Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάνω στα βουνά, στα εξοχάς από 8 Km παρακαλώ, βλέπω το wifi του δήμου. Συνδέθηκα με επιτυχία με ένα Tp Link 7210 με σήμα στο 11%.

Για καλύτερες επιδόσεις, αγόρασα ένα Ubiquiti AG-HP-2G20 σε ρόλο bridge και ένα TP-LINK 841N για router. Σχηματικά κάπως έτσι:
Free wifi ----> Ubiquiti (bridge) --(καλώδιο)--> Tp Link (router για wifi)

Το δίκτυο δούλεψε δοκιμαστικά και σωστά εδώ στην πόλη, αλλά...

Επειδή θα δώσει wifi στα παιδιά στο χωριό (2-3 ώρες την ημέρα) θα ήθελα να μπορώ να διαχειριστώ, τόσο το Ubiquiti όσο και το TP-LINK, από απόσταση, αφού εκείνες τις μέρες θα είμαι στην πόλη.
Θα ήθελα δηλαδή να μπαίνω στο web interface τους, από μακριά.

Έκανα μερικές προσπάθειες που περιλαμβάνουν και noip… αλλά τίποτα!

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Team viewer?

Καλή ιδέα το κρατώ και θα το εφαρμόσω.

O περιορισμός είναι ότι θα υπάρχει πρόσβαση, μόνο τις ώρες που θα είναι το wifi του Tp-link ανοιχτό.

Θα ήθελα όμως διαχείριση, ακόμα και τις ώρες που το wifi είναι κλειστό.

Πχ να το ανοίξω για skype ή να αυξήσω τον περιορισμό, αν γίνονται ... έκτροπα.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα από δίκτυα οπότε πετάω ιδέες από το μυαλό μου :P

Αν βάλεις ένα χρονοδιακόπτη που θα ορίζεις εσύ τις ώρες που θα ανάβει? και να συνδέσεις το router πάνω και απλά στην ουσία θα δίνει ρεύμα τις ώρες που του λες. 

Έχω αυτό ακριβώς, το είχα πάρει 10€ από τα leroy αλλά τώρα δεν το βρίσκω.

http://www.skroutz.gr/s/10639644/HAMA-%CE%95%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%A8%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%82-Mini.html

Αν δεν ξέρεις, για να καταλάβεις την λειτουργεία του το έχω βάλει και ανάβει και σβήνει κάθε μέρα εδώ και 2 μήνες το φως του ενυδρείου. Το έχω βάλει να ανοίγει 16:00 και κλείνει στις 23:00 

Δημοσ.

Νομίζω ότι το tplink παρέχει δυνατότητα εβδομαδιαίου προγραμματισμού, που να ορίζεις τι ωρα θα ανοιγει και τι ώρα να κλείνει.

Επίσης έχει remote management αλλά θα πρέπει να παίξεις με λύσεις τύπου noip (dynamic dns).

Καλή ιδέα το κρατώ και θα το εφαρμόσω.

O περιορισμός είναι ότι θα υπάρχει πρόσβαση, μόνο τις ώρες που θα είναι το wifi του Tp-link ανοιχτό.

Θα ήθελα όμως διαχείριση, ακόμα και τις ώρες που το wifi είναι κλειστό.

Πχ να το ανοίξω για skype ή να αυξήσω τον περιορισμό, αν γίνονται ... έκτροπα.

Δεν έχεις κανέναν υπολογιστή που να είναι στο καλώδιο, χωρίς wifi;

Σε γενικές γραμμές νομίζω είναι καλύτερο να έχεις συγκεκριμμένη πολιτική στο bandwidth management και όχι να μπαινοβγαίνεις στο router μόνο όταν γίνονται έκτροπα. Αν το έχεις τελείως ανοιχτό χωρίς όρια, θα γίνουν σίγουρα έκτροπα.

Αν δηλαδή ο άλλος κατεβάζει τσόντες το βράδυ, θα μπαίνεις στις 2 το βράδυ για να το κλείσεις;  :-D

Αν κατεβάζουν 20 άτομα τορεντ ή μπαίνουν στο skype θα σέρνεται το δίκτυο τους.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα από δίκτυα οπότε πετάω ιδέες από το μυαλό μου :P

Αν βάλεις ένα χρονοδιακόπτη που θα ορίζεις εσύ τις ώρες που θα ανάβει? και να συνδέσεις το router πάνω και απλά στην ουσία θα δίνει ρεύμα τις ώρες που του λες. 

