Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες θέλω τα φώτα σας, θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση με 4k με πραγματικά 120Hz και να την συνδέσω σε υπολογιστή για gaming, ταινίες κλπ. Η ερώτησή μου είναι, θα έχω 4Κ 120Hz ή θα τρέχει στα 60Hz. Γιατί αν συμβαίνει το τελευταίο τότε δεν υπάρχει λόγος για το έξτρα κόστος ενός 120Hz.

Μιλάω για το σύστημα της υπογραφής μου. Υποστηρίζει η κάρτα γραφικών μου HDMI 2.0;

Επίσης, πρέπει να πάρω HDMI 2.0 καλώδιο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ: Επίσης διάβασα κάπου ότι μπορεί να έχεις 4Κ@120Hz αλλά σε χαμηλότερες αναλύσεις μπορεί να έχουμε αυτό στην ίδια οθόνη, 1080@60Hz.

Υ.Γ2: Δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό section.

Δημοσ.

Δεν ρωτάω για επιδόσεις, ρωτάω αν γίνεται, γιατί παντού διαβάζω ότι η σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και τηλεόρασης (native 120Hz) ειναι κλειδωμένη στα 60Hz.

Μάλιστα διάβασα ότι υπάρχουν εφαρμογές που ξεκλειδώνουν αυτή την δυνατότητα αλλά με τι κόστος άραγε, γιατί αν είναι να έχω ζημιές να μου λείπει.

Δημοσ.

To HDMI 2.0 δεν υποστηρίζει 4K @ 120Hz. Θα κυκλοφορήσει σύντομα το HDMI 2.1. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά μόνο το DP 1.4 υποστηρίζει 4Κ @ 120Hz. Επίσης δεν ξέρω τι panels φοράνε οι τηλεοράσεις. Πάντως 4K monitor στα 120Hz αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην αγορά. Αλλά και να υπάρχει τηλεόραση με τέτοιο panel, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να δεχθεί τέτοιο input με κανέναν τρόπο.

Επίσης το ερώτημα φαντάζει καθαρά θεωρητικό σήμερα, μιας και τι 4Κ περιεχόμενο μπορείς να δώσεις στα 120 fps;

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως 4K monitor στα 120Hz αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην αγορά.

Ναι γιατί αν ήθελε 1080p @ 120hz TV με το PC(όχι Interlanced), θα έβρισκε... :P

• Like 1
Δημοσ.

Οι τηλεοράσεις χρησιμοποιούν 60Hz panel .Τα διαφημιζόμενα 100,200,400,1000hz είναι προιον postprocessing ,το οποίο σημαίνει οτι ενώ παράγονται τα 60 frames που επιτρέπει το panel ,ο επεξεργαστής εικόνας της τηλεόρασης με αλγόριθμο παράγει μια προσέγγιση των ενδιάμεσων frames προκειμένου να εξομαλύνει την εικόνα .Παρόλο που αυτό βοηθά στην ταινια η οποία συνήθως είναι τραβηγμένη σε 24fps ,στα games προκύπτει input lag ,το οποίο αναφέρεται στον χρόνο που παίρνει απ'την στιγμή που παράγεται το frame στην κάρτα γραφικών μέχρι αυτό να εμφανιστεί στην οθόνη σου. Αρα ενώ μπορεί να παίζεις με 50ms καθυστέρηση ,αυτό να διπλασιαζεται απτην οθόνη μόνο και να σου χαλάει την όλη εμπειρία ,αφου θα έχεις την "αίσθηση" οτι παίζεις με 100ms

Όσον αφορά τα "πραγματικά" hertz ,ο λόγος που αναφέρεται αυτό είναι οτι κάποιες τηλεοράσεις προκειμένου να διαφημίσουν παραπάνω hertz βάζουν ένα Μαύρο frame ανάμεσα στα άλλα ,αντί για ενδιάμεση εικόνα ,το οποίο ουσιαστικά μειώνει το motion blur (λίγο) και δίνει bragging rights στην εταιρεία να πουλήσει την τηλεόραση ώς 480hz αντί για 240 που είναι

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το παρακάτω site αναφέρεται στα "πραγματικά" native Hz.

http://www.displayspecifications.com/en/model/c64f23f

Δείχνει πάρα πολλες ανεξαρτήτως μάρκας με 120 hz, που αμφιβάλω ότι θα παίζουν τόσο όταν τις συνδέσεις σε κάρτα γραφικών με HDMI...

Δημοσ.

Μα τo HDMI 2.0 δεν υποστηρίζει καν 120Hz σε 4Κ, οπότε τηλεοράσεις με αυτό κόβονται ήδη από τις δυνατότητες σύνδεσης.

