adtakhs Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Οποίος μπορεί βάζει φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτρια και πετάει το ρολόι της ΔΕΗ στα σκουπίδια. Κάθε φορά που το παίρνω στα χέρια μου μου ανάβουν τα λαμπάκια. 20€ για ρεύμα και 100€ για παπάντζες. Εξάλλου είναι πιο αποδοτικό να γίνεται παραγωγή και κατανάλωση επιτόπου. Κάνε το και προσπάθησε να τροφοδοτήσεις κουζίνα, πλυντήριο, θερμοσίφωνα. Ααααα και πλήρωσε και για συσσωρευτές να δεις την χαρά .... εκεί. Μην λέμε ότι θέλουμε. Μόνο διασυνδεδεμένο με το δίκτυο της ΡΑΕ έχει νόημα μια τέτοια εγκατάσταση, αλλά σαν παραγωγός, φορολογείσαι, ενώ νομίζω πως φορολογείται και η εγκατάσταση σαν περιουσιακό στοιχείο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Τα χαράτσια της ΑΔΜΗΕ έρχονται από την πριμοδότηση των φωτοβολταικών και των ανεμογεννητριών κατά ένα μεγάλο μέρος ! Δεν είναι η ΔΕΗ αυτή που δημιουργεί την χασούρα. Είναι η ΑΔΜΗΕ . Ανεξάρτητη αρχή διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας. Τι σχέση έχει ο αδμηε με τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά; ο αδμηε δεν είναι η αρχή ενέργειας στη Ελλάδα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Τριχες εξυπυρετηση ειχαμε οταν ο ΟΤΕ ηταν κρατικο μονοπωλιο,οσοι ειναι αρκετα μεγαλοι για να θυμουνται τι γινοταν πριν απο 20-30 χρονια ξερουν,μεσο απο βουλευτη ηθελες για να κανεις μια δουλεια. Οσο για την αναπτυξη της τεχνολογια παλι με τον ανταγωνισμο ειδαμε προοδο,θυμομαστε τις εποχες που καθυστερουσε την προσφορα adsl στο κοινο ο κρατικος ΟΤΕ γιατι επρεπε να ξεστοκαρει τα υπερσυγχρονα isdn netmod του θειου Σωκρατη που ειχε φορτωθει με τιμες 50% πανω.Α και μην ξεχναμε τις εποχες που εδινε με το ζωρι 1mbit/256kbit μαξιμουμ ταχυτητα ε,μονο οταν ξεκινησε το llu και υπηρξε σοβαρος ανταγωνισμος και και μεγαλυτερες ταχυτητες ξεκινησε η σοβαρη αναπτυξη του ιντερνετ στην Ελλαδα. Τα μονοπωλια κρατικα ή ιδιωτικα ειναι κακα για τον καταναλωτη,ο ανταγωνισμος ειναι καλος,και η ΔΕΗ οταν υπηρξε σοβαρος ανταγωνισμος και εχασε πελατεια θυμηθηκε να δωσει εκπτωση 15% στους συνεπεις πελατες,οταν ηταν μονοπωλιο ή ειχε αεριτζηδες ανταγωνιστες σφυριζε αδιαφορα Πρόσφατα ο ΟΤΕ ήρθε στο ακίνητο όπου διαμένω, ώστε να συνδέσει για πρώτη φορά το τηλέφωνο στον κάτω όροφο όπου διαμένει η αδερφή μου. Το αποτέλεσμα? Να κόψουν την δική μου παροχή, (πάροχος forthnet) και να μην έχω τηλέφωνο. Τηλεφώνησα στον ιδιωτικό ΟΤΕ, αλλά λειτουργεί μόνο 8-14:00 .... πλέον και με εξωτερικά συνεργεία ...... Μου είπαν πως αυτοί δεν έχουν καμιά δουλειά και πως πρέπει να απευθυνθω στην Forthnet , όπως και έκανα . Κύριοι τους λέω, μα εσείς χαλάσατε τις γραμμές, αφού εσείς κάνατε εργασίες στον χώρο της οικίας μου. Οχι η forthnet, όπου πολύ καλά γνωρίζω πως δεν έχει κάποια δουλειά με το δίκτυο..... Όχι να πάρεις την forthnet ήταν η απάντηση. Καλά εκεί ..... τρελό γέλιο . Να με ρωτάνε πόσες συσκευές έχει το σπίτι και να μου ζητούν να τις βγάλω από την γραμμή ...... αν έχει συνδεθεί σωστά το modem και αν έχω φίλτρα στις γραμμές ..... την ώρα που εγώ του έλεγα πως δεν υπάρχει κάν καλώδιο (σύνδεση) προς την οικία πλέον.... Προώθηση αιτήματος για έλεγχο. Πιθανή ημερομηνία ελέγχου μια εβδομάδα μετά .... Αυτή είναι η ανάπτυξη μέσω εξωτερικών συνεργατών των 480€ .... Να λέμε και τα καλά..... Τι σχέση έχει ο αδμηε με τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά; ο αδμηε δεν είναι η αρχή ενέργειας στη Ελλάδα SORRy έγραψα ADMHE αλλά είναι ΡΑΕ . Θα το αλλάξω και από πάνω. Τα κοινωνικά αγαθά ΔΕΝ πρέπει να είναι προϊόντα κέρδους φίλε μου , οπότε από την στιγμή που η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει βασικό σκοπό το κέρδος, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβότερα αγαθά για τους έχοντες και μόνο !!! Όσο το κράτος ήταν ο κύριος πάροχος, μπορούσε να δώσει υπηρεσίες σε τιμές σχεδόν κόστους ! Για να δω τώρα με Μυτιληναίο , Μπόμπολα στην ενέργεια τι εν τέλη θα πάρεις ..... Να σου αναφέρω επίσης πως ο Μυτιληναίος έχει πάρει ένα υδροηλεκτρικό της ΔΕΗ για να τοποθετήσει τα ηλεκτρομηχανικά μέρη. Δεν παραδίδει το έργο, γιατί απλά το να πληρώνει τις ρήτρες καθυστέρησης παράδοσης, είναι προτιμότερο για αυτόν, αφού βγάζει περισσότερα καλύπτοντας το ενεργειακό κενό από τις δικές του παραγωγικές μονάδες .... Να τα λέμε και αυτά τα καλά της ιδιοτικοποίησης των πάντων. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Για το άρθρο του ts : Τρίχες κατσαρές. Μετάφραση μαρκετίστικου άρθρου. Αλλη ώρα θα επανέλθω με τεκμηρίωση. Βρετανία χτες και σήμερα. Είναι οι πρώτες 24 ώρες χωρίς κανένα ηλεκτρικό σταθμό παραγωγής από κάρβουνο να έχει δουλέψει. Αν αυτό το έγραφες σε κάποια συζήτηση που ειχε να κάνει με παραγωγή ΗΕ απο πετρέλαιο/καρβουνο/πυρηνικα θα ήταν λογικό, αλλά επειδή το ανεφερες σε άρθρο που αφορά τα αιολικά/φωτοβολταικα, πρέπει λίγο να αρχίσεις να σκέφτεσαι γιατί εχεις κι εσύ παγιδευτεί στα ψέματα του μαρκετινγκ. Δες το link παρακατω που εχει και 2-3 στοιχεία παραπανω απο ενα ξερο μονοστηλο. Ειδικά δες το γράφημα και θα καταλάβεις οτι τα αιολικά/ΦΒ ήταν με το ζορι το 10% της παραγωγής. Το υπολοιπο 90% καλύφθηκε απο καυση φυσικου αερίου και πυρηνικά. Ο ντόρος βεβαια εγινε ενάντια το "κακο κάρβουνο" και υπερ των απε, αλλά ελάχιστοι εγραψαν ωμά αυτό που ελεγε το γράφημα. Επισης αυτό εγινε ΜΙΑ ΦΟΡΑ το χρόνο, τις υπολοιπες τι γίνεται; https://qz.com/965581/the-uk-was-powered-without-coal-on-april-21-the-first-day-since-the-industrial-revolution/ Να σου πω κάτι ακομα; Δεν εχω διασταυρώσει αν οι μοναδες κάρβουνου δεν δουλευαν ή απλά δεν επαιρναν