Έχω αυτό ακριβώς, το είχα πάρει 10€ από τα leroy αλλά τώρα δεν το βρίσκω.

http://www.skroutz.gr/s/10639644/HAMA-%CE%95%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%A8%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%82-Mini.html

Αν δεν ξέρεις, για να καταλάβεις την λειτουργεία του το έχω βάλει και ανάβει και σβήνει κάθε μέρα εδώ και 2 μήνες το φως του ενυδρείου. Το έχω βάλει να ανοίγει 16:00 και κλείνει στις 23:00 

Με ένα τέτοιο μαραφέτι, αναβοσβήνω τον φωτοσωλήνα τα Χριστούγεννα.  :-D

Νομίζω ότι το tplink παρέχει δυνατότητα εβδομαδιαίου προγραμματισμού, που να ορίζεις τι ωρα θα ανοιγει και τι ώρα να κλείνει.

Αυτό το κατάφερα εύκολα, γιατί ήταν... εύκολο. Το Tp link έχει πολύ καλές και απλές ρυθμίσεις.

Απλά θα ήθελα μέσω internet πχ να ανοίγω το wifi του Tp link κατά βούληση ή να αλλάζω τις ώρες που το wifi θα είναι ανοιχτό.

Επίσης έχει remote management αλλά θα πρέπει να παίξεις με λύσεις τύπου noip (dynamic dns).

Με no-pi δοκίμασα, αλλά (από αυτά που κατάλαβα) για να δουλέψει, πρέπει να ανοίξεις θύρα στον router που δίνει το internet, δηλαδή στον router από το hot spot, πράγμα που εξ ορισμού είναι αδύνατον( ; )

Δημοσ.

Για να κάνεις update της IP στο noIP πρέπει να έχεις σετάρει κάπου τον λογαριασμό σου, συνήθως στο ρούτερ (αν το βάλεις στο tplink σου που εκτελεί χρέη switch/AP δεν ξέρω αν δουλέψει αλλά δοκίμασε το, δεν χάνεις κάτι).

Μπορείς να πάρεις και ένα φθηνό raspberry και να του περάσεις τον client εκεί που λογικά θα είναι ποιο παραμετροποιήσιμος (αν δεν βγάζεις άκρη με το ρούτερ σου).

Δημοσ.

Οι υπηρεσίες dynamic DNS, ,no-ip κτλ, σου δείχνουν την αληθινή IP άρα της σύνδεσης του δήμου. Στη συνέχεια για να συνδεθείς στην επιθυμητή συσκευή πρέπει να έχεις ορίσει port forward πράγμα αδύνατο λόγω δήμου.

Μόνο αν συνδέεσαι στο ίδιο wifi θα μπορούσες να δεις το router. Θα του κάρφωνες μία IP από το δίκτυο του δήμου αλλά και έτσι δεν είναι σίγουρο ότι ο δήμος δεν θα την έδινε άλλου οπότε θα χτύπαγε στο δίκτυο η διπλή IP.

Δημοσ.

Σωστός, χωρίς port forward που να πάει να χτυπήσει η IP, και να την έχει δηλαδή θα τρώει πόρτα απο το ρούτερ όταν έρχεται...

Αν βάλει ένα raspberry pi στην μεριά του να τρέχει συνέχεια και εκεί να περάσει ένα teamviwer που είπε ο evo παραπάνω; Νομίζω παίζει το teamviwer σε raspberry. Μετά απο εκεί μπορεί να μπει στις ip των δικτυακών του απο τον browser λογικά. ?

Δημοσ.

Τελικά βλέπω να εφαρμόζεται η λύση του teamviewer, αφού είναι απίθανο να ανοιχτεί πόρτα στο hotspot του Δήμου.

Όμως έπεσα πάνω σε μία "πόρτα" ακόμα...
Όταν η κεραία ubiquiti λειτουργεί σαν bridge, και την συνδέω στο tplink... δεν μπορώ πλέον να έχω πρόσβαση στο web interface της, ακόμα και μέσω του "τοπικού" δικτύου.

Μήπως να γυρίσω την ubiquiti σε λειτουργία router;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...