Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε και δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Έχω έναν υπολογιστή με επεξεργαστή 4790Κ και μνήμη 16GB , τον οποίο χρησιμοποιώ αποκλειστικά για την δουλειά μου.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα περίπου όλα ήταν καλά , τώρα όμως έχει αρχίσει να μου αργεί πολύ να κάνει ενημερώσεις στο πρόγραμμα που δουλεύω , δηλαδή σαν να ζορίζεται ο επεξεργαστής.

Η χρήση σου επεξεργαστή και οι θερμοκρασίες , είναι οι ίδιες με πριν και σε κατάσταση ηρεμίας και σε χρήση με το πρόγραμμα.

Δουλεύω σε Excel κάποια προγράμματα αρκετά βαριά και όταν κάνουν ενημερώσεις η χρήση του επεξεργαστή ξεπερνάει το  70%.

Στο παρασκήνιο δεν βρίσκω κάτι να ζορίζει τον υπολογιστή.

Το ερώτημα μου λοιπόν είναι :

Είναι δυνατόν να πέσει η απόδοση του υπολογιστή τόσο πολύ που να είναι τόσο εμφανής η διαφορά με λίγες μέρες πριν?????

Ανεβάζω μερικές φωτογραφίες για να δείτε την χρήση του επεξεργαστή και τις θερμοκρασίες οι πρώτες σε ηρεμία αλλά με τα προγράμματα του Excel ανοιχτά και οι δεύτερες την ώρα που ο υπολογιστής κάνει ενημερώσεις.

post-71601-0-72497300-1492939405_thumb.jpg

post-71601-0-21840700-1492939484_thumb.jpg

post-71601-0-28697400-1492939502_thumb.jpg

post-71601-0-50883400-1492939517_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν είναι εύκολο κατέβασε το malwarebytes και τρέξε ένα scan.

Κατ΄αρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την απάντηση.

Το έχω το malwarebytes και κάνει αυτόματα σάρωση μια φορά κάθε ημέρα.

Δημοσ.

Για αυτό είμαστε εδώ :)

Ψάχνουμε αλλού λοιπόν. Μπας και κόλλησε το windows update? Δοκίμασε να το κλείσεις να δεις αν επανέλθει.

Ο επεξεργαστής δεν χάνει απόδοση πάντως. Κάτι άλλο φταίει.

Δημοσ.

Αν είναι εύκολο κατέβασε το malwarebytes και τρέξε ένα scan.

Για αυτό είμαστε εδώ :)

Ψάχνουμε αλλού λοιπόν. Μπας και κόλλησε το windows update? Δοκίμασε να το κλείσεις να δεις αν επανέλθει.

Ο επεξεργαστής δεν χάνει απόδοση πάντως. Κάτι άλλο φταίει.

Ευχαριστώ και πάλι

Έχω δοκιμάσει τα πάντα που ξέρω με τις λίγες γνώσεις που έχω και τα windows κάνουν κανονικά ενημερώσεις , επίσης τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι ελάχιστα μεγαλύτερα από τον προηγούμενο μήνα.

Ευχαριστώ και πάλι

Έχω δοκιμάσει τα πάντα που ξέρω με τις λίγες γνώσεις που έχω και τα windows κάνουν κανονικά ενημερώσεις , επίσης τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι ελάχιστα μεγαλύτερα από τον προηγούμενο μήνα.

Και μια φωτογραφία από τα windows , επίσης έχω τα windows εγκατεστημένα και σε δεύτερο partition και έχω κι εκεί το ίδιο πρόβλημα.

post-71601-0-05598700-1492941799_thumb.jpg

Δημοσ.

μηπως ο δισκος σου εχει αρχισει να περνει την κατω βολτα ?

βαλε ενα hd sentinel και πες μας το ποσοστο υγειας του δισκου

Το ποσοστό υγείας του SSD Crucial που τον έχω αποκλειστικά για τα προγράμματα που δουλεύω είναι 95% από τις 25 Φεβρουαρίου και έχουν γραφεί συνολικά 24,18 ΤΒ

post-71601-0-68605700-1492946394_thumb.jpg

Δημοσ.

εχεις και αλλουσ δισκους? οι υπολοιποι πως ειναι ?

Ναι έχω άλλους 2 δίσκους εσωτερικούς με το λειτουργικό και στους 2 για περίπτωση βλάβης και 2 εξωτερικούς που είναι απλά για Βackup και όλοι έχουν υγεία 100%

Δημοσ.

Μόνο εγώ είδα ότι σου Excel δουλευουν όλοι οι πυρήνες στο ~85% και στα 4ghz ενώ όταν κάνει ενημερώσεις δουλεύει μόνο ο ένας στο 70% και οι άλλοι στο 5-6% ενώ από συχνότητα είναι στα 1,7ghz?

Για δες όταν κάνει ενημερώσεις να κάνεις affinity σε όλους τους πυρήνες να δούμε συμπεριφορά.

Δημοσ.

πως τον έχεις από τον Φεβρουάριο και έχει 600+ ημέρες από την ενεργοποίησή του;;; Κανονικά έπρεπε να λέει 90ημέρες πάνω κάτω.

Μεταχειρισμένο τον είχες πάρει;. Ποιος crucial είναι;;;.

Να σου πω την αλήθεια, για αγορά νέου δίσκου προ λίγων μηνών, να έχει γράψει πάνω 24ΤΒ και να είναι 95% health, δεν ακούγονται σωστά... όλα τα νούμερα έπρεπε να είναι πιο κάτω, και το health 100%... δεν λέω, συμβαίνει το health να μειωθεί, αλλά είναι ολίγων σπάνιο για καινούργιο ssd.

Δημοσ.

Aρχίζει να πέφτει και λογικά αυτός κάνει τα κολλήματα.

Αν είχε σταματήσει πχ στα 96% και δεν έπεφτε για καιρό θα έλεγα οκ, αλλά τώρα, μάλλον είναι η πηγή του προβλήματος.

• Like 1
Δημοσ.

Aρχίζει να πέφτει και λογικά αυτός κάνει τα κολλήματα.

Αν είχε σταματήσει πχ στα 96% και δεν έπεφτε για καιρό θα έλεγα οκ, αλλά τώρα, μάλλον είναι η πηγή του προβλήματος.

και εγω κατα εκει κλεινω

βεβαια αφου εχει λσ σε αλλο μηχανικο δισκο δεν χανει να κανει μια δοκιμη και εκει στις ιδιες εργασιες εαν δεν κολλαει εκει ή ενα φορματ ή παπαλα ο δισκος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...