THD Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Και αυτό έχει εγγύηση, το παιδί έχει και φώτο με την απόδειξη
stelios18120 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Εντάξει άλλο το σφραγισμένο που το έχεις δουλέψει εξαρχής εσύ,και άλλο το μεταχειρισμένο. Αναλόγως τι ευρώ θέλεις να χαλασεις βέβαια.
THD Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Εντάξει άλλο το σφραγισμένο που το έχεις δουλέψει εξαρχής εσύ,και άλλο το μεταχειρισμένο. Αναλόγως τι ευρώ θέλεις να χαλασεις βέβαια. Προφανώς ρε συ, δεν συγκρίνεται, απλά χομπιστας είμαι, και καμιά φορά κάνω κάνα diy project. Έτυχε να μου χρειαστεί προχτές, που ήθελα να κόψω μια λεπτομέρεια, και λέω αν το είχα, τώρα θα ήμουν άρχοντας. Αλλά γενικά, δεν θα βγάλει δουλειά. Και εγγύηση, αν καεί το μοτέρ, το καλύπτει το μηχάνημα, η μπα;
Jimnie Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω τα εξαρτήματα κάνουν τη διαφορά. Ειδικά σε ότι αφορά δίσκους κοπής ακόμα και κινέζικα κόβουν τέλεια με δίσκους KEVLAR της Dremel.
stelios18120 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Τώρα η εγγύηση από την στιγμή που δεν το έχω στα χέρια μου δεν ξέρω τι λέει μέσα και τι καλύπτει. Λογικά ομως το μοτέρ αν καεί θα πρέπει να το καλύπτει ώστε να σου δώσουν καινούργιο.
THD Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Τώρα η εγγύηση από την στιγμή που δεν το έχω στα χέρια μου δεν ξέρω τι λέει μέσα και τι καλύπτει. Λογικά ομως το μοτέρ αν καεί θα πρέπει να το καλύπτει ώστε να σου δώσουν καινούργιο. Οκ φίλε μου, ευχαριστώ.Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω τα εξαρτήματα κάνουν τη διαφορά. Ειδικά σε ότι αφορά δίσκους κοπής ακόμα και κινέζικα κόβουν τέλεια με δίσκους KEVLAR της Dremel.Πόσο περίπου κοστίζουν όμως αυτοί οι δίσκοι;
THD Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μάλλον άργησα λίγο. Ο φίλος το έδωσε. Οπότε τελικά λέω να πάρω εκείνο το einhell του πρώτου ποστ, από eshop στα 43,24€ με τις 181 κεφαλες.
stelios18120 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Αν το πάρεις και το δουλέψεις κτλπ πες μας εντυπώσεις. Πάντως καλό θα ήταν να ξέραμε αν θα ξαναμπεί σε έκπτωση εκείνο του leroy merlin στα 29.90€ με τα 200 ανταλλακτικά.
manpower Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) έχω ένα παρόμοιο της Einhell σε μπλε χρώμα τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια (~45€). το χρησιμοποιώ τρεις τέσσερις φορές το χρόνο σε διάφορα μικρά projects. Είχε και εμένα πληθώρα εργαλείων καθώς και την προέκταση για τη χρηση. Γενικά η προέκταση είναι πολύ καλή για λεπτομερείς δουλειές αλλά στα περισσότερα projects δεν την χρησιμοποιώ πλέον. Με την παραπάνω χρήση και περίπου στα 3 χρόνια μου χάλασε ένα πλαστικό μπουτονακι (πειρος) που χρησιμοποιείται για να βιδωνεις και να ξεβιδωνεις τα εργαλεία. Διορθώθηκε εύκολα ανοίγοντας το einhell και αφαιρώντας το εντελως. Αντι αυτου χρησιμοποιώ τωρα εξωτερικα καποιο εξαρτημα ή ενα κατσαβιδακι για κοντρα. Εχω χρησιμοποιήσει λιγο και dremel, δεν θα ελεγα οτι για απλη χρηση υπαρχει εμφανης διαφορα σε ενα χομπιστα. Ειδικα τα απλα εργαλεια ειναι ομοια. Ενταξει η dremel εχει και καποια πολυ ποιοτικα και εξειδικευμενα (€€). Το βασικο