Προς το περιεχόμενο

Τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα είναι πλέον οι φθηνότερες εγκαταστάσεις για την αύξηση της παραγωγής ηλ. ενέργειας

deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού είπες forthnet έχεις.

Οι μαλ@@@@ κάνανε τη ζημιά, αλλά μετά κάνουν το κορόιδο, γνωστά αυτά ...

Αν μπλέξεις με την ΕΕΤΤ, φέξε μου και γλύστρησα, αλλά εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις έγγραφη καταγγελία με κοινοποίηση στον ΟΤΕ και τη forthnet ζητώντας και τα ονόματα των τεχνικών που ασχολήθηκαν με τη σύνδεση της αδερφής σου, και να γράψεις και τα γνωστά περί επιφύλαξης δικαιωμάτων ,

θετικές και αποθετικές ζημίες κλπ. που είναι πιασάρικα..

Forthnet το ένα διαμέρισμα όπου υπήρχε παροχή από τον ΟΤΕ και είχε περάσει στην FORTHNET .

Νέα γραμμή σε ΟΤΕ για το άλλο διαμέρισμα όπου ήρθαν εξωτερικοί συνεργάτες. 

Τέλος πάντων έχουμε άλλη άποψη. Αυτό είναι προφανές .

Από εκεί και πέρα να σου πω πως δεν είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε εταιρίες που ανήκουν στο δημόσιο. Υπάρχουν πολύ πιο προηγμένες χώρες που έχουν κρατικές εταιρίες και που πηγαίνουν περίφημα στην αγορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Forthnet το ένα διαμέρισμα όπου υπήρχε παροχή από τον ΟΤΕ και είχε περάσει στην FORTHNET .

Νέα γραμμή σε ΟΤΕ για το άλλο διαμέρισμα όπου ήρθαν εξωτερικοί συνεργάτες. 

Τέλος πάντων έχουμε άλλη άποψη. Αυτό είναι προφανές .

Από εκεί και πέρα να σου πω πως δεν είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε εταιρίες που ανήκουν στο δημόσιο. Υπάρχουν πολύ πιο προηγμένες χώρες που έχουν κρατικές εταιρίες και που πηγαίνουν περίφημα στην αγορά.

δεν αντιλέγω, για αυτό αναφέρομαι σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ παραδείγματα.

Εκεί έχουν κράτος, εδώ μπανανία.

Και επειδή όλο το σύστημα δουλεύει για τα ψηφαλάκια από μαγαζάκια που ελέγχει το κράτος, πρέπει αυτά τα μαγαζάκια να φύγουν από το κράτος , για να γίνει κράτος.

• Like 2

δεν αντιλέγω, για αυτό αναφέρομαι σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ παραδείγματα.

Εκεί έχουν κράτος, εδώ μπανανία.

Και επειδή όλο το σύστημα δουλεύει για τα ψηφαλάκια από μαγαζάκια που ελέγχει το κράτος, πρέπει αυτά τα μαγαζάκια να φύγουν από το κράτος , για να γίνει κράτος.

Σε ότι αφορά ζητήματα διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων συμφωνώ μαζί σου.

Ομως τα θεωρώ λιγότερο σημαντικά , γιατί έχουν να κάνουν με την εσωτερική κατανάλωση. 

Αρέσκομαι σε κάθε αλλαγή κατάστασης να βλέπω το πως διανέμεται το χρήμα και που καταλήγει. 

Αν ο υπάλληλος του ΟΤΕ έπαιρνε 2500€ , αυτά τα χρήματα κατέληγαν ξανά στο κράτος μέσω του ΦΠΑ και της κίνησης του χρήματος, ενώ στην κίνηση του χρήματος υπήρχε και ο κυρ Μήτσος με το μαγαζάκι απέναντι που πήγαινε ο υπάλληλος για να αγοράσει . 

Επίσης τα όποια κέρδη πήγαιναν ξανά στο κράτος όπου μπορούσαν να δοθούν για οτιδήποτε, άρα έμμεσα να καταλήξουν ξανά σε εμάς.

Τώρα με τον υπάλληλο να παίρνει 480-600-700€  κίνηση χρήματος δεν βλέπεις στην αγορά, ενώ τυχόν κέρδη του ΟΤΕ δεν παραμένουν εντός την Ελληνικής αγοράς και της οικονομίας της κοινωνίας μας . 

Τέλος να έλεγα πως πουλήσαμε στην σωστή τιμή αυτό που είχαμε ήδη πληρώσει για να στηθεί , να το καταλάβω. Αλλά και εκεί κοψοχρονιά τα δώσαμε όλα .

Εν τάξη, είναι συζήτηση που χωράει πολύ κουβέντα και τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.

Προσωπικά πιστεύω πως μόλις παγιωθούν τα νέα μονοπώλια , άντε τα δίπολα που συνηθίζεται τελευταία για να φαίνεται πως υπάρχει ανταγωνισμός, θα φανεί καθαρά αν αυτό ωφελεί τον Ελληνα πολίτη ή όχι.

Στην ρευστότητα της αλλαγής μπορεί να έχουμε ωφεληθεί κάποιοι με μειώσεις και εκπτώσεις , το θέμα είναι τι γίνεται μεσοπρόθεσμα. 

• Like 1

Επίσης τα όποια κέρδη πήγαιναν ξανά στο κράτος όπου μπορούσαν να δοθούν για οτιδήποτε, άρα έμμεσα να καταλήξουν ξανά σε εμάς.

Ειδαμε πως ηταν οταν πηγαινανε τα χρηματα στο κρατος.

Anyway, γιατι ανοιχτηκε ενα τετοιο θεμα, σε θεμα που αναφερεται στην ηλεκτρικη ενεργεια?

Πραγματικα, αν ειναι να το συνεχισετε, ανοιξτε καποιο θεμα στο Μπλα Μπλα

Ομως τα θεωρώ λιγότερο σημαντικά , γιατί έχουν να κάνουν με την εσωτερική κατανάλωση. 

Αρέσκομαι σε κάθε αλλαγή κατάστασης να βλέπω το πως διανέμεται το χρήμα και που καταλήγει. 

Αν ο υπάλληλος του ΟΤΕ έπαιρνε 2500€ , αυτά τα χρήματα κατέληγαν ξανά στο κράτος μέσω του ΦΠΑ και της κίνησης του χρήματος, ενώ στην κίνηση του χρήματος υπήρχε και ο κυρ Μήτσος με το μαγαζάκι απέναντι που πήγαινε ο υπάλληλος για να αγοράσει .

...

Μα καλά πως και δεν το έχουμε σκεφτεί ακόμα αυτό;

€5000 σε κάθε δημόσιο υπάλληλο αφού θα πάνε πάλι πίσω στο κράτος και στον κυρ Μήτσο.

Επίσης ακόμα περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να πάνε πιο πολλά λεφτά στο κράτος και στα μαγαζιά.

Τώρα πως θα βρεί το κράτος να δώσει αυτά τα λεφτά είναι μια άλλη ιστορία...

:-)

• Like 18

Τώρα με τον υπάλληλο να παίρνει 480-600-700€ κίνηση χρήματος δεν βλέπεις στην αγορά, ενώ τυχόν κέρδη του ΟΤΕ δεν παραμένουν εντός την Ελληνικής αγοράς και της οικονομίας της κοινωνίας μας .

Τέλος να έλεγα πως πουλήσαμε στην σωστή τιμή αυτό που είχαμε ήδη πληρώσει για να στηθεί , να το καταλάβω. Αλλά και εκεί κοψοχρονιά τα δώσαμε όλα .

Εν τάξη, είναι συζήτηση που χωράει πολύ κουβέντα και τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.

Προσωπικά πιστεύω πως μόλις παγιωθούν τα νέα μονοπώλια , άντε τα δίπολα που συνηθίζεται τελευταία για να φαίνεται πως υπάρχει ανταγωνισμός, θα φανεί καθαρά αν αυτό ωφελεί τον Ελληνα πολίτη ή όχι.

Στην ρευστότητα της αλλαγής μπορεί να έχουμε ωφεληθεί κάποιοι με μειώσεις και εκπτώσεις , το θέμα είναι τι γίνεται μεσοπρόθεσμα.

Με λίγα λόγια θα πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας μισθούς επιπέδου διευθυντή, για άτομα που ούτε καν για να πηγαίνουν καφέδες δεν είναι άξιοι.

Τα χρήματα που έπαιρναν και παίρνουν ακόμη δεν βγαίνουν από κάνα δέντρο. Άλλος τα στερείτε προκειμένου να συντηρηθεί αυτός ο κρατικός κομματικός τομέας.

