Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλος μου χτες πήγε και το αγόρασε και ήρθε να του δείξω πως δουλεύει… είδε το γνήσιο dremel… σύγκρινε live τα δυο… σήμερα το επέστρεψε και περιμένει την επομένη προσφορά του e-shop… (ο ένας από τους δυο κονέκτορες των 3,2mm αν θυμάμαι καλά ήταν ελαττωματικός)

Πέρα από την πλάκα αυτό του lidl το είχα αγοράσει αρκετά παλιά… το επέστρεψα και εγώ γιατί είχε ελαττωματική προέκταση και οι 2 από τους 3 κονέκτορες ήταν ελαττωματικοί… και γενικά ήταν ολίγων ψευτοκατασκευή...

Επεξ/σία από bromiaris
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ ακόμα δεν το δούλεψα, αλλά ρε σεις, νταξ, το κανονικό έχει και 40€ με 5 εξαρτήματα. Αυτό 25 με 42. Λογικό είναι το κανονικό dremel να είναι καλύτερο.

Δημοσ.

Ναι αλλά λένε άλλα μέλη ότι είναι κομπλέ για τα 25€ του; Πιστεύεις γενικά δεν αξίζει;

Κοίτα να δεις, Ελαττωματικά κομμάτια μπορείς να βρεις και στα πιο ακριβά συστήματα…

Στο συγκεκριμένο βρομούσε από μακριά…

Αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης δεν μπορείς να το καταλάβεις ότι και αν σου γράψω εγώ…

Ακόμα και το «φτηνό» Einhell που αγόρασα μετά το PARKSIDE που επέστρεψα, φαινόταν καλύτερο…

Αλλά και τα δυο μπροστά στο dremel είναι σαν fiat chicuencento με bentley…

• Like 1
Δημοσ.

Κατατοπιστικός.

Δεν θα αγοράσω.

Πάω κατευθείαν για dremel τελικά,καλύτερα λίγα €€€ παραπάνω αλλά να κρατήσει περισσότερο και καλύτερη ποιότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα λεγα να το παρεις εαν το βρεις σε βολικο σου lidl.

Εαν ειναι ελατωματικο η δεν σε βολεψει για οποιοδηποτε λογο το επιστρεφεις κ περνεις 4 κασονια μπυρες.

Γενικα μην τρελενεστε για τα ακριβα εργαλεια οταν κατι προκειτε για αυστηρα οικιακη χρηση.

Ανοιξα προσφατα "τυχαιο" τρυπανι αγορασμενο απο makro προ 15ετιας (powerplus 750watt ~35 ευρω πρεπει να χε αγοραστει..) για να δω σε τι κατασταση ηταν μιας και σκεφτομουν να παρω ενα "καλο", παραδοξως εσωτερικα ηταν σε κατασταση καινουργιου,και μιας και εκανα την φασαρια το καθαρισα,του αλλαξα τα καρβουνακια(ειχε μεσα στην συσκευασια), του βαλα λιγο γρασο και του ψεκασα λιγο wd-40 σε ολους τους διακοπτες.

Θα βγαλει αλλα τοσα ευκολα..

Και το συγκεκριμενο εχει δουλεψει περισσοτερο απο οτι θα χρειαστει σε ενα σπιτι, μιας και το χω δανεισει απειρες φορες σε φιλους και εχει περασει και ενα 3μηνο σε συνθηκες οικοδομης(aka εκατονταδες τρυπηματα/μερα).

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα λεγα να το παρεις εαν το βρεις σε βολικο σου lidl.

Εαν ειναι ελατωματικο η δεν σε βολεψει για οποιοδηποτε λογο το επιστρεφεις κ περνεις 4 κασονια μπυρες.

Γενικα μην τρελενεστε για τα ακριβα εργαλεια οταν κατι προκειτε για αυστηρα οικιακη χρηση.

Αγαπητέ πρέπει να δούμε τη σημαίνει το «ακριβά»…

25 ευρώ για ένα no name προϊόν με 40 no name εργαλεία που δεν αντέχουν πουθενά, την στιγμή που με 13 ευρώ παραπάνω αγοράζεις το Νο1 Επώνυμο – Αξιόπιστο – Αθάνατο..???!!!