στη χρηση του ειναι να μάθεις το καθε εργαλείο αλλά και το πως να χειριζεσαι το καθε υλικο που ειναι να επεξεργαστεις (πχ χαμηλές/υψηλές στροφές). Στην τιμη αγορας υπολογισε οπωσδηποτε εστω οικονομικα γυαλιά προστασίας ( >5€) γιατι μιλαμε για πολυστροφο μηχάνημα και τα περισσότερα εργαλεία σπανε ευκολα και τα θραύσματα πεταγονται συνήθως παντου. Προαιρετικα και γαντια αλλα οχι τπτ τρελο και δυσκαμπτο. Αυτά, συγγνώμη για το μακροσκελές post. Ps. Οταν αναφερομαι στα εργαλεία εννοω τις εναλλακτικές κοπτικες/λειαντικες/κ.α "κεφαλές". Επεξ/σία 1 Μαΐου 2017 από manpower
stelios18120 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Αυτά γενικά τα μικρά ανταλλακτικά, κεφαλές κοπτικές και παρόμοια,κρατάνε γενικά σαν υλικά η για να κόψεις κάτι θέλεις 2-3-4 τροχους να αλλάξεις επειδή φαγωνονται εύκολα;
29gk Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Αυτά γενικά τα μικρά ανταλλακτικά, κεφαλές κοπτικές και παρόμοια,κρατάνε γενικά σαν υλικά η για να κόψεις κάτι θέλεις 2-3-4 τροχους να αλλάξεις επειδή φαγωνονται εύκολα; Οταν προκειται να κοψεις λαμαρινα, μεταλλα ή ακομα και βιδες, καλο ειναι να εχεις ενα αρκουντως μεγαλο στοκ των ειδικων τροχων. Ειναι απαραιτητο αλλα και δεν κοστιζουν και πολλα και εξαλλου στο ebay υπαρχει αφθονια. Προκειται εξαλλου για αναλώσιμο του αναλωσιμου. Ειδικα οταν καποιος θα χρειαστει να επεξεργαστει μια αρκετα μεγαλη μεταλλικη επιφανεια και δεν θελει ή μπορει να δουλεψει με σεγα. Αντιστοιχα χρειαζονται και οι ροδελες λειανσης, ενω για ξυλο, μια αγορα οικονομικη παντα, ενος σετ 5-6 οδοντοτων τροχων θα λυσει χερια. Αυτοι θα εχουν χρηση επισης και σε πλαστικο, plexiglass, pvc κτλ. Η περιπτωση των γυαλιων που αναφερει ο φιλος παραπανω, ειναι οντως μια καλη επισημανση, αν και υπαρχουν επισης διαφανα προστατευτικα που μπαινουν στο στομιο και "μαζευουν" κατα πολυ τα διασπειρωμενα κομματια. Απο εκει και περα ο καθενας αγοραζει εξτρα, οτι απαιτειτειται για τις δικες του αναγκες. Για παραδειγμα μεχρι στιγμης, εγω αγορασα εναν προσαρμογεα που μετατρεπει το εργαλειο σε μινι ρουτερ, μια αλοιφη γυαλισματος της dremel για μπρουτζινα αντικειμενα και διαφορα τρυπανακια. Δειτε και παρακατω μερικες φτηνοτατες εναλλακτικες συμπληρωσης εξαρτηματων, ταξινομημενα κατα τιμη κι αναλωση και οχι ποιοτητα και διαρκεια. http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&LH_BIN=1&_nkw=rotary+tool+accessories&_sop=15 1
Jimnie Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Το κόστος των κοπτικών αναλλώσιμων συνήθως εξαρτάται από την ποιότητά τους, κοινώς ότι πληρώσεις παίρνεις.
THD Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Στο eBay που μπορείς να βρεις γνήσια; Δεν βρήκα τίποτα. Μόνο αυτά τα ανταλλακτικά, no name. Μάλλον θα πάρω μερικά τέτοια, και πάντα γυαλιά, μην φάμε κανέναν τροχό. Μια ερώτηση, για κοπή plexiglass (αυτό το acrylic που χρησιμοποιούν όλοι οι pc modders και diy guys στο YouTube), κάπου διάβασα πως χρειάζονται χαμηλές στροφές, για να μην λιώσει. Οι 10.000 είναι πολλές για τέτοια δουλειά;
stelios18120 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Από πόσες στροφές μέχρι πόσες φτάνει το εργαλείο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα