Προς το περιεχόμενο

Δώσε μπάρμπα δίσκους!!

sash

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου τελείωσαν τα IDE και μου τελειώνουν και τα Gigabytes στους δίσκους (240 στο σύνολο). Σκέφτομαι τώρα τι να κάνω αφου για να βάλω κιάλλα gigaμπίτια πρέπει αντικαταστήσω έναν από τους 120άρηδες (και οι σκληροί> 120gb είναι τσουχτερότατοι). Μέχρι που είδα αυτό http://www.sunix.com.tw/de/Promotion-1.php?sid=180#top

που το φέρνει το πλαίσιο (34ευρώ+ΦΠΑ).

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=90&Nav_Section_Id=90&Catalog_Id=1&Product_Id=147804&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Σ'αυτό μπορείς να κοτσάρεις 2 120άρηδες ακόμα SATA (που αργότερα μπορώ να χρησιμοποιήσω σαν primary HDD όταν παρω SATA motherboard) και να είσαι άρχοντας. Τώρα η ερώτηση μου πρός εσάς τους ειδικούς:

1) Δουλέυει αυτό το μαραφέτι ή θα μου φάει τα λεφτά?

2) Υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας? Πρέπει να πάρω μήπως καινούργιο τροφοδοτικό?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Mπορεί και να χρειαστείς τροφοδοτικό αν όμως μας πεις ποιο έχεις και πόσες συσκευές ΘΑ έχεις μετά την αγορά των παραπάνω!

Δημοσ.

α) Δουλεύει, αλλά θα σου πρότεινα να δώσεις λίγα παραπάνω και να πάρεις έναν ελεγκτή που να υποστηρίζει και raid, αν φυσικά σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο

β) Για να σου πω αν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα τροφοδοσίας καλό θα ήταν να μας δώσεις τα specs του συστήματος σου και φυσικά τα Watt του PSU σου

Δημοσ.

Ίσως θα ήταν πιο λογικό να ξεκινήσεις να γράφεις τα data σου σε cd/dvd καθώς και οι καινούριοι σκληροί κάποια στιγμή θα γεμίσουν και αυτοί.

Υπέρ του raid και εγώ, και τα παραπάνω ρεύματα δεν ήταν ποτέ κακό.

(εφόσον το αντέχει η τσέπη σου).

sc

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

1) Raid δεν με πολυενδιαφέρει καθώς οι δίσκοι αυτοί θα είναι storage ( αμέτρητα mp3, ελάχιστα video) και όχι χρήσης (OS)

2) Εχω 2 σκληρους + 2 cd (ide: WD 120, Seagate 120, HpCDr, TeakDVD). To τροφοδοτικο το είχα πάρει μαζί με το κουτί πρίν 5 χρόνια, δεν έχω ιδέα τι σόι είναι.CPU: p4 1,6 [και ενίοτε 2,1 :) ] , Αsus p4b ΜΒ.

3) Μετά την αγορά θα έχω και άλλο 1 SATA HDD

Ευχαριστώ

Δημοσ.

lol καλα ας μη βγάλουμε ... να μετρήσουμε τα γούστα μας.

Σαν να λέμε κανα 250W no name ε; Χμμμμμ μάγκα μου οριακά σε βρίσκω. Επίσης να ξέρεις ότι θα χρειαστείς και ένα converter για το ρεύμα που κάνει 1,5 ευρώ μιας και οι sata δίσκοι έχουν διαφορετική τροφοδοσία. Στο λέω για να μην ξανατρέχεις στα μαγαζιά τσάμπα για να πάρεις ένα τσουτσέκι.

Άσχετο ποιες είναι οι δυο δεσποινίδες που διατυμπανίζουν σε αυτή τη φωτογραφία, ότι μπορεί να υπάρχει αγνή φιλία μεταξύ δυο γυναικών; Η Jenna είναι η μια;

Α και κάτι άλλο: Ρε συ η μητρική σου για τον P4 δεν έχει υποδοχή και για 12V βύσμα(ένα βυσματάκι με δυο κίτρινα καλώδια και δυο μαύρα). Υπήρχαν πριν 5 χρόνια τροφοδοτικά με τέτοιο βύσμα;

Δημοσ.

i mia einai i jenna kai i alli i brianna banks apo to perifimo brianna loves jenna!

einai i teleutaia kikloforia kai sinistatai anepifilakta stou opadous kai ton dio stars! :D :D

episis, gia na eimai kai sto thema, kalitera na skefteis tin agora enos kalou trofodotikou.

