Προς το περιεχόμενο

Problima BIOS

firfirikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exw ta exis 2 problimata me to pc mou:

1)ekana default settings sta bios kai twra to pc den mpainei sta winXp kai kolaei prin mpei.Mpainei mono otan tokanw boot apo to cd (twn Winxp) kai xwris na patisw kapoio koumpi.Mou eixe xanasumbei auto sto pareLthon kai o o texnikos tou "plaisiou" pou to piga mou eipe oti telika itan mia ruthmisi sta Bios.Gnwrizei kapoios poia einai auth?

2)olo auto egine gia na apofugw to format!xafnika exthes ,xwris logo,kollise to pc kai molis to ekana epannekkinisi den empaine sta Win.Ekana format kai telika ok.Auto mou to eixe kanei kai prin 20 meres peripou.Any ideas?

(P4 2,02-ASUS P4S533 - MNHMH 256 LIFETIME-HDD 60GB)

Δημοσ.

Twra prin mpei sta Win meta tin anagnwrisi master ,slave ktl mou emfanizei to exis minima:"SMART failure Predicted on Primary Master

WARNING: Immedately back -up your data and replace your hard disc drive.A failure may be imminent. "

Δημοσ.

Λοιπόν, εν ολίγοις το SMART είναι μια αμφιλεγόμενη τεχνολογία, η οποία υποτίθεται πως μπορεί να ελέγχει την κατάσταση λειτουργίας ενός δίσκου και να προειδοποιήσει σε περίπτωση επικείμενης βλάβης. Αυτό που σου λέει το μηνυματάκι (το κατάλαβες μάλλον και μόνος σου) είναι πως ο κύριος δίσκος σου (αυτός με τα Win ντε!) είναι στα πρόθυρα. Δεν ξέρω αν αυτό που είχε κάνει τότε ο τεχνικός ήταν να απενεργοποιήσει το SMART μέσω BIOS, όπως δεν είμα σίγουρος και για το κατα πόσον μπορείς να εμπιστευθείς την διάγνωση αυτή του SMART. Μια λύση είναι να το απενεργοποιήσεις από το BIOS και να μπείς στα Win. Αλλά για πόσο? Περίμενε να ακούσεις κι άλλες γνώμες...

Δημοσ.

Καλησπέρα,

για να καταλάβεις την κατάσταση που βρίσκεται ο δίσκος σου, πρέπει να κατεβάσεις το "Smart_Idicator". Είναι ενα μικρό πρόγραμμα περίπου 60kb - που μετά απο το setup , οταν πας στα properties του δίσκου σου, σου έχει προσθέσει ένα "αυτάκι' με την ονομασία S.M.A.R.T., και πίστεψέ με, μπορεί να εκπλαγείς απο αυτό που θα δείς - όπως εγώ.

Δημοσ.

mou leei to o skliros diskos leitourgei ok kai i mpara aggresive einai sto terma.(exthes pou ekana to format to ekana mesw tou cd twn win,diladi diamorfwsi tou c (grigoro)).Kamia idea gia to allo problima ,gia to bootarisma kanonika kai oxi apo cd?

Δημοσ.

Κυριολεκτικά, σύμφωνα με το GWord (μιας και δεν γνώριζα την λέξη - έχω και καλό πτυχίο... φτου μου!) σημαίνει:

συνολικός, ενοποιημένος, συλλογικός, συσσωματικός, σύνολο, άθροισμα, συνάθροισμα κτλ κτλ...

Όσο για αυτό, το άστα να πάνε δεν το κατάλαβα. Όπως φαίνεται στο sig, έχω δύο δίσκους. Ο πρώτος, ο μικρός έχει άδεια την εν λόγω μπάρα. Ο δεύτερος την έχει γεμάτη (και τα τρία του partitions) και δουλεύουν όλοι μια χαρά εδώ και καιρό, χωρίς ήχους ή περίεργες συμπεριφορές. Μπορείς να να εξηγήσεις λίγο τι εννοούσες?

Δημοσ.

Sorry, sorry και πάλι sorry,

Άλλο έβλεπα, άλλο καταλάβαινα.

Καμία σχέση.

Δεν το έχω καν το προγραμματάκι - το είχα αλλά στον καινούργιο δίσκο δεν το έβαλα - είχα την εντύπωση οτι το aggregate ήταν στην άλλη άκρη του reliable!!!!!

Τελικά μόλις το περασα, και ...ωιμέ!!!

Και πάλι συγνώμη για το λάθος μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...