Και στην τελική αυτό το 460-600€ αν η δουλειά του είναι για τόσο, τόσα να πάρει. Αν και από όσο ξέρω από φίλο που δουλεύει τόσο δεν πήρε ποτέ τόσα λεφτά κάνεις στον ΟΤΕ....

Να δούμε λίγο και το μισθολογικό κόστος της ΔΕΗ; Ένα search δείχνει τα νούμερα σε σχέση με την πορτογαλική ΔΕΗ.

Και αν διατηρούνταν αυτή η κατάσταση ανάπτυξη δεν θα έβλεπες. Όταν ο άλλος ξέρει ότι βρέξει χιονίσει θα πάρει αυτά τα λεφτά δεν επενδύει.

• Like 4

Το προηγούμενο καθεστώς με τα φωτοβολταϊκά ήταν θέμα χρόνου να σκάσει μιας κ ήταν μια μεγάλη φούσκα. Είχαν κάνει τον κόσμο να βλέπει τα φωτοβολταϊκά σαν επένδυση ώστε να βγάλει χρήματα. Στην αρχή σου αγόραζε η ΔΕΗ το ρεύμα 55 cents /kwh την ίδια στιγμή που στην πουλούσε 10cents. Οπότε ήταν θέμα χρόνου να αλλάξει το σύστημα αυτό πάρα τις μεγάλες μειώσεις που γίναν στην τιμή που σου αγόραζαν τ ρεύμα. Έτσι φτάσαμε από τον οικονομικό συμψηφισμό στο σύστημα Net metering.Το σύστημα αυτό είναι στην ουσία ενεργειακός συμψηφισμός.εν ολίγοις παίρνεις  την ετήσια  κατανάλωση ρεύματος που έχεις Κ εγκαταστεις αντίστοιχη ισχύ σε φωτοβολταϊκά που θα σου παράγουν τις kwh που χρειάζεσαι. Στην Ελλάδα τα φωτοβολταϊκά παράγουν απο 1400 έως 1650 kwh/kwp εγκατάστασης.Ένα μέσο σπίτι καταναλώνει περίπου 3700 kwh το χρόνο για ηλεκτρισμο. Χωρίς ανάγκες για ψύξη, θέρμανση εφόσον χρησιμοποιούμε ρεύμα. Κ παλι όμως Απο τη  σύμβαση  που θα υπογράψεις γλιτώνεις μόνο τα 2/3 του λογαριασμού μιας και το 1/3 ειναι οι χρεωσεις για δικτυα κλπ. Αυτά χοντρά χοντρά. αν εχει κανεις καμια απορια και μπορω να απαντησω παρακαλω.

• Like 6

• Super Moderators

Χωρίς ανάγκες για ψύξη, θέρμανση εφόσον χρησιμοποιούμε ρεύμα.

To κόμμα έχει μπει σε λάθος σημείο? Διότι δεν βγαίνει νόημα. :P

Τριχες εξυπυρετηση ειχαμε οταν ο ΟΤΕ ηταν κρατικο μονοπωλιο,οσοι ειναι αρκετα μεγαλοι για να θυμουνται τι γινοταν πριν απο 20-30 χρονια ξερουν,μεσο απο βουλευτη ηθελες για να κανεις μια δουλεια.

Οσο για την αναπτυξη της τεχνολογια παλι με τον ανταγωνισμο ειδαμε προοδο,θυμομαστε τις εποχες που καθυστερουσε την προσφορα adsl στο κοινο ο κρατικος ΟΤΕ γιατι επρεπε να ξεστοκαρει τα υπερσυγχρονα isdn netmod του θειου Σωκρατη που ειχε φορτωθει με τιμες 50% πανω.Α και μην ξεχναμε τις εποχες που εδινε με το ζωρι 1mbit/256kbit μαξιμουμ ταχυτητα ε,μονο οταν ξεκινησε το llu και υπηρξε σοβαρος ανταγωνισμος και και μεγαλυτερες ταχυτητες ξεκινησε η σοβαρη αναπτυξη του ιντερνετ στην Ελλαδα.

