεί ότι

α) ο προγραμματισμός είναι ασύγκριτα δυσκολότερος σε σχέση με άλλα αντικείμενα.

β) ότι μόνο άτομα υπερ-καυλωμένα με αυτόν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η αντιμετώπιση οφείλεται εν μέρει στον προσωπικό σου ενθουσιασμό, τον οποίο και είναι πολύ θεμιτό να έχεις ως φοιτητής, αλλά μην παραπληροφορείς τον κόσμο. Δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

@BlueMaffin

Υπάρχει ζήτηση και υπάρχουν συγκριτικά υψηλότεροι μισθοί σε σχέση με άλλους κλάδους. Ιδίως στο εξωτερικό.

That being said, αν είσαι 3η λυκείου απλά δώσε έμφαση στις εξετάσεις σου. Τίποτα άλλο. Αφού τελειώσουν και πριν κάνεις μηχανογραφικό αφιέρωσε λίγο χρόνο για να ξεκινήσεις κάποιο online μαθήμα προγραμματισμού για αρχάριους. Η εμπειρία αυτή θα σου δώσει μια ιδέα περί τίνος πρόκειται. Αν τυχόν δεις ότι δεν σου αρέσει, τότε μπορείς με ασφάλεια να προσπεράσεις τις αντίστοιχες σχολές στο μηχανογραφικό.

• Like 2
Δημοσ.

Όλοι οι γιατροί αμείβονται το ίδιο ;

Όλοι οι γιατροί έχουν δουλειά ;

Όλοι οι γιατροί είναι καλοί στη δουλειά τους ;

Ακριβώς οι ίδιες ερωτήσεις ισχύουν και για τους προγραμματιστές και με ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις.

Το πλεονέκτημα του γιατρού ; Αν είναι να πληρωθεί ακριβά από κάποιον τότε θα πληρωθεί πιο εύκολα από ότι ένας προγραμματιστή.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν πας στην 3η λυκείου και κάνεις το μάθημα του προγραμματισμού, αν εισαι καλός και σου αρέσει να πας. Ωστόσο, να θυμάσαι ότι ο προγραμματισμός είναι απλά ένα εργαλείο για να πετύχεις κάτι. Αυτό σημαίνει ότι γενικά ένας προγραμματιστής χωρίς ειδικές γνώσεις θα αμοίβεται και θα βρίσκεται πάντα σε μια συγκεκριμένη θέση. Αν μπορείς, πήγαινε σε κάποιο πτυχίο μηχανικού, μαθηματικών, φυσικής, πράγματα που δεν αλλάζουν, και αν σου αρέσει ο προγραμματισμός θα μπορείς κάνεις την μετάβαση. Άσε που πολλές σχολές πλέον έχουν μαθήματα προγραμμματισμού.  

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Νομίζω βρίσκομαι στη σωστή ενότητα για τέτοιου είδους ερωτήσεις... Ψάχνω απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

1. Οι προγραμματιστές βρίσκουν εύκολα δουλεια; Σταθερή; Υπάρχει ζήτηση;
  2. Ο μισθός σε πια επίπεδα κυμαίνονται συνήθως;

Ευχαριστώ όποιους απαντήσουν.

1. Πολύ βασικό, για Ελλάδα μιλάς ή για εξωτερικό;

Για Ελλάδα ΔΕΝ βρίσκεις εύκολα δουλειά, ΔΕΝ είναι σταθερή και ΔΕΝ πληρώνει καλά

Για εξωτερικό βρίσκεις αρκετά εύκολα συγκριτικά με άλλα επαγγέλματα τουλάχιστον αλλά είναι ανάλογα και τι γλώσσες γνωρίζεις.

2. Ανάλογα την εταιρία, τις γνώσεις σου και το ταλέντο σου

Ο μέσος όρος πάντως είναι περίπου 70 χιλιάδες τον χρόνο στις ΗΠΑ και κανά 50αρι στην Κεντρική Ευρώπη.

• Like 1
Δημοσ.

Για εξωτερικό βρίσκεις αρκετά εύκολα συγκριτικά με άλλα επαγγέλματα τουλάχιστον αλλά είναι ανάλογα και τι γλώσσες γνωρίζεις.

Ο μέσος όρος πάντως είναι περίπου 70 χιλιάδες τον χρόνο στις ΗΠΑ και κανά 50αρι στην Κεντρική Ευρώπη.

Απο ποια αποψη λες "ΔΕΝ" για τη δουλεια?

Απο αποψη διαθεσημοτητας τετοιων θεσεων, σε ενα site καριερας να μπεις, οι 7/10 αγγελιες αφορουν τον κλαδο της πληροφορικης, ωστοσο, αλλο θεμα αν εχεις τα skills για να την παρεις...

Πιστευω απο αυτα που εχω δει, πως ειναι ευκολοτερο να πιασεις μια θεση στην πληροφορικη απο μια θεση πχ στα οικονομικα, στις μερες μας.

• Like 2
Δημοσ.

Απο αποψη διαθεσημοτητας τετοιων θεσεων, σε ενα site καριερας να μπεις, οι 7/10 αγγελιες αφορουν τον κλαδο της πληροφορικης, ωστοσο, αλλο θεμα αν εχεις τα skills για να την παρεις...

Πιστευω απο αυτα που εχω δει, πως ειναι ευκολοτερο να πιασεις μια θεση στην πληροφορικη απο μια θεση πχ στα οικονομικα, στις μερες μας.

Θα έλεγα κι εγώ ότι βρίσκεις πολύ πιο εύκολα από άλλες ειδικότητες στην Ελλάδα και πληρώνει ΟΚ για Ελλάδα. H σταθερότητα είναι σχετική. Εγώ πχ. θεωρώ ότι υπάρχει σταθερότητα με την έννοια του ότι όταν έχεις τα κατάλληλα skills νιώθεις ασφαλής γιατί μπορείς να βρεις γρήγορα δουλειά αν χρειαστεί να φύγεις ή σε διώξουν και επίσης μπορείς να φτάσεις στο επίπεδο του να επιλέγεις εσύ που θα δουλέψεις.

Σίγουρα στην κατάσταση της Ελλάδας δεν βρίσκει εύκολα κάποιος που απλά έχει ένα πτυχίο και τίποτα παραπάνω. Υπό άλλες συνθήκες θα υπήρχαν περισσότερες εταιρίες διατεθειμένες να εκπαιδεύσουν κάποιον απόφοιτο χωρίς ιδιαίτερα ανεπτυγμένα skills. 

• Like 2
Δημοσ.

Από την άποψη ότι έχει τη μεγαλύτερη ικανότητα από όλο το insomnia να μιλάει με σιγουριά για πράγματα για τα οποία δεν έχει την παραμικρή ιδέα.

Ρώτα τον αν έχει βγει ποτέ στην αγορά εργασίας για την οποία αποφαίνεται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν απο λίγες μέρες διάβασα μια πολύ ενδιαφέρουσα ρήση στο Linkedin το οποίο σε μια φράση περικλείει τα πάντα και τους πάντες

"Don't choose a job choose a boss"

Δυστυχως ότι και να κάνεις στην ζωή σου όποιος και να είσαι,ότι προσόντα και αν εχεις αν σκοντάψεις στο παραπάνω δυστυχώς εχασες αυτό είναι το Α & Ω  στην επαγγελματική ζωή...

Επεξ/σία από masteripper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...