Δημοσ.
lol καλα ας μη βγάλουμε ... να μετρήσουμε τα γούστα μας.

Σαν να λέμε κανα 250W no name ε; Χμμμμμ μάγκα μου οριακά σε βρίσκω. Επίσης να ξέρεις ότι θα χρειαστείς και ένα converter για το ρεύμα που κάνει 1' date='5 ευρώ μιας και οι sata δίσκοι έχουν διαφορετική τροφοδοσία. Στο λέω για να μην ξανατρέχεις στα μαγαζιά τσάμπα για να πάρεις ένα τσουτσέκι.

Άσχετο ποιες είναι οι δυο δεσποινίδες που διατυμπανίζουν σε αυτή τη φωτογραφία, ότι μπορεί να υπάρχει αγνή φιλία μεταξύ δυο γυναικών; Η Jenna είναι η μια;

Α και κάτι άλλο: Ρε συ η μητρική σου για τον P4 δεν έχει υποδοχή και για 12V βύσμα(ένα βυσματάκι με δυο κίτρινα καλώδια και δυο μαύρα). Υπήρχαν πριν 5 χρόνια τροφοδοτικά με τέτοιο βύσμα;[/quote']

η μητρική είναι 2 χρόνων. Το κουτι+τροφοδοτικο είναι 5.

Οπότε μάλλον θέλω και τροφοδοτικό. Όσο για τα βυσματάκια που λές, δεν ξέρω τίποτα. Μπορείς να με κατατοπίσεις [τι έιναι,τα εχω/δεν τα έχω, που τα βρισκω, πώς τα ζητάω]?

και ναι είναι πραγματική και αγνή η φιλία μεταξύ των 2 αυτών δεσποινίδων...

Δημοσ.

Oi periswteroi SATA (an oxi oloi) exoun ypodoxi kai gia tis klasikes tou trofodotikou... Prin kana mina pira enan kai douleyei kai xwris to antaptwraki, me to kanoniko bysma tis trofodwsias... episeis logo xamiloteris apo tous ATA katanalwsis mpwrei kai na to sikwnei to yparxwn PSU...

Δημοσ.

Αν λες για τον converter τροφοδοσίας των σκληρών λογικά πρέπει να τους έχουν όλα τα καταστήματα. Τουλάχιστον το hac απο όπου εγώ συχνά ψωνίζω έχει σίγουρα. Μετατροπέας τροφοδοσίας για sata δίσκους είναι, δε νομίζω να μην καταλάβει κανείς πωλητής τι ζητάς.

Τώρα για τον 12V connector μια υποδοχή πάνω στη μητρική σου είναι με 4 βύσματα τετραγωνισμένα σε διάταξη 2x2 στο οποίο μπαίνει το αντίστοιχο connector του τρφοδοτικού. Αλλά εφόσον το σύστημα σου δουλεύει, όλα ΟΚ, είχαν βγει και σχετικοί adaptors... Τέλοσπάντων μη σε ζαλίζω με αυτό τώρα, μια απορία διατύπωσα :)

Δημοσ.

Re paidia gia help me out kai mena ligo epi tou idiou thematos panta.... Exo ti mitriki tis Gigabyte 8PE667 Ultra2... Ipostirize SATA RAID function kai polla alla... Ap'oti exo dei piso,vgainei mia karta me ipodoxes gia sklirous SATA... Diladi mporo mono na sindeso eksoterikous diskous SATA?De mporo esoterika.... An nai pos?Ksesindeo tin karta kai xrisimopoio afta ta kalodia gia na valo pano tous sklirous?Rotao giati sto manual den anaferetai pouthena pos ginetai afto kai an...

Lei mono pos na dimiourgiseis sistoixia kai alla tetoia paremferi... O elegtis SATA einai tis Silicon Image Sil3112A... Opoios mporei help me out... Min paro to skliro kai meta do oti de ginetai px.... Thnx in advance....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...