ρευμα απο αυτές (κι ας έκαιγαν κάρβουνο) EDIT: Απο περιέργεια κοιταξα το παρακατω site που εχει στατιστικά χρήσης για το βρετανικό δίκτυο. Πρόσεξα οτι το κάρβουνο γενικά εχει χαμηλή χρήση και το μεγαλο φορτίο το τραβάνε πυρηνικά και φυσικο αέριο. Στα υποψη οτι τη βιομάζα δεν την θεωρώ στην ίδια ομάδα με αιολικά/φβ. Have a look http://www.gridwatch.templar.co.uk/ 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Όπως και να ήταν την βασική αρχή εξυπηρέτησης της επικοινωνίας θα την είχες και φτηνότερα απ` ότι σήμερα. Εξάλλου αυτό που ώθησε σε καλύτερες υπηρεσίες , είναι πρωτίστως η ανάπτυξη της τεχνολογίας η οποία δίνεται και φτηνότερα απ` ότι στο παρελθόν. Αρα η φυσική ροή των πραγμάτων θα έτεινε σε αυτό που έχουμε σήμερα είτε με ιδιωτικό ΟΤΕ , είτε με κρατικό. Με την δυναμική που έχει ο ΟΤΕ σήμερα και με το πακέτο συνδρομητικής τηλεόρασης - net κ.λ.π. που παρέχει και με το δίκτυο αποκλειστικά δικό του , είναι σίγουρο το μονοπώλιο . Αυτό που μένει να δούμε πλέον είναι τις τιμές του ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΜΟΝΟΠΩΛΊΟΥ .... Το θέμα για εμάς του πολίτες όμως είναι πως είχαμε μια δημόσια επιχείρηση αξίας δις €€€, που μπορούσε να δείξει και κοινωνικό πρόσωπο χωρίς την άκρατη ροπή προς το κέρδος, ενώ πλέον δεν έχουμε τίποτα. Χώρια που με την απαξίωση που οι ίδιοι της προκαλέσαμε πριν την πώληση, πήραμε πενταροδεκάρες ..... Τριχες εξυπυρετηση ειχαμε οταν ο ΟΤΕ ηταν κρατικο μονοπωλιο,οσοι ειναι αρκετα μεγαλοι για να θυμουνται τι γινοταν πριν απο 20-30 χρονια ξερουν,μεσο απο βουλευτη ηθελες για να κανεις μια δουλεια. Οσο για την αναπτυξη της τεχνολογια παλι με τον ανταγωνισμο ειδαμε προοδο,θυμομαστε τις εποχες που καθυστερουσε την προσφορα adsl στο κοινο ο κρατικος ΟΤΕ γιατι επρεπε να ξεστοκαρει τα υπερσυγχρονα isdn netmod του θειου Σωκρατη που ειχε φορτωθει με τιμες 50% πανω.Α και μην ξεχναμε τις εποχες που εδινε με το ζωρι 1mbit/256kbit μαξιμουμ ταχυτητα ε,μονο οταν ξεκινησε το llu και υπηρξε σοβαρος ανταγωνισμος και και μεγαλυτερες ταχυτητες ξεκινησε η σοβαρη αναπτυξη του ιντερνετ στην Ελλαδα. Τα μονοπωλια κρατικα ή ιδιωτικα ειναι κακα για τον καταναλωτη,ο ανταγωνισμος ειναι καλος,και η ΔΕΗ οταν υπηρξε σοβαρος ανταγωνισμος και εχασε πελατεια θυμηθηκε να δωσει εκπτωση 15% στους συνεπεις πελατες,οταν ηταν μονοπωλιο ή ειχε αεριτζηδες ανταγωνιστες σφυριζε αδιαφορα Με κάλυψε ο προλαλλήσαντας... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 εγώ ξέρω ότι ο κρατικός οτε έκανε 15 χρόνια να μου βάλει τηλέφωνο στο νησί. και πλήρωσα χρυσά τα σκραπ ψηφιακά κέντρα και isdn της siemens και του κόκκαλη, όταν άλλες χώρες τα απέσυραν. τα οποία αν δεν υπήρχε ο ανταγωνισμός (με τη forthnet μόνο στην αρχή), θα μας τα πούλαγε ο οτε για τεχνολογία αιχμής ακόμα και σήμερα. Ας μη συζητήσουμε για το πόσες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ έχουν γίνει με μοναδικό γνώμονα το κομματικό συμφέρον και τους διορισμούς σε τοπικό επίπεδο, έτσι έχουμε ακόμα εν έτει 2017 πανάκριβα εργοστάσια που καίνε ντήζελ αντί να έχουμε ποντίσει καλώδια , για να έχουν δουλειά μερικά κομματόσκυλα στην Πάρο και την Κρήτη. 