Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμίτες.

Speccy screenshot από το ~5 ετών main PC μου:

gallery_43041_60_3370.png

Η χρήση ποικίλλει. Browsing, coding, VMs, media encoding, OpenOffice suite, τα πάντα πλην gaming εν ολίγοις. Τον τελευταίο ένα-ενάμιση χρόνο το νοιώθω να μην τραβάει, ακόμη και σε browsing με 20-30 tabs ανοιχτά.

Η πλατφόρμα είναι παλιά και δυστυχώς χρήματα στην άκρη δεν υπάρχουν γιατί η τελευταία μετακόμιση με ξεπουπούλιασε. Σκεφτόμουν να του δώσω μία παράταση ζωής λίγων ετών ακόμη με τα παρακάτω:

AMD FX-8320E - 100 GBP
Samsung 850 EVO 240GB - 87GBP

Γνώμες/άλλες απόψεις; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εννοείται πας για τον ssd. Μη δώσεις όμως τόσα λεφτά για am3+ cpu. Αν βρεις μτχ μέχρι 60€ και ο FX6300 θα είναι σημαντική αναβάθμιση.

Ραμ βλέπεις αν χρειάζεσαι παραπάνω όταν δουλεύεις τα βαριά προγράμματα πόσο usage έχεις και κρίνεις αν χρειάζεσαι. Αν και νομίζω είσαι οκ με τα 8. 

Δημοσ.

Σύγκρινα λίγο τους λόγους απόδοσης/τιμή μεταξύ 8320E και 6300 και νομίζω πως ο tanasen01 σωστά το έθεσε. Με λίγο ακόμη ψείρισμα λοιπόν, είμαι στα παρακάτω:

AMD FX-6300 - £69.30
Samsung 850 EVO 240GB - £81.13
Σύνολο: £150.43

Δύο ακόμη 4άρια DIMMάκια για 16GB σύνολο θα ήταν σούπερ, ειδικά για τις VMs μου, όμως:
1. Δε θέλω να προσθέσω κι άλλα parts μη αξιοποιήσιμα σε μελλοντική αλλαγή πλατφόρμας. Ο επεξεργαστής είναι ήδη αρκετός.
2. Να δω πρώτα αν με ικανοποιεί η βελτίωση επιδόσεων από CPU και SSD. Αν ναι (που εκτιμώ πως είναι το πιθανότερο), κάθομαι στα αυγά μου από θέμα RAM.

Δημοσ.

Πριν λίγες ώρες παραδόθηκαν τα parts. Αγαπάμε Amazon Prime.

Ξεκίνησα με CPU swap πρώτα και αφήνω τον SSD για το τέλος. Με λίγο BIOS tweaking ο FX-6300 φαίνεται να παίζει σταθερά+δροσερά στα 4.2GHz και οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν θεαματική βελτίωση σε video encoding.

HWBOT x265 Benchmark, πριν και μετά:

gallery_43041_60_8747.png

gallery_43041_60_8847.png

Θερμοκρασίες με Prime95 στα γρήγορα (~5min), πριν και μετά:

gallery_43041_60_43050.png | gallery_43041_60_45162.png

Γελάω μόνος μου σαν χαζός! :mrgreen:

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...