Επίσης πρέπει να συνυπολογίσουμε τα εργαλεία… Όλα τα no name εργαλεία είναι της Πλάκας!  Οπότε ή 40 σου δώσει ή 140 μια η άλλη έρχονται μιας και θα καταφύγεις σε επώνυμα αν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά.  Μιας και έχεις κρουστικό δράπανο τι αρίδες χρησιμοποιείς? Νo name ή επώνυμες? Βέβαια αν ανοίγεις εσύ 1 τρύπα τον χρόνο και no name να πάρεις δουλειά θα κάνει…

Το εργαλείο τύπου dremel μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού… Έχεις την δυνατότητα να ασχοληθείς με κάτι παραπάνω αν υπάρχει μεράκι.. από μοντελισμό μέχρι «Ξυλογλυπτική» χρησιμοποιώντας ανάλογα σκαπτικά εξαρτήματα… Εκεί χρειάζεται η αξιοπιστία του μηχανήματος και των εξαρτημάτων του, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σου καεί αν το ζορίσεις…

Κακά τα ψέματα αν δεν έχεις δουλέψει και τα δυο, ή δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία με dremel, Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις ότι και να σου γράψω…  (και στο λέω εγώ που είχα την ίδια άποψη με όλους εδώ μέσα, ότι - έλα μωρέ σιγά και αυτό την δουλειά του θα την κάνει- και αγόρασα 2 φορές no name προϊόντα και πέταξα τα χρήματα μου)

Γι αυτό τον λόγο ο φίλος μου, που αναφέρω παραπάνω (ότι το αγόρασε και το επέστρεψε την επόμενη μέρα) ενώ του έλεγα να μην το αγοράσει, πήγε το αγόρασε… και μετά την αγορά, αφού είδε με τα μάτια του τι σημαίνει αληθινό dremel και τι σημαίνει parkside το πήγε πίσω…

Αν η διάφορα των χρημάτων ήταν πολύ μεγαλύτερη σαφώς και θα υπήρχε μεγαλύτερο θέμα… θέλω να πιστεύω ότι για 13 ευρώ να πάρεις το no name  από το γνήσιο που θα το έχεις μια ζωή απροβλημάτιστο, πάντα διαθέσιμο και μπορείς να ασχοληθείς με καλλιτεχνίες που ούτε είχες φανταστεί δεν είναι εν τέλει τόσο «Ακριβό»????

Εκτός και αν πάρεις κάτι απλά για να πεις ότι έχεις… και δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείς ποτέ με κάποια καλλιτεχνία… οπότε εκεί πάω πάσο, αγοράζεις το parkside και καθάρισες..

ΥΓ Ζήτησα στο φιλαράκι να μου στείλει μια φωτογραφία από την επιστροφή…

post-93034-0-50585500-1494752850_thumb.jpg

Επεξ/σία από bromiaris
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ρε σεις, αλλά το original δεν χρειάζεται και εξαρτήματα; Με τα 5 που έχει, δεν κάνεις δουλειά.

Επεξ/σία από THD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ρε σεις, αλλά το original δεν χρειάζεται και εξαρτήματα; Με τα 5 που έχει, δεν κάνεις δουλειά.

Αυτό ακριβώς έγραψα παραπάνω…

Ότι είτε γνήσιο dremel είτε ιμιτασιόν dremel αγοράσεις το κόστος των εργαλείων δεν το γλυτώνεις γιατί Όλα τα no name εργαλεία είναι της Πλάκας!  Οπότε ή 40 σου δώσει ή 140 μια η άλλη έρχονται μιας και θα καταφύγεις σε επώνυμα αν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά.

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα αναλώσιμα του dremel μπορούν να χρησιοποιηθούν στο parkside ;

Επεξ/σία από wert
Δημοσ.

Τα αναλώσιμα του dremel μπορούν να χρησιοποιηθούν στο parkside ;

Φυσικά.. όπως και το αντίστροφο… ακόμα και σε δράπανο να τα βάλεις πάλι θα περιστρέφονται..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ πρέπει να δούμε τη σημαίνει το «ακριβά»…

25 ευρώ για ένα no name προϊόν με 40 no name εργαλεία που δεν αντέχουν πουθενά, την στιγμή που με 13 ευρώ παραπάνω αγοράζεις το Νο1 Επώνυμο – Αξιόπιστο – Αθάνατο..???!!!