18 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 εγώ ξέρω ότι ο κρατικός οτε έκανε 15 χρόνια να μου βάλει τηλέφωνο στο νησί. και πλήρωσα χρυσά τα σκραπ ψηφιακά κέντρα και isdn της siemens και του κόκκαλη, όταν άλλες χώρες τα απέσυραν. τα οποία αν δεν υπήρχε ο ανταγωνισμός (με τη forthnet μόνο στην αρχή), θα μας τα πούλαγε ο οτε για τεχνολογία αιχμής ακόμα και σήμερα. Ας μη συζητήσουμε για το πόσες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ έχουν γίνει με μοναδικό γνώμονα το κομματικό συμφέρον και τους διορισμούς σε τοπικό επίπεδο, έτσι έχουμε ακόμα εν έτει 2017 πανάκριβα εργοστάσια που καίνε ντήζελ αντί να έχουμε ποντίσει καλώδια , για να έχουν δουλειά μερικά κομματόσκυλα στην Πάρο και την Κρήτη. Μα αφού.... ... Και να φανταστεί κανείς πως για να στηθούν αυτές οι εταιρίες έφτυσαν αίμα ολόκληρες γενιές ελλήνων .... 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 και πλήρωσα χρυσά τα σκραπ ψηφιακά κέντρα και isdn της siemens και του κόκκαλη, όταν άλλες χώρες τα απέσυραν. τα οποία αν δεν υπήρχε ο ανταγωνισμός (με τη forthnet μόνο στην αρχή), θα μας τα πούλαγε ο οτε για τεχνολογία αιχμής ακόμα και σήμερα. Ας μη συζητήσουμε για το πόσες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ έχουν γίνει με μοναδικό γνώμονα το κομματικό συμφέρον και τους διορισμούς σε τοπικό επίπεδο, έτσι έχουμε ακόμα εν έτει 2017 πανάκριβα εργοστάσια που καίνε ντήζελ αντί να έχουμε ποντίσει καλώδια , για να έχουν δουλειά μερικά κομματόσκυλα στην Πάρο και την Κρήτη. Καλά όλα αυτά. Δεν λέει κανείς πως επί κρατικοδίαιτου ΟΤΕ τα πάντα ήταν τέλεια. Αλλά πιστεύω πως η εξυγίανση δεν έρχεται από τις ιδιοτικοποιήσεις σε τέτοιους τομείς, ενώ αν πάμε σε τέτοιο μοντέλο δεν ξεπουλάμε την επιχείρηση για στραγάλια. Ο ΟΤΕ ήταν περιουσιακό στοιχείο δικό μου, δικό σου κ.λ.π. ενώ ακόμα και κακοδιαχείριση να υπήρχε και παχυλοί μισθοί να υπήρχαν , αυτοί κατέληγαν να ανακυκλώνονται στην εσωτερική αγορά και όχι να φεύγουν στο εξωτερικό σαν υπερκέρδη επιχειρηματιών. Γιατί μπορεί ο ΟΤΕ σήμερα να είναι κερδοφόρος ή να παρουσιάζεται σαν κερδοφόρος, αλλά ο εργαζόμενος σε αυτόν καλείται να εργασθεί και να προσφέρει ποιοτική εργασία για 480-600€ .... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μπορουμε να απεξαρτηθουμε απο την ΔΕΗ κ ολα τα χαρατσια της; Μπορείς το θέμα είναι να διαθέτεις περίπου 15-20κ ευρώ, καλή ηλιοφάνεια και αεράκι all year around και δικό σου οικόπεδο εκτός αστικού περιβάλλοντος. Επίσης εξορθολογισμένη κατανάλωση ρεύματος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Πρόσφατα ο ΟΤΕ ήρθε στο ακίνητο όπου διαμένω, ώστε να συνδέσει για πρώτη φορά το τηλέφωνο στον κάτω όροφο όπου διαμένει η αδερφή μου. Το αποτέλεσμα? Να κόψουν την δική μου παροχή, (πάροχος forthnet) και να μην έχω τηλέφωνο. Αυτή είναι η ανάπτυξη μέσω εξωτερικών συνεργατών των 480€ .... Να λέμε και τα καλά..... Ο ΟΤΕ επίτηδες έχει βάλει εξωτερικά συνεργεία να συντηρούν το last mile που αντιστοιχεί στους εναλλακτικούς. Αν είσαι συνδρομητής του, έρχονται την άλλη μέρα. Όλα αυτά τα κάνει συνεχίζοντας τον τραμπουκισμό του όπως όταν ήταν μόνος του στην αγορά, και επειδή οι ηλίθιοι κυβερνώντες δεν τον απέκοψαν τελείως από τη συντήρηση του δικτύου, επιτρέποντας του να κάνει bullying στους εναλλακτικούς. Φυσικά η ΕΕΤΤ φταίει για όλα αυτά , ως γνήσιος κρατικός φορέας που είναι για τα πανηγύρια όπως σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Κάνε το και προσπάθησε να τροφοδοτήσεις κουζίνα, πλυντήριο, θερμοσίφωνα. Ααααα και πλήρωσε και για συσσωρευτές να δεις την χαρά .... εκεί. Μην λέμε ότι θέλουμε. Μόνο διασυνδεδεμένο με το δίκτυο της ΡΑΕ έχει νόημα μια τέτοια εγκατάσταση, αλλά σαν παραγωγός, φορολογείσαι, ενώ νομίζω πως φορολογείται και η εγκατάσταση σαν περιουσιακό στοιχείο. Είσαι -επιεικώς-, αδαής. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μα αφού.... Για να το συνεχίσω, Η Δημόσια ΔΕΗ είναι ένας χρόνιος καρκίνος που εκμεταλλευόταν τσάμπα πλουτοπαραγωγικούς πόρους για να προσφέρει χρήμα στο βυσματικό προσωπικό της (ούτε το 20% δεν δουλεύουν σε ορυχεία και βαριές εργασίες, οι υπόλοιποι είναι χοντροκώληδες δεινόσαυροι σε καρέκλες), εργολαβίες στους κολλητούς, και ψηφαλάκια στα κόμματα. Το ότι έγιναν κάποιες βαρβάτες επενδύσεις πριν 70 χρόνια δε σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με την τότε νοοτροπία. 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ο ΟΤΕ επίτηδες έχει βάλει εξωτερικά συνεργεία να συντηρούν το last mile που αντιστοιχεί στους εναλλακτικούς. Αν είσαι συνδρομητής του, έρχονται την άλλη μέρα. Όλα αυτά τα κάνει συνεχίζοντας τον τραμπουκισμό του όπως όταν ήταν μόνος του στην αγορά, και επειδή οι ηλίθιοι κυβερνώντες δεν τον απέκοψαν τελείως από τη συντήρηση του δικτύου, επιτρέποντας του να κάνει bullying στους εναλλακτικούς. Φυσικά η ΕΕΤΤ φταίει για όλα αυτά , ως γνήσιος κρατικός φορέας που είναι για τα πανηγύρια όπως σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι.. Στον ΟΤΕ συνδέθηκα και εξωτερικό συνεργείο ήρθε. Είσαι -επιεικώς-, αδαής. Καλά ΟΚ, πες μου μόνο που θα αποθηκεύεις την ενέργεια κατά τις νυχτερινές ώρες για να έχεις επάρκεια στην παροχή, πόσο θα σου κοστίσει αυτή, τι κάλυψη απαιτείται κ.λ.π. πότε προβλέπεις να κάνεις απόσβεση. Και μην μου πεις πως μέρος των καταναλώσεων θα τα πας προς άλλες μορφές ενέργειας, γιατί εκεί το κόστος μεγαλώνει για ένα οίκημα το οποίο δεν διαθέτει τις απαιτούμενες βάσεις (αέριο, αντλίες θερμότητας κ.λ.π.), ενώ την μεταστροφή των καταναλώσεων προς άλλες μορφές θα την πληρώνεις στους νέους παρόχους. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2017 από adtakhs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Καλά όλα αυτά. Δεν λέει κανείς πως επί κρατικοδίαιτου ΟΤΕ τα πάντα ήταν τέλεια. Αλλά πιστεύω πως η εξυγίανση δεν έρχεται από τις ιδιοτικοποιήσεις σε τέτοιους τομείς, ενώ αν πάμε σε τέτοιο μοντέλο δεν ξεπουλάμε την επιχείρηση για στραγάλια. Ο ΟΤΕ ήταν περιουσιακό στοιχείο δικό μου, δικό σου κ.λ.π. ενώ ακόμα και κακοδιαχείριση να υπήρχε και παχυλοί μισθοί να υπήρχαν , αυτοί κατέληγαν να ανακυκλώνονται στην εσωτερική αγορά και όχι να φεύγουν στο εξωτερικό σαν υπερκέρδη επιχειρηματιών. Γιατί μπορεί ο ΟΤΕ σήμερα να είναι κερδοφόρος ή να παρουσιάζεται σαν κερδοφόρος, αλλά ο εργαζόμενος σε αυτόν καλείται να εργασθεί και να προσφέρει ποιοτική εργασία για 480-600€ .... Δεν υπάρχει μέση λύση. Κάτι θα είναι κρατικό ή ιδιωτικό. Το κρατικό είδαμε πως πήγε. Το κράτος πρέπει να είναι σκληρός ελεγκτής και ρυθμιστής, όχι επιχειρηματίας. Αυτή είναι η άποψη μου. Φιλοσοφικά μπορούμε να το συζητάμε για αιώνες, αλλά τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ παραδείγματα είναι υπέρ της άποψης μου νομίζω. Υπάρχουν φυσικά και τα αντίθετα παραδείγματα, αλλά αυτό γίνεται γιατί το κράτος δεν κάνει τη νο 1 δουλειά του, να ρυθμίζει και να ελέγχει. Σε παγκόσμιο επίπεδο φυσικά υπάρχουν και τα ακριβώς αντίθετα , εδώ όμως όχι γιατί είμαστε ακόμα Σοβιέτ. Προσωπικά βγάζω σπυριά όταν ακούω λέξεις όπως ΔΕΚΟ, μονιμότητα κλπ.. Στον ΟΤΕ συνδέθηκα και εξωτερικό συνεργείο ήρθε. Αφού είπες forthnet έχεις. Οι μαλ@@@@ κάνανε τη ζημιά, αλλά μετά κάνουν το κορόιδο, γνωστά αυτά ... Αν μπλέξεις με την ΕΕΤΤ, φέξε μου και γλύστρησα, αλλά εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις έγγραφη καταγγελία με κοινοποίηση στον ΟΤΕ και τη forthnet ζητώντας και τα ονόματα των τεχνικών που ασχολήθηκαν με τη σύνδεση της αδερφής σου, και να γράψεις και τα γνωστά περί επιφύλαξης δικαιωμάτων , θετικές και αποθετικές ζημίες κλπ. που είναι πιασάρικα.. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pansp32 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Θα συμφωνησω με τον adtakhs χωρις απαραιτητα να διαφωνησω με τον nevyn. Πραγματι μεχρι καποια χρονολογια ηθελες σοβαρο μεσο για να βαλεις τηλεφωνο. Φυσικα οταν αναπτυχθηκε δεν υπηρχε λογος για κατι τετοιο εκτος και αν ηταν καποια περιοχη που δεν ειχε γραμμες και τα σχετικα. Πολλα απο τα ζητηματα που θετουν πολλοι για τον δημοσιο οτε, τη δεη κλπ ειναι πραγματικα. Πραγματι υπηρχε διαφθορα. Πραγματι επαιρναν μιζες απο την καθε siemens, την καθε ιντρακομ για να παρουν τα ρουτερακια και γενικοτερα οτι hardware τους πασαραν. Ειδικα τοτε με τα dial-up/isdn/πρωτες adsl ηταν πονεμενη ιστορια(που νομιζω δεν ηταν ευθυνη μονο του οτε). Παρολαυτα δεν σημαινει οτι τωρα ειναι καλυτερα παρα το γεγονος οτι ειναι ιδιωτικες επιχειρησεις και πλεον εχουν ως συμμαχο την τεχνολογια. Ετσι και τωρα τρεχουν να προλαβουν τις εξελιξεις, τα δικτυα ειναι κακιστα και πολλες φορες τα ιδια με του κρατικου οτε κλπ. Για παραδειγμα και εγω αθηνα μενω(δυτικα προαστια) και απο τα υποτιθεμενα 24 πιανω 5 max. Σκεφτομουν να το τραβηξω το θεμα με συγκριση χρεωσεων τοτε και τωρα(με ξεπερναει η λογικη αυξανουμε τις τιμες για να μπορουν να μπουν οι ιδιωτες και να εχουν κερδη και μετα μεσω του ανταγωνισμου θα πεσουν παλι!), με συγκρισεις επενδυσεων(καθαρων ιδιωτικων κεφαλαιων και οχι κρατικων-ευρωπαικων κεφαλαιων που ειναι της μοδας) κλπ αλλα ειναι too much. Αυτο που θελω να πω ειναι πως τα πραγματα δεν ειναι ασπρο μαυρο. Ειναι μια τεραστια συζητηση για το αν ο οτε και ο καθε οτε θα ηταν καλυτερα αν ηταν κρατικος η ιδιωτικος. Αυτο που ειναι μαλλον δυσκολο να αρνηθει καποιος ειναι πως και οτε και δεη και πολλες αλλες επιχειρησεις/οργανισμοι δοθηκαν η θα δωθουν τσαμπε εσκεμμενα. Και το δευτερο που μαλλον ακομα δυσκολοτερα μπορει να αρνηθει καποιος ειναι πως τα μονοπωλεια μια χαρα παραμενουν. Απλα αντι για κρατικα εγιναν ιδιωτικα. Στον πιο ευαισθητο τομεα της ενεργειας αν καποιος παει και δει ολο το ιστορικο με τη δεη, τους διαφορους οργανισμους τυπου ραε(και πλεον αδμηε, λαγηε κλπ), τις βουλευτικες αππφασεις για τα πλαφον στις τιμες, για τα σκανδαλα μυτιλιναιου θα καταλαβει τι παιχνιδι παιζεται. Οχι τωρα. Μια 20ετια σχεδον. Ο αρχικος σκοπος ηταν να γραψω εδω καποια απο αυτα τα σκανδαλα αλλα θα ξεφυγει σε εκταση το post. Εξαλλου ειναι ευκολο να βρειτε τα περισσοτερα μεσω γοογλε. Ετσι οπως το πανε σε λιγο μεσω της δεη θα πληρωνουν και τα δανεια τους(αν εχουν) οι ανθρωποι. Θα ελεγα οτι μεσω της δεη θα πληρωνουν την εφορια αλλα αυτο σχεδον το κανανε τοτε με το γνωστο χαρατσι. Σημασια εχει πως η κατασταση ειναι τοσο τραγικη που δεν ξερω αν πρεπει να γελαμε η να κλαιμε. Η πλακα ειναι οτι και το "κολπο" θα πιασει και πολλοι θα παρακαλανε να πιασει. @isay Αν αυτο το πραγμα γινεται μονο για 24ωρες ειναι δυσκολο να κλεινουν οι σταθμοι. Δεν ειναι τοσο απλο. Δεν ειναο παταμε ενα κουμπακι και το κλεινουμε/ανοιγουμε. Υπαρχςι βεβαια η περιπτωση να το εχουν προγραμματισει ετσι ωστε τοτε να γινονται οι τακτικες τους συντηρησεις(θα ηταν εξαιρετικη ευκαιρια). Υ.Γ. γραφω απο κινητο οποτε σορρυ για τα λαθη, πιθανη ασυνταξια και ολα τα σχετικα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις