Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό laptop Sony Vaio VPCEA1S1E . Μου δώσανε πρόσφατα έναν SSD 120GB και είπα να περάσω windows 10 σε αυτόν.

κατά την εγκατάσταση μου βγάζει το μήνυμα 

windows cannot be installed on drive 0 partition 1

και κάτι σαν

make sure you enable controller on bios

και

system may not be able to boot from this device

κλπ

είδα διάφορα θέματα και video στο internet για το πρόβλημα αυτό αλλά όταν μπαίνω στο bios δεν υπάρχιε καμία παρόμια επιλογή σαν αυτή που φαίνεται πχ στο βιντεο αυτό ... έχει μόνο επιλογές για boot order

επίσης

αρχικά ο δίσκος ήταν GPT και τον έκανα MBR (ότι και αν σημαίνει αυτό) γιατί όταν επέλεγα την αντίστοιχη επιλογή στο RUFUS για να φτιάξει το usb για να δουλέψει σε GPT δίσκο απλά δεν ξεκίναγε το USB

τι πρέπει να κάνω ?

ps. Το ubuntu περάστηκε άνετα στο λεπτό.

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό laptop Sony Vaio VPCEA1S1E . Μου δώσανε πρόσφατα έναν SSD 120GB και είπα να περάσω windows 10 σε αυτόν.

κατά την εγκατάσταση μου βγάζει το μήνυμα 

windows cannot be installed on drive 0 partition 1

και κάτι σαν

make sure you enable controller on bios

και

system may not be able to boot from this device

κλπ

είδα διάφορα θέματα και video στο internet για το πρόβλημα αυτό αλλά όταν μπαίνω στο bios δεν υπάρχιε καμία παρόμια επιλογή σαν αυτή που φαίνεται πχ στο βιντεο αυτό ... έχει μόνο επιλογές για boot order

επίσης

αρχικά ο δίσκος ήταν GPT και τον έκανα MBR (ότι και αν σημαίνει αυτό) γιατί όταν επέλεγα την αντίστοιχη επιλογή στο RUFUS για να φτιάξει το usb για να δουλέψει σε GPT δίσκο απλά δεν ξεκίναγε το USB

τι πρέπει να κάνω ?

ps. Το ubuntu περάστηκε άνετα στο λεπτό.

νομιζω ότι κάτι γίνεται με τα vaio σε αυτό το κομμάτι γιατί πριν καιρό είχε και η φίλη μου ενα τέτοιο πρόβλημα.το ελυσε τεχνικός τελικά .γκουγκλαρε το προβλημα σε συναρτηση με αυτο π.χ https://community.sony.com/t5/VAIO-Upgrade-Backup-Recovery/SONY-VAIO-E-Series-SVE17137CXB-and-SSD-Upgrade/td-p/102503/page/2

Δημοσ.

Αδερφέ καλησπέρα.Και εγώ vaio έχω και σου λέω να ξέρεις έξ αρχής ότι δεν υπάρχουν drivers για τα πάντα στα μηχανάκια μας. Σε συμβουλεύω να  κάνεις το απλούστατο. (Αυτό έκανα και εγώ.) Εγκαθιστάς πρώτα (σε καθαρή εγκατάσταση) windows 8.1) (εγώ έβαλα τα pro) και μετά τα κάνεις update-upgrade σε 10. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις διάφορα <<κουφά προβλήματα>>. Μετά απλά <<συμβιβάζεσαι>> με το τί δεν <<παίζει>> (λόγω οδηγών εννοώ). 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ανεβαζω εδω τις latest εκδοσεις των VAIO Care (8.4.5.06021)  και VAIO Update (7.2.0.16270) σε περιπτωση που θελει καποιος που της χρειαζεται για το VAIO μηχανηματα του:

δουλευουν σε 7/8.1/10

VAIO Update: https://www.dropbox.com/s/xjxtn75255mu43k/EP0000324766.exe?dl=0

VAIO Care: https://www.dropbox.com/s/4llor1j1630p9ds/EP0000324608.exe?dl=0

Δημοσ.

<p>ανεβαζω εδω τις latest εκδοσεις των VAIO Care (8.4.5.06021) και VAIO Update (7.2.0.16270) σε περιπτωση που θελει καποιος που της χρειαζεται για το VAIO μηχανηματα του:</p> <p> </p> <p>δουλευουν σε 7/8.1/10</p> <p> </p> <p

Φίλε πραγματικά σ ευχαριστώ γι αυτό.

Όσο αναφορά τα format. Εχω τον Vaio VPCEB3S1 και στα format m κάνω clean install Win 10 Home. Ποτέ κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Κανά δυο θαυμαστικά στη δειαχειρηση συσκευών όπου τους περνάω χειροκίνητα. (Bluetooth, card reader κτλ)

Πιστεύω το θέμα σου ειναι με τον SSD. Κατι δεν δέχεται απο αυτόν...

Επειδή σκέφτομαι και εγώ για SSD με ενδιαφέρει η εξέλιξη και η λυση του θέματος!!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...