Αλλά ακόμα και 120Hz να είναι το panel και να έχει τρόπο σύνδεσης που υποστηρίζει 120Hz σε 4Κ, δε σημαίνει ότι θα μπορεί να δεχτεί 120Hz input. Μπορεί να το πετυχαίνει μόνο με interpolation σήματος με λιγότερα frames, που είναι το case στις περισσότερες τηλεοράσεις εκεί έξω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν ήταν δεν θα μπορούσε να επιλέξει 1080p @ 120hz? Ούτε αυτό λογικά θα βλέπει κι ας μην έχει θέμα με το HDMI 2.0

Δημοσ.

Λοιπόν, αφού έχω λιώσει στο διάβασμα, βρήκα αυτό το άρθρο που πιστεύω είναι πολύ σημαντικό για εμάς που έχουμε HTPC's συνδεδεμένα με τηλεόραση μέσω HDMI. 

https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/

Επίσης, κατάλαβα ότι αυτό που θέλω να κάνω δεν γίνεται, οπότε μένω με 4Κ@60Hz 4:4:4 full RGB.

Κρίμα βέβαια γιατί εγώ όταν επέλεξα τηλεόραση αλλιώς τα φανταζόμουν... Έχετε κάτι άλλο να προτείνετνε που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην γενικότερη εμπειρία;

Υ.Γ:  Προς το παρόν περιμένω να μου έρθει το HDMI 2.0 καλώδιο, δεν αναφέρει πουθενά αν είναι a ή b αλλά ούτε έχω πολυκαταλάβει τις διαφορές αυτών. Μέχρι τότε, οποιαδήποτε ανάλυση κι αν δοκιμάσω, με το 1.4 που έχω, μου βγάζει μέγιστο 30Hz. Λογικό.

Υ.Γ2: Απάντηση στο από πάνω https://www.ruconnected.nl/hdmi-versies/

Δημοσ.

Αν ήταν δεν θα μπορούσε να επιλέξει 1080p @ 120hz? Ούτε αυτό λογικά θα βλέπει κι ας μην έχει θέμα με το HDMI 2.0

Λογικά θα μπορούσε. Απλά οι περισσότερες τηλεοράσεις στην αγορά δε μπορούν να δεχτούν είσοδο μεγαλύτερη από 60Hz, ανεξάρτητα από το panel που φοράνε.

Λοιπόν, αφού έχω λιώσει στο διάβασμα, βρήκα αυτό το άρθρο που πιστεύω είναι πολύ σημαντικό για εμάς που έχουμε HTPC's συνδεδεμένα με τηλεόραση μέσω HDMI. 

https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/

Επίσης, κατάλαβα ότι αυτό που θέλω να κάνω δεν γίνεται, οπότε μένω με 4Κ@60Hz 4:4:4 full RGB.

Κρίμα βέβαια γιατί εγώ όταν επέλεξα τηλεόραση αλλιώς τα φανταζόμουν... Έχετε κάτι άλλο να προτείνετνε που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην γενικότερη εμπειρία;

Υ.Γ:  Προς το παρόν περιμένω να μου έρθει το HDMI 2.0 καλώδιο, δεν αναφέρει πουθενά αν είναι a ή b αλλά ούτε έχω πολυκαταλάβει τις διαφορές αυτών. Μέχρι τότε, οποιαδήποτε ανάλυση κι αν δοκιμάσω, με το 1.4 που έχω, μου βγάζει μέγιστο 30Hz. Λογικό.

Υ.Γ2: Απάντηση στο από πάνω https://www.ruconnected.nl/hdmi-versies/

Υπόψη πρέπει η τηλεόραση να έχει HDMI 2.0. Τη διαφορά δεν την κάνει το καλώδιο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Απλά οι περισσότερες τηλεοράσεις στην αγορά δε μπορούν να δεχτούν είσοδο μεγαλύτερη από 60Hz, ανεξάρτητα από το panel που φοράνε.

Περισσότερες ή όλες?

Δημοσ.

Περισσότερες ή όλες?

Υποστηρίζει HDMI 2.0.

Υπάρχουν κάποιες που μπορούν.

Διαφημισμένο από τον κατασκευαστή και κάτι του στυλ αυτοκολλητάκι "120Hz Certified" δε νομίζω να υπάρχει σε τηλεόραση. Εξάλλου δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κατασκευαστής με τέτοιο input σε τηλεόραση. Το real time 3D rendering (aka τα παιχνίδια) είναι το μόνο content που υπάρχει στα 120Hz και έχει και νόημα, όμως το image processing που κάνουν όλες οι τηλεοράσεις παίρνει τόσο πολύ χρόνο που χάνεται το νόημα τέτοιων refresh rates.

Από κει και πέρα, υπάρχουν πολλά άρθρα για το θέμα. Ένα πχ. είναι αυτό. Εγώ πάντως απορώ ακόμη γιατί να θέλει κανείς 120Hz input σε TV...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...