Επίσης πρέπει να συνυπολογίσουμε τα εργαλεία… Όλα τα no name εργαλεία είναι της Πλάκας! Οπότε ή 40 σου δώσει ή 140 μια η άλλη έρχονται μιας και θα καταφύγεις σε επώνυμα αν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά. Μιας και έχεις κρουστικό δράπανο τι αρίδες χρησιμοποιείς? Νo name ή επώνυμες? Βέβαια αν ανοίγεις εσύ 1 τρύπα τον χρόνο και no name να πάρεις δουλειά θα κάνει…

Το εργαλείο τύπου dremel μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού… Έχεις την δυνατότητα να ασχοληθείς με κάτι παραπάνω αν υπάρχει μεράκι.. από μοντελισμό μέχρι «Ξυλογλυπτική» χρησιμοποιώντας ανάλογα σκαπτικά εξαρτήματα… Εκεί χρειάζεται η αξιοπιστία του μηχανήματος και των εξαρτημάτων του, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σου καεί αν το ζορίσεις…

Ok, δεν διαφωνουμε στη βαση του πραγματος.

Απλα οταν δεν εχεις δουλεψει ενα εργαλειο και δεν ξερεις ποσο και που ακριβως θα σου χρησιμεψει δεν ειναι αναγκη να παρεις το καλυτερο.

Εδω μιλαμε για μικρη διαφορα τιμης, αλλα το προτεινα στον ts και ανεφερε συγκεκριμενα -εαν εχει βολικο lidl κοντα του- γιατι τοτε δεν εχεις να χασεις απολυτως τιποτα, το παιρνεις, το βλεπεις, δεν σου κανει το γυρνας και περνεις τα χρηματα σου αμμεσα πισω.

Ας πουμε einhell απο το e-shop δεν θα προτεινα γιατι η διαφορα ειναι μικρη και εχει φασαρια να το αλλαξεις.

Και στο τελος της μερας πιστευω πως τα εργαλεια του lidl ειναι οκ.

Οσο για τις μυτες του τρυπανιου μου εχεις δικιο.Τα σετ που εχω κοστιζουν περισσοτερα απο το ιδιο το τρυπανι(dewalt) μιας και τα φθηνα-φθηνα πιο πολυ φασαρια ειναι παρα να σου βγαλουν δουλεια.Και οντως εχει βγαλει αρκετη δουλιτσα το συγκεκριμενο.Τωρα πως να την υπολογισω?Να πουμε στην διαρκεια ζωης του 20.000 τρυπηματα σε ξυλο/κανενα 1000αρη σε τοιχο/μπετο αλλα τοσα σε μεταλο και κανενα 100ωρο με μεταλικες βουρτσες/δισκους/τριβειο κοκ..?

Ισως και να φανηκα τυχερος.

Παντως επρεπε να το βγαλω φωτογραφια οταν το ανοιξα,θεωρουσα πως θα βρω δρακους μεσα και ομως δεν ειχαν καμια φθορα ουτε στα γραναζια του.

Και εννοειτε οτι εχω δουλεψει επαγγελματικα εργαλεια dewalt/makita και ειναι απλα αλλη κατηγορια.Δεν μπαινουν καν στην συγκριση.

Αλλα και οι φραπιερες (που λεει ο λογος) που εχουν οι καφετεριες κοστιζουν 600ευρω, αυτο δεν σημαινει πως για να φτιαξεις το φραπεδακι σου πρεπει να σκασεις τοσα.Κανεις δουλιτσα και με του 5ευρου.

Εκει ηθελα να καταληξω, απλα οντως η τιμη του dremel απο του parkside ειναι σχετικα μικρη.

Ισως επειδη αγορασα ενα "doit" dremelοειδες και ζητημα να το εχω δουλεψει ενα 10 ωρο απο τοτε που το πηρα (~5ετια?), οχι επειδη δεν ηταν καλο, απλα δεν το εχω ενταξει στο "workflow" να εχω αυτη την αποψη..

Τις ελαχιστες φορες που πραγματικα δεν μπορουσα να δουλεψω αλλο εργαλειο μου χει φανει χρησιμο παντως.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...