Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, έχει να προτείνει κανένας κάνα καλό (όσο γίνεται) εργαλείο τυπου dremel? Εγω είδα αυτα:

http://www.e-shop.gr/polyergaleio-krausmann-170watt-7960-p-TLS.040061

http://www.e-shop.gr/polyergaleio-ilektriko-einhell-th-mg-135-me-181-axesoyar-4419169-p-TLS.050858

Επίσης είπα να περιμένω ποτε θα βγάλει το lidl, αλλά πολύ αργεί. Θυμάται κανεις ποτε έβγαλε τελευταια φορά?

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σαν την κασετινα της Einhell, εχει ενα το Leroy Merlin περιπου στα 30-40€. Καλο κι αξιοπιστο μηχανακι επισης. Σε αυτην την κατηγορια τιμης παντως θα βρεις τετοια μηχανακια σε ολα τα καταστηματα, αν και φτηνοτερα σε αυτα που ειδικευονται στα εργαλεια. Δες και παρακατω στο skroutz αλλα και στο ebay

http://www.skroutz.gr/c/1424/multitools.html?from=catspan&keyphrase=%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=rotary+tool+kit&_frs=1

Δημοσ.

Aναλογα τι θελει καποιος. Προκειται ετσι κι αλλιως για μια κατηγορια ηλεκτρικων εργαλειων, οπου δεν μετρα τοσο πολυ η δυναμη αλλα η σταθεροτητα κι η αντοχη τους για λεπτοδουλειες.

Δημοσ.

To Dremel 300 που εχω εγω ειναι 125W, εχω κοψει και σιδερενια πλακα 5χιλιοστα. Τα δισκακια κανουν την διαφορα οχι τοσο το μοτερ. Τα Krausmann ειναι φτηνοκινεζικα τα οποια ο εισαγωγεας στην Ελλαδα τα εχει βαφτισει με ενα γερμανοφωνο ονομα για να μοιαζει οτι ειναι γερμανικα γιατι ο μυθος (που μας εχει ξεμεινει απο τον ΒΠΠ) λεει οτι τα γερμανικα εργαλεια ειναι αρεια και εχουν μαγικες ικανοτητες.

Δημοσ.

Το krausman είδα σε άλλο φόρουμ είχαν μείνει ευχαριστημένοι, τα δισκάκια έλεγαν ηταν της πλάκας. Από είδα οτι παει απο 8000 μέχρι 3500, ενω τα άλλα απο 10000 και πανω μέχρι 30000. Οι 8000 είναι καλυτερα για πλαστικό, για να μην λιώνει. Επισης έχει και περισσότερα βατ

Δημοσ.

Εχω παρει και εγω ενα φτηνοκινεζικο της πλακας αλλα το εχω δουλεψει ελαχιστα.Αλλα ηταν χρησιμο εστω και αυτες τις λιγες φορες.

Εαν το θελεις για να βγαλεις "δουλεια" παρε ενα dremel, εαν το θελεις απλα να βρισκετε παρε ενα δευτερης μαρκας.

Παντως θεωρω οτι σημαντικο ειναι να εχει την προεκταση οπως αυτο το einhell που χεις βαλει στο link, ωστε να μπορεις να το χειριζεσαι καλυτερα.

Δημοσ.

Μην τρελενεστε και το Dremel ερασιτεχνικο εργαλειο ειναι, ποτε δεν πλασαριστηκε για επαγγελματικο, ισως για το Proxxon.

Δημοσ.

Λέω να πάρω το σετακι από το leroy merlin με τις 200 μυτες

Eπειδη εχω το συγκεκριμενο εδω και κανα 2 χρονια, να σημειωσω οτι θα χρειαστειτε οπωσδηποτε συμπληρωμα σε καλα εξαρτηματα εκει που θα το χρησιμοποιησετε πιο πολυ, σιγουρα εξτρα δικους κοπης σιδερου αλλα και αγορα μερικων κοπης ξυλου και τελος, θα παρατηρησω οτι εαν οι στροφες που θα θελησετε να ανεβασετε ειναι πανω απο τη ρυθμιση 3, το εργαλειο κανει πολυ θορυβο αλλα και εχει και μεγαλη δονηση. Δεν παθαινει τιποτα βεβαια, αρκει να προσεχει κανεις να μην υπερβαινει το 15λεπτο συνεχους λειτουργιας καθοτι αυτα τα μηχανακια ζεσταινονται αρκετα, ενω παραλληλα η αποδοση του στις ρυθμισεις 3-4-5 ειναι αριστη.

Δημοσ.

40, αλλά ένα παιδί από εδώ το δίνει 20€ μεταχειρισμενο 2 εβδομάδων

το ειδα το συγκεκριμενο

ειχε παιξει μου ειπε υπάλληλος πριν κανενα μηνα στα 29.90 ευρω ολο το κουτι,με τα ανταλλακτικα κτλπ

σουπερ τιμη. αν το ειχα πετυχει τοτε θα το ειχα παρει σιγουρα.

θα παρατηρησω οτι εαν οι στροφες που θα θελησετε να ανεβασετε ειναι πανω απο τη ρυθμιση 3, το εργαλειο κανει πολυ θορυβο αλλα και εχει και μεγαλη δονηση.

αυτό με την δονηση θελω να ρωτησω

αν κανω λεπτοδουλεια και αυτό κουναει πολύ από την δονηση δεν σου κανει κανενα θεμα στην ακριβεια σου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην, εγω ημουν απο τους τυχερους που το ειχα πετυχει μολις το ειχαν πρωτοφερει, στα 29,90€ οπως λες. Μαλιστα μου εκανε εντυπωση οτι μια ολοκληρη στοιβα, αρκετα μεγαλη, ειχε "εξαφανιστει" μεσα σε λιγες ημερες γιατι οντως για την τιμη το συγκεκριμενο πακετο οντως αξιζει. Για αυτο μαλλον και το ξανα εφεραν αλλα πιο ακριβο κατα 10€. Και παλι ομως πιστευω πως αξιζει και σε αυτην την τιμη.

Το θεμα της δονησης ειναι οντως σημαντικο, αλλα δεν θα σε επηρεασει για 2 λογους. Ο πρωτος ειναι, οπως ανεφερα, οτι το μηχανακι ειναι αρκουντως δυνατο και πολυ σπανια θα χρειαστει να ζητησεις κατι παραπανω απο την σκαλα 3 απο τις 6 που διαθετει. Ο δευτερος και κυριοτερος ομως, ειναι οτι στο κιτ, συμπεριλαμβανει την προεκταση ( λαστιχενιο καλωδιο οπου εκει συνδεονται τα εξαρτηματα ) που χρειαζεται οταν οι δουλειες απαιτουν λεπτομερεια και μεγαλυτερη ακριβεια. Κατι που τα περισσοτερα κιτ που εχω δει, δεν την περιλαμβανουν και πρεπει να αγοραστει ξεχωριστα. Οποτε δεν θα αντιμετωπισεις καποιο προβλημα.

Αυτο παντως που θα προτεινα, ειναι να σιγουρευτεις πως το μεταχειρισμενο ειχε καλη ή μηδενικη χρηση και οτι δεν ταλαιπωρηθηκε με κινδυνο να σου καει στα χερια σου. Καθως οπως και να το κανουμε, το καινουργιο εχει και 2 χρονια εγγυηση.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...