Τα μονοπωλια κρατικα ή ιδιωτικα ειναι κακα για τον καταναλωτη,ο ανταγωνισμος ειναι καλος,και η ΔΕΗ οταν υπηρξε σοβαρος ανταγωνισμος και εχασε πελατεια θυμηθηκε να δωσει εκπτωση 15% στους συνεπεις πελατες,οταν ηταν μονοπωλιο ή ειχε αεριτζηδες ανταγωνιστες σφυριζε αδιαφορα

Συμφωνώ για ΟΤΕ και συμπληρώνω περιστατικό για να γίνει αντιληπτή η διαφορά στην εξυπηρέτηση:

Βλάβη σε ADSL γραμμή Μεγάλη Παρασκευή πρωί. Δηλώνω την βλάβη (ήταν σε άλλο χώρο). Κυριακή πρωί τηλέφωνο από τεχνικό. Το επιδιορθώνει, χωρίς να είναι 100% σίγουρος, και μου λέει το εξής:

"Φίλε, σημειώνω την βλάβη ως διορθωμένη αλλά αν ξαναπροκύψει πρόβλημα σε παρακαλώ κράτα το κινητό μου και πάρε εμένα τηλέφωνο. Αν ξαναδηλωθεί η ίδια βλάβη θα έχω πρόβλημα με τη δουλειά".

Σπάει ο διάολος ο ποδάρι και το απόγευμα ξαναχαλάει. Τον παίρνω στο κινητό, με ευχαριστεί και την άλλη μέρα το πρωί δίνουμε ραντεβού στο χώρο. Εκεί μου αντικαθιστά όλο τον εξοπλισμό, μου ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία και φεύγει.

Στον παλιό μονοπωλιακό ΟΤΕ, πιστεύω θα ίσχυαν 1 ή περισσότερα από τα παρακάτω:

• Σιγά μη πήγαιναν Κυριακή του Πάσχα, άσχετα που είναι υποχρεωμένοι βάσει σύμβασης
  • Σιγά μη μου έδινε το προσωπικό του κινητό. Για να τον καλέσω όποτε θέλω, ούτε λόγος.
  • Σιγά μη μου ζητούσε συγνώμη για την ταλαιπωρία από τη δική του πλημμελή αντιμετώπιση του θέματος

Δεν έχω θέμα με τον ΟΤΕ και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι δουλεύουν πολύ ώστε να μπορώ να εγώ να έχω internet και να μπορώ να τους κράζω.

Ωστόσο, αν δεν είχε σπάσει αυτό το μονοπώλιο, θα είχαμε μείνει πολύ πίσω στη διείσδυση του Internet.

• Like 1

Τώρα πως θα βρεί το κράτος να δώσει αυτά τα λεφτά είναι μια άλλη ιστορία...

:-)

Εκεί που βρίσκουν οι πολίτες (άνεργοι, συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι) τα λεφτά για να πληρώνουν τους υπέρογκους φόρους εν καιρώ κρίσης.

Δεν δίνουμε 10.000 να ανακάμψουμε και πιο γρήγορα; :-)

Δεν βάζουμε και φόρους 10.000 ευρώ το μήνα ανά κεφάλι να βγούμε από τα μνημόνια χθες;

• Like 1

To κόμμα έχει μπει σε λάθος σημείο? Διότι δεν βγαίνει νόημα. :P

εχεις δικιο. το 3700 αναφερονται μονο σε ηλεκτρισμο (πχ τηλεοραση, υπολογιστη και λοιπα). δεν συμπεριλαμβανεται κλιματιστικο ή συστηματα θερμανσης που χρησιμοποιουν ρευμα (πχ αντλια θερμοτητας)

Τρεις σελίδες και βγάλαμε τα εξής συμπεράσματα:

- Η ΔΕΗ/ΟΤΕ και το Δημόσιο μας κλέβουνε(με διάφορες παραλλαγές σε 3 σελίδες), ενώ το νήμα-άρθρο δεν κάνει καμία αναφορά για την Ελλάδα ή αναφέρει κάτι σχετικό.

- Είναι ψεύτες οι αρθρογράφοι και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι φόλα, διότι το λένε τα μέλη του insomnia...

Δεν περιμένω και πολλά από τα σχόλια γενικά, αλλά είπαμε. :rolleyes:

Btw:Το άρθρο τα παραλέει σε μερικά σημεία, αλλά όντως υπάρχει τεράστια κινητικότητα στην τελευταία πενταετία στον τομέα.

Δεκάδες άρθρα και papers έχω δει τα τελευταία χρόνια και κυρίως η Κίνα έχει χώσει απίστευτα ποσά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.Σε μερικά χρόνια όντως θα δούμε μεγάλες αλλαγές.

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...