Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, εδώ και ένα μήνα έχω το εξής σοβαρό πρόβλημα σε ένα pc. 

Καταρχάς το pc είναι το εξής: 
PSU: MS-TECH MS-N550 GD 550W

M/B: ASROCK H97M PRO4

CPU: INTEL CORE I5-4440S 

RAM: 2x KINGSTONE KVR16N11S8/4 4GB DDR3 1600

VGA: MSI RADEON R7 260X 2GD5 OCV1 2BG

Και εδώ αρχίζει το θέμα. Αρχικά το μηχάνημα δούλευε με έναν ssd δίσκο Intenso 128GB και δούλευε σωστά για πάνω από ενάμιση χρόνο. Στην συνέχεια τον άλλαξα με έναν ssd Mushkin mknssdtr480gb. Με το που τον έβαλα δεν μπορούσε με τίποτα να ολοκληρώσει εγκατάσταση win7. Άλλωτε έβγαζε error στην επέκταση αρχείων και άλλωτε έβγαζε μπλε οθόνη στην φάση ολοκλήρωσης της εγκατάστασης. Έβαλα τα win7 τελικά από άλλο pc και έβαλα το δίσκο πίσω. Από εκείνη την στιγμή και για τους 2 μήνες που τον είχα τον δίσκο επάνω ο υπολογιστής έβγαζε μπλε οθόνες σε άσχετες φάσεις. Μετά από δύο μήνες ο δίσκος πέθανε εντελώς. Στην συνέχεια με το πιστωτικό από αυτόν πήρα τον Silicon Power S70 240GB. Ξανά δεν μπορούσε να ολοκληρώσει εγκατάσταση win7. Σε αυτό το σημείο έκανα bios update. Από εδώ και πέρα έκανε κανονικά εγκατάσταση αλλά μέσα στο λειτουργικό μετά είχα συχνές μπλε οθόνες και κολλήματα στο λειτουργικό. Επίσης δεν εκτελούσε σωστά αρκετά προγράμματα. Δοκίμασα πολλές διαφορετικές διανομές win7 και πάντα τα ίδια προβλήματα. Τις μνήμες τις έλεγξα αρκετές φορές με memtest και όλα καλά. 

Έχει κανείς κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;

Επεξ/σία από Tiramolas
Δημοσ.

Θα έλεγα να ξεκινήσεις με αλλαγή τροφοδοτικού φταίει δεν φταίει αυτό. Με την κάρτα που έχεις απορώ πως την σηκώνει ακόμα.

Δημοσ.

Δούλευε. Δεν δουλεύει.

Και το ξανα γράφω. Ειδικά με την κάρτα που έχεις το τροφοδοτικό θέλει αλλαγή. Ξεκκινάς από εκεί. Βρες τουλάχιστον από κάποιον γνωστό σου ένα ποιοτικό τροφοδοτικό να δοκιμάσεις 2-3 μέρες.

Δημοσ.

Με ίδιο τροφοδοτικό δουλεύω σε καθημερινή βάση υπολογιστή με μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ρεύμα από ότι αυτό που περιγράφω. Γιαυτό και δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι αυτό (λόγω W τουλάχιστον). Όπως και να χει θα δοκιμάσω αύριο με άλλο για την περίπτωση που έχει παρουσιάσει πρόβλημα αυτό.

Δημοσ.

Το ιδιο οροβλημα ειχα και εγω.μπλε οθονες σε ανυοοοτες στιγμες κτλ κτλ και μολις αλλαξα τροφοδοτικο και εβαλα το thermaltake 530se τελειωσαν ολα.ολα ειναι μια χαρα.το παλιο ηταν μαρκα με εκαψες.

Δημοσ.

Δοκίμασα σήμερα 2 ακόμα τροφοδοτικά 850W και πάλι τα ίδια προβλήματα. Έβαλα τον πρώτο δίσκο τον 128GB και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Ότι άλλο δίσκο βάλω επάνω μεγαλύτερης χωρητικότητας αρχίζει τα προβλήματα...καμμία ιδέα;

Δημοσ.

Τα 850W δεν μου λένε τίποτα. Ποια δοκίμασες?

Η χωρητικότητα στους δίκσους δεν παίζει κανένα ρόλο.

Τσέκαρε τους δίσκους για τη υγεία τους με το HD Sentinel, με την εφαρμογή του κατασκευαστή τους και καλό είναι και με το HDD Regenerator αλλά με αυτό τσεκάρεις τους δίσκους εκτός windows. Με ένα βίντεο στο youtube θα δεις πως δουλεύει η εφαρμογή αυτή.

Άλλαξε επίσης sata καλώδια στους δίσκους που δημιουργούν πρόβλημα. Άλλαξε και θύρες sata στην μητρική. Μπορεί κάποιες να είναι προβληματικές. Μπορεί εν τέλει να έχει θέμα και η μητρική σου.

Επίσης βγάλε την κάρτα γραφικών και μείνει με την ενσωματωμένη για 1-2 μέρες και δες τη συμπεριφορά έχει το μηχάνημα.

Δημοσ.

Τροφοδοτικά δοκίμασα τα EVGA 850 BQ και Corsair CX850M. Το δεύτερο καινούργιο εντελώς. Έχω ήδη δοκιμάσει πολλά νέα καλώδια. Τους δίσκους όλους τους έχω τσεκάρει αμέτρητες φορές κατά τις δοκιμές. Τα έχω κάνει όλα αυτά πριν ρωτήσω εδώ. Ότι δίσκο ssd βάλω πάνω άνω των 128GB αρχίζει τα προβλήματα. Με 128άριδες 3 που δοκίμασα δουλεύει τέλεια. Με το που βάλω 240άρι και άνω ssd αρχίζει τα τρελά προβλήματα. Σήμερα δοκίμασα ότι ssd είχα σπίτι. Μόνο με 128άριδες δουλεύει σωστά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. Δοκίμασα και με κάποιες πιο μικρές, παλιότερες, κάρτες γραφικών που ξέρω ότι δουλεύουν 100% αλλά τα ίδια. Με το που μπει μεγάλος ssd αρχίζει μπλε οθόνες και κολλήματα.

Δημοσ.

Δες αν στο BIOS έχει επιλογή για IDE/AHCI. Να είναι το ahci επιλεγμένο. Κάνε και ένα clear cmos αν δεν έχεις κάνει ήδη. Αν δεν δουλέψει κάτι από αυτά δεν μένει κάτι άλλο από το να έχει πρόβλημα η μητρική.

Δημοσ.

Τα έχω κάνει και αυτά ήδη :/ μάλλον μητρική είναι αλλά και πάλι θα ήθελα να βρω τι πρόβλημα είναι αυτό. Δεν το έχει πετύχει κανείς σας;

Δημοσ.

Η πρώτη μου σκέψη για να σου βγάζει θέμα σε 2 καινούριους ssd ,είναι ο sata controller της μητρικής .Βέβαια είναι περίεργο το οτι δουλεύει ο μικρός ssd ακόμα και βγάζουν θέματα οι άλλοι .

Δημοσ.

δεν δοκιμάζεις αλλο sata καλώδιο;

έχω ήδη δοκιμάσει πολλά

Η πρώτη μου σκέψη για να σου βγάζει θέμα σε 2 καινούριους ssd ,είναι ο sata controller της μητρικής .Βέβαια είναι περίεργο το οτι δουλεύει ο μικρός ssd ακόμα και βγάζουν θέματα οι άλλοι .

Υπάρχει περίπτωση να δημιουργείτε αυτό το πρόβλημα λόγω του ότι όλοι οι μεγάλοι ssd που έχω δοκιμάσει είναι TLC ενώ οι μικροί είναι όλοι MLC;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανε κλασικη εγκατασταση, οχι image-clone

μολισ σε ρωτήσει που να γινει η εγκατασταση

κανεισ delete partition-ssd (OLLA ta partition delete) και μετα κανεισ 1 partition, δεν κανεισ format

και μετα κανεισ κλικ για να ξεκινησει η εγκατασταση.

Επεξ/σία από Alexlooker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...