Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ερώτημα είναι αν κρατάνε. Από τις φώτο μια χαρά πέλμα έχουν ακόμα.

Σου μπαίνει το ABS σε γλυστερές κατηφόρες? Αν ναι, άλλαξέ τα. Κατά προτίμηση τώρα και όχι μετά το καλοκαίρι.

Άλλωστε φαίνεται πως οδηγάς ήρεμα οπότε δεν υπάρχει θέμα να τα κάψεις το καλοκαίρι...αυτό αφορά όσους τα αλλάζουν κάθε 1 ή το πολύ 2 χρόνια επειδή τα λιώνουν με τον μη ήρεμο τρόπο οδήγησής τους.

Δημοσ.

Μ αρέσει που λέμε γ λάστιχα 3-4 ετών αν τα αλλάζουμε κτλπ

Ήμουν κάτω στην πιλοτή και ήρθε γείτονας επειδή με είδε που κοίταγα τα ζαντολαστιχα μου και μ λέει εχω την δική μου τετράδα φορεμένη στο αμάξι (dot 46/07 !!! ) Και μ λέει είναι σε καλή κατάσταση δεν μου πάει η καρδιά να τα αλλάξω ας είναι παλιά.

Ε του λέω άσε τα μερικά χρόνια ακόμα τοτε!!

Οκ μου λέει και φεύγει ενώ το είπα ειρωνικα.

(Μάλλον είμαι συνένοχος σε Ανθρωποκτονία από αμέλεια :P)

Γ να εχω ήσυχο το μυαλό μου σήμερα που θα τον δω θα του πω να τα αλλάξει κτλπ. Γιατί το σκέφτομαι από εχθές. Τραγικό πάντως, τόσο χρόνων άνθρωπος επειδή δεν κουνάει το αμάξι να νομίζει ότι τα λάστιχα 10 ετών είναι οκ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σαν την Porsche με τα χειμερινά λάστιχα του 2006? :P

Ότι στοίχημα θες πως αν τον έκραζες θα σου έλεγε ότι αυτά τα λένε οι λαστιχάδες για να αλλάζουμε συχνά λάστιχα χωρίς να χρειάζεται και στο τέλος πάλι δεν θα τα άλλαζε...

Σου μπαίνει το ABS σε γλυστερές κατηφόρες? Αν ναι, άλλαξέ τα. Κατά προτίμηση τώρα και όχι μετά το καλοκαίρι.

Από τα καλύτερα κριτήρια για μένα.

• Like 1
Δημοσ.

αν αλλάξεις λάστιχα πάντα μόνο καινούργια  εστω κινέζικα κ ΠΟΤΕ  μεταχ/να μού εχει πεί φίλος λαστιχάς μέ δικό του μαγαζί

εδώ κ πολλά χρόνια ...στά μετ/να κάνουν κομπίνες οπως στό παρακάτω video...

https://youtu.be/BwjtZlFZBIU?t=11

Δημοσ.

Καλημέρα...έχω μαγαζί με ελαστικά..τα λαστιχα είναι μια χαρά..

Να το πάρουμε απο την αρχή..όλοι οι κατασκευαστές λένε οτι το ελαστικό απο την ώρα που θα βγει απο το καλούπι πρέπει να κάτσει 6-8 μήνες αποθηκευμένο για να γίνει σωστά η χημική ένωση όλων τον υλικών..

Πριν πολλά χρόνια λέγανε να τα κανουμε χιαστι..δεν χρειάζεται αυτό..

Τα μπρος πίσω θα βάλεις και τέλος.

Αν έχει μπροστινή κίνηση τότε φαγώνονται τα μπροστα πιο γρήγορα και αν εχεις πίσω κίνηση τότε τα πίσω..

Τα ελαστικά μπορούν να πάνε μέχρι 8 χρόνια αν τα προσέχουμε...(το αυτοκινητο μέσα σε γκαράζ και δροσερό μέρος.τα δικά σου ούτε καν μαυρισμένα απο τον ήλιο δεν είναι και έχουν αρκετό πέλμα ακόμη.

Αστα αλλα δυο χρόνια και μετα τα αλλάζεις

Αυτή την δουλεία την κάνουμε απο 15 χρονών..μέσα στα λάστιχα μεγάλωσα...

(Χωρίς να θέλω να γίνω κακός μερικοί ενω δεν ξέρετε απο λάστιχα πετάγεστε και λέτε οτι θέλετε...παλιά μερικοί λέγανε οτι η ημερομηνιά που έχει το λάστιχο είναι ημερομηνία λήξης, και ένα άλλο λένε οτι μόνο τα ισπανικής προέλευσης είναι καλά..αυτό γίνετε μέχρι και σήμερα..)

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή εγώ που ζήτησα από τον λαστιχά να μου βάλει φρέσκα λάστιχα ενώ μου έλεγε οτι το λάστιχο δεν κάνει να είναι τελείως φρέσκο και του επέμενα έκανα λάθος ε;

Αυτό δεν το γνώριζα για τη χημική σύσταση.

Τα δικά μου ήταν ημερομηνία παραγωγής 3513 δηλαδή μέσα Αυγούστου 2013 και τα έβαλα στο αμάξι Σεπτέμβη του 2013.

Τι επίπτωση έχει αν δεν προλάβει να γίνει σωστ΄η χημική ένωση όπως λές; Να φθαρεί ευκολότερα ή να μην "ποιάνει" σωστά στο δρόμο;

Δημοσ.

Δεν παθαίνουν τίποτα .τα λαστιχα έχουν πόσα υλικά μέσα όσο κάθεται δενουν καλύτερα μεταξύ τους..

κοίτα στα σεμινάρια που έχω παει με την bridgestone μας λένε οτι κανονικά πρέπει να περαστούν μετά απο 6-8 μήνες..

Στην πραγματικότητα επειδή δεν τους συμφέρει αυτο, τα βγάζουν πιο νωρίς για τοποθέτηση αλλά δεν παθαίνουν τίποτα .. αυτό με το φρεσκα αρκετοί το κάνουν...ερχετε ο άλλος 5 ιανουαρίου και μου λέει θέλω λάστιχα του 2017..μα του λέω ακομή τα εργοστάσια δεν βγάλανε...αυτός επέμενε οτι βρήκε σε άλλο κατάστημα..του λεω αν βρηκες πανε περασετα και φέρε και σε μένα.μόλις του του το είπα ..εε να ας μην έιναι το 2017 ας είναι τέλη 2016.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ έχω βάλει τα Michelen evergy σε ένα Nissan Micra Κ10.Από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα μετά από 38Κ χιλιόμετρα έχουν πολύ καλό πάτημα και πρόσφυση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...